ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କୋଭିଡ-19 ସଂକ୍ରାନ୍ତରେ ସବିଶେଷ ସୂଚନା
• ସୁସ୍ଥ ହେଲେଣି 4 ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ
• ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀଙ୍କଠାରୁ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ସଂଖ୍ୟା ପାଖାପାଖି 1.65 ଲକ୍ଷ ଅଧିକ
05 JUL 2020 1:43PM by PIB Bhubaneswar
କୋଭିଡ-19ର ଆବଦ୍ଧ ଏବଂ ପରିଚାଳନା ନେଇ ରାଜ୍ୟ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳମାନଙ୍କ ସହିତ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ଵାରା ନିଆଯାଇଥିବା ସାମୁହିକ ପ୍ରୟାସ ଯୋଗୁଁ କରୋନା ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ଆଜିସୁଦ୍ଧା ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଥିବା ସଂଖ୍ୟା 4,09,082କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ସମୁଦାୟ 14,856 କୋଭିଡ-19 ରୋଗୀ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି ।
ଆଜିପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀଙ୍କ ତୁଳନାରେ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 1,64,268 ଅଧିକ । ଏହାଦ୍ଵାରା ଦେଶର କୋଭିଡ-19 ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର 60.77 ପ୍ରତିଶତରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
ବର୍ତ୍ତମାନ ଦେଶରେ ରହିଥିବା ସମସ୍ତ 2,44,814 ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀ ଡାକ୍ତରୀ ତତ୍ଵାବଧାନରେ ଅଛନ୍ତି ।
ଜାତୀୟ ହାରଠାରୁ ଅଧିକ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ରହିଥିବା 21ଟି ରାଜ୍ୟ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ରହିଛି । ତାଲିକା ନିମ୍ନଲିଖିତ ଅଟେ:
କ୍ରମିକ ସଂଖ୍ୟା
ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ
ଆରୋଗ୍ୟ ହାର
1
ଚଣ୍ଡିଗଡ
85.9%
2
ଲଦାଖ
82.2%
3
ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡ
80.9%
4
ଛତିଶଗଡ
80.6%
5
ରାଜସ୍ଥାନ
80.1%
6
ମିଜୋରାମ
79.3%
7
ତ୍ରିପୁରା
77.7%
8
ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ
76.9%
9
ଝାଡଖଣ୍ଡ
74.3%
10
ବିହାର
74.2%
11
ହରିୟାଣା
74.1%
12
ଗୁଜରାଟ
71.9%
13
ପଞ୍ଜାବ
70.5%
14
ଦିଲ୍ଲୀ
70.2%
15
ମେଘାଳୟ
69.4%
16
ଓଡିଶା
69.0%
17
ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ
68.4%
18
ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶ
67.3%
19
ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ
66.7%
20
ଆସାମ
62.4%
21
ଜମ୍ମୁ ଓ କଶ୍ମୀର
62.4%
ଦେଶରେ ପରୀକ୍ଷାଗାର ସଂଖ୍ୟା ବୃଦ୍ଧି ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ଦେଶରେ ମୋଟ 1100ଟି ପରୀକ୍ଷାଗାର ରହିଛି । ସେଥିମଧ୍ୟରୁ 786ଟି ସରକାରୀ ଥିବା ବେଳେ 314ଟି ବେସରକାରୀ ।
• Real-Time RT PCR based testing labs: 591 (Govt: 368 + Private: 223)
• TrueNat based testing labs: 417 (Govt: 385 + Private: 32)
• CBNAAT based testing labs: 92 (Govt: 33 + Private: 59)
“ପରୀକ୍ଷା, ଚିହ୍ନଟ, ଚିକିତ୍ସା” ରଣନୀତିକୁ ଗୁରୁତ୍ଵ ଦେବା ସହିତ କୋଭିଡ-19 ପରୀକ୍ଷଣର ଅସୁବିଧାକୁ ଦୂର କରିବା ପାଇଁ ନିକଟରେ ନିଆଯାଇଥିବା ବିଭିନ୍ନ ପଦକ୍ଷେପ ଯୋଗୁଁ ପ୍ରତିଦିନ ପରୀକ୍ଷିତ ନମୁନାଗୁଡ଼ିକରେ କ୍ରମାଗତ ବୃଦ୍ଧି ଘଟିଚାଲିଛି । ବିଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 2,48,934 ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇଛି । ଆଜିସୁଦ୍ଧା ପରୀକ୍ଷିତ ନମୁନାଗୁଡ଼ିକର ସମୁଦାୟ ସଂଖ୍ୟା 97,89,066କୁ ପହଞ୍ଚିଛି ।
‘ସାଧାରଣ ଚିକିତ୍ସା ଏବଂ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ମାନସିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସେବା ସେଟିଂ” ପାଇଁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏକ ନିର୍ଦ୍ଦେଶିକା ଜାରି କରିଛି । ଏହା ଏହି ଲିଙ୍କ ମାଧ୍ୟମରେ ଉପଲବ୍ଧ ହୋଇପାରିବ :
https://www.mohfw.gov.in/pdf/MentalHealthIssuesCOVID19NIMHANS.pdf
କୋଭିଡ-19 ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ବୈଷୟିକ ତଥ୍ୟ, ମାର୍ଗଦର୍ଶିକା ଓ ନିୟମାବଳୀର ସୂଚନା ପାଇଁ ନିୟମିତ ପରିଦର୍ଶନ କରନ୍ତୁ: https://www.mohfw.gov.in/ ଏବଂ @MoHFW_INDIA ।

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
Recovered Cases more than 4 lakh
Recovered cases exceed Active cases by close to 1.65 lakh
05 JUL 2020 1:43PM by PIB Delhi
Collective and focused efforts for containment and management of COVID-19 by the Government of India along with the States/UTs have led to the number of recovered cases among COVID-19 patients rise to 4,09,082 as of today. During the last 24 hours, a total of 14,856 COVID-19 patients have been cured.
So far, there are 1,64,268 more recovered patients than COVID-19 active cases. This takes the national Recovery Rate amongst COVID-19 to 60.77%.
There are 2,44,814 active cases and all are under active medical supervision.
There are 21 State/UTs with a Recovery Rate of more than the National average. The list is as follows:
S. No.
State / UT
Recovery Rate
1
Chandigarh
85.9%
2
Ladakh
82.2%
3
Uttarakhand
80.9%
4
Chhattisgarh
80.6%
5
Rajasthan
80.1%
6
Mizoram
79.3%
7
Tripura
77.7%
8
Madhya Pradesh
76.9%
9
Jharkhand
74.3%
10
Bihar
74.2%
11
Haryana
74.1%
12
Gujarat
71.9%
13
Punjab
70.5%
14
Delhi
70.2%
15
Meghalaya
69.4%
16
Odisha
69.0%
17
Uttar Pradesh
68.4%
18
Himachal Pradesh
67.3%
19
West Bengal
66.7%
20
Assam
62.4%
21
Jammu and Kashmir
62.4%
The testing lab network in the country continues to expand. With 786 labs in the government sector and 314 private labs, so there are as many as 1100 labs in the country. These include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 591 (Govt: 368 + Private: 223)
• TrueNat based testing labs: 417 (Govt: 385 + Private: 32)
• CBNAAT based testing labs: 92 (Govt: 33 + Private: 59)
Focussed “Test, Trace, Treat” strategy coupled with various measures recently taken to remove hurdles for COVID-19 testing, there has been a steady rise in the samples tested every day; during the last 24 hours 2,48,934 samples have been tested. The cumulative number of samples tested, as on date, is 97,89,066.
Ministry of Health and Family Welfare has issued ‘A Guidance Document for General Medical and Specialised Mental Health Care Settings’. This is available at:
https://www.mohfw.gov.in/pdf/MentalHealthIssuesCOVID19NIMHANS.pdf
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.