হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
নাবা ফগৎলকখ্রবা মী মশিংনা এক্তিব ওইবা মী মশিংদগী হেনখ্রে
আই.সি.এম.আর.না সেম্পল লাক্ষ ৫০দগী হেন্না তেস্ত তৌখ্রে
কোবিদ-১৯ লাকশিনবদা রাজ্যশিংদা মতেং পাংনবা শহর ৬তা সেন্ত্রেলগী তীমশিং মথৌ তৌহনখ্রে
10 JUN 2020 4:20PM by PIB Imphal
হৌখিবা পুং ২৪দা য়াম্লবদা অনাবা মীওই ৫,৯৯১ লায়েংদুনা ফগৎহনখ্রে। মসি য়াওরগা ফগৎখিবা মী মশিং অসি পুন্না ১,৩৫,২০৫ অদুগা হৌজিক-হৌজিক এক্তিব ওইরিবা মী মশিংনা পুন্না ১,৩,৬৩২নি। ইহান হানবা ওইনা ফগৎখিবা মী মশিংনা এক্তিব ওইবা মী মশিংদগী হেনখ্রে। ফগৎলকপগী চাং অসি ৪৮.৮৮%নি।
আই.সি.এম.আর.না তেস্ত তৌখিবগী মশিং অসিসু লাক্ষ ৫০ হেনখিদুনা ঙসি ৫০,৬১,৩৩২ য়ৌখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা আি.সি.এম.আর.না সেম্পল ১,৪২,২১৬ তেস্ত তৌখ্রে। আই.সি.এম.আর.না মহীক চংলবা মীশিংদা নোবেল কোরোনাভাইরসকী তেস্ত তোবগী চাং অসি মখা তানা অসুম হেনগৎহল্লক্লি। সরকারগী লেবশিং অসিগী মশিং অসি ৫৯০ হেনখ্রে অমসুং লন্নাইগী লেবশিং অসিনা ২৩৩ হেনখ্রে (পুন্না ৮২৩)। তেক্নিকেলগী ওইবা মতেং ফংহন্নবা সেন্ত্রেলগী তীমশিং মথৌ তৌহনখ্রে অমসুং মুম্বাই, অহমদবাদ, চেন্নই, কোলকত্তা, দিল্লী অমসুং বেঙ্গলুরু হায়রিবা সহর তরুক অসিদা কোবিদ-১৯ গী পায়খৎলিবা মীয়ামগী ওইবা হকশেলগী থৌরাংশিং অসি য়েংশিন্নবা স্তেৎ হেল্থ দিপার্তমেন্ত অমসুং ম্যুনিসিপাল হেল্থ ওফিসিএলশিংদা শিন্নখ্রে।
তীম অসিনা হায়রিবা সহর তরুক অসিদা কোবিদ-১৯গী মতাংদা মীয়ামগী ওইবা হকশেল য়েংশিন্নবগীদমক্তা মথংগী চয়োলগী মনুংদা য়েংশিন খোংচৎ চৎকদৌরি। তীম অসিনা স্তেৎ হেল্থ দিপার্তমেন্ত অমসুং হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালয় মন্ত্রালয়না পায়খৎপা থবকশিংগী নুমীৎ খুদিংগী ওইবা রিপোর্ত অমা পীশিনগনি। মখোয়না তঙাই ফদবা অমা হেক থোরকপদা পাও পীগনি অমসুং য়েংশিন খোংচৎ অসি লোইশিনদ্রিঙৈগী মমাংদা য়েংশিল্লুবা অমসুং থাঙ্গৎলকপা ৱাফমশিংগী রিপোর্ত অমসু পীশিনগনি।
কোবিদ-১৯গী মতাংদা থাজনিংহাই ওইবা অমসুং অপদেত তৌরবা ই-পাওশিংগা মরি লৈনবা তেক্নিকেল ওইনা খুদোংচাদবশিং, গাইদলাইনশিং অমসুং এদভাইজরীশিংগীদমক্তা চাং নাইনাঃ https://www.mohfw.gov.in/ অমসুং @MoHFW_INDIA দা য়েংবিয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
Number of recovered patients exceeds the number of active patients
More than 50 lakh samples tested by ICMR
Central teams deployed in 6 cities to assist States in COVID-19 management
10 JUN 2020 4:20PM by PIB Delhi
As many as 5,991 patients were cured of COVID-19 in the last 24 hours. This takes the total number of patients recovered to 1,35,205, while the total number of active cases is now 1,33,632. For the first time, the total number of recovered patients has exceeded the active cases. The recovery rate now stands at 48.88%.
Also, the number of tests conducted by ICMR has exceeded 50 lakhs; it stands at 50,61,332 today. In the last 24 hours, ICMR has tested 1,45,216 samples. ICMR has continued to ramp up the testing capacity for detecting the Novel Coronavirus in the infected persons. The number of government labs has been increased to 590 and private labs has been increased to 233 (a total of 823).
Central Teams are being deputed to provide technical support and handhold the State Health Departments and Municipal Health Officials to review public health measures being undertaken for COVID-19 in six cities of Mumbai, Ahmedabad, Chennai Kolkata, Delhi and Bengaluru.
The teams will undertake visit to the cities mentioned within the next one week to review public health measures being undertaken for COVID-19. The teams will submit daily report of activities undertaken to State Health Department and the Union Ministry of Health & Family Welfare. They will inform them regarding any issue of urgent importance and also submit a report of its observations and suggestions before concluding the visit.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .