Ministry of Finance
Government Schemes for MSMEs & NBFCs creating significant impact - Sanctions under Emergency Credit Line Guarantee Scheme (ECLGS)cross Rs. 79,000 crore
23 JUN 2020 2:43PM by PIB Delhi
The interventions by Government for MSMEs, have been gaining rapid traction. Under the Emergency Credit Line backed by a Government guarantee, Banks from Public & Private Sectors have so far already sanctioned loansworth over Rs. 79,000 crore as of June 20, 2020, of whichmore than Rs 35,000 crore has already been disbursed.
The top lenders under the Scheme are SBI, HDFC Bank, Bank of Baroda, PNB & Canara Bank.This has helped 19 lakh MSMEs & other businesses restart their businesses post the lockdown.As part of the Aatmanirbhar package Government had announced its plans for Rs. 3 lakh Crore as additional credit to MSMEs and small businesses.Such enterprises were to be eligible to receive upto 20% of their existing borrowing as additional loans at interest rates which were capped.
Separately,under RBI’s Special Liquidity Facility announced in March-April, 2020, SIDBI has sanctioned over Rs. 10,220 crore to NBFCs, Micro Finance Institutions & Banks for lending to MSME& small borrowers. National Housing Bank (NHB) has sanctioned its entire facility of Rs. 10,000 crore to Housing Finance Companies. This refinance by SIDBI & NHB is in addition to ongoing schemes through which over Rs. 30,000 crore has been sanctioned. NBFCs & MFIs are being further helped under the Extended Partial Guarantee Scheme where approvals have crossed Rs. 5500 crore. Transactions for another Rs. 5000 crore are under process of approval while certain other deals are currently under negotiation.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
এম. এস. এম. ই.শিং অমদি এন. বি. এফ. সি.শিংগীমক লৈরিবা লৈঙাক্কী স্কিমশিংনা মশক থোকপা ইনোৎ হাপ্লি – ইমর্জেন্সী ক্রেদিৎ লাইন গরেন্তী স্কিম (ই. সি. এল. জি. এস.)গী মখাদা থাদখিবা শেনফম লুপা করোর ৭৯,০০০ লানখ্রে
23 JUN 2020 2:43PM by PIB Imphal
লৈঙাক্না এম. এস. এম. ই.শিংগীদমক লৌখৎলিবা থৌরাংশিং খোঙজেল য়াঙনা চঙশিল্লি‍। লৈঙাক্কী গরেন্তীনা ঙাক্লৌ পীরিবা ইমর্জেন্সী ক্রেদিৎকী মখাদা পব্লি ক অমদি প্রাইভেত সেক্তরশিংগী বেঙ্কশিংনা জুন ২০, ২০২০ ফাওবদা লুপা করোর ৭৯,০০০ হেনবগী লোন অয়াবা পীখ্রে অদুগী মদুগী মনুংদা লুপরয়া করোর ৩৫,০০০ হেনবদি থাদোকখ্রে‍।
স্কিম অসিগী মখাদা খ্বাইদগী চাউনা শেন থাদরিবশিংদি এস. বি. আই., ঐচ. দি. এফ. সি. বেঙ্ক, বেঙ্ক ওফ বরোদা, পি. এন. বি. অমদি কনরা বেঙ্কনি‍। মসিনা এম. এস. এম. ই. অমদি অতৈ লল্লোন ইতিক লাখ ১৯দা লোকদাউনগী মতুংদা মখোয়গী বিজিনেস অমুক হৌদোকহনবদা মতেং পাংখ্রে‍। আত্মনিরভর পেকেজকী শরুক অমা ওইনা লৈঙাক্না এম. এস. এম. ই.শিং অমদি বিজিনেস মচাশিংগীদমক লুপা লাখ করোর ৩গী অহেনবা শেনফম লাউথোকখি‍। অসিগুম্বা এন্তরপ্রাইজশিংনা মখোয়গী লৈরিবা অপুবা শেনফমগী চাদা ২০গী চাংদা পিকথরবা শেন্দোয়দা অহেনবা লোন ফংবা য়ারে‍।
তোখায়বা থৌরাং অমা ওইনা, মার্চ-এপ্রিল ২০২০দা লাউথোকখিবা আর. বি. আই.গী অখন্নবা লিকুইদিতী ফেসিলিতীগী মখাদা এস. আই. দি. বি. আই.না এন. বি. এফ. সি.শিং, মাইক্রো ফাইনান্স ইনস্তিত্যুসনশিং অমদি বেঙ্কশিংদা লুপা করোর ১০,২২০ এম. এস. এম. ই.শিং অমদি অপিকপা বিজিনেসশিংদা থাদনবগীদমক পীথরকখ্রে ‍। নেসনেল হাউজিং বেঙ্ক (এন. ঐচ. বি.)না মখোয়গী লুপা করোর ১০,০০০গী অপুনবা ফেসিলি হাউজিং ফাইনান্স কম্পেনীশিংদা থাদখ্রে‍। এস. আই. দি. বি. আই. অমদি এন. ঐচ. বি.না রিফাইনান্স তৌরিবা অসি লুপা করোর ৩০,০০০ হেন্না থাদখ্রবা হান্ননা লৈজরবা স্কিমশিংগী মথক্তনি‍। এন. বি . এফ. সি.শিং অমদি এঢ়. এফ. আই.শিং অসি মখা তানা এক্সতেন্দেত পার্সিএল গরেন্তী স্কিমগী মখাদসু তেংবাং পীরি অদুগা মসিগী মখাদা অয়াবা পীখিবা শেনফম লুপা করোর ৫৫০০ লানখ্রে‍। অতোপ্পা লুপা করোর ৫০০০গী শেনফম অমগী ত্রাঞ্জেক্সনগী অয়াবা পীবগী থৌওংসু হৌজিক চত্থরি অদুগা অতোপ্পা দিল খরসু হৌজিক হৌগিক নেগোসিয়েএসন তৌনরি‍।