ଆୟୁଷ
‘ମାଇ ଲାଇଫ, ମାଇ ଯୋଗ’ ଭିଡିଓ ବ୍ଲଗିଂ ପ୍ରତିଯୋଗିତା ପାଇଁ ଆବେଦନ ସମୟସୀମା ଜୁନ 21 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବୃଦ୍ଧି
13 JUN 2020 10:14AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଦ୍ଵାରା ଘୋଷିତ ‘ମାଇ ଲାଇଫ, ମାଇ ଯୋଗ’ ଭିଡିଓ ବ୍ଲଗିଂ ପ୍ରତିଯୋଗିତାର ଆବେଦନ ସମୟସୀମା ଜୁନ 21 ତାରିଖ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଘୁଞ୍ଚାଯାଇଛି । ଡିଜିଟାଲ ପ୍ଲାଟଫର୍ମରେ ହେବାକୁ ଥିବା ଏହି ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ପ୍ରତିଯୋଗିତା ଆୟୁଷ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏବଂ ଭାରତୀୟ ସାଂସ୍କୃତିକ ପରିଷଦ (ଆଇସିସିଆର)ର ମିଳିତ ଆନୁକୁଲ୍ୟରେ ଷଷ୍ଠ ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ଯୋଗ ଦିବସ ଅବସରରେ ଆୟୋଜିତ ହେଉଛି । ପୂର୍ବରୁ ଏହି ପ୍ରତିଯୋଗିତା ପାଇଁ ଆବେଦନର ଶେଷ ତାରିଖ ଜୁନ 15 ଧାର୍ଯ୍ୟ ହୋଇଥିଲା । ଭାରତ ଏବଂ ବିଦେଶରୁ ଏହି ସମୟସୀମା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ଦାବି ହୋଇଆସୁଥିଲା । ସେ ଦୃଷ୍ଟିରୁ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏବଂ ଆଇସିସିଆର ଏହି ସମୟସୀମାକୁ ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ଯୋଗ ଦିବସ ଅର୍ଥାତ ଜୁନ 21 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବୃଦ୍ଧି କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗତ 31ତାରିଖ ଦିନ ତାଙ୍କ ମନ କି ବାତରେ ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ସମ୍ବୋଧନ କରିବା ବେଳେ ‘ମାଇ ଲାଇଫ, ମାଇ ଯୋଗ’ ଭିଡିଓ ବ୍ଲଗିଂ ପ୍ରତିଯୋଗିତାରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବା ପାଇଁ ନିବେଦନ କରିଥିଲେ । ଏହି ପ୍ରତିଯୋଗିତା ସାଧାରଣ ଜୀବନରେ ଯୋଗର ପ୍ରଭାବ ସମ୍ପର୍କରେ ସୂଚାଇବା ସହ ଷଷ୍ଠ ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ଯୋଗ ଦିବସ ଅବସରରେ ଏକ ବିଷୟ ଭାବେ ନିଆଯାଇଛି ।
ଏହି ପ୍ରତିଯୋଗିତାରେ ଆବେଦନ କରିବାକୁ ହେଲେ, ଆବେଦନକାରୀଙ୍କୁ 3 ମିନିଟ ଅବଧିର ଏକ ଭିଡିଓ ପଠାଇବାକୁ ପଡିବ । କ୍ରିୟା, ଆସନ, ପ୍ରାଣାୟମ, ମୁଦ୍ରା ଏମଧ୍ୟରୁ ତିନି ପ୍ରକାରର ଯୋଗାଭ୍ୟାସ ଏବଂ ଯୋଗ ଶରୀର ଉପରେ କି ପ୍ରକାରର ପ୍ରଭାବ ପକାଉଛି ତାହାର ଏକ ସଂକ୍ଷିପ୍ତ ଭିଡିଓ ବାର୍ତ୍ତା ଏଥିରେ ରହିବ । ଏହି ଭିଡିଓକୁ ଫେସବୁକ, ଟ୍ଵିଟର, ଇନଷ୍ଟାଗ୍ରାମ କିମ୍ବା ମାଇଗଭ ପ୍ଲାଟଫର୍ମରେ #MyLifeMyYogaINDIA ଏବଂ ହ୍ୟାସଟ୍ୟାଗ ସହିତ ଅପଲୋଡ କରିପାରିବେ । ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବାକୁ ଇଚ୍ଛୁକ ବ୍ୟକ୍ତି ଏହାର ସବିଶେଷ ନିୟମାବଳୀ https://yoga.ayush.gov.in/yoga/ ରେ ପାଇପାରିବେ ।
ଏହି ପ୍ରତିଯୋଗିତା ଦୁଇଟି ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ହେବ । ପ୍ରଥମ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ଦେଶୱାରୀ ଭିଡିଓ ବ୍ଲଗିଂ ପ୍ରତିଯୋଗିତା ହେବ । ଏହାପରେ ବିଶ୍ଵସ୍ତରରେ ବିଭିନ୍ନ ଦେଶର ବିଜେତାମାନଙ୍କୁ ବଛାଯିବ । ମାନବ ଶରୀରରେ ଯୋଗର ପ୍ରଭାବ ନେଇ ପ୍ରତିଯୋଗୀମାନେ ଭିଡିଓରେ ତାହା ଦର୍ଶାଇବେ । ଏହି ପ୍ରତିଯୋଗିତା ପାଇଁ ତିନୋଟି ଶ୍ରେଣୀ ରହିଛି । ପ୍ରଥମ ଶ୍ରେଣୀର ପ୍ରତିଯୋଗୀମାନଙ୍କ ବୟସ 18 ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ହୋଇଥିବା ଆବଶ୍ୟକ । ଦ୍ଵିତୀୟ ଶ୍ରେଣୀ ପ୍ରତିଯୋଗୀମାନଙ୍କ ବୟସ 18 ଊର୍ଦ୍ଧ୍ଵ । ତୃତୀୟ ଶ୍ରେଣୀ ପ୍ରତିଯୋଗୀମାନେ ଯୋଗ ପ୍ରଶିକ୍ଷକ ହୋଇଥିବା ଆବଶ୍ୟକ । ଭାରତୀୟ ପ୍ରତିଯୋଗୀମାନଙ୍କ ପାଇଁ ପ୍ରଥମ ପୁରସ୍କାର 1 ଲକ୍ଷ, ଦ୍ଵିତୀୟ ପୁରସ୍କାର 50 ହଜାର ଏବଂ ତୃତୀୟ ପୁରସ୍କାର 25 ହଜାର ଟଙ୍କା ରଖାଯାଇଛି । ସେହିଭଳି ବୈଶ୍ଵିକ ସ୍ତରରେ ପ୍ରଥମ ପୁରସ୍କାର 2500 ଆମେରିକୀୟ ଡଲାର, ଦ୍ଵିତୀୟ ପୁରସ୍କାର 1500 ଆମେରିକୀୟ ଡଲାର ଏବଂ ତୃତୀୟ ପୁରସ୍କାର 1000 ଆମେରିକୀୟ ଡଲାର ରଖାଯାଇଛି ।
ଏହି ଘୁଞ୍ଚାଯାଇଥିବା ଅବଧିର ସଦୂପଯୋଗ କରି ଅବିଳମ୍ଭେ ଭିଡିଓ ଦାଖଲ କରିବା ପାଇଁ ଆୟୁଷ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପ୍ରତିଯୋଗୀମାନଙ୍କୁ ନିବେଦନ କରିଛି ।

AYUSH
Submission Deadline for the ‘My Life, My Yoga’ Video Blogging Contest extended till 21st June, 2020
13 JUN 2020 10:14AM by PIB Delhi
The last date for submission of the entries for the video blogging contest ‘My Life, My Yoga’ recently announced by Prime Minister Shri Narendra Modi has been extended till 21st June, 2020. This global contest on digital platform is jointly organized by the Ministry of AYUSH and the Indian Council of Cultural Relations (ICCR) on the occasion of 6th International Day of Yoga.
Earlier, the last date for submission of the entries for the contest was slated to be 15th June 2020. There had been demand from India and abroad for the extension of this date so that the yoga fraternity get more time to prepare the videos. The Ministry and the ICCR have therefore decided to extend the submission deadline to coincide with the IDY which is the 21st of June.
The Prime Minister in his Mann Ki Baat address to the nation on 31st May had called upon one and all to participate in the ‘My Life, My Yoga’ video blogging contest. The contest focuses on the transformative impact of Yoga on the lives of the individuals and came up as one of the activities related to the observation of the 6th IDY.
To enter into the contest, the participants are required to upload a 3 minutes duration video of 3 Yogic practices (kriya, asana, pranayama, bandha or mudra), including a short video message on how the Yogic practices have influenced their lives. The video may be uploaded on Facebook, Twitter, Instagram or the MyGov platform with the contest hashtag #MyLifeMyYogaINDIA and appropriate category hashtag. Detailed guidelines for participation can be found on the Yoga Portal of the Ministry of AYUSH(https://yoga.ayush.gov.in/yoga/).
The contest will run in two legs. The 1stleg consisting of a country-wise video blogging contests, wherein the winners will be picked up at the country level. This will be followed by the global prize winners who will be selected from the winners from different countries. The contest is an attempt to explore the transformative impact of Yoga on individuals, which will be touched upon by each contestant in the video that he or she submits.
The entries can be submitted by the participants under 3 categories covering the youth (aged under 18), the adults (above 18 years) and the Yoga professionals, separately for the males and females. For the Indian contestants, prizes worth INR. 1 lakh, 50K and 25K for the 1st, 2nd and 3rd rank within each of the categories have been announced within the first leg. At the global level, US$2500, US$1500, US$1,000 for 1st, 2nd, and 3rd ranking have been announced.
The Ministry of AYUSH invites all to make use of the extended time and submit the videos without further delay.