Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES on COVID-19
Recovered cases 1.75 times the number of Active cases
Gap between recovered and active cases cross 2 lakhs
National Recovery Rate further improves to 62.09%
09 JUL 2020 6:20PM by PIB Delhi
In a significant achievement, the number of recovered cases has overshot the number of COVID-19 active cases by 2,06,588. The number of recovered cases is 1.75 times (almost twice) the number of active cases. During the last 24 hours, a total of 19,547 patients have been cured, taking the cumulative figure of recoveries among COVID-19 patients to 4,76,377 as of today. This is a result of focussed attention on effective surveillance through house-to-house contact tracing, early detection, and isolation as well as timely and effective clinical management of COVID-19 cases.
Presently, there are 2,69,789 active cases and all are under active medical supervision.
India’s COVID-19 recovery rate is also steadily increasing. The recovery rate among COVID-19 patients has increased to 62.09% today.
It would perhaps be not fair to compare India to other countries in terms of absolute numbers, India has 195.5 cases per million population which is amongst the lowest in the world. The proactive delineation of containment and buffer zones, aggressive testing, early and timely detection and adherence to clinical protocols & better ICU/hospital management also manifests in India having one of the lowest fatalities in the world. Deaths per million population in India are 15.31 which translates to a fatality rate of 2.75%. Whereas, the global deaths per million population stand at 68.7.
India is also seeing steady increase in growth of daily testing numbers. During the last 24 hours 2,67,061 samples have been tested. As on date, 1,07,40,832 samples have been tested for identification of COVID-19 in the population.
Concerted efforts by MoHFW and ICMR have resulted in an impressive augmentation of the testing labs network in the country, which boosts of 1132 labs comprising 805 labs in the government sector and 327 private labs. The details are:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 603 (Govt: 373 + Private: 230)
TrueNat based testing labs: 435 (Govt: 400 + Private: 35)
CBNAAT based testing labs: 94 (Govt: 33 + Private: 61)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
নাবা ফগৎলকপা কেস মশিংনা এক্তিব কেসকী শরুক ১.৭৫ ওইখ্রে
নাবা ফগৎলকপা অমসুং এক্তিব কেসশিংগা মরক্কী খেৎনবা লাখ ২ লানখ্রে
লৈবাক্কী নাবা ফগৎলকপগী চাং ৬২.০৯%দা হেনগৎখ্রে
09 JUL 2020 6:20PM by PIB Imphal
অচৌবা মাই পাকপা অমদা কোবিদ-১৯ নাবদগী ফগৎলকপা মশিংনা এক্তিব কেসশিংদগী ২,০৬,৫৮৮ হেনগৎখ্রে। ফগৎলকপা কেসশিংগী মশিংনা এক্তিব কেসশিংগী মশিংগী শরুক ১.৭২ (শরুক অনিগী ময়া) ওইরি। হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯ নারিবা মীওইগী অপুনবা ১৯,৫৪৭ লায়েংদুনা ফগৎহন্দুনা কোবিদ-১৯দগী ফগৎলকখিবা মীওইগী অপুনবা মশিং ঙসি ফাওবদা ৪,৭৬,৩৭৭ শুখ্রে। য়ুম খুদিং চত্তুনা সর্ভেশিং তৌবা, ঙন্না খঙদোকপা অমসুং আইসোলেসন লোয়ননা কোবিদ-১৯ কেসশিংগী ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত মতম চানা অমদি মপুং ফানা তৌনবা অকনবা মীৎয়েং চংখিবগী মহৈ অমনি।
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেস ২,৬৯,৭৮৯ লৈরি অমদি মখোয় পুম্নমক মেদিকেলগী মীৎয়েং মখাদা লৈরি‍।
ভারতকী কোবিদ-১৯দগী ফগৎলকপগী চাং লেপ্পা লৈতনসু হেনগৎলক্লি। ঙসি কোবিদ-১৯ নারিবা মীওইশিংগী মরক্তা ফগৎলকপগী চাং ৬২.০৯%দা হেনগৎখ্রে।
ভারত অসি অতোপ্পা লৈবাকশিংগা চাংদম্নদবা অসি লানগনি মরমদি মশিংদা য়েংলুবদা ভারতকী মিলিয়ন অমদা লৈবা কেস অসি ১৯৫.৫ ওইরি মসি মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী নেম্বাশিংগী মরক্তা চল্লি। কন্তেনমেন্ত অমসুং বফর জোনশিং ফজনা খঙদোকপা, তেস্ত বাম্না তৌবা, ঙন্না অমসুং মতম চানা খঙদোকপা অমসুং ক্লিনিকেল প্রোতোকলশিং ঙাক্না চৎপা অমসুং অফবা আই.সি.য়./হোস্পিতাল মেনেজমেন্ত অসিনসু ভারত অসি মালেমদা শীবগী মশিং খ্বাইদগী নেম্বা অমা ওইহল্লি। ভারত্তা মীশিং মিলিয়ন অমদা শীখিবা ১৫.৩১নি মসি শীখিবগী চাংদা ওন্থোক্লবদি ২.৭৫% ওই। অমরোমদা মালেমগী ওইনা মীশিং মিলিয়ন অমদা শীখিবা অসি ৬৮.৭দা লৈরি।
ভারতনা নুমিৎ খুদিংগী তেস্ত তৌবা সেম্পল তপ্না-তপ্না হেনগৎলকপসু উবা ফংলি। হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা সেম্পল ২,৬৭,০৬১ তেস্ত তৌখ্রে। মীয়ামগী মরক্তা কোবিদ-১৯ নাবা খঙদোক্নবা ঙসি ফাওবদা তেস্ত তৌখিবা সেম্পলগী অপুনবা মশিং ১,০৭,৪০,৮৩২ শুখ্রে।
এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু. অমসুং আই.সি.এম.আর.না কন্না হোৎনবনা লৈবাক অসিদা তেস্তিং লেবশিংগী নেৎৱার্ক শীংথানিংঙাই ওইন্না চাওথোকপা ঙম্লিবনি। লৈঙাক্কী লেব ৮০৫ অমদি লন্নাইগী লেব ৩২৭ য়াওনা লৈবাক অসিদা লেব ১১৩২দা হেনগৎহনখ্রে‍। মসিদা য়াওরিবা অসি:
• রিএল-তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা বেজ ওইবা তেস্তিং লেব: ৬০৩ (লৈঙাক্কী: ৩৭৩ + লন্নাইগী: ২৩০)
• ত্রুনেতদা বেজ তেস্তিং লেব: ৪৩৫ (লৈঙাক্কী: ৪০০ + লন্নাইগী ৩৫)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা বেজ তেস্তিং লেব: ৯৪ (লৈঙাক্কী ৩৩ + লন্নাইগী ৬১)
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক্কী ৱারোলগা মরী লৈনবা কোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নাইনা চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .