PIB Backgrounder
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
06 JUL 2020 6:18PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
Updates on Covid-19 from Ministry of Health and Family Welfare: Total number of COVID labs cross 1100; Recovered cases more than 4.24 lakhs, exceed active cases by more than 1.7 lakh; National Recovery Rate improves to 60.86%
The number of COVID tests has crossed the 10 million (1 crore) milestone. This signifies the importance accorded to widespread testing and the focussed “Test, Trace, Treat” strategy with several follow-up measures taken in tandem by the Central government and the States/UTs. During the last 24 hours 3,46,459 samples have been tested. The cumulative number of samples tested, as of now is 1,01,35,525.As on date, more than 1105 labs have enables people to undergo COVID tests.
Consistent and focussed efforts for containment and management of COVID-19 by Government of India along with the States/UTs have led to the number of recovered cases among COVID-19 patients rise to 4,24,432 as of today. During the last 24 hours, a total of 15,350 COVID-19 patients have been cured.
There are 1,71,145 more recovered patients than COVID-19 active cases. This takes the national recovery rate amongst COVID-19 to 60.86%.
There are 2,53,287 active cases and all are under active medical supervision.
For details:
National COVID Positivity Rate is 6.73% while many States report lower Positivity Rate; Central efforts lead to Significant Jump in testing in Delhi while the Positivity Rate declines
As part of the coordinated efforts, the Union government has emphasized on increasing testing, prompt contact tracing and timely clinical management of the cases. It has also helped the States to significantly ramp up testing capacities.This has resulted in reduced positivity in the country. Currently the national Positivity Rate stands at 6.73%.
In Delhi, the efforts being made by the UT were significantly bolstered by the Central Government to ensure increase in testing. As a result of concerted and focused efforts by Government of India to augment efforts, the average number of samples being tested per day which was only 5481 (1st-5th June 2020) has witnessed a huge increase to reach an average of 18,766 samples per day between 1st to 5th July 2020. In spite of significantly increased testing in Delhi, the positivity rate has seen a substantial decrease from about 30% to 10% in the last three weeks.
For details:
No scarcity of fertilizers across the country during ongoing Kharif season:Shri Gowda
Union Minister of Chemicals & Fertilizers Shri D.V. Sadananda Gowda has said that there is no scarcity of fertilizers across the country during ongoing Kharif season. He added prepositioning in adequate quantities have been done in consultations with the State Governments.DBT sales of fertilizers have witnessed significant jump this Kharif season during the month of May and June across the country due to better than expected monsoon.
For details:
World Bank and Government of India sign $750 million Agreement for Emergency Response Programme for Micro, Small, and Medium Enterprises
The World Bank and the Government of India today signed the $750 million agreement for the MSME Emergency Response Programme to support increased flow of finance into the hands of micro, small, and medium enterprises (MSMEs), severely impacted by the COVID-19 crisis.The World Bank’s MSME Emergency Response Programme will address the immediate liquidity and credit needs of some 1.5 million viable MSMEs to help them withstand the impact of the current shock and protect millions of jobs. This is the first step among a broader set of reforms that are needed to propel the MSME sector over time.
For details:
NATMO publishes 4th updated version of its COVID 19 Dashboard
National Atlas and Thematic Mapping Organization (NATMO) functioning as a subordinate department under the Department of Science & Technology, Ministry of Science & Technology, Government of India published the 4th updated version of COVID-19 Dashboard on its official Portal at http://geoportal.natmo.gov.in/Covid19/ on 19th June 2020.
For details:
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Kerala: As the triple lockdown clamped in capital Thiruvananthapuram city began from 6am, City Corporation limits came under a multi-layered security blanket as the police sealed all border points that led to the State capital and various arterial roads across the 100 wards. District Collector informed that ten budget outlets will soon be set up for providing food packets in parcels. There would be home delivery system also. Minister V.S.Sunil Kumar said that there is no situation to impose triple lockdown in Ernakulam district as of now. Six new containment zones have been declared in the district. 225 new active cases of Covid-19 were confirmed in the state yesterday. 2,228 patients are presently under treatment and 1,77,995 are under observation in various districts.
• Tamil Nadu: Coronavirus cases in Puducherry cross 1,000; CM to hold meeting with private hospitals; 62 new cases reported today in the UT. The committee constituted by Tamil Nadu to reconcile 236 deaths in Chennai, which were not accounted for in the State’s tally, submitted its detailed report to the Health Department. With the civic body ramping up testing to 11,114 on July 4, Chennai’s positivity rate has considerably fallen to 16.52 per cent from the earlier 20 per cent. 4150 new cases, 2186 recoveries & 60 deaths reported yesterday. Total cases till now: 1,11,151 Active cases: 46,860 Deaths: 1510 Active cases in Chennai: 24,890.
• Karnataka: Private hospitals in the State offer home isolation packages for Covid-19 patients; 7-day package to cost Rs 2,450. Medical Education Minister Dr K Sudhakar warned that strict legal action will be taken and criminal cases will be filed against private hospitals refusing treatment to Covid patients. Government recommended patients at private hospitals will be provided with insurance under Suvarna Arogya Suraksha Trust. Up to 69.8% (1,345 cases) of the 1,925 Covid-positive cases recorded on Sunday have no contacts or travel history in Karnataka. Total positive cases till yesterday: 23,474 Active cases: 13,251 Deaths: 372.
• Andhra Pradesh: Observing that there was a gap between testing and updating results, Special Chief Secretary (Health) KS Jawahar Reddy has directed the district administrations to colour-code the samples taken for testing to prioritise the testing process based on the urgency and types of testing. State decides to reopen schools from July 13. Classes to be conducted once in a week for Primary and twice in a week for Upper Primary and Higher Schools in the State.1322 new cases, 424 discharged and seven deaths reported during last 24 hours after testing 16,712 samples. Total cases: 20,019, Active cases: 10,860, Discharged: 8920, Deaths: 239.
• Telangana: To extend quality treatment in colonies and slums and expand the services of Basti Dawakhanas to new areas, Greater Hyderabad Municipal Corporation (GHMC) is launching 33 more such clinics in different parts of the city shortly. Total cases reported till yesterday: 23902, Active cases: 10904, Deaths: 295, Discharges :12703.
• Maharashtra: The current count of COVID19 patients in the state is 2,06,619. 6,555 new patients have been identified as positive during the last 24 hours. So far more than 1.11 lakh patients have been cured and discharged from the hospitals in the state, leaving the total active cases at 86,040. With the death of 151 more patients, total deaths in the state so far has reached 8,822. BMC has procured one lakh ICMR approved Rapid Antigen Test kits for launching universal testing in the city. This test is recommended for all symptomatic Covid 19 suspects and asymptomatic High risk contacts with co-morbidity.
• Gujarat: In Gujarat, the number of Covid19 cases has reached 36,123 with 725 new cases reported during the 24 hour period. Out of these, the maximum 218 cases are reported from Surat, while Ahmedabad recorded 162 new cases. 486 patients were discharged from the various hospitals after recovery during the last 24 hours. With this, the total patients recovered from the Covid-19 having gone up to 25,900, the number of active cases in the state has reduced to 8,278.
• Rajasthan: A record 632 people tested positive for COVID-19 taking the total number of reported cases to 20,164. Maximum of the new cases were reported from Pratapgarh district -65, followed by Jodhpur and Bikaner having 57 cases each. Rajasthan boasts of the highest recovery rate in the country at 79%.
• Madhya Pradesh: 326 new cases and 10 deaths have been reported at Madhya Pradesh on Sunday, which takes the state tally of COVID-19 to 14,930. There are 2,911 active cases in the state, while 11,411 recoveries and 608 deaths have taken place till date. Out of 326 new cases reported on Sunday, 64 has been reported from Gwalior, followed by Bhopal with 61 cases and Morena with 36 cases. Madhya Pradesh has the second best recovery rate among larger Indian states.
• Chhattisgarh; 46 new patients have been identified in Chhattisgarh taking the total count of COVID-19 in the state to 3,207. There are 615 active patients in the state, as per latest update.
• Goa: 77 new COVID-19 infected patients have been identified on Sunday, which takes the state tally of positive patients to 1,761. Out of these, 936 patients have recovered leaving the number of active cases at 818.
• Arunachal Pradesh: Itanagar capital region administration in Arunachal Pradesh appeals people to co-operate and follow all guidelines during lockdown which begins at 5 pm today.Arunachal Pradesh Health department says all returnees from other States have been tested for COVID19. Total 26,808 samples collected while 12,925 RT PCR test conducted.
• Assam: As a first of its kind initiative on mass testing for COVID19, State Health Department will carry out house-to-house COVID19 test in ward no.2, Pandu area in Guwahati Municipality starting from 7th July 2020.
• Meghalaya: One more person who came from Assam has tested COVID19 positive in Tura.Total active cases 29 and recovered 43.
• Manipur: National Health Mission, Manipur has announced that a team of psychologists are available round the clock to telephonically help anyone in need with respect to COVID19 on the following phone numbers :8787457035, 9402751364.
• Mizoram: 5 more COVID-19 positive cases in Mizoram. Total cases rise to 191, active cases 58 and recovered 133.
• Nagaland: 32 more positive cases of COVID19 have been confirmed in Nagaland, taking the total tally of positive cases to 622 with 391 active cases and 231.

PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
06 JUL 2020 6:18PM by PIB Imphal
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
• অপুনবা কোবিদ-১৯ লেব মশীং ১১০০ লানখ্রে
• কোবিদ তেস্তকী অপুনবা মশীং মিল্লিয়ন ১০ (কোতি ১) য়ৌরে।
• কোবিদ-১৯না নাবদগী ফগৎলকপগী চাং অসি ঙসিফাওবদা ৪,২৪,৪৩২ য়ৌরে। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কোবিদ-১৯ অনাবা পুল্লপ্না ১৫,৩৫০ নাবা ফখ্রে।
• কোবিদ-১৯ এক্তিব কেসতগী নাবা ফরবা মশীংনা ১,৭১,১৪৫ হেল্লি। মসিনা লৈবাক অসিগী নাবা ফবগী চাংদা ৬০.৮৬% য়ৌহনখ্রে।
• চেকশিন্না লাইয়েংদুনা হৌজিক অপুনবা এক্তিব কেস ২,৫৩,২৮৭ লৈরি।
• লৈবাক অসিগী কোবিদ পোজিতিব ওইবগী চাং অসি চাদা ৬.৭৩নি, রাজ্য কয়াদা পোজিতিব ওইবগী চাং নেমথরকপগী পাউ লাক্লি
• ৱর্ল্দ বেঙ্ক অমসুং ভারত সরকারনা মাইক্রো, স্মোল অমসুং মীদিয়ম ইন্তর্প্রাইসশিংগী ইমর্জেন্সী রেস্পোন্স প্রোগ্রামগীদমক্তা মিলিয়ন $৭৫০গী য়ানচে অমগী খুৎয়েক পীনখ্রে
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়দগী ফংবা কোবিদ-১৯গী পাউঃ অপুনবা কোবিদ-১৯ লেব মশীং ১১০০ লানখ্রে; রিকোবর্দ কেসনা লাখ ৪.২৪ লানখ্রে, এক্তিব কেসতগী লাখ ১.৭ হেনখ্রে; লৈবাক অসিগী ওইবা রিকোবরী রেৎনা ৬০.৮৬% য়ৌরে।
কোবিদ তেস্তকী অপুনবা মশীং মিল্লিয়ন ১০ (কোতি ১) য়ৌরে। মসিনা তাক্লে মদুদি কেন্দ্র সরকার অমসুং রাজ্য/য়ূ.তি. অনী পুন্না চৎমিন্নদুনা "তেস্ত, ত্রেস, ত্রীত" হায়না পাক শন্না তেস্ত তৌবগী মরু ওইবদু উৎলে। হৌখবা পুং ২৪ অসিদা সেম্পল ৩,৪৬,৪৫৯ তেস্ত তৌখ্রে। হৌজিক্কী ওইনা অপুনবা তেস্ত তৌখ্রবা সেম্পল মশীং অসি ১,০১,৩৫,৫২৫নি। হৌজিক ফাওবগী ওইনা, লেব ১১০৫না মীয়ামদা তেস্ত তৌবগী খুদোংচাবা পীরি।
চাং নাইনা অমসুং ফোকস তৌদুনা কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবগীদমক ভারত সরকার অমসুং রাজ্য সরকারনা লৌখৎলকপা থৌরাংগী মখা পোন্না কোবিদ-১৯না নাবদগী ফগৎলকপগী চাং অসি ঙসিফাওবদা ৪,২৪,৪৩২ য়ৌরে। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কোবিদ-১৯ অনাবা পুল্লপ্না ১৫,৩৫০ নাবা ফখ্রে। কোবিদ-১৯ এক্তিব কেসতগী নাবা ফরবা মশীংনা ১,৭১,১৪৫ হেল্লি। মসিনা লৈবাক অসিগী নাবা ফবগী চাংদা ৬০.৮৬% য়ৌহনখ্রে। চেকশিন্না লাইয়েংদুনা হৌজিক অপুনবা এক্তিব কেস ২,৫৩,২৮৭ লৈরি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1636823
লৈবাক অসিগী কোবিদ পোজিতিব ওইবগী চাং অসি চাদা ৬.৭৩নি, রাজ্য কয়াদা পোজিতিব ওইবগী চাং নেমথরকপগী পাউ লাক্লি; কেন্দ্র সরকারনা হোৎনবদগী দিল্লীদা তেস্ত তৌবগী চাং মশক থোক্না ৱাংখৎলক্লি, পোজিতিব ওইবগী চাংসু হন্থরে
অপুনবা ওইনা হোৎনরিবা অসিগী শরুক অমা ওইনা, কেন্দ্র সরকারনা তেস্ত তৌবগী হেনগৎহনবা, শোক্ন-শম্নরুবশিং থিদোকপা অমসুং কেসশিং মতম চানা ক্লিনিকেল ওইনা য়েংশিলহৌনবা থৌরাং কয়া পায়খৎলি। মসিনা রাজ্য অসিদা তেস্ত তৌবগী চাংশু ৱাংখৎনবা হোৎনবদা মতেং কয়া পাংলি।মসিনা মরম ওইদুনা লৈবাক অসিদা পোজিতিব ওইরকপগী চাংসু হন্থরক্লে। হৌজিক্কী ওইনা লৈবাক অসিগী পোজিতিব ওইবগী চাং অসি চাদা ৬.৭৩দা লৈরে। দিল্লীদা, য়ু.তি. সরকার অসিনা হোৎনরিবা থৌরাং কয়াদা কেন্দ্র সরকারনা তেস্ত তৌবগী চাং ৱাংখৎনবগীদমক মতেং পাংখ্রে। মিনিৎ ৩০গী মনুংদা রিজল পীবা ঙম্বা অনৌবা রেপিদ এন্তিজেন পোইন্ত-ওব-কেয়র (পি.ও.সি.)গা লোইননা আর.তি.-পি.সি.আর. তেস্তিং হেনগৎহন্দুনা তেস্ত তৌবগী চাং ৱাংখৎহনখ্রে। হান্নদগী হোৎনদুনা লাক্লিবশিংবু হেন্না মপাঙ্গল হেনগৎনবগীদমক কেন্দ্র সরকারনা কন্না হোৎনদুনা নোংমদা তেস্ত তৌরম্বা সেম্পল মশীং অসি ৫৪৮১ (জুন১-৫, ২০২০) ওইরম্বদগী হৌজিক্তি কা হেন্না হেনগৎলদুনা জুলাই ১দগী ৫, ২০২০গী মনুংদা নোংমদা ১৮,৭৬৬ ওইরে। দিল্লীদা কা হেন্না তেস্ত তৌবগী চাং হেনগৎলিবসু, হৌজিক্তি পোজিতিব ওইবগী চাংসু হৌখিবা চয়োল অহুম্লোম অসিদা ৩০% ওইরম্বদগী ১০%দা হন্থরে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1636768
কালেন লৌরোক মনুংদা লৈবাক শীনবা থুংনা হার ফংদবা লৈতে : শ্রী গৌরা
কেমিকেলস অমসুং ফর্তিলাইজরগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর দি.ভি সাদানন্দা গৌরানা হায়খি হৌজিক কালেন লৌরোক মনুংদা লৈবাক শীনবা থুংনা হার ফংদবা লৈতে। রাজ্য সরকারশিংগা ৱা তান্নদুনা দরকার ওইবা চাংশিং মমাংদা পীখ্রে। হান্ননা পারম্বা নোংচুদগী ফিবম হেন্না ফগৎলকপদগী লৈবাক শীনবা থুংনা মে অমসুং জুন থাদা চৎলিবা কালেন লৌরোক অসিদা দি.বি.তিগী খুৎথাংদা হার য়োনবা ফজনা হেনগৎলকপা উরে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1636792
ৱর্ল্দ বেঙ্ক অমসুং ভারত সরকারনা মাইক্রো, স্মোল অমসুং মীদিয়ম ইন্তর্প্রাইসশিংগী ইমর্জেন্সী রেস্পোন্স প্রোগ্রামগীদমক্তা মিলিয়ন $৭৫০গী য়ানচে অমগী খুৎয়েক পীনখ্রে
ঙসি ৱর্ল্দ বেঙ্ক অমসুং ভারত সরকারনা কোবিদ-১৯গী ইরাংসিনা শাথিনা শোকহল্লবা মাইক্রো, স্মোল অমসুং মীদিয়ম ইন্তর্প্রাইসশিং (এম.এস.এম.ই.)দা লেপ্তনা শেল থাদবদা ঙম্নবগীদমক্তা এম.এস.এম.ই. ইমর্জেন্সী রেস্পোন্স প্রোগ্রামগীদমক্তা মিলিয়ন $৭৫০গী য়ানচে অমগী খুৎয়েক পীনখ্রে। ৱর্ল্দ বেঙ্ককী এম.এস.এম.ই. ইমর্জেন্সী রেস্পোন্স প্রোগ্রাম অসিনা মতিক চাবা এম.এম.এস.ই. খরগী শেনফম মিলিয়ন ১.৫গী খুদক্কী ওইবা লিক্বিদিতী অমসুং ক্রেদিৎকী তঙাইফদবশিং পীগনি অমসুং হৌজিক লৈরিবা ইরাং অসিবু থেংনবা ঙমহন্দুনা থবক লাখ কয়া কয়াবু তেক্ত কায়দনা থম্বদা তেংবাংগনি। মসিনা মতমগী মতুং ইন্না এম.এস.এম.ই.গী সেক্তরবু চাউখৎহন্নবা পায়খৎকদবা পাক চাউরবা খোংথাং কয়াগী মনুংদা অহানবা খোংথাং অমনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1636790
এন.এ.তি.এম.ও.না মখোয়গী কোবিদ-১৯ দাশবোর্দকী অপদেৎ তৌরবা ৪শুবা ভর্জন ফোঙখ্রে
ভারত সরকারগী সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়গী সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী বিভাগকী মখাদা সবোর্দিনেৎ বিভাগ অমা ওইনা মথৌ তৌরিবা নেসনল এত্লাস এন্দ থেমেতিক মেপ্পিং ওর্গনাইজেসন (এন.এ.তি.এম.ও.)না মখোয়গী ওফিসিএল পোর্তেল http://geoportal.natmo.gov.in/Covid19/ দা জুন ১৯, ২০২০দা কোবিদ-১৯ দেশবোর্দকী ৪শুবা অপদেৎ তৌরবা ভর্জন ফোঙখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1636782
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
• কেরলাঃ রাজ্য অসিগী কোনুং ওইরিবা শহর অসিদা ত্রিপল লোকদাউন্না চেৎনা ফাজিন্দুনা সিতী কোরপোরেসনগী লিমিৎসু পুলিস্না রাজ্য অসিগী কোনুং ওইরিবা শহর অসিদা তারকপা য়াবা ঙমখৈ খুদিংমক অমসুং ৱার্দ ১০০ রোমদা লৈবা লম্বী মচা-মচাশিং চেৎনা মরোল নাইনা ঙাক-শেন্দুনা থমখ্রে। দিস্ত্রিক্ত কল্লেক্তরনা বজেৎ তরাগী আউৎলেৎসু চানবা পেকেৎশিং য়োমদুনা পীনবা অথুবদা শেমগৎলগনি হায়খ্রে। হায়রিবসি য়ুম-য়ুমদা থিলহনবসু য়াগনি হায়রি। মন্ত্রী ভি.এস.সুনিল কুমারনা হায়রি, মদুদি অর্নাকুলম জিল্লাদদি হৌজিক ফাওবগী ওইনা ত্রিপল লোকদাউন চৎনখিরোই হায়রি। জিল্লা অসিদা অনৌবা কেন্তেন্মেন্ত জোন তরুক অমগা লাউথোকখ্রে। ঙরাং কেরলাদা অনৌবা মীওই ২২৫ পোজিতিব ওইরে। মীওই ২,২২৮ লাইনা অসিদগী লাইয়েংদুনা লৈরিবগা লোইননা অনাবা মীওই লাখ ১,৭৭,৯৯৫ রাজ্য অসিদা তোঙান-তোঙানবা জিল্লাশিংদা চেকশিন্না য়েংশিন্দুনা থম্লি।
• তমিল নাদুঃ পুদুচেরীগী কোরোনাভাইরস কেস ১,০০০ য়ৌখ্রে; মুখ্য মন্ত্রীনা প্রাইবেৎ হোস্পিতালশিংগা ৱারী শান্নখ্রে; অনৌবা কেস ৬২ লাকখ্রে তমিল নাদুদা লৈখিদবা মীওই ২৩৬ রাজ্য অসিগী লৈখিদবশিংগী মরক্তা য়াওরমদবা থিজিন্নবা শেমখিবা কম্মিতীনা হকশেলগী বিভাগতা মখোয়গী অকুপ্পা রিপোর্ত থাগৎখ্রে। জুলাই ৪দা সিবিক বোদীনা তেস্ত ১১,১১৪ তৌখিবগা লোইননা চেন্নইগী পোজিতিব ওইবগী চাং অসি চাদা ১৬.৫২দা হন্থরে মমাংদা চাদা ২০ লৈরম্বনি। ঙরাং অনৌবা কেস ৪১৫০, রিকোবরী ২১৮৬ অমসুং ৬০ লৈখিদ্রে। হৌজিক ফাওবদা লৈরিবা অপুনবা এক্তিব কেস মশীং অসি ১,১১,১৫১, এক্তিব কেসঃ ৪৬,৮৬০ লৈখিদ্রবাঃ ১৫১০, চেনইদা লৈবা এক্তিব কেস মশীং ২৪৮৯০
• করনাতাকাঃ রাজ্য অসিগী প্রাইবেৎ হোস্পিতালনা কোবিদ-১৯ অনাবশিংগী হোম আইসোলেসনগী পেকেজ পীখ্রে, নুমিৎ ৭নিগী পেকেজতা লুপা ২,৪৫০নি। মেদিকেল এজুকেসন মন্ত্রী দা. কে. সুধাকরনা কোবিদ-১৯ অনাবা লাইয়েংউ য়াদবা প্রাইবেৎ হোস্পিতালশিংগী মথক্তা ক্রিমিনেল কেস পান্নবা অকনবা চেকশিন ৱা থম্লক্লি। প্রাইবেৎ হোস্পিতালশিংদা লাইয়েংলিবা অনাবশিংদা সরকারনা সুবর্না আরোগ্যা সুরকশা ত্রস্তকী মখাদা ইন্সুরেন্স পীগনি হায়না হায়খ্রে। ঙরাং কোবিদ পোজিতিব কেস ১,৯২৫গী মনুংদগী চাদা ৬৯.৮দি ত্রাবেল হিস্তরী নত্ত্রগা কন্তেক্ত লৈতে হায়রি। ঙরাং ফাওবদা লৈখিবা অপুনবা পোজিতিব কেসঃ ২৩,৪৭৪, এক্তিব কেসঃ ১৩,২৫১, লৈখিদ্রবাঃ ৩৭২
• অন্ধ্র প্রদেশঃ তেস্ত তৌরবা মতুংদা রিজল লাউথোক্লকপগী মরক্তা কান্নরিবসি য়েংলদুনা স্পিসিএল চীফ সেক্রেতরী (হেলথ) কে.এস. জৱাহর রেদ্দীনা দিস্ত্রিক্ত এদমিনিস্ত্রেসন্দা তেস্ত তৌনবা লৌখৎখিবা সেম্পলশিংবু কলর কোদ তৌদুনা হান্না তেস্ত তৌগদবা অমসুং তেস্ত মখলশিং খঙদোক্নবা হায়খ্রে। রাজ্য অসিনা মহৈলোইশঙশিং জুলাই ১৩দগী হাংদোক্নবা ৱারেপ লৌখ্রে। প্রাইমরীগী ওইনা চয়োল অমদা অমুক্লক অমসুং অপ্পর প্রাইমরী অমসুং হাইয়র স্কুলশিংগী ওইনা চয়োল অমদা অনীরক ক্লাস লৌনবা খঙহনখ্রে। সেম্পল ১৬,৭১২ তেস্ত তৌরবা মতুংদা হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনৌবা কেস ১৩২২, দিসচার্জ ৪২৪ অমসুং তরেৎ লৈখিদ্রে। অপুনবা কেসঃ ২০,০১৯, এক্তিব কেসঃ ১০,৮৬০, দিসচার্জঃ ৮৯২০, লৈখিদ্রবাঃ ২৩৯
• তেলঙ্গানাঃ কোলোনী অমসুং স্লমশিংদা হেন্না ফবা মওংদা লাইয়েংনবা অমসুং বস্তি দাৱাখানাশিংগী থবকশিং অনৌবা মফম হেন্না কোনশিন্ননবগীদমক গ্রেতর হায়দেরবাদ ম্যুনিসিপাল কাউন্সিল কোরপোরেসন্না শহর অসিদা অসিগুম্বা ক্লিনিক ৩৩ অমগা হাংদোক্লগনি। ঙরাং ফাওবদা লৈখিবা অপুনবা কেসঃ ২৩৯০২, এক্তিব কেসঃ ১০৯০৪, লৈখিদ্রবাঃ ২৯৫ অমসুং দিসচার্জঃ ১২৭০৩
• মহারাস্ত্রাঃ মহারাস্ত্রদা কোবিদ-১৯ কেস অপুনবা মশীং ২,০৬,৬১৯ য়ৌখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা রাজ্য অসিদা অনৌবা কেস ৬,৫৫৫ লাকখ্রে। অনাবা লাখ ১.১১ নাবা ফখ্রে অমসুং রাজ্য অসিগী হোস্পিতালশিংদগী দিসচার্জ তৌখ্রে, অপুনবা এক্তিব কেস মশীংনা ৮৬,০৪০ ওইরি। রাজ্য অসিদা ভাইরস অসিনা মরম ওইদুনা মীওই ১৫১ লৈখিদ্রে, মসিগা লোইননা অপুনবা লৈখিদ্রবা মশীং ৮,৮২২ শুখ্রে। বি.এম.সি.না আই.সি.এম.আর.না অয়াবা পীরবা রেপিদ এন্তিজেন তেস্ত কিৎ লাখ অমা হেন্না লৈশিন্দুনা শহর অসিদা য়ুনিবর্সেল তেস্তিং তৌনবা শেম শাখ্রে। হায়রিবা তেস্ত অসি কোবিদ-১৯গী লাইওং লৈবা চিংনবশিংদা অমসুং শোক্ন-শম্নরুবগী চিংনবা লৈবশিংদা পাঙথোক্নবা অয়াবা পীরি।
• গুজরাৎঃ গুজরাত্তা পুং ২৪গী মনুংদা কেস ৭২৫ লাক্তুনা অপুনবা কেস ৩৬,১২৩ য়ৌরে। মসিগী মনুংদগী অয়াম্বা ২১৮না সুরত্তগী লাকখি। মরকসিদা অহেমদবাদতগী অনৌবা কেস ১৬২ লাকখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা রাজ্য অসিগী তোঙান-তোঙানবা হোস্পিতালশিংদগী অনাবা ৪৮৬ দিসচার্জ তৌখ্রে। মসিগা লোইননা নাবা ফরবা মশীং ২৫,৯০০ য়ৌখ্রে। রাজ্য অসিদা কোবিদ-১৯ এক্তিব কেস ৮২৭৮ লৈরি।
• রাজস্থানঃ মীওই ৬৩২ কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইরকপগা লোইননা অপুনবা কেস মশীং ২০,১৬৪ য়ৌখ্রে। অয়াম্বা কেসতি প্রতাপগর জিল্লাদগী ৬৫ লাকখি, মসিগী মতুংদা জোধপুর অমসুং বিকানেরদগী কেস ৫৭-৫৭ লাকখ্রে। রাজস্থান্দা খ্বাইদগী ৱাংবা রিকোবরী রেৎ ওইনা ৭৯% য়ৌরে।
• মধ্য প্রদেশঃ নোংমাইজিং নুমিত্তা মীওই ১০ লোখিদবগা লোইননা অনৌবা কেস ৩২৬ লাক্তুনা অপুনবা কেস মশীং ১৪,৯৩০ য়ৌখ্রে। রাজ্য অসিদা হৌজিক ফাওবদা এক্তিব কেস মশীং ২,৯১১ য়ৌখ্রে, ১১,৪১১ রিকোবর তৌখ্রে, অমসুং ৬০৮না লৈখিদ্রে। নোংমাইজিং নুমিৎকী কেস ৩২৬ অসিগী মনুংদগী গ্বালিয়রদগী ৬৪, বোপালদগী ৬১ অমসুং মোরেনাদগী ৩৬ লাকখি। মাধ্য প্রদেশনা ভারতকী রাজ্যশিংগী মরক্তা খ্বাইদগী রিকোবরী রেৎ ৱাংবা রাজ্য অনীশুবা ওইরে।
• ছতিশগরঃ ছতিশগরদা অনৌবা পোজিতিব কেস ৪৬ লাকপগা লোইননা মসিনা অপুনবা কোবিদ-১৯ কেস মশীং ৩২০৭ শুখ্রে। রাজ্য অসিদা এক্তিব কেস মশীং ৬১৫ লৈরি
• গোৱাঃ অনৌবা কেস ৭৭৮ কোবিদ-১৯না নারে হায়বা নোংমাইজিং নুমিত্তা খঙবা ঙমখ্রে। মসিগা লোইননা রাজ্য অসিদা লৈরিবা অপুনবা অনাবসি ১৭৬১ য়ৌরে। কোবিদতগী নাবা ফরবা মীওই ৯৩৬ ওইদুনা রাজ্য অসিদা এক্তিব কেস ৮১৮ লৈরি।
• অরুনাচল প্রদেশঃ অরুনাচল প্রদেশকী ইতানগর এদমিনিস্ত্রেসন্না মীয়ামদা ঙসিগী নুমিদাং ৱাইরম পুং ৫দগী হৌগদৌরিবা লোকদাউন অসিদা শরুক য়াবীদুনা চৎন-কাংলোনশিং ইনবীনবা হায়রক্লি। অরনাচল প্রদেশ হকশেল বিভাগনা হায়রি, অতোপ্পা রাজ্যশিংদগী লাকপা খুদিংমক কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌখ্রে। অপুনবা সেম্পল ২৬,৮০৮ তৌখ্রে অমসুং পি.সি.আর. তেস্ত ১২,৯২৫ তেস্ত তৌখ্রে।
• অসমঃ কোবিদ-১৯ মাস তেস্তিং তৌবা ওইনা, রাজ্য অসিগী হকশেল বিভাগনা গৌহাতী ম্যুনিসিপালিতীগী পন্দু এরিয়াগী ৱার্দ নম্বর২দা জুলাই ৭তগী য়ুম্থোং খুদিংগী তেস্ত তৌনবা থবক লৌখৎখ্রে।
• মেঘালয়ঃ অসমদগী লাকপা মীওই অমগা তুরাদা কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইরে। অপুনবা এক্তিব কেস ২৯ অমসুং রিকোবর্দ ৪৩।
• মনিপুরঃ নেসনেল হেলথ মিসন, মনিপুরনা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা ৱাখলগী ওইবা মতেং নিনিংবশিংনা তেলিফোনগী খুথাংদা হংনবগীদমক সাইকোলোজিস্তশিংগী কাংবু অমা মখাগী ফোন নম্বরশিং অসিদা পাউ ফাওননবা হাংদোকখ্রেঃ 8787457035, 9402751364.
• মিজোরমঃ মিজোরমদা মী ৫ কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইরে। অপুনবা কেস ১৯১ শুখিবগা লোইননা এক্তিব ৫৮ অমসুং রিকোবর্দ ১৩৩
• নাগালেন্দঃ মীওই ৩২ অমগা কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইদুনা অপুনবা পোজিতিব কেস মশীং ৬২২ য়ৌরে অমসুং এক্তিব কেস্না ৩৯১নি।