Ministry of Railways
Indian Railways creates a new world benchmark by successfully running 1st Double Stack Container Train in high rise OHE electrified sections
Thrust on innovation, speed and customisation in freight operations
From 1st April 2020 to 10th June 2020 Indian Railways has transported 178.68 million tonnes of commodities through its uninterrupted 24X7 freighters trains operations
More than 32.40 lacs wagons carried supplies to keep the supply chain functional from 24.03.2020 to 10.06.2020. Of these, more than 18 lacs wagons carried essential commodities
From 22.03.2020 to 10.06.2020 total 3,897 Parcel Trains have also been run out by Indian Railways with total 1,39,196 tonnes of consignment
11 JUN 2020 6:00PM by PIB Delhi
Indian Railways creates a new world benchmark by commissioning 1st high rise Over Head Equipment(OHE), which has contact wire height of 7.57 metre and successfully run double stack containers in electrified territory on Western Railway. This tremendous achievement is a first of its kind in the entire world and will also boost the ambitious mission of Green India as a latest green initiative over Indian Railways. With this remarkable development, Indian Railways has proudly become the first Railway to run Double Stack Container train with high reach pantograph in high rise OHE territory, the Operations of which successfully commenced on 10th June, 2020 from Palanpur & Botad stations in Gujarat.
The thrust of such kind of initiatives is on innovation, speed and customisation in freight operations.Inspite of time that was lost under Covid Lockdown Ministry is focussing to surpass the last years freight figures.
From 1st April 2020 to 10th June 2020 Indian Railways has transported 178.68 million tonnes of commodities through its uninterrupted 24X7 freight trains operations across the country.
From 24.03.2020 to 10.06.2020 more than 32.40 lacs wagons carried supplies to keep the supply chain functional. Of these, more than 18 lacs wagons carried essential commodities like food grains, salt, sugar, milk, edible oil, onions, fruits & vegetables, petroleum products, coal, fertilizers etc. throughout the country. During the period 1st April 2020 to 10th June, 2020 Railways loaded 12.74 million tonnes of food grains as compared to 6.79 million tonnes in the same period last year.
Apart from this, from 22.03.2020 to 10.06.2020 total 3,897 Parcel Trains have also been run out by Indian Railways of which 3,790 are time-tabled trains. Total 1,39,196 tonnes of consignment have been loaded in these Parcel Trains.

রেলৱে মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন রেলৱেনা চাং ৱাংনা হেনগৎলক্লিবা ও.ঐচ.ই.গী ইলেক্ত্রিফাইদকী থাক্তা অহানবা দবল স্তেক কন্তেনর ত্রেন মায় মাপ্না চেলহন্দুনা মালেমদা অনৌবা বেঞ্চমার্ক অমা শেমখ্রে
পোৎলমশিংগী হোনবগী থবক্তা ইনৌ-নৌবা থবক-থৌওং, খোংজেল অমসুং কস্তমাইজেসন্দা হেন্না পাংথোকপা হেনৎহনখ্রে
এপ্রীল ১, ২০২০দগী জুন ১০ ফাওবা ইন্দিয়ন রেলৱেনা লেপ্পা লৈতনা ত্রেনশিংদা পোৎ মিলিয়ন তন ১৭৮.৬৮ পুথোক-পুশিন তৌখ্রে
২৪.০৩.২০২০দগী ১০.০৬.২০২০ ফাওবা ৱেগোন লাক্ষ ৩২.৪০দগী হেনবনা পোৎশিংগী সপ্লাই ৱাত্তনবা হোনখ্রে, ৱেগন লাক্ষ ১৮দগী হেনবদি লৈবাক অসিদা তঙাই ফদনা চাংবা পোৎলমশিং হোনবগীনি
ইন্দিয়ন রেলৱেনা ২২.০৩.২০২০দগী ১০.০৬.২০২০ফাওবদা পার্সেল ত্রেন ৩,৮৯৭দগী পুন্না পোৎ তন ১,৩৯,১৯৬ হোন্দোক-হোঞ্জিন তৌখি
11 JUN 2020 6:00PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন রেলৱেনা ৱেস্তর্ন রেলৱেদা মীতর ৭.৫৭ ৱাংনা ৱায়র শম্নবা অমসুং ইলেক্তিফাইদ তেরিতোরীদা দবল স্তেক কন্তেনরশিং য়াওবা অমা মায় পাক্না মথৌ তৌহনবা য়াবা ১বা চাং ৱাংনা হেনগৎলক্লিবা ওভর হেদ ইক্বিপমেন্ত(ও.ঐচ.ই.)বু চেলহন্দুনা মালেমদা অনৌবা বেঞ্চমার্ক অমা শেমখ্রে । মসিগী অচৌবা মায় পাকপা অসি মালেম পুম্বদা খ্বাইদগী ইহান হানবা মায় পাক্না পাংথোকপা অমনি অমসুং ইন্দিয়ন রেলৱেদা গ্রীন ইন্দিয়াগী অচৌবা ৱাখল্লোন ওইরিবা মিশন্দা খ্বাইদগী অনৌবা থৌরাং অমা ওইনা হেনগৎহনগনি। অসিগুম্বা শিংথানিংঙাই ওইবা মওংদা শেমগৎলিবা অসিনা গদজরাতৎকী পীলনপুর অমসুং বোতাদ স্তেসন্দা জুন ১০, ২০২০দা মায় পাক্না থবক পাংহনবা হৌখিবা চাং ৱাংনা হেনগৎলক্লিবা ও.ঐচ.ই. তেরিতোরীদা ৱানা য়ৌখিবা পেন্তোগ্রাফকী দবল স্তেক কন্তেনর য়াওবা ত্রেন চেলহন্দুনা ইন্দিয়ন রেলৱেনা মায় পাক্না খ্বাইদগী ইহান হানবা রেলৱে ওইবা ঙমখ্রে।
অসিগুম্বা মখলগী থৌরাং অসি পোৎলমশিংগী হোনবগী থবক্তা ইনৌ-নৌবা থবক-থৌওং, খোংজেল অমসুং কস্তমাইজেসন্দা হেন্না পাংথোকপা হেনৎহন্নবনি। কোবিদ-১৯গী মতম অসিদা মন্ত্রালয়না পান্দম থম্লিবা অসি হৌখিবা চহীশিংদা পোৎশিং হোন্দোক-হোঞ্জিন তৌবগী চাং অদু লান্থোক্নবদা থম্লি।
২৪.০৩.২০২০দগী ১০.০৬.২০২০ ফাওবা ৱেগোন লাক্ষ ৩২.৪০দগী হেনবনা পোৎশিংগী সপ্লাই ৱাত্তনবা হোনখ্রে। মসিগী মনুংদা ৱেগন লাক্ষ ১৮দগী হেনবদি লৈবাক অসিদা তঙাই ফদনা চাংবা পোৎলমশিং হায়বদি চেং-হৱাই, থুম, চিনি, শঙ্গোম, অচাথাও, তীলহৌ, উহৈ-ৱাহৈশিং অমসুং এঞ্জাং-নাপীশিং, পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং, কোয়লা, হারশিংনচিংবা লৈবাক পুম্বদা হোন্দোক-হোঞ্জিন তৌবগীনি।
মমাংগী চহীদা চপ মান্নবা মতমদা চেং-হৱাই মিলিয়ন তন ৬.৭৯ হোনখিবা অসিগা চাংদম্নবদা এপ্রীল ১, ২০২০দগী জুন ১০ ফাওবা ইন্দিয়ন রেলৱেনা চেং-হৱাই মিলিয়ন তন ১২.৭৪ পুথোক-পুশিন তৌখ্রে।
মসিদা নত্তনা ইন্দিয়ন রেলৱেনা ২২.০৩.২০২০দগী ১০.০৬.২০২০ফাওবদা পার্সেল ত্রেন্দ ৩,৮৯৭দগী পুন্না পোৎ হোনখিবদা ৩,৭৯০দি তাইম-তেবলদা চেনবা ত্রেনশিংনি। পার্সেল ত্রেন অসিদা পুন্না পোৎ তন ১,৩৯,১৯৬ হোন্দোক-হোঞ্জিন তৌখি।