হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
নাবা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৪৯.৯৫দা হেঙ্গৎলে
13 JUN 2020 4:26PM by PIB Imphal
হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদনা-১৯না নারবা মীওই পুন্না ৭,১৩৫ নাবা ফখ্রে। মতৌ অদুম্না হৌজিক ফাওবদা অনৌবা মীওই পুন্না ১,৫৪,৩২৯ কোবিদ-১৯দগী নাবা ফখ্রে। কোবিদনা নারবশিংগী মরক্তা নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি চাদা ৪৯.৯৫ ওইরে। হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেস ১,৪৫,৭৭৯ লৈরি অমদি মখোয় পুম্নমক অকনবা মেদিকেলগী মীৎয়েং মখাদা লৈরি।
ইনফেক্ত তৌরবা মীওইশিংদা নোবেল কোরোনাভাইরস দিতেক্ত তৌনবগীদমক অই.সি.এম.আর.গী তেস্তিং কেপাসিতী মখাতানা হেঙ্গৎলক্লি। সরকারগী লেবশিংগী মশিং ৬৪২দা হেঙ্গৎখ্রে অমদি প্রাইবেৎ লেবশিংগী মশিং ২৪৩দা হেঙ্গৎলে (অপুনবা ৮৮৫)। হৌখিবা পুং ২৪দা সেম্পল ১,৪৩,৭৩৭ তেস্ত তৌখি। হৌজিক ফাওবদা তেস্ত তৌখিবা অপুনবা মশিং অসি ৫৫,০৭,১৮২ শুরে।
মন্ত্রালয়না কোবিদ-১৯গীদমক অপদেৎ তৌরবা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত প্রোতোকোল অমা ইসু তৌখ্রে মদু https://www.mohfw.gov.in/pdf/ClinicalManagementProtocolforCOVID19.pdf দা ফংবীগনি।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইসুশিং, গাইদলাইনশিং অমসুং এদভাইজরীদা ঔথেন্তিক অমসুং অপদেত ওইবা ইনফোর্মেশন পুম্নমক্কীদমক চানবীদুনা চাং নাইনা https://www.mohfw.gov.in/ অমসুং @MoHFW_INDIA দা ভিজিৎ তৌবীয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
RECOVERY RATE IMPROVES TO 49.95%
13 JUN 2020 4:26PM by PIB Delhi
During the last 24 hours, a total of 7,135 COVID-19 patients have been cured. Thus, so far, a total of 1,54,329 patients have been cured of COVID-19. The recovery rate is 49.95% amongst COVID-19 patients. Presently, there are 1,45,779 active cases and all are under active medical supervision.
ICMR‘s testing capacity for detecting the novel Coronavirus in infected persons is continuously being ramped up. The number of government labs has been increased to 642 and private labs has been increased to 243 (A total of 885). In the last 24 hours, 1,43,737 samples were tested. The total number of samples tested thus far is 55,07,182.
The Ministry has issued an updated clinical management protocol for COVID-19 which can be accessed at https://www.mohfw.gov.in/pdf/ClinicalManagementProtocolforCOVID19.pdf
The new protocol provides for the management of COVID-19 cases based on the clinical severity of mild, moderate or severe. Infection prevention and control practices have also been specified according to the three stages of severity. These guidelines also specify investigational therapies for a defined subgroup of patients. However, an informed and shared decision making is essential before prescribing any of these therapies.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .