Ministry of Finance
Aatma Nirbhar Bharat Package – Progress So Far
Finance Minister Smt. Nirmala Sitharaman reviews implementation of Aatma Nirbhar Bharat Package pertaining to Ministries of Finance & Corporate Affairs
12 JUL 2020 11:51AM by PIB Delhi
Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi on May 12th, 2020, announced the Special economic and comprehensive package of Rs. 20 lakh crores - equivalent to 10% of India’s GDP – to fight COVID-19 pandemic in India. He gave a clarion call for Aatma Nirbhar Bharat or Self-Reliant India Movement. He also outlined five pillars of Aatma Nirbhar Bharat – Economy, Infrastructure, System, Vibrant Demography and Demand.
Following the call of the Hon'ble Prime Minister, Minister for Finance & Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman laid down the details of the Aatma Nirbhar Bharat Package in a string of press conferences from 13th May to 17th May 2020.
The Ministries of Finance & Corporate Affairs have immediately started implementation of the announcements related to the Economic Package under Aatma Nirbhar Bharat Abhiyaan. Regular reviews and monitoring of the implementation of economic package is being overseen by the Finance Minister personally.
In the latest review taken by Smt Nirmala Sitharaman the following progress has been reported so far:
1. Global tenders will be disallowed in Government procurement tenders up to Rs 200 crore
Giving a major relief to the local MSMEs, Department of Expenditure has amended present Rule 161 (iv) of General Financial Rules, 2017 and GFR Rules relating to Global Tenders. Now, no Global Tender Enquiry (GTE) shall be invited for tenders upto Rs. 200 crore, unless prior approval is obtained from Cabinet Secretariat.
1. Relief to Contractors
It was announced by the Finance Minister that all central agencies like Railways, Ministry of Road Transport and Highways and CPWD will give extension of up to 6 months for completion of contractual obligations, including in respect of EPC and concession agreements.
In this regard, Department of Expenditure has issued instructions that (due to COVID-19 pandemic) on the invocation of Force Majeure Clause (FMC), contract period may be extended for a period not less than three months and not more than six months without imposition of any cost or penalty on the contractor/concessionaire. Instructions were also issued to return the value of performance security to the contractor/ suppliers proportional to the supplies made/ contract work completed to the total contract value. The same is being implemented by various Departments/Ministries.
1. Supporting State Governments
The Finance Minister announced that the Centre has decided to accede to the request and increase borrowing limits of States from 3% to 5%, for 2020-21 only in view of the unprecedented situation. This will give States extra resources of Rs. 4.28 lakh crore.
In an effort to support the financial position of the State Governments presently suffering from stress on account of revenue losses due to lock down, Department of Expenditure issued a communication to all the State Governments for additional Borrowing of 2 per cent of projected GSDP to the States in 2020-21 subject to implementation of specific State Level Reforms.
1. Rs 3 lakh crore Collateral-free Automatic Loans for Businesses, including MSMEs
To provide relief to the business, additional working capital finance of 20% of the outstanding credit as on 29th February 2020, in the form of a Term Loan at a concessional rate of interest will be provided. This will be available to units with upto Rs. 25 crore outstanding and turnover of up to Rs. 100 crore whose accounts are standard. The units will not have to provide any guarantee or collateral of their own. The amount will be 100% guaranteed by the Government of India providing a total liquidity of Rs. 3 lakh crore to more than 45 lakh MSMEs.
After taking Cabinet approval on 20.05.2020, Department of Financial Services issued Operational Guidelines for the Scheme on 23.05.2020 and Emergency Credit Line Guarantee Scheme (ECLGS) Fund was registered on 26.05.2020. In a short period of about one and half months noticeable progress has been achieved in identifying units, sanctioning as well as disbursing of loans to MSMEs. Following is the progress as on 9th July 2020:
1. Rs 45,000 crore Partial Credit Guarantee Scheme 2.0 for NBFCs
Existing Partial Credit Guarantee Scheme (PCGS) will be revamped and extended to cover the borrowings of lower rated NBFCs, HFCs and other Micro Finance Institutions (MFIs). Government of India will provide 20 per cent first loss sovereign guarantee to Public Sector Banks.
After the Cabinet approval on PCGS on 20.05.2020, Operational Guidelines for the Scheme were issued on 20.05.2020 itself. Banks have approved purchase of portfolio of Rs. 14,000 crore and are currently in process of approval/negotiations for Rs. 6,000 crore as on 3rd July 2020.
1. Rs 30,000 crore Additional Emergency Working Capital Funding for farmers through NABARD
New front loaded special refinance facility of Rs. 30,000 crore sanctioned by NABARD during COVID-19 to RRBs & Cooperative Banks. This special facility to benefit 3 crore farmers, consisting mostly small and marginal farmers in meeting their credit needs for post-harvest and kharif sowing requirements. When kharif sowing is already on its full swing Rs. 24,876.87 crore out of Rs. 30,000 crore has been disbursed as on 06.07.2020, out of this special facility.
1. Rs 50,000 crore liquidity through TDS/TCS rate reduction
The Department of Revenue, vide its Press Release dated 13.05.2020, announced the reduction in TDS rates for specified payments to residents and specified TCS rates by 25% for transactions made from 14th May, 2020 to 31st March, 2021.
1. Other Direct Tax Measures
Between April 8 and June 30, the Central Board of Direct taxes (CBDT) has issued refunds in more than 20.44 lakh cases amounting to more than Rs. 62,361 crore, as stated in press release dated July 3, 2020. Remaining refunds are under process. The Department also issued Notification dated 24.6.2020, the due date for income-tax return for FY 2019-20 (Assessment Year 2020-21) has been extended from 31st July, 2020 (for individuals etc.) and 31st October,2020 (for companies etc.) to 30th November, 2020. Further, the due date for furnishing of tax audit report has also been extended from existing 30th September, 2020 to 31st October, 2020.
The Department of Revenue has extended the time barring date for assessments getting barred by limitation on 30th September, 2020 to 31st March, 2021. In this regard, through the Press Release dated 24.6.2020, it has been already been communicated that making payment without additional amount under the ‘Vivad se Vishwas’ Scheme will be extended to 31st December, 2020 and the legislative amendments for the same in the Vivad Se Vishwas Act, 2020 (VsV Act) shall be moved in due course to time. Further, through the Notifications, compliance dates mentioned under the VsV Act falling during period 20th March, 2020 to 30th December, 2020 have been extended to 31st December, 2020.
1. Further enhancement of Ease of Doing business through IBC related measures
The Ministry of Corporate Affairs has raised the threshold of default under Section 4 of the IBC, 2016 to Rs 1 crore (from the existing threshold of Rs 1 lakh) i.e. “in exercise of powers conferred under Section 4 of Insolvency & Bankruptcy Code, 2016 (31 of 2016), the Central Government hereby specified Rs 1 crore as the minimum amount of default for the purposes of the said section” vide Notification dated 24.6.2020.
The Ministry of Corporate Affairs is finalising a special insolvency resolution under section 240A of the Code, to provide relief to the MSMEs and the same would be notified soon.
Insolvency and Bankruptcy Code (Amendment) Ordinance, 2020 has been promulgated on 5th June, 2020 thereby provided for insertion of Section 10A in the Insolvency and Bankruptcy Code 2016 to temporarily suspend initiation of Corporate Insolvency Resolution Process (CIRP) under Section 7, 9 & 10 of the Code for a period of six months or such further period, not exceeding one year from such date.
1. Rs 30,000 crore Special Liquidity Scheme for NBFCs/HFCs/MFIs
After the Cabinet approval of the Special Liquidity Scheme for NBFCs/HFCs, the Scheme has been launched. RBI has also issued a circular to NBFCs and HFCs on 1st July, 2020 itself on the Scheme. SBICAP has received 24 applications requesting about Rs. 9,875 crore of financing as on 7th July, 2020 which are being processed. The first application in this regard has received its approval and the remaining are also being considered.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
আত্মা নির্ভর ভারত পেকেজ- হৌজিক ফাওবগী খুমাং চাওশিনখিবা
শেল-থুমগী মন্ত্রী শ্রীমতী নির্মলা সিতারমননা ফাইনান্স অমসুং কোর্পরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রালয়গা মরী লৈননা ইমপ্লিমেন্ত তৌখিবা আত্মা নির্ভর ভারত পেকেজ য়েংশিনখ্রে
12 JUL 2020 11:51AM by PIB Imphal
ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মে ১২, ২০২০দা ভারত্তা কোভিদ-১৯ লাইচৎ মায়োক্ননবা- ভারতকী জি.দি.পি.গী ১০%গা মান্নবা –লুপা কোতি লাখ ২০গী অখন্নবা শেল-থুমগী অমসুং অপুনবা পেকেজ অমা লাওথোকখি। মহাক্না আত্মা নির্ভর নত্রগা মীপাল তাংদবা ভারতকী খোংজং অমা হৌদোকখি। মহাক্না আত্মা নির্ভর ভারতকী য়ুম্বী মঙা –ইকনোমী, ইনফ্রাস্ত্রকচর, সিস্তে, ভাইব্রেন্ত দেমোগ্রাফী অমসুং দিমান্দ মচা খায়না উৎখি।
ইকাই খুম্নরবা প্রাইম মিনিস্তরদগী খোংথাং অসি তুং ইল্লদুনা ফাইনান্স অমসুং কোর্পরেৎ এফিয়র্সকী মন্ত্রী শ্রীমতী নির্মলা সিতারমন্না ২০২০গী মে ১৩দগী মে ১৭ ফাওবা মথং-মথং পাংথোকখিবা পাউগী মীফমশিংদা আত্মা নির্ভর ভারতকী অকুপ্পা ৱারোল অদু ফোঙদোকখি।
ফাইনান্স অমসুং কোর্পরেৎ এফিয়র্সকী মন্ত্রালয়শিংনা আত্মা নির্ভর ভারতকা অভিয়ানগী মখাদা লৈবা ইকনোমিক পেকেজকা মরি লৈনবা লাউথোকখিবশিং খুদক্তা ইমপ্লিমেন্ত তৌবা হৌখি। ইকনোমিক পেকেজ ইমপ্লিমেন্তেসনগী চাং নায়না য়েংশিনবা অমসুং মোনিতর তৌবা অসি শেল-থুম মন্ত্রীনা হকথেংননা পাংথোকখি।
শ্রীমতী নির্মলা সিতারমন্না খ্বাইদগী নৌনা য়েংশিনখিবদা মখাগী খুমাং চাওশিনবা অসি হৌজিক ফাওবদা রিপোর্ত তৌখি:
১. লুপা কোতি ২০০ ফাওবগী সরকারগী প্রোক্যুরমেন্ত তেন্দরশিংদা গ্লোবেল তেন্দরশিং শরুক য়াহল্লরোই
লোকেল এম.এস.এম.ই.শিংদা অচৌবা মতেং অমা পীরদুনা দিপার্তমেন্ত ওফ এক্সপেন্দিচরনা হৌজিক লৈরিবা জেনরেল ফাইনান্স রুল্সকী রুল ১৬১ (iv) অমসুং গ্লোবেল তেন্দর্সকা মরি লৈনবা জি.এফ.আর. রুল্স এমেন্দ তৌখ্রে। হৌজিক মাংজৌননা কেবিনেৎ সেক্রেতরিএত্তগী অয়াবা য়াওদনা গ্লোবেল তেন্দর ইনক্বেরি (জি.তি.ই.) অমত্তা লুপা কোতি ২০০ ফাওবগী তেন্দরশিংদা ইনভাইৎ তৌরোই।
২. কন্ত্রেক্তরশিংদা খুদোংচাবা
রেলৱেজ মন্ত্রালয়, রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মন্ত্রালয় অমসুং সি.ই.দবল্যু. গুম্বা কেন্দ্রগী এজেন্সিশিংদা ই.পি.সি. অমসুং কন্সেসন এগ্রিমেন্তশিংগা মরি লৈনবা য়াওনা কন্ত্রেকচ্যুল ওবলিগেসনশিং থা ৬ ফাওবা শাংদোক্নবা অয়াবা পীরে হায়না শেল থুম মন্ত্রীনা লাউথোকখ্রে।
মসিগা মরী লৈননা দিপার্তমেন্ত ওফ এক্সপেন্দিচরনা (কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা) ফোর্স মেজোর ক্লোজ (এফ.এম.সি.)গী ইভোকেসন্দা কন্ত্রেক্তর/কন্সেসনিয়রদা মমল নত্তগা পেনাল্তি অমত্তা থীহন্দনা কন্ত্রেক মতম থা অহুমদগী তাদবা অমসুং থা তরুক্তগী হেন্দবা মতম অমদা শাংদোকপা য়াবগী চৎন-কাংলোনশিং থোকখ্রে। অপুনবা কন্ত্রেক ভেল্যুদা সপ্লাই তৌখিবশিং/লোয়শিনখিবা কন্ত্রেক্কী থবক্কা চান্ননা কন্ত্রেক্তর/সপ্লাইয়রশিংদা পর্ফোর্মেন্স সিক্যুরিতিগী ভেল্যু রিতর্ন তৌনবা চৎন-কাংলোনশিংসু থোকখি। চপ মান্নবা অসি তোঙান তোঙাবা বিভাগশিং/মন্ত্রালয়শিংনা ইমপ্লিমেন্ত তৌখি।
৩. রাজ্য সরকারশিংদা ঙাক্লৌ পীবা
শেল-থুম মন্ত্রীনা মমাংদা অমুক্তা থেংনদ্রিবা ফীভম অসি য়েংলগা ২০২০-২১গী ওইনা রাজ্যশিংনা পুবগী অকক্নবা অদু ৩%দগী ৫%দা হেনগৎনবা হায়জরকপা অদু অয়া পীরে হায়না কেন্দ্রনা লাউথোকখ্রে। মসিনা রাজ্যশিংদা লুপা কোতি লাখ ৪.২৮কী অহেনবা রিসোর্স পীরগনি।
লোক দাউননা মরম ওইরগা রেভিন্যু মাংবনা মরম ওইদুনা রাজ্য সরকারশিংনা হৌজিক থেংনরিবা শেল-থুমগী অৱাবা ফীভম অসি মতেং পাংনবা খোংথাং অমা ওইনা দিপার্তমেন্ত ওফ এক্সপেন্দিচরনা ২০২০-২১দা রাজ্যশিংগী থাক্তা অখন্নবা রিফোর্মশিং ইম্লিমেন্তেসন তৌরবা মতুংদা রাজ্যশিংগী প্রোজেক্তেদ জি.এস.দি.পি.গী মথক্তা অহেনবা ২ পর্সেন্ত পুবা য়ানবা রাজ্য সরকার খুদিংমক্তা চেরোল অমা থাখ্রে।
৪. এম.এস.এম.ই.শিং য়াওনা ললোন ইতিক্কী কোল্লাতরেল-ফ্রী ওতোমেতিক লোনশিংগী লপা কোতি লাখ ৩
ললোন ইতিক তৌরিবশিংদা মতেং পাংনবা ফেব্রুৱারী ২৯, ২০২০ ফাওবদা অহেনবা ৱার্কিং কেপিতেল ফাইনান্সকী অতোনবা শেলগী ২০% অদু অতাবা শন্দোইগী চাংদা তর্ম লোন অমগী মওংদা পীবা। লুপা কোতি ২৫ ফাওবা তোনবা অমসুং তর্নওভর লুপা কোতি ১০০ ওইবা য়ুনিৎশিংগী স্তেন্দর্দ ওইবা একাউন্তশিংদা মসি ফংহনগনি। য়ুনিৎশিংনা গরেন্তী নত্রগা মখোয় মশাগী কোল্লেতরেল অমত্তা পুথোকওই। শেনফম অসি ভারত সরকারনা ১০০% গরেন্তী তৌদুনা অপুনবা লিক্ব্যুদিঈ লুপা কোতি লাখ ৩ হেন্না এম.এস.এম.ই. লাখ ৪৫দা ফংহনগনি।
২০.০৫.২০২০দা কেবিনেৎকী অয়াবা লোরবা মতুংদা, ফাইনান্সিএল সর্ভিসেস বিভাগনা স্কিম অসিগী চৎনগদবা গাইদলাইনশিং ২৩.০৫.২০২০দা থোকখ্রে অমসুং ইমর্জেন্সী ক্রেদিৎ লাইন গরেন্তী স্কিম (ই.সি.এল.জি.এস.) ফন্দ ২৬.০৫.২০২০দা রেজিস্তর তৌখ্রে। অতেনবা থা অমা মখায়গী মতমগী মনুংদা খনগৎলবা য়ুনিৎশিং, এম.এস.এম.ই.শিংদা লোনশিং থাদবা লোয়ননা কায়থবগী থবক অসি শীংথানিংঙাই ওইনা খুমাং চাওশিনবা ঙমখ্রে। জুলাই ৯, ২০২০ ফাওবদা খুমাং চাওশিনখিবা অদু মখাদা পীরি:
৫. এন.বি.এফ.সি.শিংগীদমক লুপা কোতি ৪৫,০০০গী পার্সিএল ক্রেদিৎ গরেন্তী স্কিম
হৌজিক লৈরিবা পার্সিএল ক্রেদিৎ গরেন্তী স্কিম (পি.সি.জি.এস.) অসি শেমদোক্লগনি অমসুং রেৎ নেম্বা এন.বি.এফ.সি.শিং. ঐচ.এফ.সি.শিং অমসুং অতোপ্পা মাইক্রো ফাইনান্স ইন্সতিত্যুৎশিং (এম.এফ.আই.শিং) অসিনা বোরোয়িংশিং তৌবা য়ানবা কোনশিল্লগনি। ভারত সরকারনা পব্লিক সেক্তর বেঙ্কশিংদা ফর্স্ত লোস সোভরেন্ত গরেন্তীগী চাদা ২০ পীরগনি।
২০.০৫.২০২০দা কেবিনেৎনা পি.সি.জি.এস.গী অয়াবা পীখ্রবা মতুংদা স্কিম অসিগী চৎনগদবা গাইদলাইনশিং ২০.০৫.২০২০ অসিমক্তদা ফোঙখি। জুলাই ৩, ২০২০ ফাওবদা বেঙ্কশিংনা লুপা কোতি ১৪,০০০গী পোর্ফোলিয়ো লৈবগী অয়াবা পীখ্রে অমসুং লুপা কোতি ৬,০০০কী এপ্রুবেল/নেগোসিএসনশিংগী প্রোসেস হৌজিক চত্থরি।
৬. এন.এ.বি.এ.আর.দি.গী খুত্থাংদা লৌমীশিংগী অহেনবা ইমর্জেন্সী ৱার্কিং কেপিতেলগী ফন্দ ওইনা লুপা কোতি ৩০,০০০
এন.এ.বি.এ.আর.দি.না আর.বি.আই.শিং অমসুং কোওপরেতিব বেঙ্কশিংদা কোবিদ-১৯ মনুংদা অনৌবা ফ্রন্ত লোদেদ স্পেসিএল রিফাইনান্স ফেসিলিতীগী লুপা কোতি ৩০,০০০ কায়থখ্রে। লৌরোক মতুং অমসুং কালেনগী মহৈ মরোং থাবগী মথৌ তাবশিং অদু ফংহন্নবা অয়াম্বনা অপিকপা অমসুং শোত্থরবা লৌমীশিংগী শেলগী মতেংশিং ফংহন্নবা অখন্নবা ফেসিলিতী অসিনা লৌমীদা লুপা কোতি ৩গী কান্নবা পীরগনি। হায়রিবা অখন্নবা ফিসিলিতী অসিগী মখাদা ০৬.০৭.২০২০দা লুপা কোতি ৩০,০০গী মনুংদা লুপা কোতি ২৪,৮৭৬.৮৭ অসি কালেনগী মহৈ মরোংশিংগী মরু হুনবগী থবক কন্না পায়খৎপা মতমদা অদুদা হান্ননা কায়থখ্রে।
৭. তি.দি.এস/তি.সি.এস রেৎ হন্থহনবগী খুত্থাংদা লুপা কোতি ৫০,০০০গী লিক্ব্যুদিতী
রেভিন্যু বিভাগকী তাং ১৩.০৫.২০২০গী প্রেস রিলিজ অদুনা মে ১৪, ২০২০দগী মার্চ ৩১, ২০২১ ফাওবদা রেসিদেন্তশিংগী অখন্নবা পেমেন্তশিংগী ওইনা তি.দি.এস. রেৎ অমসুং অখন্নবা তি.সি.এস. রেৎকী ত্রাঞ্জেক্সনগী ২৫% হন্থহনবা লাউথোকখ্রে।
৮. অতোপ্পা দাইরেক্ত তেক্সকী খোংথাংশিং
জুলাই ৩, ২০২০গী প্রেস রিলিজতা ফোঙদোকখিবগী মতুং ইন্না এপ্রিল ৮ অমসুং জুন ৩০গী মরক্তা সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ দিরেক্ত তেক্সেস (সি.বি.দি.তি.)না লুপা কোতি ৬২,৩৬২ হেনবা শেনফমগী কেস লাখ ২০.৪৪ হেনবদা রিফন্দ তৌখ্রে। লেমহৌরিবা রিফন্দশিংগী প্রোসেস তৌরি। তাং ২৪.৬.২০২০দা বিভাগ অসিনা নোতিফিকেসনসু থোক্তুনা শেনবা চহি ২০১৯-২০গী (এসেসমেন্ত চহি ২০২০-২১) ইনকম-তেক্স রিতর্নগী দ্যু দেৎ জুলাই ৩১, ২০২০ (ইন্দিবিজ্যুএলশিংগী) অমসুং ওক্তোবর ৩১, ২০২০ (কম্পনীশিংগী) অসিদগী নবেম্বর ৩০, ২০২০ ফাওবা শাদোকখ্রে। মখা তানা তেক্স ওদিৎ রিপোর্তকী দ্যু দেৎ অসিদু সেপ্তেম্বর ৩০, ২০২০দগী ওক্তোবর ৩১, ২০২০ ফাওবা শাংদোকখ্রে।
রেভিন্যু বিভাগনা এসেসমেন্তগী অদু অপনবনা মরম ওইরগা বার তৌখিগদনগী মতমগী তাং অদু সেপ্তেম্বর ৩০. ২০২০দগী মার্চ ৩১, ২০২১দা শাদোকখ্রে। হীরম অসিদা থোকখিবা তাং ২৪.৬.২০২০গী প্রেস রিলিজকী খুত্থাংদা ‘ৱিবাদ সে ভিস্বাস’ স্কিমগী মখাদা অএনবা শেনফম য়াওদনা থীদোকপী মতম দিসেম্বর ৩১, ২০২০ ফাওবদা শাংদোক্লগনি হায়না মমাংদা খঙহনখ্রে অমসুং ৱিভাদ সে ভিস্বাস এক্ত, ২০২০ (ভি.এস.ভি. এক্ত)কী হায়রিবা লেজিস্লেতিব এমেন্দমেন্তশিং অদু অথুবা মতমদা মোফ তৌরগনি। মখা তানা নোতিফিকেসনশিংগী খুত্থাংদা, মার্চ ২০, ২০২০দগী দিসেম্বর ৩০, ২০২০গী মতমগী মনুংদা লৈবা ভি.এস.ভি. এক্তকী মখাদা লৈবা কমপ্লাইয়েন্সকী তাংশিং দিসেম্বর ৩১, ২০২০দা শাংদোকখ্রে।
৯. মখা তানা আই.বি.সি. মরী লৈনবা পাম্বৈশিংগী খুত্থাংদা ইজ ওফ দুই বিজিনেস ফগৎহনবা
কোর্পরেৎ এফিয়র্সকী মন্ত্রালয়না আই.বি.সি. ,২০১৬গী সেক্সন ৪গী মখাদা দিফোল্তকী থ্রেসহোল্দ অসি কোতি ১দা (হৌজিক লৈরিবা লাখ ১গী থ্রেসহোল্দদগী) হেনগৎহনখ্রে হায়বদি তাং ২৪.০৬.২০২০গী নোতিফিকেসনগী মতুং ইন্না “ ইন্সোলবেন্সী এন্দ বেঙ্ক্রপসী কোদ, ২০১৬গী (২০১৬গী ৩১) সেক্সন ৪গী মখাদা পীবা শক্তি শীজিন্নদুনা কেন্দ্র সরকারনা হায়রিবা সেক্সন অসিগী প্রপোজ তৌখিবশিংগী দিফোল্তকী খ্বাইদগী য়ামদবা শেমফম অসি লুপা কোতি ১দা ওইহনখ্রে”
কোর্পরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রালয়না এম.এস.এম.ই.শিংদা মতেং পীনবা অখন্নবা ইন্সোলবেন্সী রিজোলুসন অমা সেক্সন ২৪০এগী কোদকী মখাদা অরোইবা ওইনা খন্নরি অমসুং মসিগী মতাংদা অথুবদা খঙহল্লক্লগনি।
জুন ৫, ২০২০দা ইন্সোলবেন্সী এন্দ বেঙ্ক্রপসী কোদ (এমেন্দমেন্ত) ওর্দিনান্স ২০১৬ অসি চৎনহন্দুনা কোদ অসিগী সেক্সন ৭, ৯, অমসুং ১০গী মখাদা কোর্পরেৎ ইন্সোলবেন্সি রিজোলুসন প্রোসেস (সি.আই.আর.পি.) অসি থা তরুক্কী মতম নত্রগা মসিদগী শাংবা অদুবু তাং অদুদগী চহি অমদগী হেন্দনা মতম খরা লেপহন্নবা খোংথাং ওইনা ইন্সোলবেন্সী এন্দ বেঙ্ক্রপসী কোদ ২০১৬দা দেক্সন ১০এ হাপচিনবা য়াহনখ্রে
১০. এন.বি.এফ.সি.শিং/ঐচ.আফ.সি.শিং/এম.এফ.আই.শিংগী স্পেসিএল লিক্ব্যুদিতী স্কিমগী লুপা কোতি ৩০,০০০
এন.বি.এফ.সি.শিং/ঐচ.আফ.সি.শিং/এম.এফ.আই.শিংগী স্পেসিএল লিক্ব্যুদিতী স্কিম কেবিনেৎনা অয়াবা পীখ্রবা মতুংদা স্কিম অসি হৌদোকখ্রে। স্কিম অসিগী মতাংদা এন.বি.এফ.সি.শিং অমসুং ঐচ.আফ.সি.শিংদা জুলাই ১, ২০২০অসিমক্তা আর.বি.আই.না সর্কুলর অমশু থোকখ্রে। জুলাই ৭, ২০২০দা লুপা কোতি ৯,৮৭৫কী শেলগী থাদবীনবা এপ্লিকেসন ২৪ এস.বি.আই.সি.এ.পি.দা লাকখিবা অদু প্রোসেস তৌখ্রে। হীরম অসিগী অহানবা লাকখিবা এপ্লিকেসন অদু অয়াবা পীখ্রে অমসুং লেমহৌরিবশিং অদুসু খন্নখ্রে।