Ministry of Finance
Government of India & AIIB sign an Agreement for $750 Million for COVID-19 support for India
19 JUN 2020 6:20PM by PIB Delhi
The Government of India and the Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) here today signed a $750 million “COVID-19 Active Response and Expenditure Support Programme” to assist India to strengthen its response to the adverse impacts of the COVID-19 pandemic on poor and vulnerable households. This is the first ever budgetary support programme from the AIIB to India.
The agreement was signed by Shri Sameer Kumar Khare, Additional Secretary, Department of Economic Affairs, Ministry of Finance on behalf of the Government of India and Shri Rajat Misra, Director General (Acting), on behalf of the AIIB.
Shri Khare said, “We thank AIIB’s assistance for the government’s immediate response to the coronavirus pandemic to provide social assistance for compensating economic loss to vulnerable sections including women and social security measures enhanced for affected workers in both organised and informal sectors. AIIB’s timely financial support will contribute to the effective implementation of the government’s COVID-19 Emergency Response Programme.
The Programme will provide the Government of India with budget support to mitigate the severe adverse social and economic impact of COVID-19. The current loan will be the second to India from AIIB under its COVID-19 crisis recovery facility apart from the earlier approved $500 million loan for the COVID-19 Emergency Response and Health Systems Preparedness Project.
The Primary Programme beneficiaries would be families below the poverty line, farmers, healthcare workers, women, women’s self-help groups, widows, people with disabilities, senior citizens, low wage earners, construction workers and other vulnerable groups.
Mr D.J. Pandian, AIIB vice-president (Investment Operations) said that AIIB’s support to India aims to ensure economic resilience to prevent long-term damage to the productive capacity, including human capital, of India’s economy.
The project is being financed by the Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) and Asian Development Bank (ADB) in the amount of $2.250 billion, of which $750 million will be provided by AIIB and $1.5 billion will be provided by ADB. The project will be executed by the Department of Economic Affairs, Ministry of Finance, through various line ministries.
The Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) is a multilateral development bank with a mission to improve social and economic outcomes in Asia, began operations in January 2016. AIIB has now grown to 102 approved members worldwide.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
ভারত লৈঙাক অমদি এ. আই. আই. বি.না ভারত্তা কোবিদ-১৯গী ঙাক্লৌ পীনবগীদমক দোল্লর মিলিয়ন ৭৫০গী য়ানচে খুৎয়েক পীনখ্রে
19 JUN 2020 6:20PM by PIB Imphal
ভারত লৈঙাক অমদি এসিয়ন ইন্ফ্রাস্ত্রকচর ইনভেস্তমেন্ত বেঙ্ক (এ. আই. আই. বি.)গা ভারত্তা কোবিদ-১৯না মখোয়গী লায়রবা অমদি খুদোংথিনিংঙাই ওইরিবা য়ুমথোঙশিংদা পীরিবা শাফু মায়োক্নবগী থৌরাং কনখৎহনবদা মতেং ওইননবা দোল্লর মিলিয়ন ৭৫০গী “কোবিদ-১৯ এক্তিভ রেসপোন্স এন্দ এক্সপেন্দিচর সপ্পোর্ত প্রোগ্রাম” ঙসি মফমসিদা খুৎয়েক পীনখ্রে‍। মসি এ. আই. আই. বি.দগী ভারত্তা পীরকপা অহানবা শেনগী ঙাক্লৌ পীবগী থৌরাংনি‍।
য়ানচে অদি ভারত লৈঙাক্কী মায়কৈদগী শেনথুম মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ ইকনমিক এফ্যার্সকী এদিসনেল সেক্রেতরী শ্রী সমীর কুমার খারে অমদি এ. আই. আই. বি.গী মহুৎ শিন্দুনা দাইরেক্তর জেনেরেল (এক্তিং) শ্রী রজত মিস্রানা খুৎয়োক পীনখি‍।
শ্রী খারেনা হায়খি, “নুপী য়াওনা খুদোংথিনিংঙাই ওইবা কাঙলূপ্তা লৈরিবা মীওইশিংগী শেনথুমগী অমাঙববু মেনখৎনবা অমদি ওর্গনাইজ অমদি ইন্ফোর্মেল সেক্তর অনিমক্তা শোকহল্লবা শিইন্মীশিংগীদমক সোসিএল সিক্যুরিতী হেনগৎহন্নবগীদমক কোরোনাভাইরস লাইচৎ অসি মায়োক্ননবগীদমক সোসিএল এসিস্তেন্স পীননবা ভারত লৈঙাক্কী থৌরাংদা পীরক্লিবা এ. আই. আই. বি.গী মতেং অসিবু ঐখোয়না থাগৎচরি‍। এ. আই. আই. বি.না মতম চানা পীরক্লিবা শেনথুমগী ঙাক্লৌ অসিনা লৈঙাক অসিগী কোবিদ-১৯ ইমর্জেন্সী রেসপোন্স প্রোগ্রাম মতিং লৈবা পায়খৎপদা চাউনা মতেং ওইরগনি‍।”
থৌরাং অসিনা ভারত লৈঙাকপু কোবিদ-১৯না খুন্নাইগী অমদি শেন্মিৎলোনগী শাথিবা শাফম অমা পীরিবসিদগী ফীভম ফগৎহন্নবগীদমক শেনথুমগী ঙাক্লৌ অমা পীরগনি‍। হন্দক্কী লোন অসি মমাঙদা অয়াবা পীখ্রবা কোবিদ-১৯ ইমর্জেন্সী রেসপোন্স এন্দ হেল্থ সিস্তেম প্রিপ্যার্দনেস প্রোজেক্তকী দোল্লর মিলিয়ন ৫০০গী লোন অদুগী মথক্তা এ. আই. আই. বি.না মখোয়গী কোবিদ-১৯ ক্রাইসিস রিকভরী ফেসিলিতীগী মখাদ ভারত্তা পীবা অনিশুবা লোন ওইগদৌরি‍।
মসিগী মরুওইবা প্রোগ্রাম বিনিফিসরীশিংদি লায়রবগী পনখৈ মখাদা লৈবা, লৌমী, হকশেলগী শিন্মী, নুপীশিং, নুপীশিংগী সেল্ফ-হেল্প গ্রুপশিং, লুখ্রাবীশিং, শোইনাইরবা মীওইশিং, সেনিয়র সিতিজনশিং, খুৎশুমল পীক্না ফংবা মীওইশিং, কন্সত্রক্সন ৱর্করশিং অমদি অতৈ খুদোংচাদবা কাঙবুশিংগী ঈমুংশিং ওইগনি‍।
এ. আই. আই. বি. ভাইস-প্রেসিদেন্ত (ইনভেস্তমেন্ত ওপরেসন) মিস্তর দি. জে. পান্দিয়ননা হায়খিবদা ভারত্তা পীরিবা এ. আই. আই. বি.গী ঙাক্লৌ অসি ভারতকী শেন্মিৎলোনগী হ্যুমেন কেপিতেল য়াওনা প্রদক্তিভ কেপাসিতীদা মতম শাংথনা অমাঙ অতা থোক্তনবা হান্নগী ফীভমদা হঞ্জিল্লকপা ঙমগদবা শেন্মিৎলোন অমা লৈহন্নবা পান্দমদনি‍।
প্রোজেক্ত অসি এসিয়ন ইনফ্রাস্ত্রকচর ইনভেস্তমেন্ত বেঙ্ক (এ. আই. আই. বি.) অমদি এসিয়ন দেভেলপমেন্ত বেঙ্ক (এ. দি. বি.)না দোল্লর বিলিয়ন ২.২৫০গী শেনফম, এ. আই. আই. বি.না দোল্লর মিলিয়ন ৭৫০ অমদি এ. দি. বি.না দোল্লর বিলিয়ন ১.৫ পুথোক্লগা, থাদগদবনি‍। প্রোজেক্ত অসি শেনথুম মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ ইকনমিক এফ্যার্সনা তোঙান তোঙানবা মরী লৈনবা মন্ত্রালয়শিংগী খুত্থাঙদা পায়খৎকদবনি‍।
এসিয়ন ইন্ফ্রাস্ত্রকচর ইনভেস্তমেন্ত বেঙ্ক (এ. আই. আই. বি.) অসি এসিয়াগী খুন্নাইগী অমদি শেন্মিৎলোনগী আউতকম ফগৎহন্নবগী পান্দমদা লিংখৎখিবা মল্তিলেতরেল দেভেলপমেন্ত বেঙ্ক অমদি অমদি জনুৱারী ২০১৬দগী থবক হৌখিবনি‍। এ. আই. আই. বি.গী হৌজিক মালেম পুম্বগী ওইনা এপ্রুভ তৌরবা মেম্বর ১০২ লৈরে‍।