ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କୋଭିଡ-19 ସଂକ୍ରାନ୍ତରେ ସବିଶେଷ ସୂଚନା
• ସକ୍ରିୟ ସଂଖ୍ୟାଠାରୁ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା 1.6 ଲକ୍ଷ ଅଧିକ
• ଆରୋଗ୍ୟ ହାର 60.81 ପ୍ରତିଶତ
• ବର୍ତ୍ତମାନ ସୁଦ୍ଧା 95 ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷଣ
04 JUL 2020 5:10PM by PIB Bhubaneswar
କୋଭିଡ-19 ଆରୋଗ୍ୟଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା କ୍ରମାଗତ ଭାବରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି ।
ରାଜ୍ୟ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳମାନଙ୍କ ସହିତ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ଵାରା ନିଆଯାଇଥିବା କୋଭିଡ-19 ପ୍ରତିଷେଧ, ଧାରଣ ଏବଂ ପରିଚାଳନା କାର୍ଯ୍ୟର ଫଳ ସ୍ୱରୂପ ଆଜି ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟାଠାରୁ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଥିବା ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 1,58,793 ଅଧିକ ରହିଛି । ଏହାର ଫଳ ସ୍ୱରୂପ, ସୁସ୍ଥ ହାର 60.81 ପ୍ରତିଶତକୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ସମୁଦାୟ 14,335 କରୋନା ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି, ଯାହା ସମୁଦାୟ ସୁସ୍ଥ ସଂଖ୍ୟାକୁ 3,94,226 ରେ ପହଂଚାଇଛି ।
ବର୍ତ୍ତମାନ ଦେଶରେ 2,35,433 ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀ ଅଛନ୍ତି ଏବଂ ସମସ୍ତେ ଡାକ୍ତରୀ ତତ୍ତ୍ୱାବଧାନରେ ରହିଛନ୍ତି ।
ଦେଶରେ ଦିନକୁ ଦିନ ପରୀକ୍ଷାଗାରର ନେଟୱାର୍କକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବାର ପ୍ରୟାସ ଦ୍ଵାରା ସେଗୁଡିକର ସଂଖ୍ୟା ବଢିବାରେ ଲାଗିଛି । ବର୍ତ୍ତମାନ ଦେଶରେ ପ୍ରାୟ 1087 ପରୀକ୍ଷାଗାର ରହିଛି, ଯେଉଁଥିରେ 780ଟି ସରକାରୀ ଏବଂ 307ଟି ବେସରକାରୀ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ।
- Real-Time RT PCR based testing labs: 584 (Govt: 366 + Private: 218)
- TrueNat based testing labs: 412 (Govt: 381 + Private: 31)
- CBNAAT based testing labs: 91 (Govt: 33 + Private: 58)
“ପରୀକ୍ଷା, ଚିହ୍ନଟ, ଚିକିତ୍ସା” ରଣନୀତିର ଏକ ଅଂଶ ଭାବରେ ନିଆଯାଇଥିବା ଅନେକ ପଦକ୍ଷେପ କୋଭିଡ-19 ପରୀକ୍ଷାର ଅସୁବିଧାକୁ ଦୂର କରିପାରିଛି । ରାଜ୍ୟ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ଦ୍ୱାରା ବ୍ୟାପକ ପରୀକ୍ଷଣର ସୁବିଧା ପ୍ରତ୍ୟେକ ଦିନର ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା ସଂଖ୍ୟାକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 2,42,383ଟି ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇଛି, ଯାହା ସମୁଦାୟ ପରୀକ୍ଷଣ ସଂଖ୍ୟାକୁ 95,40,132ରେ ପହଞ୍ଚାଇଛି ।
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଦ୍ୱାରା କୋଭିଡ-19 ଚିକିତ୍ସା ପରିଚାଳନା ନିୟମାବଳୀର ସବିଶେଷ ସୂଚନା ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି ।
ଅପଡେଟ ହୋଇଥିବା ସଂସ୍କରଣ ଏଠାରେ ଦେଖାଯାଇପାରିବ:
https://www.mohfw.gov.in/pdf/UpdatedClinicalManagementProtocolforCOVID19dated03072020.pdf
କୋଭିଡ-19 ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ବୈଷୟିକ ତଥ୍ୟ, ମାର୍ଗଦର୍ଶିକା ଓ ନିୟମାବଳୀର ସୂଚନା ପାଇଁ ନିୟମିତ ପରିଦର୍ଶନ କରନ୍ତୁ: https://www.mohfw.gov.in/ ଏବଂ @MoHFW_INDIA ।

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
Nearly 1.6 lakh more recovered cases than the active ones
Recovery rate is 60.81%
More than 95 lakh samples tested
04 JUL 2020 5:10PM by PIB Delhi
The number of the recovered COVID-19 cases continues to increase steadily.
As a result of the coordinated action taken by Government of India along with States/UTs for prevention, containment and management of COVID-19, there are 1,58,793 recovered cases more than the active COVID-19 cases, as on date. As a result of this, the recovery rate has further increased to 60.81%.
During the last 24 hours, a total of 14,335 COVID-19 patients have been cured, taking the cumulative figure to 3,94,226.
Presently, there are 2,35,433 active cases and all are under medical supervision.
The efforts to expand the testing labs network in the country have led to their numbers increasing very day. There are as many as 1087 labs in the country, including 780 labs in the government sector and 307 private labs. These include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 584 (Govt: 366 + Private: 218)
• TrueNat based testing labs: 412 (Govt: 381 + Private: 31)
• CBNAAT based testing labs: 91 (Govt: 33 + Private: 58)
Several people-centered measures taken as part of the “Test, Trace, Treat” strategy have removed the impediments for COVID-19 testing. Facilitation of widespread testing by States/UTs has spurred the number of samples tested every day. During the last 24 hours 2,42,383 samples have been tested, pushing the cumulative number of tests to 95,40,132.
The Clinical Management Protocol for COVID-19 has been updated by the Ministry of Health & Family Welfare.
The updated version can be seen at :
https://www.mohfw.gov.in/pdf/UpdatedClinicalManagementProtocolforCOVID19dated03072020.pdf
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.