প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কাইলৈ ইণ্ডিয়া গ্ল’বেল উইক, ২০২০ত উদ্বোধনী ভাষণ আগবঢ়াব
৩০খন দেশৰ ৫,০০০ অংশগ্ৰহণকাৰীক সম্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
08 JUL 2020 5:40PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্ৰ মোদী কাইলৈ ইণ্ডিয়া গ্ল’বেল উইক ২০২০ৰ প্ৰথম দিনা উদ্বোধনী ভাষণ আগবঢ়াব৷ তিনিদিনীয়া এই অনলাইন সন্মিলনৰ বিষয় হ’ল ‘বি দ্য ৰিভাইভেলঃ ইণ্ডিয়া এণ্ড এ বেটাৰ নিউ ৱর্ল্ড’৷ ইণ্ডিয়া গ্ল’বেল উইক, ২০২০ত বিশ্বৰ ৩০খন দেশৰ ৫ হাজাৰ অংশগ্ৰহণকাৰীৰ সন্মুখত ৭৫সংখ্যক অধিৱেশনত ২৫০গৰাকী বিশিষ্ট ব্যক্তিয়ে বক্তব্য আগবঢ়াব৷
এই অনুষ্ঠানত বক্তব্য আগবঢ়াব লগীয়া বিশিষ্ট ব্যক্তিসকলৰ ভিতৰত বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্রী ড০ এছ জয়শংকৰ, ৰে’ল আৰু শিল্প তথা বাণিজ্য মন্ত্রী শ্রী পীযুষ গোৱেল, জম্মু-কাশ্মীৰৰ উপ-ৰাজ্যপাল শ্রী জি চি মুর্মু, ঈশা ফাউণ্ডেশ্যনৰ প্ৰতিষ্ঠাতা সদগুৰু আধ্যাত্মিক নেতা শ্রী শ্রী ৰবিশংকৰ, ব্রিটেইনৰ বিদেশমন্ত্রী ড’মিনিক ৰাব, ব্রিটেইনৰ গৃহ সচিব প্রীতি পেটেল আৰু ভাৰতত নিযুক্ত মার্কিন ৰাষ্ট্ৰদূত কেন জাষ্টৰ উল্লেখযোগ্য৷
অনুষ্ঠানত মধু নটৰাজ ‘আত্মনির্ভৰ ভাৰত’ শীৰ্ষক বিষয়ৰ ওপৰত এক সুন্দৰ উপস্থাপন আগবঢ়াব৷ বিখ্যাত চেতাৰ বাদক পণ্ডিত ৰবিশংকৰৰ জন্ম শতবাৰ্ষিকী তেওঁ তিনি প্ৰতিষ্ঠিত ছাত্ৰই এক সংগীতানুষ্ঠানৰ মাধ্যমেৰে তেওঁৰ শ্ৰদ্ধা জ্ঞাপন কৰিব৷

Prime Minister's Office
PM Narendra Modi to deliver the inaugural address at India Global Week 2020 tomorrow
PM to address 5000 participants from over 30 nations
08 JUL 2020 5:40PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will deliver the inaugural address on Day 1 of India Global Week 2020. A three - day virtual conference themed ‘Be The Revival : India and a Better New World’, India Global Week 2020 will have 5000 global participants from 30 nations being addressed by 250 global speakers across 75 sessions.
Other high profile speakers participating at the event will include Dr. S. Jaishankar, Union External Affairs Minister, Sh. Piyush Goyal, Union Minister of Railways, and Commerce & Industry, Lt Governor of J&K, GC Murmu, Isha Foundation Founder Sadhguru, Spiritual leader Sri Sri Ravi Shankar, along with UK’s Foreign Secretary Dominic Raab and Home Secretary Priti Patel, US Ambassador to India Ken Juster, and others.
It will also feature a never seen before performance “Atmanirbhar Bharat” by Madhu Nataraj and a special 100 birth anniversary concert in tribute to the sitar maestro Ravi Shankar by three of his most eminent students.