Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
India has one of the lowest deaths per lakh population in the world
23 JUN 2020 1:50PM by PIB Delhi
The WHO Situation Report 154 dated 22ndJune, 2020 shows that India has one of the lowest deaths per lakh population. India’s cases of death per lakh population is 1.00 while the global average is more than its six times, at 6.04. The UK has witnessed 63.13 cases of COVID-19 related deaths per lakh population, while the metric for Spain, Italy and US is 60.60, 57.19 and 36.30 respectively.
In India,early detection of cases, timely testing and surveillance, extensive contact tracing coupled with effective clinical management have helped to check the case mortality. This is also a testimony to the graded, pre-emptive and pro-active approach the Government of India along with the States/UTs for the prevention, containment and management of COVID-19.
The recovery rate continues to improve. As on date, it is 56.38% amongst COVID-19 patients. So far, a total of 2,48,189 patients have been cured of COVID-19. During the last 24 hours, a total of 10,994 COVID-19 patients have been cured.
Presently, there are 1,78,014 active cases and all are under active medical supervision.
The number of government labs has been increased to 726 and private labs have increased to 266, summing up to a total of 992. The break-up is as follows:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 553 (Govt: 357 + Private: 196)
• TrueNat based testing labs : 361 (Govt: 341 + Private: 20)
• CBNAAT based testing labs : 78 (Govt: 28 + Private: 50)
The samples tested in the last 24 hours has further increased to 1,87,223. The total number tested, as on date, is 71,37,716.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
মালেমগী ওইনা মীওই লাখ খুদিংগী মী শিবগী চাং খ্বাইদগী নেম্বশিংগী মরক্তা ভারতসু ওইরি
23 JUN 2020 1:50PM by PIB Imphal
মীওই লাখ খুদিংগী মী শিবগী চাং খ্বাইদগী নেম্বশিংগী মরক্তা ভারত অমা ওইরি হায়না জুন ২২, ২০২০দা ফোঙখিবা দবল্যু.ঐচ.ও.গী সিচুএসন রিপোর্ত ১৫৪দা উৎলি‍। ভারতকী ওইনা মীওই লাখ খুদিংদা মী শিবগী চাং অসি ১.০০ ওইরি অদুগা মালেমগী ওইবা চাংদি মসিদগী শরুক তরুক ওইদুনা ৬.০৪দা লৈরি‍। য়ু. কে.দা মীওই লাখ খুদিংগী কোবিদ-১৯গা মরী লৈনননা শিবা মীশিং ৬৩.১৩নি অদুগা স্পেন, ইতালী অমদি য়ু. এস.কীনা মথংশিৎনা ৬০.৬০, ৫৭.১৯ অমদি ৩৬.৩০ ওইরি‍।
ভারত্তা কেসশিং ঙন্না খঙদোকহৌবা, মতম চানা তেস্ত তৌবা অমদি য়েংশিনবা, পাক শন্না কন্তেক্ত ত্রেসিং তৌবগা লোয়ননা মওং চুম্না ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত তৌবনা শিবগী চাং হন্থহনবদা মতেং ওইরি‍। মসি ভারত লৈঙাক্না স্তেত/য়ু. তি.শিংগা লোয়ননা কোবিদ-১৯ থিংহৌনবা, লাকশিন্নবা অমদি শেন্ননবা লৌখৎখিবা মচা খায়বা, মাঙজৌনবা অমদি ঈচং থৌবা থৌওংগী খুদম অমসুনি‍।
অনাবা ফগৎলকপগী চাংসু ফীভম অসুম অসুম ফগৎলক্লি‍। ঙসিফাওবদা কোবিদ-১৯ অনাবা মীশিংগী চাদা ৫৬.৩৮ ফখ্রে‍। হৌজিকফাওবদা অনাবা মীওই ২,৪৮,১৮৯ কোবিদ-১৯দগী ফখ্রে‍। হৌখিবা পুং ২৪সিদা পুন্না কোবিদ-১৯ নাবা মীওই ১০,৯৯৪ ফখ্রে‍।
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিভ কেস ১,৭৮,০১৪ লৈরি অমদি মখোয় পুম্নমক চেকশিন্না লায়েংদুনা থম্লি ‍।
লৈঙাক্কী লেব মশীং ৭২৬ অমদি লনাইগী লেবনা ২৬৬ ওইদুনা পুন্না ৯৯২ লৈরে‍। তোঙান তোঙানবা মশক মওংশিং মখাদা পীরি‍:
• রিএল-তাই আর. তি. পি. সি. আর.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেব: ৫৩৩ (লৈঙাক্কী: ৩৫৭ + লনাইগী: ১৯৬)
• ত্রুনেততা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেব: ৩৬১ (লৈঙাক্কী: ৩৪১ + লনাইগী: ২০)
• সি. বি. এন. এ. এ. তি.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেব: ৭৮ (লৈঙাক্কী: ২৮ + লনাইগী: ৫০)
হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত তৌখিবা সেম্পল মশিং ১,৮৭,২২৩দা হেনগৎখ্রে‍। ঙসিফাওবদা তৌখ্রবা অদুনবে তেস্ত মশিং অসি ৭১,৩৭,৭১৬নি‍।
অচুম্বা অমদি অনৌবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ওইবা ৱাফমশিং, চৎন-পথাপশিং অমদি পাউতাক ৱারোলশিংগীদমক: https://www.mohfw.gov.in/ অমদি @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবিয়ু‍।