হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা মালেমগী ওইনা মীওই মিলিয়ন খুদিংগী কোবিদ-১৯ নাবা মীশিং খ্বাইদগী নেম্বশিংগী মরক্তা অমা ওইরি
ফগৎলবা কেস লাখ ৪.৪ ময়া য়ৌরে; এক্তিব কেসতগী লাখ ১.৮গী মথক্তা হেল্লে
লৈবাক্কী ওইনা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৬১ লাল্লে
07 JUL 2020 2:26PM by PIB Imphal
মালেমগী ওইনা মীওই মিলিয়ন খুদিংগী কোবিদ-১৯ নাবা মীশিং খ্বাইদগী নেম্বা লৈবাকশিংগী মনুংদা ভারতসু ওইরি হায়না জুলাই ৬, ২০২০গী দব্লিউ.ঐচ.ও.গী সিচুএসন রিপোর্তনা উৎলি‍। ভারতকী মীওই মিলিয়ন খুদিংদা নাবগী মীশিং ৫০৫.৩৭ ওইরি অদুগা মালেমগী চাংচৎনা ১৪৫৩.২৫ ওইরি‍।
চিলিদা মীওই মিলিয়ন খুদিংগী মীশিং ১৫,৪৫৯ নারি, অদুগা পেরু, য়ু.এস., ব্রাজিল অমদি স্পেনদনা মীওই মিলিয়ন খুদিংগী মীশিং মথংশিৎনা ৯০৭০.৯, ৮৫৬০.৫, ৭৪১৯.১ অমসুং ৫৩৫৮.৭ ওইরি‍।
দব্লিউ.ঐচ.ও. সিচুএসন রিপোর্ত অদুনা ভারততা মীওই মিলিয়ন খুদিংগী শিবা মীশিংগী চাংসু খ্বাইদগী নেম্বশিংগী মরক্তা লৈরি হায়বা উৎলি‍। ভারতকী মীওই মিলিয়ন খুদিংগী শিবা মীশিং ১৪.২৭ ওইরি অদুগা মালেমগী চাংচৎনা মসিগী শরুক মরি হেনগৎলগা ৬৮.২৯ ওইরি‍।
য়ু.কে.দা মীওই মিলিয়ন খুদিংগী মীশিং ৬৫১.৪ শিরি অদুগা স্পেন, ইতালী, ফ্রান্স অমসুং য়ু.এস.তনা মথংশিৎনা মীশিং ৬০৭.১, ৫৭৬.৬, ৪৫৬.৭, অমসুং ৩৯১.০ ওইরি‍।
ভারতনা কেসশিং অসিবু নীংথিনা য়েংশিন্নবা অমদি মায় পাক্না লাকশিন্নবা হোস্পিতালগী মচাক মথুম ফগৎহল্লে‍। শেম শারিবা অসিদা ওক্সিজেন সপ্পোর্ত, আই.সি.য়ু. অমসুং ভেন্তিলেতর ফেসিলিতীশিং য়াওরি‍। জুলাই ৭, ২০২০ ফাওবদা লায়ওং খজিক্তং লৈবদগী হৌরগা শাথিবা লায়ওং উৎলকপা ফাওবগী কোবিদ নারবা মীওইশিং য়েংশিন্ননবগীদমক্তা তোখায়বা কোবিদ হোস্পিতাল ১২০১, তোখায়বা কোবিদ হেল্থকেয়র সেন্তর ২৬১১ অমসুং কোবিদ কেয়র সেন্তর ৯৯০৯ লৈরে‍। থাক অসি য়ৌনা শেম শাবা অসিনা ফগৎলকপগী চাং লেপ্পা নাইদনা হেনগৎলকপা অমদি শিবগী চাং নেম্না থমবা ঙম্লি‍।
কোবিদ-১৯ কেসশিং ঙন্না খঙদোকহৌবা অমদি মতম চানা অফবা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত পীবনা নুংতিগী ফবগী চাং হেনগৎলক্লি‍। হৌখিবু পুং ২৪ অসিদা কোবিদ-১৯ নারমবা মীওই পুন্না ১৫,৫১৫ নাবা ফদুনা ঙসিফাওবদা ফখ্রবা মশিং ৪,৩৯,৯৪৭ শুরে‍।
নেসনেল অমদি স্তেতশিংগী লৈঙাকশিংগী মরক্তা খুৎশম্নদুনা কোবিদ-১৯ থিংননবা, লাকশিন্ননবা অমদি য়েংশিন্নবা লৌখৎখিবা থৌরাংনা লেপ্পা নাইদনা ফখ্রবা অমদি হৌজিক লৈরিবা কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেন্নবা হেনগৎহন্দুনা পুক্নীং থৌগৎনিংঙাই ওইবা মহৈ ফংলি‍। ঙসি ফাওবদা হৌজিক নারিবা মশিংদগী ফখ্রবা মশিংনা ১,৮০,৩৯০ হেল্লে‍। কোবিদ-১৯ নাবশিংগী রিকভরী রেত ঙসি চাদা ৬১.১৩দা লৈরে‍।
হৌজিক হৌজিক নারিবা মীওই ২,৫৯,৫৫৭ মেদিইকেলগগী মীৎয়েং মখাদা লৈরি‍।
“তেস্ত, ত্রেস, ত্রীত” হায়বসিদা অহেনবা মীৎয়েং চঙবগা লোয়ননা তোঙান তোঙানবা থৌরাং লৌখৎপনা মরম ওইরগা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা পাক্তক্ননা তেস্ত তৌবগী খুদোংচাবা ফংহল্লে‍। মসিনা মরম ওইরগা নোংমদা তেস্ত লাখ ২গী মথক্তা তৌবা ঙম্লে‍। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা সেম্পল ২,৪১,৪৩০ তেস্ত তৌখি‍। অসুম্না হেনগৎলকপসিনা হৌজিকফাওবদা লৈবাক পুম্বগী ওইনা তেস্ত তৌখরবা সেম্পল মশিং অসি ১,০২,১১,০৯২ ওইরি‍।
তেস্তিং লেবকী নেতৱর্ক অসি স্তেত/য়ু.তি.শিংদা অহেনবা লেবশিং হাপচিনবগা লোয়ননা অসুম অসুম চাউথোরক্লি‍। লৈঙাক্কী সেক্তরদা লেব ৭৯৩ অমদি লনাই লেব ৩২২ লৈদুনা লৈবাকসিগী ওইনা পুন্না লেব ১১১৫ লৈর ‍।
মখোয়শিং অদুদি:
• রিএল-তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেব: ৫৯৮ (লৈঙাক্কী: ৩৭২ + লনাইগী: ২২৬)
• ত্রুনেততা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেব: ৪২৩ (লৈঙাক্কী: ৩৮৮ + লনাইগী: ৩৫)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেব: ৯৪ (লৈঙাক্কী: ৩৩ + লনাইগী: ৬১)
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক ৱারোলশিংগা মরী লৈনবা কোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নাইনা চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ অমদি @MoHFW_INDIA .

Ministry of Health and Family Welfare
India has one of lowest COVID-19 cases per million in the world
Recovered cases nearly 4.4 lakhs, exceed active cases by more than 1.8 lakh
National Recovery Rate crosses 61%
07 JUL 2020 2:26PM by PIB Delhi
The WHO Situation Report 168 dated 6thJuly, 2020 shows that India has one of the lowest cases of COVID-19 per million population. India’s cases per million population is 505.37 while the global average is at 1453.25.
The Chile has witnessed 15,459.8 cases of COVID-19 per million population, while Peru, US, Brazil and Spain have 9070.8, 8560.5, 7419.1 and 5358.7 cases per million population respectively.
The WHO Situation Report also shows that India has one of the lowest deaths per million population. India’s cases of death per million population is 14.27 while the global average is more than its four times, at 68.29.
The UK has witnessed 651.4 cases of COVID-19 related deaths per million population, while the metric for Spain, Italy, France and US is 607.1, 576.6, 456.7 and 391.0 respectively.
India has ramped up the hospital infrastructure to adequately and effectively manage the cases. The preparedness included arrangement of oxygen support, ICU and ventilator facilities. As on 7th July 2020, there are 1201 Dedicated COVID Hospitals, 2611 Dedicated COVID Healthcare Centres and 9909 COVID Care Centres to look after COVID patients from those with very severe to very mild symptoms. Such level of preparedness has shown results in continuously improving the Recovery Rate and resulting in low Case Fatality Rate.
Early detection and timely effective clinical management of COVID-19 cases have resulted in increasing daily recoveries. During the last 24 hours, a total of 15,515 COVID-19 patients have been cured, taking the cumulative figure of recovered cases among COVID-19 patients to 4,39,947 as of today.
Coordinated efforts at all levels of the national and State governments for prevention, containment and management of COVID-19 are showing encouraging results with consistently increasing gap between Recoveries and Active cases. As on date, there are 1,80,390 recovered cases more than the active COVID-19 cases. The recovery rate among COVID-19 patients has increased to 61.13% today.
Presently, there are 2,59,557 active cases and all are under medical supervision.
Enhanced focus on “Test, Trace, Treat”, further augmented with various measures has facilitated widespread COVID-19 testing by States/UTs. This has resulted in more than 2 lakh tests being conducted per day. During the last 24 hours 2,41,430 samples have been tested. With this hike, the nationwide samples tested for COVID-19 stands at 1,02,11,092 as of now.
The testing lab network continues to expand with more number of labs being added in various States/lUTs. With 793 labs in the government sector and 322 private labs, there are as many as 1115 labs in the country.
These are:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 598 (Govt: 372 + Private: 226)
• TrueNat based testing labs: 423 (Govt: 388 + Private: 35)
• CBNAAT based testing labs: 94 (Govt: 33 + Private: 61)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.