Ministry of Health and Family Welfare
Recovered cases exceed active cases by more than 96,000
COVID-19 Recovery rate improves to 58.24%
26 JUN 2020 3:08PM by PIB Delhi
The graded, pre-emptive and pro-active steps taken by Government of India along with the States/UTs for prevention, containment and management of COVID-19 are showing encouraging results.
The recovered cases have exceeded the active cases by 96,173.
During the last 24 hours, a total of 13,940 COVID-19 patients have been cured, taking the cumulative figure to 2,85,636. This has led to the recovery rate touching 58.24% amongst COVID-19 patients.
Presently, there are 1,89,463 active cases and all are under active medical supervision.
In the quest to expand the COVID-19 testing labs network across the country, ICMR has inducted 11 new labs in the last 24 hours. India now has 1016 diagnostic labs dedicated to COVID-19. This includes 737 in the government sector and 279 private labs.
The present status is as below:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 560 (Govt: 359 + Private: 201)
• TrueNat based testing labs : 369 (Govt: 346 + Private: 23)
• CBNAAT based testing labs : 87 (Govt: 32 + Private: 55)
The numbers of samples tested very day continues to steadily grow. During the past 24 hours, 2,15,446 tests have been conducted in the labs. The total number of samples tested, as on date, is 77,76,228.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
অনাবা মীওইদগী নাবা ফরবা মীওইনা মশিং ৯৬,০০০ হেল্লে
কোবিদ-১৯ নাবা ফরকপগী চাং চাদা ৫৮.২৪ য়ৌরে
26 JUN 2020 3:08PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ মমাংজৌননা ঙাকথোক্নবা, লাকশিন্নবা অমসুং লায়েংনবা ভারত সরকারনা রাজ্যশিং/য়ুতিশিংগা অকনবা থবকশিং পায়খৎপদগী অফবা ফলশিং উবা হৌরে।
অনাবা মীওইদগী নাবা ফরবা মীওইনা মশিং ৯৬,১৭৩ হেল্লে।
হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯ নাবা মীওই ১৩,৯৪০ নাবা ফরে, হৌজিক অপুনবা ওইনা অনাবা মীওই ২,৮৫,৬৩৬ কোবিদ-১৯দগী ফরে। কোবিদ-১৯ নারবা মীওইশিংগী মরক্তা নাবা ফবগী চাং হেনগৎলক্তুনা চাদা ৫৮.২৪ য়ৌরে। হৌজিক এক্তিব কেস ১,৮৯,৪৬৩ লৈরি অমসুং পুম্নমক মেদিকেলগী চেকশিন-থৌরাং মখাদা লায়েংলি।
লৈবাক শীনবা থুংনা কোবিদ-১৯ তেস্তিং লেবশিং লিংখৎপা দরকার ওইরকপদগী, হৌখিবা পুং ২৪দা আই.সি.এম.আর.না অনৌবা লেব ১১ হাপচিল্লে। হৌজিক্কী ভারতকী কোবিদ-১৯ তেস্তিং লেব ১০১৬ লৈরে। মসিগী নুংদা সরকারগী লেব ৭৩৭ অমসুং লনাইগী লেব ২৭৯নি।
হৌজিক লৈরবা ফিবম মখাগী অসিনি :
রিএল-তাইম আর.তি.পি.সি.আর. তেস্তিং লেবস : ৫৬০(সরকার :৩৫৯+লনাই: ২০১)
ত্রুনেত তেস্তিং লেবস : ৩৬৯(সরকার : ৩৪৬ + লনাই : ২৩)
সি.বি.এন.এ.এ.তি. তেস্তিং লেব : ৮৭ (সরকার :৩২+লনাই:৫৫)
নোংমদা সেম্পলশিং চায়েং তৌবা মশিং তপ্না তপ্না হেনগৎলক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা সেম্পল ২,১৫,৪৪৬ চাংয়েং তৌখি। হৌজিক ফাওবদা অপুনবা সেম্পল ৭৭,৭৬,২২৮ চাংয়েং তৌখ্রে।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ওইবা ৱাফমশিং, চৎন-কাংলোনশিং অমসুং চেকশিনৱাশিংগী অচুম্বা অমসুং অনৌবা পাউগীদমক চাংনাইনা https://www.mohfw.gov.in অমসুং @MoHFW_INDIAদা চংবীয়ু।
কোবিদ-১৯গী মতাংদা ৱাহং অমা হেক্ত হংনিংবা লৈরবদি হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী হেল্পলাইন নম্বর : +৯১-১১-২৩৯৭৮০৪৬ নৎত্রগা ১০৭৫(তোল ফ্রি)দা কোল তৌবীয়ু। কোবিদ-১৯গী মতাংদা রাজ্যশিং/য়ুতিশিংগী হেল্পলাইন নম্বরশিং https://www.mohfw.gov.in/pdf/coronvavirushelplinenumber.pdf দা ফংগনি।