হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
ফগৎখিবা কেস লাখ ৪ হেনখ্রে
এক্তিব কেসশিংদগী ফগৎখিবা কেসশিংনা লাখ ১.৬৫ ময়া হেনখ্রে
05 JUL 2020 1:43PM by PIB Imphal
স্তেৎশিং/য়ু.তি.শিংগা লোয়ননা ভারত সরকারনা কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা অমসুং য়েংশিন্নবা পুন্না অমসুং কন্না হোৎনবনা কোবিদ-১৯ নারিবা মীওইশিংগী মরক্তা ফগৎলকপা কেসকী মশিং অসি ঙসি ৪,০৯,০৮২দা হেনগৎখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯ নারিবা মীওইগী অপুনবা ১৪,৮৫৬ লায়েংদুনা ফগৎহনখ্রে।
হৌজিক ফাওবদা কোবিদ-১৯গী এক্তিব কেসশিংদগী ফগৎখিবা মীওইনা ১,৬৪,২৬৮ হেন্না লৈরে। মসিনা লৈবাক অসিগী কোবিদ-১৯ নাবশিংগী মরক্তা ফগৎলকপগী চাং ৬০.৭৭% ওইহনখ্রে।
এক্তিব কেস ২,৪৪,৮১৪ লৈরি অমদি মখোয় পুম্নমক মেদিকেলগী মীৎয়েং মখাদা লৈরি।
লৈবাক্কী ফগৎপগী চাংগী চাংচৎতগী হেন্না হেনবা স্তেৎ/য়ু.তি. ২১ লৈ। মখোয় অদু মখাদা পীরি:
সিরিয়েল নম্বর
স্তেৎ/য়ু.তি
ফগৎলকপগী চাং
১
চন্দিগর
৮৫.৯%
২
লদাখ
৮২.২%
৩
উত্তরাখন্দ
৮০.৯%
৪
ছত্তিসগর
৮০.৬%
৫
রাজস্থান
৮০.১%
৬
মিজোরম
৭৯.৩%
৭
ত্রিপুরা
৭৭.৭%
৮
মধ্য প্রদেশ
৭৬.৯%
৯
ঝার্খন্দ
৭৪.৩%
১০
বিহার
৭৪.২%
১১
হরিয়ানা
৭৪.১%
১২
গুজরাত
৭১.৯%
১৩
পঞ্জাব
৭০.৫%
১৪
দিল্লী
৭০.২%
১৫
মেঘালয়
৬৯.৪%
১৬
ওরিশা
৬৯.০%
১৭
উত্তর প্রদেশ
৬৮.৪%
১৮
হিমাচল প্রদেশ
৬৭.৩%
১৯
ৱেস্ত বেঙ্গল
৬৬.৭%
২০
অসম
৬২.৪%
২১
জম্মু অমসুং কাশমির
৬২.৪%
লৈবাক অসিদা তেস্তিং লেবশিংগী লেপ্পা লৈতনা চাওথোরক্লি। লৈঙাক্কী লেব ৭৮৬ অমদি লন্নাইগী লেব ৩১৪গা লোয়ননা লৈবাক অসিদা লেব ১১০০ লৈবা ঙমখ্রে‍। মসিদা য়াওরিবা অসি:
- রিএল-তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা বেজ ওইবা তেস্তিং লেব: ৫৯১ (লৈঙাক্কী: ৩৬৮ + লন্নাইগী: ২২৩)
- ত্রুনেতদা বেজ তেস্তিং লেব: ৪১৭ (লৈঙাক্কী: ৩৮৫ + লন্নাইগী ৩২)
- সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা বেজ তেস্তিং লেব: ৯২ (লৈঙাক্কী ৩৩ + লন্নাইগী ৫৯)
“তেস্ত, ত্রেস, ত্রীৎ”কী ললোংগা লোয়ননা কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌবদা লৈরম্বা অপনবা পুম্নমক হন্দক্তা লৌথোক্নবা তোঙান তোঙানবা পাম্বৈশিং লৌখৎখিবগা লোয়ননা, নুমিৎ খুদিংগী তেস্ত তৌবা সেম্পল তপ্না-তপ্না হেনগৎলক্লি; হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা সেম্পল ২,৪৮,৯৩৪ তেস্ত তৌখ্রে। ঙসি ফাওবদা তেস্ত তৌখিবা সেম্পলগী অপুনবা মশিং ৯৭,৮৯,০৬৬ শুখ্রে।
হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না ‘জেনরেল মেদিকেল অমসুং অখন্নবা মেন্তেল হেল্থ ক্যের সেত্তিংশিগী ওইবা দাইদেন্স দোক্যুমেন্ত অমা’ থোকখ্রে। মসি https://www.mohfw.gov.in/pdf/MentalHealthIssuesCOVID19NIMHANS.pdf দা ফংগনি।
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক ৱারোলশিংগা মরী লৈনবাকোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নাইনা চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
Recovered Cases more than 4 lakh
Recovered cases exceed Active cases by close to 1.65 lakh
05 JUL 2020 1:43PM by PIB Delhi
Collective and focused efforts for containment and management of COVID-19 by the Government of India along with the States/UTs have led to the number of recovered cases among COVID-19 patients rise to 4,09,082 as of today. During the last 24 hours, a total of 14,856 COVID-19 patients have been cured.
So far, there are 1,64,268 more recovered patients than COVID-19 active cases. This takes the national Recovery Rate amongst COVID-19 to 60.77%.
There are 2,44,814 active cases and all are under active medical supervision.
There are 21 State/UTs with a Recovery Rate of more than the National average. The list is as follows:
S. No.
State / UT
Recovery Rate
1
Chandigarh
85.9%
2
Ladakh
82.2%
3
Uttarakhand
80.9%
4
Chhattisgarh
80.6%
5
Rajasthan
80.1%
6
Mizoram
79.3%
7
Tripura
77.7%
8
Madhya Pradesh
76.9%
9
Jharkhand
74.3%
10
Bihar
74.2%
11
Haryana
74.1%
12
Gujarat
71.9%
13
Punjab
70.5%
14
Delhi
70.2%
15
Meghalaya
69.4%
16
Odisha
69.0%
17
Uttar Pradesh
68.4%
18
Himachal Pradesh
67.3%
19
West Bengal
66.7%
20
Assam
62.4%
21
Jammu and Kashmir
62.4%
The testing lab network in the country continues to expand. With 786 labs in the government sector and 314 private labs, so there are as many as 1100 labs in the country. These include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 591 (Govt: 368 + Private: 223)
• TrueNat based testing labs: 417 (Govt: 385 + Private: 32)
• CBNAAT based testing labs: 92 (Govt: 33 + Private: 59)
Focussed “Test, Trace, Treat” strategy coupled with various measures recently taken to remove hurdles for COVID-19 testing, there has been a steady rise in the samples tested every day; during the last 24 hours 2,48,934 samples have been tested. The cumulative number of samples tested, as on date, is 97,89,066.
Ministry of Health and Family Welfare has issued ‘A Guidance Document for General Medical and Specialised Mental Health Care Settings’. This is available at:
https://www.mohfw.gov.in/pdf/MentalHealthIssuesCOVID19NIMHANS.pdf
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.