স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ৰ সন্দৰ্ভত শেহতীয়া তথ্য
প্ৰতিলাখ লোকৰ বিপৰীতে বিশ্বৰ ভিতৰতে ভাৰতত আটাইতকৈ কম লোকৰ মৃত্যু হৈছে
23 JUN 2020 1:50PM by PIB Guwahati
বিশ্ব স্বাস্থ্য সংস্থাই ২২ জুন, ২০২০ত প্ৰকাশ কৰা ১৫৪নং প্ৰতিবেদনে দেখা গৈছে ভাৰতত প্ৰতি লাখ লোকৰ বিপৰীতে মৃত্যুৰ হাৰ সৰ্বনিম্ন হৈছে৷ প্ৰতি লাখ লোকৰ বিপৰীতে ভাৰতৰ ক’ভিড-১৯ত মৃতুৰ হাৰ ১.০০ জন, ইফালে বিশ্বৰ গড় হাৰ ইয়াৰ ৬গুনতকৈ অধিক ৬.০৪জন৷ ব্ৰিটেইনত প্ৰতিলাখ লোকৰ বিপৰীতে ৬৩.১৩গৰাকী ক’ভিড-১৯ সম্পৰ্কীয় মৃত্যুৰ লগতে স্পেইন, ইটালী আৰু মাৰ্কিন যুক্তৰাষ্ট্ৰত প্ৰতিলাখ লোকত ক্ৰমে ৬০.৬০, ৫৭.১৯ আৰু ৩৬.৩০জন লোকৰ মৃত্যু হৈছে৷
ভাৰতত আগতীয়া চিনাক্তকৰণ, সময়োপযোগী পৰীক্ষা আৰু নিৰীক্ষণ, ব্যাপক কনটেক ট্ৰেচিংৰ লগতে ফলপ্সূ চিকিসা ব্যৱস্থাপনাৰ জৰিয়তে মৃত্যুৰ হাৰ ৰোধত সহায় হৈছে৷ ভাৰত চৰকাৰে ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহৰ সৈতে ক’ভিড-১৯ প্ৰতিৰোধ, নিয়ন্ত্ৰণ আৰু ব্যৱস্থাপনাৰ বাবে গ্ৰহণ কৰা পৰ্যায়ভিত্তিক আৰু সক্ৰিয় দৃষ্টিভংগীৰ ফলতে এই সফলতা লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে৷
দেশত আৰোগ্যৰ হাৰ ক্ৰমান্বয়ে উন্নীত হৈ আছে৷ এতিয়ালৈকে সৰ্বমুঠ ২,৪৮,১৮৯ গৰাকী ৰোগী ক’ভিড-১৯ৰ পৰা সুস্থ হৈ উঠিছে। বিগত ২৪ ঘণ্টাত মুঠ ১০,৯৯৪গৰাকী ক’ভিড-১৯ ৰোগী আৰোগ্য হৈছে৷ আৰোগ্যৰ হাৰ ৫৬.৩৮শতাংশলৈ বৃদ্ধি পাইছে৷
বৰ্তমান চিকিসকৰ নিৰীক্ষণত ১,৭৮,০১৪গৰাকী আক্ৰান্ত অৱস্থাত আছে। চৰকাৰী পৰীক্ষাগাৰৰ সংখ্যা ৭২৬ আৰু ব্যক্তিগত পৰীক্ষাগাৰ সংখ্যা ২৬৬(সৰ্বমুঠ ৯৯২)টালৈ বৃদ্ধি পাইছে। ইয়াৰ বিৱৰণ তলত দিয়া ধৰণৰঃ
সঠিক সময়ত আৰটি পিচিআৰ আধাৰিত পৰীক্ষাগাৰঃ৫৫৩(চৰকাৰীঃ৩৫৭+ব্যক্তিগতঃ১৯৬)
ট্ৰুনাট আধাৰিত পৰীক্ষাগাৰঃ৩৬১(চৰকাৰীঃ৩৪১+ব্যক্তিগতঃ২০)
চিবিএনএএটি আধাৰিত পৰীক্ষাগাৰঃ৭৮(চৰকাৰীঃ২৮+ব্যক্তিগতঃ৫০)
দৈনিক নমুনা পৰীক্ষাৰ সংখ্যা দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি কৰা হৈছে, যাৰ অংশহিচাপে বিগত ২৪ ঘণ্টাত ১,৮৭,২২৩টা নমুনা পৰীক্ষা কৰা গৈছে। এতিয়ালৈকে সৰ্বমুঠ ৭১,৩৭,৭১৬টা নমুনা পৰীক্ষা কৰা গৈছে।
ক’ভিড-১৯ সম্পৰ্কীয় সকলো প্ৰমাণীকৃত আৰু আপডেটেড তথ্য, নিৰ্দেশনা আৰু পৰামৰ্শৱলীৰ বাবে অনুগ্ৰহ নিয়মীয়াকৈ পৰিদৰ্শন কৰকঃ https://www.mohfw.gov.in/.

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
India has one of the lowest deaths per lakh population in the world
23 JUN 2020 1:50PM by PIB Delhi
The WHO Situation Report 154 dated 22ndJune, 2020 shows that India has one of the lowest deaths per lakh population. India’s cases of death per lakh population is 1.00 while the global average is more than its six times, at 6.04. The UK has witnessed 63.13 cases of COVID-19 related deaths per lakh population, while the metric for Spain, Italy and US is 60.60, 57.19 and 36.30 respectively.
In India,early detection of cases, timely testing and surveillance, extensive contact tracing coupled with effective clinical management have helped to check the case mortality. This is also a testimony to the graded, pre-emptive and pro-active approach the Government of India along with the States/UTs for the prevention, containment and management of COVID-19.
The recovery rate continues to improve. As on date, it is 56.38% amongst COVID-19 patients. So far, a total of 2,48,189 patients have been cured of COVID-19. During the last 24 hours, a total of 10,994 COVID-19 patients have been cured.
Presently, there are 1,78,014 active cases and all are under active medical supervision.
The number of government labs has been increased to 726 and private labs have increased to 266, summing up to a total of 992. The break-up is as follows:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 553 (Govt: 357 + Private: 196)
• TrueNat based testing labs : 361 (Govt: 341 + Private: 20)
• CBNAAT based testing labs : 78 (Govt: 28 + Private: 50)
The samples tested in the last 24 hours has further increased to 1,87,223. The total number tested, as on date, is 71,37,716.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .