হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
ভারতনা মালেমগী ওইনা মীশিং লাখ অমদা কেস মশিং খ্বাইদগী নেম্বশিংগী মরক্তা অমা ওইরি অমসুং লাইনা অসিদগী ফগৎখিবা অমসুং ইক্তিব ওইরিবা কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেৎনবা অদু মখাতানা লেপতনা অদুমক হেনগৎলক্লি
22 JUN 2020 1:12PM by PIB Imphal
২০২০গী জুনে ২১দা থোকখিবা দবল্যু.ঐচ.ও.গী সিচুৱেশন রিপোর্ত অদুনা উৎলি মদুদি ভারতকী পোপ্যুলেশন দেন্সিতী য়াম্না ৱাংজরবসু মীশিং লাখ অমদা কেস মশিং খ্বাইদগী নেমবশিংগী মরক্তা অমনি। ভারতকী মীশিং লাখ অমদা লৈবা কেস মশিং অসি ৩০.০৪ নি অদুগা মালেমগী চাংচত্তা লৈরিবা কেসশিংগী মশিং অদুনা শরুক অহুমগী মথক্তা হেন্দুনা ১১৪.৬৭ দা লৈরি। য়ু.এস.কী মীশিং লাখ অমদা কেস ৬৭১.২৪ লৈ অদুগা জর্মনী, স্পেন অমসুং ব্রাজিলগী মশিংনা মথংশিৎনা ৫৮৩.৮৮, ৫২৬.২২ অমসুং ৪৮৯.৪২ নি।
মশিং নেম্না লৈরিবা অসিনা কোবিদ-১৯ অসিবু ঙাকথোক্ননবা, নমথনবা অমসুং লাখশিন্ননবদমক্তা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগা লোইননা ভারত সরকারনা মচা খায়না, মখা তানা থোরক্তনবা অমসুং লৈরিবা ফিভম অসিদগী হেঞ্জিল্লক্তনবগী খোংথাং কয়া লৌখৎলি হায়বদু ময়েক শেংনা তাক্লি।
হৌজিক ফাওবদা পুন্না পেসেন্ত ২,৩৭,১৯৫, কোবিদ-১৯দগী নাবা ফখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯গীপেসেন্ত পুন্না ৯,৪৪০ নাবা ফখ্রে। কোবিদ-১৯গী পেসেন্তশিংগী মরক্তা ফগৎলকপগী চাং অসি ৫৫.৭৭% নি।
হৌজিক্কী ওইনদি, এক্তিব কেস ১,৭৪,৩৮৭ লৈরি অমসুং মখোয়শিং অদু এক্তিব মদিকেল সুপর্ভিজন মখাদা থম্লি। ফখ্রবা পেসেন্তশিং অমসুং এক্তিব ওইরিবা কোবিদ-১৯গী কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেৎনবা অদু লেপতনা অদুমক হেগৎলক্লি, হায়রিবা অসি মখাগী গ্রাফ অসিদগী ঊবা ঙমগনি। ঙসি ফগৎখিবা পেসেন্তশিংগী মশিংনা এক্তিব ওইরিবা পেসেন্তশিংগী মশিংদগী ৬২,৮০৮ হেনগৎখ্রে।
কোবিদ-১৯গি তেস্ত তৌনবগী ইনফ্রাস্ত্রকচর অদু লেপ্তনা হেনগৎহনখি। সরকারগী লেবশিংগী মশিং অদু ৭২৩দা হেগৎখি অমসুং লনাইগী ওইবা লেবশিংনা ২৬২দা হেনগৎখি, মসিনা অপুনবা ওইনা ৯৮৫ হেনগৎহনখি। মখোয়শিং অদু মখাদা নীংথিজনা খায়দোক্তুনা উৎলি।
রিয়েল-তাইম আর.তি. পি.সি.আর. দা য়ুমফম ওইবা তেস্ত তৌনবগী লেবশিং: ৫৪৯ (সরকার: ৩৪৫ + লনাই: ১৯৫ )
ত্রুনেত্তা য়ুমফম ওইবা তেস্ত তৌনবগী লেবশিং : ৩৫৯ (সরকার: ৩৪১ + লনাই: ১৮ )
সি.বি.এন.এ.এ.তি. তা য়ুমফম ওইবা তেস্ত তৌনবগী লেবশিং : ৭৭ (সরকার: ২৮ + লনাই: ৪৯ )
নোংমদা তেস্ত তৌখিবা সেমপলশিংগী অপুনবা মশিং অদু লেপ্তনা য়াংনা হেনগৎলক্লি মসিগা লোইন-লোইননা তেস্ত তৌবগী অপুনবা মশিংসু হেনগৎলক্লি। হৌখিবা পুং ২৪দা সেমপল ১,৪৩,২৬৭ তেস্ত তৌখ্রে, অদুগা হৌজিক ফাওবদা তেস্ত তৌখিবা সেমপলশিংগি অপুনবা মশিং অদু ৬৯,৫০,৪৯৩ নি।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা ৱাকৎশিং, গাইদলাইনশিং অমসুং পাউতাকশিংগীদমক্তা তশেংবা অমসুং অনৌবা ই-পাউশিংগীদমক্তা চানবিদুনা https://www.mohfw.gov.in/ অমসুং @MoHFW_INDIA দা চংবিয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
India has one of the lowest cases per lakh population in the world and continues to widen the gap between recovered and active cases
22 JUN 2020 1:12PM by PIB Delhi
The WHO Situation Report 153 dated 21st June, 2020 shows that India has one of the lowest cases per lakh population in spite of its high population density. India’s cases per lakh population are 30.04 while the global average is more than its triple at 114.67. The US has 671.24 cases per lakh population while the metric for Germany, Spain and Brazil is 583.88, 526.22 and 489.42 respectively.
This low figure is thus a testimony to the graded, pre-emptive and pro-active approach the Government of India along with the States/UTs took for the prevention, containment and management of COVID-19.
So far, a total of 2,37,195 patients have been cured of COVID-19. During the last 24 hours, a total of 9,440 COVID-19 patients have been cured. The recovery rate is 55.77% amongst COVID-19 patients.
Presently, there are 1,74,387 active cases and all are under active medical supervision. The difference between the recovered patients and the active COVID-19 cases continues to widen, as can be seen from the graph below. Today the number of recovered patients has crossed the number of active patients by 62,808.
The COVID-19 testing infrastructure is continuously being ramped up. The number of government labs has been increased to 723 and private labs has been increased to 262, adding up to a total of 985. The break-up is as follows:
Real-Time RT PCR based testing labs: 549 (Govt: 354 + Private: 195)
TrueNat based testing labs : 359 (Govt: 341 + Private: 18)
CBNAAT based testing labs : 77 (Govt: 28 + Private: 49)
The total number of samples being tested per day is also steadily rising, as is the number of total samples tested. In the last 24 hours, 1,43,267 samples were tested. Whereas the total number of samples tested thus far is 69,50,493.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .