Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
National COVID Positivity Rate is 6.73% while many States report lower Positivity Rate
Central efforts lead to Significant Jump in testing in Delhi while the Positivity Rate declines
06 JUL 2020 2:53PM by PIB Delhi
The Union Government and the State/UT governments have made a joint coordinated effort to effectively manage the COVID-19 pandemic in the country.
As part of the coordinated efforts, the Union government has emphasized on increasing testing, prompt contact tracing and timely clinical management of the cases. It has also helped the States to significantly ramp up testing capacities.
This has resulted in reduced positivity in the country. Currently the national Positivity Rate stands at 6.73%.
As on 5th July 2020, the States with their Positivity Rate lesser than the national average and tests per million higher than the national average are:
Serial No.
State
Positivity rate (in %)
Tests per million
1
India (National)
6.73
6,859
2
Puducherry
5.55
12,592
3
Chandigarh
4.36
9,090
4
Assam
2.84
9,987
5
Tripura
2.72
10,941
6
Karnataka
2.64
9,803
7
Rajasthan
2.51
10,445
8
Goa
2.5
44,129
9
Punjab
1.92
10,257
In Delhi, the efforts being made by the UT were significantly bolstered by the Central Government to ensure increase in testing. Tests were ramped up through increased RT-PCR testing along with the new Rapid Antigen Point-of-Care (POC) tests which gives results in only about 30 min.
As a result of concerted and focused efforts by Government of India to augment efforts, the average number of samples being tested per day which was only 5481 (1st-5th June 2020) has witnessed a huge increase to reach an average of 18,766 samples per day between 1st to 5th July 2020. In spite of significantly increased testing in Delhi, the positivity rate has seen a substantial decrease from about 30% to 10% in the last three weeks.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
লৈবাক অসিগী কোবিদ পোজিতিব ওইবগী চাং অসি চাদা ৬.৭৩নি, রাজ্য কয়াদা পোজিতিব ওইবগী চাং নেমথরকপগী পাউ লাক্লি
কেন্দ্র সরকারনা হোৎনবদগী দিল্লীদা তেস্ত তৌবগী চাং মশক থোক্না ৱাংখৎলক্লি, পোজিতিব ওইবগী চাংসু হন্থরে
06 JUL 2020 2:53PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ লাইচৎ লাকশিন্নবগীদমক কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. সরকারনা খুৎশম্নদুনা হোৎনরি।
অপুনবা ওইনা হোৎনরিবা অসিগী শরুক অমা ওইনা, কেন্দ্র সরকারনা তেস্ত তৌবগী হেনগৎহনবা, শোক্ন-শম্নরুবশিং থিদোকপা অমসুং কেসশিং মতম চানা ক্লিনিকেল ওইনা য়েংশিলহৌনবা থৌরাং কয়া পায়খৎলি। মসিনা রাজ্য অসিদা তেস্ত তৌবগী চাংশু ৱাংখৎনবা হোৎনবদা মতেং কয়া পাংলি।
মসিনা মরম ওইদুনা লৈবাক অসিদা পোজিতিব ওইরকপগী চাংসু হন্থরক্লে। হৌজিক্কী ওইনা লৈবাক অসিগী পোজিতিব ওইবগী চাং অসি চাদা ৬.৭৩দা লৈরে।
জুলাই ৫, ২০২০ ফাওবদা, লৈবাক অসিগী চাংচত্তগী পোজিতিব ওইবগী চাং নেম্না লৈবা অমসুং লৈবাক অসিগী চাংচত্তগী মিল্লিয়ন্দা তেস্ত তৌবগী চাং ৱাংবা রাজ্যশিংদিঃ
সেরিএল নম্বর
রাজ্য
পোজিতিব ওইবগী চাং (চাদা)
মিল্লিয়ন্দা তৌবা তেস্ত
১
ভারত (লৈবাক)
৬.৭৩
৬,৮৫৯
২
পুদুচেরী
৫.৫৫
১২,৫৯২
৩
চন্দিগর
৪.৩৬
৯,০৯০
৪
অসম
২.৮৪
৯,৯৮৭
৫
ত্রিপুরা
২.৭২
১০,৯৪১
৬
কর্নাতকা
২.৬৪
৯,৮০৩
৭
রাজস্থান
২.৫১
১০,৪৪৫
৮
গোৱা
২.৫
৪৪,১২৯
৯
পঞ্জাব
১.৯২
১০,২৫৭
দিল্লীদা, য়ু.তি. সরকার অসিনা হোৎনরিবা থৌরাং কয়াদা কেন্দ্র সরকারনা তেস্ত তৌবগী চাং ৱাংখৎনবগীদমক মতেং পাংখ্রে। মিনিৎ ৩০গী মনুংদা রিজল পীবা ঙম্বা অনৌবা রেপিদ এন্তিজেন পোইন্ত-ওব-কেয়র (পি.ও.সি.)গা লোইননা আর.তি.-পি.সি.আর. তেস্তিং হেনগৎহন্দুনা তেস্ত তৌবগী চাং ৱাংখৎহনখ্রে।
হান্নদগী হোৎনদুনা লাক্লিবশিংবু হেন্না মপাঙ্গল হেনগৎনবগীদমক কেন্দ্র সরকারনা কন্না হোৎনদুনা নোংমদা তেস্ত তৌরম্বা সেম্পল মশীং অসি ৫৪৮১ (জুন১-৫, ২০২০) ওইরম্বদগী হৌজিক্তি কা হেন্না হেনগৎলদুনা জুলাই ১দগী ৫, ২০২০গী মনুংদা নোংমদা ১৮,৭৬৬ ওইরে। দিল্লীদা কা হেন্না তেস্ত তৌবগী চাং হেনগৎলিবসু, হৌজিক্তি পোজিতিব ওইবগী চাংসু হৌখিবা চয়োল অহুম্লোম অসিদা ৩০% ওইরম্বদগী ১০%দা হন্থরে।