স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ৰ শেহতীয়া তথ্য
আৰোগ্যৰ হাৰে অতিক্ৰম কৰিলে আক্ৰান্তৰ হাৰ
আইচিএমআৰ-য়ে সম্পন্ন কৰিলে ৫০লাখৰো অধিক নমুনাৰ পৰীক্ষা
ক’ভিড-১৯ৰ প্ৰবন্ধনত ৰাজ্যক সহযোগিতাৰ বাবে ৬খন মহানগৰীত কেন্দ্ৰীয় দলক নিয়োগ
10 JUN 2020 4:20PM by PIB Guwahati
শেহতীয়া ২৪ঘণ্টাত সুস্থ হৈ ঘৰলৈ উভটিছে ৫৯৯১গৰাকী লোকে। ইয়াকে লৈ দেশত এই পৰ্যন্ত ১,৩৫,২০৫গৰাকী ক’ভিড-১৯ আক্ৰন্তই আৰোগ্য লাভ কৰিলে। ইফালে, আজিৰ তাৰিখত দেশত ১,৩৩,৬৩২গৰাকী লোকৰ দেহত ক’ভিড-১৯ৰ উপস্থিতি নিশ্চিত কৰা হৈছে। উল্লেখ্য যে, আজি প্ৰথমবাৰৰ বাবে দেশত আৰোগ্য ব্যক্তিৰ সংখ্যাই আক্ৰান্তৰ সংখ্যাক অতিক্ৰম কৰিলে। আজিৰ তাৰিখত আৰোগ্যৰ হাৰ ৪৮.৮৮শতাংশ বুলি নিৰুপিত কৰা হৈছে।
ইফালে, আইচিএমআৰ-য়ে সম্পন্ন কৰা নমুনা পৰীক্ষাৰ হাৰেও ৫০লাখৰ পৰিসংখ্যা অতিক্ৰম কৰিছে। আজি এই সংখ্যা হৈছেগৈ ৫০,৬১,৩৩২। শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত আইচিএমআৰ-য়ে ১,৪৫,২১৬টা নমুনাৰ পৰীক্ষা সম্পন্ন কৰিছে। ন’ভেল ক’ৰোনাৰ সংক্ৰমণ নিশ্চিত কৰাৰ বাবে প্ৰয়োজন হোৱা নমুনা পৰীক্ষাৰ বাবে পৰীক্ষাগাৰসমূহৰ সামৰ্থ্য বৃদ্ধি কৰাৰ বাবে আইচিএমআৰ-য়ে নিৰন্তৰ প্ৰচেষ্টা অব্যাহত ৰাখিছে। এনে প্ৰয়াসৰ ফলশ্ৰুতিতে আজিৰ তাৰিখত দেশত চৰকাৰী পৰীক্ষাগাৰৰ সংখ্যা ৫৯০টালৈ আৰু ব্যক্তিগত খণ্ডৰ পৰীক্ষাগাৰৰ সংখ্যা ২৩৩টালৈ, অৰ্থাত মুঠ পৰীক্ষাগাৰৰ সংখ্যা ৮২৩টালৈ বৃদ্ধি পাইছে।
ক’ভিড-১৯ৰ প্ৰবন্ধনত ৰাজ্যসমূহক কাৰিকৰী সহযোগিতা আগবঢ়োৱাৰ লগতে ৰাজ্যৰ স্বাস্থ্য বিভাগ আৰু পৌৰ স্বাস্থ্য বিষয়াসকলে ইতিমধ্যে গ্ৰহণ কৰা ব্যৱস্থাৱলী পৰ্যালোচনা কৰাৰ বাবে ৬খন মহানগৰীত কেন্দ্ৰীয় দলক নিয়োগ কৰা হৈছে। মহানগৰকেইখন হৈছে মুম্বাই, আহমেদাবাদ, চেন্নাই, কলকাটা, দিল্লী আৰু বেংগালুৰু।
ক’ভিড-১৯ সংক্ৰান্তীয় সবিশেষ, শুদ্ধ আৰু বিশ্বাসযোগ্য তথ্যৰ বাবে https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA ত লগ ইন কৰিব পাৰে।

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
Number of recovered patients exceeds the number of active patients
More than 50 lakh samples tested by ICMR
Central teams deployed in 6 cities to assist States in COVID-19 management
10 JUN 2020 4:20PM by PIB Delhi
As many as 5,991 patients were cured of COVID-19 in the last 24 hours. This takes the total number of patients recovered to 1,35,205, while the total number of active cases is now 1,33,632. For the first time, the total number of recovered patients has exceeded the active cases. The recovery rate now stands at 48.88%.
Also, the number of tests conducted by ICMR has exceeded 50 lakhs; it stands at 50,61,332 today. In the last 24 hours, ICMR has tested 1,45,216 samples. ICMR has continued to ramp up the testing capacity for detecting the Novel Coronavirus in the infected persons. The number of government labs has been increased to 590 and private labs has been increased to 233 (a total of 823).
Central Teams are being deputed to provide technical support and handhold the State Health Departments and Municipal Health Officials to review public health measures being undertaken for COVID-19 in six cities of Mumbai, Ahmedabad, Chennai Kolkata, Delhi and Bengaluru.
The teams will undertake visit to the cities mentioned within the next one week to review public health measures being undertaken for COVID-19. The teams will submit daily report of activities undertaken to State Health Department and the Union Ministry of Health & Family Welfare. They will inform them regarding any issue of urgent importance and also submit a report of its observations and suggestions before concluding the visit.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .