PIB Headquarters
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
26 JUN 2020 6:29PM by PIB Imphal
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
• এক্তিব কেস্তগী রিকোবর্দ কেস মশীংনা ৯৬,১৭৩ হেনখ্রে
• হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা, কোবিদ-১৯ অনাবা মীওই ১৩,৯৪০ নাবা ফখ্রে, মসিনা অপুনবা ফিগরদা ২,৮৯,৪৬৩ য়ৌরে। রিকোবরী রেৎনা ৫৮.২৪% য়ৌরে।
• হৌজিক-হৌজিক্কী ওইনা, কোবিদ-১৯ এক্তিব কেস মশীং ১,৮৯,৪৬৩ লৈরি।
• প্রধান মন্ত্রীনা 'আত্মনির্ভর উত্তর প্রদেশ রোজগার অভিয়ান' হৌদোকখ্রে
• কেন্দ্র সরকারনা অৱাং নোংপোক রাজ্যশিংনা কোবিদ-১৯ লান্থেংনবদা মতেং পাংলি
• হোম সেক্রেতরীনা কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা জুন ২১দা পাঙথোকখিবা মীফম অমদা দিল্লীগী কোবিদ-১৯গী মতাংদা লৌখিবা ৱারেপশিং য়েংশিনখ্রে;নীংথীনা অমসুং মতম চানা থবক পায়খৎলি হায়খ্রে।
• কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা ওইরক্লিবা ফিবম অসি য়েংলগা সি.বি.এস.ই.না জুলাই ১দগী পাঙথোক্কনি লেপলম্বা ক্লাস ১০ অমসুং ১২কী পরিখা পাঙথোক্লরোই
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়দগী ফংবা কোবিদ-১৯গী পাউঃ অনাবা মীওইদগী নাবা ফরবা মীওইনা মশিং ৯৬,০০০ হেল্লেঃ কোবিদ-১৯ নাবা ফরকপগী চাং চাদা ৫৮.২৪ য়ৌরে
অনাবা মীওইদগী নাবা ফরবা মীওইনা মশিং ৯৬,১৭৩ হেল্লে। হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯ নাবা মীওই ১৩,৯৪০ নাবা ফরে, হৌজিক অপুনবা ওইনা অনাবা মীওই ২,৮৫,৬৩৬ কোবিদ-১৯দগী ফরে। কোবিদ-১৯ নারবা মীওইশিংগী মরক্তা নাবা ফবগী চাং হেনগৎলক্তুনা চাদা ৫৮.২৪ য়ৌরে। হৌজিক এক্তিব কেস ১,৮৯,৪৬৩ লৈরি অমসুং পুম্নমক মেদিকেলগী চেকশিন-থৌরাং মখাদা লায়েংলি। লৈবাক শীনবা থুংনা কোবিদ-১৯ তেস্তিং লেবশিং লিংখৎপা দরকার ওইরকপদগী, হৌখিবা পুং ২৪দা আই.সি.এম.আর.না অনৌবা লেব ১১ হাপচিল্লে। হৌজিক্কী ভারতকী কোবিদ-১৯ তেস্তিং লেব ১০১৬ লৈরে। মসিগী নুংদা সরকারগী লেব ৭৩৭ অমসুং লনাইগী লেব ২৭৯নি। হৌখিবা পুং ২৪দা সেম্পল ২,১৫,৪৪৬ চাংয়েং তৌখি। হৌজিক ফাওবদা অপুনবা সেম্পল ৭৭,৭৬,২২৮ চাংয়েং তৌখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1634478
এন.ই. স্তেৎশিংনা কোবিদ-১৯ লান্থেংনবদা কেন্দ্রনা মতেং পাংলি
লৈবাক অসিদা লায়চৎ অসিগী মায়োক্তা লান্থেংনবা অসি চুংশিন্নদুনা অমসুং পুন্না হোৎনবা অমনি। কোবিদ-১৯ লান্থেংন্নবা এন.ই. স্তেৎশিংগী মেদিকেল কেয়র ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি ফগৎহনবদা কেন্দ্রনা থৱায় য়াওনা অমসুং অঙম্বা মতেং পীরি।
লৈবাক অসিগী অতোপ্পা মফমশিংগা চাংদম্নবদা অৱাং নোংপোক (এন.ই.) স্তেৎশিং অসিদা কোবিদ-১৯গী কেসকী মশিং অসি য়াম্না নেম্মী। হৌজিক ফাওবগী ওইনা মখাগী তেবল অসিদা উৎলিবা অসিদা এক্তিব কেস ৩৭৩১ ওইরি অমরোমদা ফগৎখিবা অসিদগী হেন্দুনা ৫৭১৫ ওইরি। মনিপুর, মিজোরাম, নাগালেন্দ অমসুং সিক্কিমদা শীখিবা য়াওদবগা লোয়ননা শীখিবগী চাং অদুমক নেম্মী। হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী খুত্থাংদা কেন্দ্রনা মীৎয়েং চংলকপনা মরম ওইরগা এন.ই.দা পব্লিক সেক্তরদা তেস্তিং লেব ৩৯ অমসুং লনাই সেক্তরসা অহুম লৈদুনা পুন্না লেব ৪২ লৈরে। এন.ই. স্তেৎশিংগী আই.সি.য়ু. বেদশিং, আইসোলেসন বেদশিং, ওক্সিজেন য়াওবা বেদশিং অমসুং ভেন্তিলেতরশিংগী মশিং হেনগৎহনবদা ভারত সরকারনা মতেং পাংখি। মসিনা কোবিদ-১৯ কেসশিংগী ক্লিনিকেল মেনেজমেন্তদা মপুং ফাহনবদা মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1634434
প্রধান মন্ত্রীনা 'আত্মনির্ভর উত্তর প্রদেশ রোজগার অভিয়ান' হৌদোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি মফমসিদগী ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাঙদা ‘আত্মনির্ভর উত্তর প্রদেশ রোজগার অভিয়ান’ হৌদোকখ্রে। মসিগী মখাদা মাইগ্রেন্ত শিন্মীশিংদা থবক পীননবগী খুদোংচাবশিং পীবগা লোয়ননা, লমদমদুগী ওইবা ওন্ত্রপ্রিনরসিপ য়োকখৎকনি।
থৌরমদুদা ৱা ঙাঙলদুনা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি মীপুম খুদিংমক্না কোবিদ-১৯ লাইচৎসিগী খুদোংথিবা অসিদগী লান্থোকপা ঙমগনি। ভেক্সিন অমা ফংদ্রিফাওবদি মীতর অনিগী অরাপ্পা থমবা, মায়দা মায়খুম উপ্পা অসিনা খ্বাইদগী ফবা ঙাকথোক্নবগীদ পাম্বৈশিং ওইগনি হায়না মহাক্না হায়খি।
উত্তর প্রদেশনা অৱাবা তারবা ফিভমসিবু খুদোংচাবা ওন্থোক্লিবা মওং মতৌ, লাইচৎ মনুংসিদা মীয়ামগা চৎমিন্নরিবা অসিগীদমক্তা পি. এম.না অপেনবা ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি, অতোপ্পা স্তেৎশিংনা ‘আত্মনির্ভর উত্তর প্রদেশ রোজগার অভিয়ান’দগী মতৌ তম্নীংঙাই লৈগনি অমদি মসিনা পুক্নীং থৌগৎকনি। কোরোনানা মালেমগী অচৌবা ৱাথোক অমা ওইরিঙৈ তানফমসিদা উত্তর প্রদেশনা উৎলিবা থৌনা অমদি লৌশিং অদুবু পি. এম.না থাগৎখি। মহাক্না হায় স্তেৎ অসিনা মায় পাক্লিবা মওং অমদি মখোয়না ফিভম অসিবু হেন্দল তৌরিবা মওং অসি হান্না পানরমদবা মওংনি অমদি থাগৎনীংঙাইগী মশক্নি। পি. এম.না য়ু. পি.গী দোক্তরশিং, পেরেমেদশিং, সেনিতেসন স্তাফ, পুলিস, অশা, অঙ্গনৱারী থৌমীশিং, বেঙ্ক অমদি পোস্ত ওফিসশিং, ত্রান্সপোর্ত সর্ভিসশিং অমদি শিন্মীশিংবু মখোয়গী থৌদাংগীদমক থাগৎখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক,https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1634472
প্রধান মন্ত্রীনা 'আত্মনির্ভর উত্তর প্রদেশ রোজগার অভিয়ান' ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুথাংদা হৌদোকখিবগী ৱারোল
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1634502
গরীব কল্যান রোজগার অভিয়ান ৱেব পোর্তেল হৌদোকখ্রে
কেন্দ্রগী খুঙ্গং চাউখৎ থৌরাং অমসুং লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাং মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা ঙসি গরীব কল্যান রোজগার ৱেব পোর্তেল হৌদোকখ্রে। গরীব কল্যান রোজগার য়োজনা অসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হৌদোকখিবা ভারত সরকারনা মীওই কয়া থবক পীবগা লোইননা খুঙ্গংগী ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎহন্নবা শেমখিবা অচৌবা থৌশিল অমনি। মসিগী পান্দমদি অতোপ্পা লমদা থবক শুরুবদগী কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা মাগী মাগী লমদা হন্নরক্লবা শিন্মীশিংদা মথংগী থা মরি ফাওবা থবক পীনবা হোৎনবনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1634566
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর অমিৎ শাহনা লুচিংদুনা জুন ২১দা দিল্লীদা কোবিদ-১৯গী মতাংদা লৌখিবা ৱারেপশিং থবক ওইনা পায়খৎনবা য়ুনিয়ন হোম সেক্রেতরীনা অমুক হন্না য়েংশিনবগী মীফম পাংথোকখ্রে
য়ুনিয়ন হোম সেক্রেতরীনা পাংথোকখিবা মীফম অদুদা ৱারেপশিং থবক ওইনা ফজনা অমসুং মতম চানা পায়খৎলে অমসুং দিল্লীগী কোবিদ-১৯ থেংননবা থৌরাং চপ চানা লৌখৎলে হায়বা ৱাফম মীফম অদুদা থমখি । কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা থবকশিং পায়খৎনবা জিলা থাক্কী কাংবুশিং শেমখি । য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর অমিৎ শাহনা মতম লেপখিবগী মতুংইন্না দিল্লীদা কোবিদ-১৯ শন্দোক্লিবা মফম পুম্নমক য়াওনা লাইচৎ শন্দোক্লিবা মফমশিং অমুক হন্না মশক খঙদোকপগী থবক জুন ২৬দা লোইশিল্লগনি হায়না মীফম অদুদা থমখি । জুন ৩০দগী য়ুমথোং-য়ুমথোং চংদুনা হকশেলগী সর্ভে তৌবগী থবক হৌরগনি ।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1634499
কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা ওইরক্লিবা ফিবম অসি য়েংলগা সি.বি.এস.ই.না জুলাই ১দগী পাঙথোক্কনি লেপলম্বা ক্লাস ১০ অমসুং ১২কী পরিখা পাঙথোক্লরোই
রাজ্য সরকারশিংনা হায়জরকপা অমসুং হৌজিক ওইরিবা কোবিদ-১৯না থোকহল্লিবা অৱাবা ফিবম অসি য়েংদুনা সি.বি.এস.ই.না জুলাই ১দগী ১৫, ২০২০ ফাওবদা পাঙথোক্কনি হায়না লেপ্লম্বা ক্লাস ১০ অমসুং ১২কী পরিখাদু পাঙথোক্লরোই হায়খ্রে। সি.বি.এস.ই.না পরিখা পাঙথোক্তনবগীদমক হায়জখিবদুসু সুপ্রিম কোর্তনা অয়াবা পীখ্রে অমসুং ক্লাস ১০ অমসুং ১২কী পরফোর্মেন্স অদু স্কিম অমগী মখাদা লেপ্লগনি হায়রি। ঐচ.আর.দি. মন্ত্রী শ্রী রমেশ পোখ্রিয়াল 'নিশাঙ্ক'না হায়খ্রে মদুদি পাঙথোক্লরোইদবা পরিখাসিগী পরফোর্মেন্স অদু সি.বি.এস.ই.গী মতীক চাবা কম্মিতী অমনা লৌরকপা ৱারেপনা লেপ্পা এসেস্মেন্ত অমনা লেপকনি। করিগুম্বা ফিবম অসিনা হেক খরা শাফরকপগা সি.বি.এস.ই.না জুলাই ১দগীনা ১৫ ফাওবদা তৌগনি লেপ্লম্বা পরিখাদুগী ওপস্নেল পরিখা অমা পাঙথোক্কনি। স্কিম অমগী মখাদা পাঙথোকপা এসেস্মেন্তনা লাউথোক্লকপা রিজলকী মতুং ইন্না হায়রিবা ওপস্নেল পরিখা অসিদা ফমদুনা মখোয়গী পরফোর্মেন্স অদু ফগৎহনবা য়াগনি, করিগুম্বা মখোয়না পাম্লবদি। মহাক্না হায়খি, ক্লাস ১০গী মহৈরোইশিংগী ওইনদি মখা তাবা পরিখা অমত্তা পাঙথোক্লরোই। মথক্তা পনখিবা স্কিম অসিগী মতুং ইন্না হায়দোক্কদবা রিজল অদু মখোয়না হাইয়র এজুকেসন ইন্সতিত্যুৎশিংদা মিং চনবা য়ানবগীদমক জুলাই ১৫ ফাওবদা হায়দোক্কনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1634520
ভারত্তা মেনুফেকচরিং সেক্তর চাওখৎহন্নবগীদমক লৌশিংবু লন ওন্থোকপা মরু ওই শ্রী নিতিন গারকরি
কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী নিতিন গারকরিনা ঙরা ভিদিও কন্ফরেন্সিংগী খুত্থাঙদা ইঞ্জিনিয়রিং এক্সপোর্ত প্রমোসন কাউন্সিলগী মীহুৎশিংগা লাইচৎ অসিগী মতুংদা সেক্তর অসিদা চাউখৎপা পুরক্নবা ৱাফমশিং খন্ননবগীদমক মীফম পাঙথোকখ্রে‍। মহাক্না পেনেল অদুবু পূক্নীং থৌগৎলদুনা লোকদাউন মনুংসিদা শেন্মিৎলোনগী সেক্তর খুদিংমক্না অতেনবা মতমগী ওইবা খুদোংথিবা ফীভম কয়া থেংনরবসু, ‘পুক্নীং মাঙদবা অমদি ঈশাদা থাজবা থমবা’ অসিনা খুদক্কী ওইবা অপনবশিং অসিবু লান্থোকপদা মতেং ওইগনি‍ হায়না ফোঙদোকখি‍। মহাক্না হায়খিবদা এম. এস. এম. ই. সেক্তরনা লৈবাকসিগী এক্সপোর্তকী চাদা ৪৮গী শরুক ওইরি অমদি মসি তেক্নোলোজী হেনগৎহনবা অমদি পোত্থোক ফগৎহনবা হায়রিবশিংসিগী মতেংনা হেনগৎহনগদবনি‍। মসিগীসু মথক্তা লোজিস্তিক, ত্রান্সপোর্ত অমদি খুৎশুমল মশক থোক্না হন্থহনবনা লৈবাকসিগী মেনুফেকচরিং ইন্দস্ত্রী চাওখৎহনবদা মতেং ওইগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি‍। মালেমসিনা তপ্না তপ্না কোবিদ-লাইচৎসিবু লাকশিনবা ঙম্লকপগা ইরোয়ননা – লৈকসিদগী মপান লমদা পোত্থোক থাদোকবদা মতেং ওইনবগীদমক হেন্না ফগৎহনবা মথৌ তারিবা অতোপ্পা ফেক্তর অমদি পেকেজিং অমদি স্তেন্দর্দাইজেসন ফেসিলিতীশিংসিনি‍ হায়নসু মহাক্না ফোঙদোকখি ।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1634438
নীতি আয়োগনা লমচৎ শাজৎতা অহোংবা পুরক্নবা কেম্পেন নেবিগেতিং দি ন্যু নোর্মেলঅমসুং ৱেবসাইৎ হৌদোকখ্রে (মীয়াম্না মাস্ক-উপ্পাগী মতাংদা তঙাই ফদবা মীৎয়েং থম্বা)
নীতি আয়োগনা বিল এন্দ মেলিন্দা গেৎস ফাউন্দেসন (বি.এম.জি.এফ.), সেন্তর ফোর সোসিএল এন্দ বিহেবিয়রেল চেঞ্জ (সি.এস.বি.এস.), অশোকা য়ুনিভর্সিতি, অমসুং হকশেল মন্ত্রালয়শিং অমসুং দবল্যু.সি.দি.গা চুশিন্নদুনা ঙসি ‘নেবিগেতিং দি ন্যু নোর্মেল’ কৌবা লমচৎ শাজৎতা অহোংবা পুরক্নবা কেম্পেন অমা অমসুং মসিগী ৱেবসাইৎ হৌদোকখ্রে। ঙসি হৌজিক থোক্লিবা লায়চৎ অসিগী ‘অনলোক’ ফেজ মনুংগী ওইবা কোবিদকী শাফগদবা লমচৎ শাজৎ মরু ওইনা মাস্কশিং উপ্পাদা মীৎয়েং থমদুনা কেম্পেন অসি হৌদোকখি। নীতি আয়োগ, হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালব অমসুং বি.এম.জি.এফ.কী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংসু য়াওখি। ৱেনকাস্ত অমগী থংদা পাঙথোকখিবা ভর্চ্যুল ওইনা হৌদোকপা অসিদা নীতি আয়োগকা পুন্না থবক তৌরিআ এন.জি.ও. অমসুং সিবিল সোসাইতি ওর্গনাইজেসন (সি.এস.ও.) ৯২,০০০ রোমনা শরুক য়াখি। ভারত সরকারনা অমসুং নীতি আয়োগকী সি.ই.ও.না চিয়র তৌদুনা শেম্বা এম্পাৱর তৌখ্রবা গ্রুপ ৬গী লুচিং মখাদা কেম্পেন অসি শরুক অনি থোকই। অহানবা অসিনা হৌজিক চৎথরিবা অনলোক ফেজ অসিগী মনুংদা তৌগবা কোবিদকী শাফগদবা লমচৎ শাজৎকা মরী লৈনবা কাংলোনশিংগী বিহেবিয়রেল সাইন্স অমসুং ইঙ্কিৎ অমসুং খুন্নাইগী চৎনলোনচৎশিং শীজিন্নবগী থীওরিনা পীবা ৱারোমশিং য়াওবা ৱেব পোর্তেল http://www.covidthenewnormal.com/ অমসুং অনিশুবা অসিনা মাস্কশিং করম্না উপকনি হায়বদা মীৎয়েং থম্বা মীদিয়া কেম্পেন অমা।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1634328
কেন্দ্রগী এফ.পি.আই. মন্ত্রীনা রাজ্য অমসুং ইনবেস্তর খুদিংদা ভারতকী ফুদ প্রোসেসিং সেক্তরগী খুদোংচাদবশিং অসি খুদোংচাবদা ওইনা ওন্থোকপদা শরুক য়ামিন্নসি হায়খ্রে
কেন্দগ্রী এফ.পি.আই. মন্ত্রী শ্রীমতি হরসিম্রত কোর বাদলনা লুচিংদুনা ঙসি ইনবেস্ত ইন্দিয়াগী এক্সক্লুসিব ইনবেস্তমেন্ত ফোরম অমসুং ভারত সরকারগী নেস্নেল ইনবেস্তমেন্ত প্রোমোসন অমসুং ফেসিলিতেসন এজেন্সীগী ফুদ প্রোসেসিং ইদিসনগী অনিশুবা সেরিজকী মীফম ফমখ্রে। কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা হায়খিবদা লৈবাক শিনবা থুংনা পাংথোকখিবা লোকদাউন অসি মায় পাকপগী মরমদি হৌরকপদগী হৌনা সরকারনা চংদ্রবা য়াদ্রবা পোৎলমশিং, মরু ওইনা চানবা চিঞ্জাকশিং, অসি লৈবাক্কী কাচিন কোয়া য়ৌনা ফংহন্নবা হোৎনখিবা অদুগীনি হায়খি। কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা মন্ত্রালয় অসিনা মাইক্রো এন্তরপ্রিনরশিংবু ওফিসিএল ওইনা শক খংনবা স্কিম অমা জুন ২৯, ২০২০দা হৌদোক্কদবা অদুগী মতাংদা হায়খি অমসুং মসিনা খ্বাইদগী অনৌবা খংফম থোকপশিং, এফোরদেবল ক্রেদিৎ অমসুং অনৌবা মার্কেৎ খংহনবদা তেংবাংগনি হায়খি। ফুদ প্রোসেসিংদা লৈরিবা থবক্কী ৭৪%দি অনওর্গানাইজদ সেগমেন্ততা লৈ হায়না মহাক্না হায়খি। ঐখোয়না খংবা লাখ ২৫গী ৬০%দি খুঙ্গংগী মফমশিংদা লৈ অমসুং মসিগী মনুংদা ৮০%দি ইমুং মনুংনা মপু ওইদুনা লৈবনি হায়খি। মসিগী সেগমেন্ত অসি খক্তনা ‘আত্মানির্ভর ভারত’কী হয়েং ওইরক্কদা ফিভম ওইগনি অমসুং মসিনা খোংথাং অসি মায় পাকহনবা ঙমগনি হায়খি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1634533
ওপরেসন সমুদ্র সেতু আই. এন. এস. জলশ্বা ইরানগী বন্দর অব্বসতগী ভারত মচাশিং পুদুনা খোঙশাল্লক্লে
আই. এন. এস. জলশ্বা ইরানগী বন্দর অব্বস মপানদা জুন ২৪, ২০২০গী নুমিদাংৱাইরমদা য়ৌখ্রে অমদি ইন্দিয়ন নেভীগী ওপ সমুদ্র সেতুগী মখাদা অতোপ্পা মিসন অমগীদমক জুন ২৫, ২০২০দা হিথাংফম মনুংদা চঙশিনখ্রে‍। জহাজ অদুনা মথৌ তাবা মেদিকেল অমদি বেগ্গেজ স্কৃনিং তৌরবা মতুংদা ভারত মচা ৬৮৭ পুদুনা খোঙশাল্লকখ্রে‍। জহাজ অদুনা ইন্দিয়ন নেভীনা লমদমসিদা শাজবা এয়র ইভাকুএসন পোদ অনিসু ইরানিয়ন ওথোরিতীদা খুৎশিন্নখি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1634421
ইস্তর্ন রেলৱেগী ফ্রৈৎনা পুবা পোৎ তন মিল্লিয়ন ১২.৩০৪ য়ৌখ্রে
কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা লৈবাক পুম্বা লোকদাউন লৈদুনসু ইস্তর্ন রেলৱেনা মসিগী ফ্রৈৎ সর্বিস মখা তানা অদুমক চত্থদুনা লোকদাউনগী মনুংদা তঙাইফদবা পোৎলমশিং অমসুং অতোপ্পা পোৎলম কয়া তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা য়ৌহল্লি। ই.আর.গী লোদিং অসি এপ্রিল ১, ২০২০দগী হৌদুনা জুন ২৪, ২০২০ ফাওবদা তন মিল্লিয়ন ১২.৩০৪ য়ৌখ্রে মসিনা পান্দম থমখিবা তন মিল্লিয়ন ১১.৬১২দগী হেন্দোক্লে। মসিগী মনুংসিদা কোইলা পুখিবা খক্তদা তন মিল্লিয়ন ৭.৯৬৩ য়ৌখি অমসুং অতোপ্পা পোৎচৈ পুখিবনা তন মিল্লিয়ন ৪.৩৪১ য়ৌখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1634270
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
• চন্দিগরঃ য়ু.তি. চন্দিগরগী এদমিনিস্ত্রেতরনা ওফিসিএল খুদিংমক্তা মীৎকুপ নাহুম শিংনা য়েংশিন্নবা অমসুং সোসিএল দিস্তেনকী ওইবা চৎন-কাঙলোনশিং অমসুং হকশেলগী ওইবা তৌগদবশিং থুগাইবা অমসুং ইন্দবশিংবু শহর অসিগী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা অখন্নবা কাংবু অমনা দ্রাইব চত্থদুনা দন্দি পীনবা খঙহনখ্রে।
• পঞ্জাবঃ পঞ্জাব সোসিএল জস্তিস, এম্পাৱরমেন্ত অমসুং মাইনোরিতী মন্ত্রীনা মীয়ামগী মতেং অসি কোবিদ-১৯ লান্থেংনবদা য়াম্না তঙাইফদবনি হায়খ্রে, মখা তানা মীয়াম্না মতেং পাংলবখক্তদা মসিগী তৌঙমদ্রবা থবক অসি মায় পাক্কদৌরিবনি হায়খ্রে। মহাক্না মীয়ামদা হকশেলগী ওইবা চৎন-কাঙলোনশিং, করিগুম্বা পোৎ অমা পায়রুরবা মতুংদা খুৎশা সাপোন নত্ত্রগা সেনিতাইজরনা চাং নাইনা হাম্বা য়াওনা। সোসিএল দিস্তেন্সিংগী কাঙলোন ইনবগী মথক্তা মপান্দবু থোক্লবদি মাস্ক উপ্পীবনা কোবিদ লান্থেংনবগী অমত্তা ঙাইরবা খুৎলাইনি।
• হিমাচল প্রদেশঃ ভন্দে ভারত মিসনগী মখাদা ঙসি ফাওবদা লৈবাক/শহর ৭১দগী হিমাচল প্রদেশতা মীওই ৪৪৪ হেন্না মপান্দগী উশল্লকখ্রে। হায়রিবা মীওইশিং অসি রাজ্য অসিগী ওফিসরশিংনা মরী লৈনবা এয়রপোর্তশিংদগী ওকখি অমসুং মখোয়বু রাজ্য অসিদা হেক য়ৌবগা ইন্সতিত্যুসনেল ক্বারেন্তিন তৌদুনা থমখ্রে।
• কেরলাঃ রাজ্যগী মপান থৌরম পুবা মন্ত্রী ভি. মুরালেধরন্না হায়রি, কেরলানা রাজ্য অসিদা মপান লৈবাক্তগী পুরকপা মীশিংনা চৎকদবা চৎন-কাঙলোনশিং অমা রাজ্য অসিখক্তগী ওইনা পাম্লিবদু চৎনবা য়ারোই। মরক অসিদা, রাজ্য অসিদা হল্লক্লবা মপান্দগী লাকপা মীওইশিংদা এন্তিবোদী তেস্ত তৌনবগী শেম শাবা পুম্নমক লোইরে। ঙসি অপুনবা ফ্লাইৎ ২১ কোচিদা থুংলগনি। ফ্লাইৎ ২০ অমনা গল্ফ লৈবাক্তগীনি, অমসুং অমনা জিওর্জিয়াদগীনি। কোত্তায়ামদা মপান্দগী হল্লক্লবা মতুংদা নহা অমা লৈখিদবদু কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা শিবা নৎলমদ্রে। হৌখিবা থা খরদা নীংথীনা লাকশিল্লুরবা কেরলা হৌজিক্তি লোকদাউন খরা কোম্থোক্লকপগা লোইননা কেরলাদা লৈবা নত্তবা মীওইশিং হল্লকপদগী অনৌবা কেস চাং নাইনা রেকোর্দ তৌরক্লি। ঙরাং, কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস ১২৩ লাকখি, মসিনা রাজ্য অসিদা অপুনবা অনাবা ৩,৭২৬ য়ৌখ্রে। হৌজিক অনাবা মীওই ১,৭৬১ রাজ্য অসিদা লাইনা অসিদগী লাইয়েংলি।
• তমিল নাদুঃ পুদুচেরীদা অনৌবা কোবিদ-১৯ কেস ৩০ লাকখ্রে, মাইল ওইবা কেসশিং আই.জি.এম.সি.আর.আই.দগী কেয়র সেন্তরদা হোংদোকখ্রে। ঙসিগী ১৬ য়াওনা অপুনবা ওইনা অনাবা ২০৩ পুগফ-ফরবা মতুংদা দিসচার্জ তৌখ্রে অমসুং হৌজিক ফাওবদা য়ু.তি. অসিদা মীওই মাপন লৈখিদ্রে। তমিল নাদুদা নোংমদা খ্বাইদগী য়াম্বা রেকোর্দ ওইনা ঙরাং কোবিদ-১৯ কেস ৩,৫০৯ লাকখি। মসিগা লোইননা রাজ্য অসিদা কনফার্ম কেস ৭০,৯৭৭ য়ৌখ্রে। চেন্নইদা লৈবা এক্তিব কেস অসি ১৮৯৬৯নি অমসুং রাজ্য অসিদা অপুনবা ওইনা লৈখিদ্রবা মশীংনা ৯১১নি।
• করনাতাকাঃ বেঙ্গলোর শহরদা নোংম-নোংমগী কোবিদ কেস হেনগৎচরবসু রাজ্য সরকারনা অমুক হন্না লোকদাউন তৌদনবা লেপখ্রে। মুখ্য মন্ত্রীনা হায়, বেঙ্গলুরুদা লৈবা ফমুংগী মশীং ১০০০দা হেনগৎলগনি অমসুং হৌজিক লৈরিবা লোকদাউনগী কাঙলোনশিং অসি হান্নদগী হেন্না চেৎশিলহল্লগনি। করনাতাকাগী হায় কোর্তনা কন্তেন্মেন্ত জোন ৪০০দা লৈরিবা তঙাইফদবা পোৎলমশিং শোইদনা ফংহন্নবা বি.বি.এম.পি.দা খঙহনখ্রে। রাজ্য অসিগী চাইল্দ রাইৎস কম্মিসন্না রাজ্য অসিনা ক্লাস মঙাশুবা ফাওবগী অঙাংশিংদা ওনলাইন ক্লাস লৌবা য়ারোই হায়না লেপখিবা ৱারেপ্পু তরাম্না ওকখ্রে। মরকসিদা মেদিকেল এজুকেসন দিপার্তমেন্তনা কোবিদ লাইয়েংনবগীদমক প্রাইবেৎ মেদিজেল ১১দা অমসুং সরকারগী অমদা ফমুং ২৩০৪ খাক্নবা খঙহনখ্রে। হকশেলগী কম্মিসনরনা আই.এল.আই. অমসুং সারি কেস চেক তৌনবগীদমক কম্ম্যুনিতী হেলথ সেন্তরশিংদা ফেবর ক্লিনিক হাংদোক্নবা খঙহনখ্রে। রাজ্য অসিদা ঙরাং অনৌবা কেস ৪৪২ লাক্লে অমসুং ৬ লৈখিদ্রে। হৌজিক অপুনবা কেস মশীং ১০,৫৬০ অমসুং লৈখিদবা মশীং ১৭০ শুখ্রে।
• অন্ধ্র প্রদেশঃ ৱাই.এস.আর. কংগ্রেস পার্তী কোদুমুরু (কুরনুল)গী এম.এল.এ. সুধাকর জুন ২৫দা লাইনা অসিনা পোজিতিব ওইরে। মহাক্না চয়োল অমগী মনুংদা পোজিতিব ওইবা অনীশুবা লেজিস্লেতর ওইরে। য়ু.কে.গী হায় কম্মিসনর এন্দ্রিয়ু ফ্লেমিংনা ইরাই নুমিত্তা ত্বীৎ অমদা অন্ধ্র প্রদেশনা রাজ্য অসিদা কোরোনাভাইরস লাইচৎ লাকশিন্নবা হোৎনবদা লৌখৎলিবা থৌরাংশিংবু শীংথাখ্রে। কুরনুল মেদিকেল কোলেজনা আই.সি.এম.আর.দগী প্লাজমা থেরাপী তৌনবগী অয়াবা ফংখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা সেম্পল ২২,৩০৫ তেস্ত তৌরবা মতুংদা অনৌবা কেস ৬০৫, দিসচার্জ তৌখিবা ১৯১, অমসুং লৈখিদ্রবা ১০ রিপোর্ত তৌরকখ্রে। অপুনবা কেসঃ ১১,৪৮৯, এক্তিব কেসঃ ৬১৪৭, দিসচার্জঃ ৫১৯৬, লৈখিদ্রবাঃ ১৪৬।
• তেলঙ্গানাঃ কোবিদ-১৯ অমসুং লোকদাউনগী ফিবম্না মরম ওইদুনা দোহাদা পন্দুনা লৈরুরবা তেলঙ্গানা মচা ১৫৩ হেনবনা চার্তর ফ্লাইৎ অমনা কাতারদগী হায়দেরবাদতা থুংলখ্রে। নোংমদা পোজিতিব কেস ৯২০ রিপোর্ত তৌরক্লদুনা তেলঙ্গানা সরকারনা তেস্তকী পাউদম চুম্বগী চাংদা ৱাহং হংখ্রে। রাজ্য অসিনা আই.সি.এম.আর.না অয়াবা পীরবা প্রাইবেৎ হোস্পিতাল তরেৎকী কোবিদ-১৯ তেস্ত রিজলদা চিংনবা পোক্লি। অপুনবা কেসঃ ১১৩৬৪, এক্তিব কেসঃ ৬৪৪৬, দিসচার্জঃ ৪৬৮৮।
• মহারাস্ত্রাঃ মহারাস্ত্রদা নোংমদা খ্বাইদগী ৱাংবা কোবিদ-১৯ রাকোর্দ লাকপগা লোইননা রাজ্য অসিদা হেক শন্দোরকপদগী হৌজিক ফাওবদা লাখ ১.৪ য়ৌরে। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৪,৮৪১ পোজিতিব ওইরকপগা লোইননা অপুনবা কনফার্ম কেস মশীং অসি ১,৪৭,৭৪১ য়ৌরে। মসিগা লোইননা, লৈখিদবগী মশীংসু রাজ্য অসিদা অহেনবা মীওই ১৯২ লৈখিদবগা লোইননা পুন্না মীওই ৬৩,৩৪২ লৈখিদ্রে। লৈতবগী চাং অসি ৪.৬৯%নি। রাজ্য অসিদা লৈরিবা এক্তিব কেস মশীং ৬৩,৩৪২, হোস্পিতালশিংদগী নাবা ফরবা মতুংদা অপুনবা অনাবা ৭৭,৪৫৩ দিসচার্জ তৌখ্রে।
• গুজরাৎঃ পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কেস ৫৭৭ লাকপগা লোইননা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা কেস ২৯৫৭৮ য়ৌরে। অহেমদবাদ শহরদগী খ্বাইদগী য়াম্বা মশীংদা অনাবা ২২৫ লাকখি। মসিগী মথক্তা, সুরত্তগী অনৌবা কেস ১৫২ রিপোর্ত তৌরকখি, অমরোমদনা বদোদরাদগী অনৌবা কেস ৪৪ লাকখি। শগোলশেল নুমিত্তা অনাবা ৪১০ থাদোকখ্রবা মতুংদা লাইনা অসিদগী নাবা ফখ্রবা অপুনবা মশীং অসি ২১,৫০৬ য়ৌখ্রে। রাজ্য অসিদা তেস্ত মশীং লাখ ৩.৪৫ হেন্না তৌখ্রে।
• রাজস্থানঃ ঙসি অয়ুক্তা অনৌবা কেস ৯১ অমসুং মীওই লৈখিদবগী রিপোর্ত লাকখি। মসিগা লোইননা রাজ্য অসিদা অপুনবা পোজিতিব কেস মশীং ১৬,৩৮৭ শুখ্রে। এক্তিব কেস মশীংনা ৩,০৭২নি অমসুং হৌজিক ফাওবদা লৈখিদবা মশীংনা ৩৮০নি। কোতাদা খ্বাইদগী য়াম্বা মশীং ওইনা ২৩ রিপোর্ত তৌরকখি, মসিগী মতুংদা ভারতপুরদা অনাবা ১৭ অমসুং জয়পুরদা অনাবা ১৫ লাকখি।
• মধ্য প্রদেশঃ অনৌবা কেস ১৪৭ লাক্তুনা রাজ্য অসিদা কোবিদ-১৯ অপুনবা কেস মশীং ১২,৫৯৫ শুখ্রে। মসিগী মনুংদগী ২,৪৩৪না এক্তিব কেসনি, অদুগা অনাবা ৯,৬০৯না নাবা ফখ্রে অমসুং হৌজিক ফাওবদা মীওই ৫৪২ লৈখিদ্রে। রাজ্য অসিদা কোরোনানা নাহনবগী চাং অসি ১.৪৬%নি, হায়রিবসি অতোপ্পা অচৌবা রাজ্যশিংগা চাংদম্নবদা খ্বাইদগী নেম্বা ওইরি। মধ্য প্রদেশনা রাজস্থানগী মতুংদা রিকোবরী রেৎ ৭৬.৪% য়ৌদুনা অনীশুবা রাজ্য ওইরি।
• ছতিশগরঃ অনৌবা পোজিতিব কেস ৩৩ লাকপগা লোইননা অপুনবা কোবিদ-১৯ কেস মশীং ২,৪৫৬ শুখ্রে। রাজ্য অসিদা এক্তিব কেস মশীং ৭১৫ লৈরি অমসুং হৌজিক ফাওবদা অনাবা ১৭২৯ নাবা ফখ্রে। ছতিশগর সরকারনা ক্লবশিং, সোপিং মোল, রেস্তোরন্ত অমসুং হোতেলশিং হাংবগী অয়াবা পীখ্রে।
• গোৱাঃ অনৌবা কেস ৪৪ কোবিদ-১৯না নারে হায়বা খঙবা ঙমখ্রে। মসিগা লোইননা রাজ্য অসিদা লৈরিবা অপুনবা অনাবসি ৯৯৫ য়ৌরে, মসিগী মনুংদগী ৬৫৮না এক্তিব কেস ওইরি।
• অসমঃ কোবিদ-১৯ কেস ৱাংখৎলকপনা মরম ওইদুনা অসম সরকারনা জুন ২৮গী নুমিদাং পুং ৭তগী হৌদুনা নোংমাইজিং নুমিত্তগী জুলাই ১২, ২০২০ফাওবা গৌহাতীদা লোকদাউন লাউথোকখ্রে।
• অরুনাচল প্রদেশঃ অরুনাচল প্রদেশতা, হৌজিক ফাওবদা কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌনবগীদমক অপুনবা সেম্পল ২১,২৭৪ লৌখৎখ্রে। এক্তিব কেস ১২৯, রিকোবর্দঃ ৪২, অমসুং সেম্পল ১৪৪১গী সেম্পল লাকপা ঙাইরি।
• মনিপুরঃ মনিপুরগী তমেংলোং জিল্লাদা কোবিদ-১৯ পোজিতিব কেস ১৬২ লাকপগা লোইননা খ্বাইদগী ৱাংবা কেস রিপোর্ত তৌরকখ্রে, মসিগী মতুংদা চুরাচান্দপুরনা ১১৬ অমসুং উখ্রুলদা ১১১ রিপোর্ত তৌরকখি। অপুনবা কেস ৭০২, অমসুং মীওই ৩৫৪ নাবা ফখ্রে।
• মিজোরমঃ মিজোরমদা, নাবা ফরবা মীওই ১৭ দিসচার্জ তৌখ্রে, অপুনবা কোবিদ-১৯ কেস মশীং ১৪৭, এক্তিব কেস ১০০ অমসুং দিসচার্জ ৪৭।
• নাগালেন্দঃ কোবিদ পোজিতিব কেস ১৬ নাগালেন্দদা লাকখ্রে। অপুনবা কেস ৩৭১, এক্তিব কেস ২১১ অমসুং রিকোবর্দ ১৬০।

PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
26 JUN 2020 6:29PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
Updates on Covid-19 from Ministry of Health and Family Welfare:Recovered cases exceed active cases by more than 96,000; COVID-19 Recovery rate improves to 58.24%
The recovered cases have exceeded the active cases by 96,173.During the last 24 hours, a total of 13,940 COVID-19 patients have been cured, taking the cumulative figure to 2,85,636. This has led to the recovery rate touching 58.24% amongst COVID-19 patients.Presently, there are 1,89,463 active cases and all are under active medical supervision.In the quest to expand the COVID-19 testing labs network across the country, ICMR has inducted 11 new labs in the last 24 hours. India now has 1016 diagnostic labs dedicated to COVID-19. This includes 737 in the government sector and 279 private labs.During the past 24 hours, 2,15,446 tests have been conducted in the labs. The total number of samples tested, as on date, is 77,76,228.
For details:
Centre lends a helping hand to NE States in the fight against COVID-19
The Centre has pro-actively and strongly supported strengthening of the medical care infrastructure in the NE States to fight COVID-19.The North Eastern (NE) states have a comparatively lower number of COVID-19 cases, compared to the rest of the country. As on date, while the active cases are 3731, the recoveries exceed at 5715. The death rate continues to be low, with no deaths in Manipur, Mizoram, Nagaland and Sikkim.As a result of focused attention of the Centre through the Ministry of Health & Family Welfare, the NE now has 39 testing labs in the public sector and three in the private sector.Centre has supported the NE States in stepping up the number of ICU beds, Isolation beds, Oxygen supported beds and ventilators and also helped in stepping up the availability of N95 masks, PPE kits and HCQ tablets. This has played a critical role in effective clinical management of COVID-19 cases.
For details:
Prime Minister inaugurates 'AatmaNirbhar Uttar Pradesh RojgarAbhiyan'
Prime Minister Shri NarendraModi inaugurated 'AatmaNirbhar Uttar Pradesh RojgarAbhiyan' through video conferencing today. Under this, local entrepreneurship will be promoted along with providing employment opportunities to migrant workers.Speaking on the occasion, Prime Minister Shri NarendraModi said that everyone would be able to surpass the difficulties owing to the COVID-19 Pandemic. He stressed that until a vaccine is found, maintaining Do GajkiDoori, covering the face with the mask are the best precautions.PM expressed satisfaction in the manner in which Uttar Pradesh has turned the disaster into an opportunity, the way people were engaged during this pandemic. He said that other states will also get to learn a lot from 'AatmaNirbhar Uttar Pradesh RojgarAbhiyan' and will be inspired by it.The PM lauded the courage and wisdom shown by Uttar Pradesh, when Corona is in such a major crisis in the world. He said that the way the state succeeded and the way it handled the situation is unprecedented and is praiseworthy.The PM praised the contribution of doctors, para-medicos, sanitation staff, police, ASHAs, Anganwadi workers, banks and post offices, transport services, workers in UP.
For details:
Text of PM’s address at the launch of AatmaNirbhar Uttar Pradesh RojgarAbhiyan via Video Conferencing
For details:
GaribKalyanRojgarAbhiyaan web portal launched
Union Minister of Rural Development, Panchayati Raj and Agriculture & Farmers’ Welfare, Shri Narendra Singh Tomar today launched the web portal of the GaribKalyanRojgarAbhiyaan. The GaribKalyanRojgarAbhiyaan is the massive employment generation-cum-rural infrastructure creation programme of the Government of India which was inaugurated on 20th June 2020 by Prime Minister Shri NarendraModi, with the objective of providing employment to returnee migrant workers at their native places for next four months, because of the situation arising out of the Covid-19 pandemic.
For details:
Union Home Secretary held review meeting on implementation of decisions on COVID-19 in Delhi taken on June 21
In the meeting held by Union Home Secretary, it was clearly noted that decisions were being implemented in a smooth and timely manner and a COVID-19 response plan was finalised for Delhi. District level teams for COVID-19 related tasks were also constituted.It was also informed in the meeting that the re-drawing of containment zones including all clusters of COVID-19 outbreak in Delhi would be completed by June 26, as per the timeline fixed by the Union Home Minister, Shri Amit Shah. Completion of door to door health survey would also be done by June 30.
For details:
CBSE cancels Examinations for classes X and XII scheduled for 1st July to 15th, 2020 in view of prevailing circumstances due to Covid-19
Keeping in view the request received from various State Governments and the prevailing circumstances due to Covid 19 as on date, CBSE has decided to cancel the Examinations for classes X and XII which were scheduled to be held from1st July to 15th2020. TheSupreme Court today has agreed on proposal of CBSE to cancel the examination and on a scheme to assess the final performance of students in their Classes X and XII exams.HRD Minister Shri Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’ said that Assessment from the performance of students in the cancelled examination will be done based on the assessment scheme as suggested by competent committee of the CBSE. CBSE will conduct an optional examination for class XII students in the subjects the examination for which were scheduled to be conducted from 1st July to 15th, 2020 as soon as conditions are conducive. Candidates whose results will be declared based on the assessment scheme will be allowed to appear in these optional examinations to improve their performances, if they wish so. He said that no further examinations will be conducted for candidates in class X. Results based upon the aforesaid assessment scheme will be declared by 15th July, 2020 so that candidates can apply and seek admission in Higher Education institutes.
For details:
Conversion of knowledge into wealth is important for development of manufacturing sector in India – Shri NitinGadkari
Union Minister Shri NitinGadkari held meeting with the representatives of the Engineering Exports Promotion Council yesterday, to discuss on the growth of the sector post the pandemic situation. Shri Gadkari motivated the panel by suggesting that even though there are short term difficulties being faced by each sector of the economy during the lockdown, “positivity and self-confidence” can help one overcome the immediate hindrances. He mentioned that the MSME sector currently contributes to about 48% to the country’s export and this has to be further enhanced by means of technological upgradation and product development. He stated that substantial decrease in logistics, transport and labour cost would help in development of the manufacturing industry in India. He also mentioned that the other important factor which needs to develop is packaging and standardization facilities in India to support exports from the country – as the world gradually overcomes the Covid-pandemic.
For details:
NITI Aayog Launches Behaviour Change Campaign, ‘Navigating the New Normal’ and Website, (Essential focus on mask-wearing by all)
NITI Aayog, in partnership with Bill andMelinda Gates Foundation (BMGF), Centre for Social and Behavioural Change (CSBC), Ashoka University, and the Ministries of HFW and WCD, launched a behaviour change campaign called ‘Navigating the New Normal’, and its website yesterday.Focusing on Covid-safe behaviours, especially wearing masks, during the ‘Unlock’ phase of the ongoing pandemic, the campaign saw as many as 92,000 NGOs and civil society organisationsparticipating in the virtual launch. Developed under the guidance of Empowered Group 6, constituted by the Government of India and chaired by CEO, NITI Aayog, the campaign has two parts.The first is a webportal, http://www.covidthenewnormal.com/, containing resources informed by behavioural science and the use of nudge and social norms theory, related to Covid-safe behavioural norms during the ongoing Unlock phase and the second is a media campaign focused on the wearing of masks.The portal focuses on easy implementation of four key behaviours in the unlock phase: mask-wearing, socialdistancing, handhygiene and. not spitting in public.
For details:
FPI Minister invited all states & investors to convert the challenges into opportunities for food processing sector in India
Smt. HarsimratKaurBadal, Union FPI Minister chaired the second series of Food Processing Edition of Exclusive Investment Forum today. Union Minister said that the nationwide lockdown was successful due to Government’s effort to make essentials especially food available at every corner of the country since the beginning. Minister informed about the Ministry’s new scheme to be launched on 29th June 2020 to formalize the micro food processing enterprises which would support them in accessing the latest know-how, affordable credit as well as new markets. She mentioned that 74% of the total employment in food processing was in unorganized segment. 60% of the 25 lakh units that we were aware of, were in rural areas and 80% of these were family owned. This segment alone could be the future of ‘Atmanirbhar Bharat’ and could make the initiative successful.
For details:
OPERATION SAMUDRA SETU INS JALASHWA EMBARKS INDIAN NATIONALS AT BANDAR ABBAS, IRAN
INS Jalashwa arrived off Bandar Abbas, Iran on 24th evening and entered harbour yesterday for another mission under the Indian Navy's Operation SamudraSetu. The ship embarked 687 Indian citizens after the mandatory medical and baggage screening. The ship also handed over two Air Evacuation Pods indigenously developed by the Indian Navy, to the Iranian authorities.
For details:
Eastern Railway’s Freight Loading Reaches 12.304 MillionTonnes
Despite the nation-wide lockdown in the wake of COVID-19 outbreak, Eastern Railway (ER) continued its freight services round the clock to maintain supply of the essential commodities as well as other inputs to different areas. ER registered a loading of 12.304 Million tonnes of freight from April 1, 2020 to June 24, 2020 surpassing the target of 11.612 Million tonnes. The coal loading alone constituted the major part of the freight traffic amounting to 7.963 million tonnes whereas the loading of other goods measured as 4.341 million tonnes during this period.
For details:
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Chandigarh: The Administrator, UT Chandigarh, directed all officials to enhance vigil and to ensure that all those, who are violating social distance guidelines and other hygienic instructions should be penalized through special drive conducted by dedicated teams in different parts of the city.
• Punjab: Punjab Social Justice, Empowerment and Minorities Minister has termed people’s cooperation as vital to win the battle against Covid, adding that only with this cooperation this impossible task could be made possible. He appealed to the people to observe all health protocols including washing hands regularly with soap or sanitizer especially after touching anything. Wearing masks while going out each time besides maintaining social distancing is key in this fight against Covid
• Himachal Pradesh: As many as 444 persons have been brought back from abroad to Himachal Pradesh till today under the Vande Bharat Mission from 71 countries/cities. All these persons were received by the officers of the State government at respective airports and facilitated them for reaching back to the State where they were put up in institutional quarantine.
• Kerala: MoS External Affairs, V.Muraledharan says, the State-specific protocols sought by Kerala for bringing back expats cannot be implemented. Meanwhile, all arrangements are in place for conducting Antibody test for expats returning to the state. A total of 21 flights are arriving in Kochi today. 20 flights are from the Gulf and one from Georgia. It has been confirmed that the death of the youth, who was in home quarantine in Kottayam after coming from abroad, was not due to Covid-19. Kerala, which had early last month claimed to have flattened the curve, has been recording fresh cases on a regular basis since non-resident Keralites started returning with the easing of lockdown restrictions. Yesterday, it reported 123 Covid-19 cases taking the total number of infections in the state to 3,726. As many as 1,761 patients are presently undergoing treatment for the disease in the state.
• Tamil Nadu: 30 new Covid-19 patients cases reported in Puducherry, mild cases shifted from IGMCRI to care centres. In all, 203 patients have been discharged after recovery including 16 today and nine have succumbed to Covid till now in the UT. Tamil Nadu recorded its steepest ever spike with 3,509 Covid-19 cases yesterday. With this, the State touched 70,977 confirmed cases. Active cases in Chennai are 18969 and total Covid fatalities in the State till yesterday is 911.
• Karnataka: Though covid cases are rising every day in the Bangalore city, state government decides not to impose lockdown again. CM said that bed capacity in Bengaluru would be increased to 10,000 and existing lockdown norms would be enforced very strictly. Highcourt of Karnataka has asked BBMP to ensure supply of essential goods in all 400 containment zones. State child rights commission supports the state government on banning online class till class five. Meanwhile medical education department notified to reserve 2304 beds in 11 private and one government medical college for Covid treatment. Health commissioner issued order to open fever clinics in all community health centers to check up ILIs and SARI cases. State reported 442 new cases and 06 deaths yesterday with total cases now reaching 10,560 and total fatalities at 170.
• Andhra Pradesh: YSR Congress Party Kodumuru (Kurnool) MLA Sudhakar tested positive for coronavirus on June 25. He is the second legislator to be tested positive for the virus in a span of one week. UK's Deputy High Commissioner Andrew Fleming, in a tweet on Friday, lauded the strategy, approach and measures being taken by Andhra Pradesh government in containing the spread of coronavirus pandemic in the state. Kurnool Medical College gets ICMR's approval for plasma therapy. 605 new cases, 191 discharged and 10 deaths reported during last 24 hours after testing 22,305 samples. Of the 605 cases, 34 are inter-state cases and one from abroad. Total cases: 11,489, Active cases: 6147, Discharged: 5196, Deaths: 146.
• Telangana: As many as 153 Telangana migrants who were stuck in Doha due to Covid-19 and lockdown situation arrived by a chartered flight from Qatar to Hyderabad. As 920 positive cases were reported in one day, Telangana govt questions test accuracy. State cast serious doubts on the accuracy of Covid-19 test results coming from seven ICMR-approved private labs. Total cases: 11364, Active cases: 6446, Discharged: 4688.
• Maharashtra: Maharashtra recorded highest single-day Covid 19 cases, pushing the case count in the state beyond 1.4 lakh since the outbreak. The total number of confirmed patients have risen to 1,47,741 after 4,841 more patients tested positive in the state in the last 24 hours. Along with that, the death toll also increased to 6,931 as 192 more virus-related fatalities were reported in the state. The death rate is at 4.69%. Active cases in the state now stand at 63,342 while 77,453 patients have been discharged from the hospitals after successfully recovering from the virus.
• Gujarat: The total number of cases of Covid-19 detected so far has reached up to 29,578 with 577 new cases reported during the last 24 hours. Maximum new cases, that is, 225 patients have been reported from Ahmedabad city. Apart from this, 152 new cases were reported from Surat, while 44 new cases were reported from Vadodara. Following the discharge of 410 patients on Thursday, the total number of patients recovered from Covid19 in the state has gone up to 21,506. More than 3.45 lakh tests have been carried out in the state till date.
• Rajasthan:91 new cases and one death have been reported today morning, taking the state tally of positive cases to 16,387. The number of active cases is 3,072 while 380 deaths have also occurred till date. Kota reported maximum number of new cases, that is, 23 patients, followed by Bharatpur reporting 17 patients and Jaipur having 15 new patients.
• Madhya Pradesh: 147 new cases have been reported taking the state tally of COVID-19 to 12,595. Out of this, 2,434 are active cases while 9,619 patients have recovered and 542 deaths have occurred till date. The growth rate of Corona infection in the state is 1.46%, which is the lowest in comparison to other large states. Madhya Pradesh is second in the country behind Rajasthan with a total recovery rate of 76.4%
• Chhattisgarh: 33 positive cases have been reported taking the tally of COVID-19 patients to 2,456. While there are 715 active cases in the state, 1729 patients have recovered till date. The Chhattisgarh government has allowed the clubs, shopping malls, restaurants and hotels to reopen.
• Goa: 44 new patients have been identified as COVID-19 positive. This takes the tally of coronavirus infection in the state to 995, out of which 658 are active cases.
• Assam: Due to rising COVID-19 cases, Assam State Govt. orders lockdown from Sunday, 28 June, 7 pm onwards till 12th July, 2020 in Guwahati.
• Arunachal Pradesh: In Arunachal Pradesh, total number of 21,274 samples collected for COVID19 test so far. Active cases 129, recovered 42 and results for 1441 samples are awaited.
• Manipur: Tamenglong district in Manipur have the maximum number of COVID19 positive cases with 162, followed by Churachandpur with 116 and Ukhrul with 111. Total cases 702 and 354 have recovered so far.
• Mizoram: In Mizoram, with 17 recovered patients discharged, total COVID19 case is 147, active cases 100 and discharged 47.
• Nagaland: 16 new COVID-19 positive cases in Nagaland. Total cases 371. Active cases 211 and 160 recovered.