PIB Headquarters
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
03 JUN 2020 6:57PM by PIB Imphal
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
• কোবিদ-১৯ নাবা মীওই ১০০,৩০৩ লয়েংখ্রে; ফগৎপগী চাং ৪৮.৩১% হেনগৎখ্রে।
• শীবগী চাং ২.৮০% হন্থখ্রে।
• ভারতকী খুঙ্গংদা ইতিহাসিক ওইবা থৌরাং পীনবা কেবিনেৎকী মীফমদা প্রধান মন্ত্রীনা ময়াই তাংবল লৌখ্রে; ইসেন্সিএল কম্মোদিতীস এক্ত এমেন্দ তৌখ্রে।
• শেলশিং থাদরকনবা পুক্নিং চিংশিন্নবা মন্ত্রালয়শিং/বিভাগশিংদা সেক্রেতরীশিং অমসুং প্রোজেক্ত দেবেলপমেন্ত সেলশিংগী গ্রুপ শক্তি হেনগৎহনবা লৈঙাকনা লীংখৎপদা অয়াবা পীখ্রে।
• পি.এম.জি.কে.পি.গী মখাদা লায়রবা কোতি ৪২ মুক্না শেলগী তেংবাং লুপা কোতি ৫৩,২৪৮ ফংখ্রে; পি.এম.-কিসানগী অহানবা ইন্সতোলমেন্ত ওইনা বেনিফিসরী কোতি ৮.১৯গী লুপা কোতি ১৬৩৯৪ কাইথখ্রে।
• ভিজা অমসুং ত্রাভেলগী অথীংবাশিং কোমথোক্তুনা অখন্নবা কাংলুপকী মপাল লৈবাক্কী মীওইশিং ভারততা লাকপা য়াহল্লগনি।
• ভন্দে ভারত মিসনগী মখাদা মপালদগী হল্লক্লিবা প্রজাশিংগী স্কিল মেপ্পিংগী থৌরাং তৌনবা অনৌবা ইনিসিএতিব এস.দবল্যু.এ.দি.ই.এস. লোঞ্চ তৌখ্রে।
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়দগী কোবিদ-১৯গী খ্বাইদগী নৌবা পাও- কোবিদ-১৯ নাবা মীওই ১০০,৩০৩ লয়েংখ্রে; ফগৎপগী চাং ৪৮.৩১% হেনগৎখ্রে।
হৌখিবা পুং২৪দা কোবিদ-১৯ অনাবা মীওই ৪,৭৭৬ নাবা ফরে। অসুম্না, অপুনবা ওইবা অনাবা মীওই ১,০০,৩০৩ কোবিদ-১৯দগী ফরে। কোবিদ-১ নারবা মীওইশিংগী মরক্তা অনাবা ফবগী চাং চাদা ৪৮.৩১ ওইরি। হৌজিক এক্তিব কেস ১,০১,৪৯৭ লৈরি অমসুং পুম্নমক অকনবা মেদিকেলগী চেকশিন-থৌরাং মখাদা লায়েংলি। শিবগী চাং চাদা ২.৮০ নি। লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা সরকারগী ৪৮০ অমসুং লনাইগী লেবোরেতোরি ২০৮(অপুনবা লেবোরেতোরি ৬৮৮)দা চাংয়েং তৌবগী মশীং হেনগৎলে। হৌজিক ফাওবদা কোবিদ-১৯গী অপুনবা সেম্পল ৪১,০৩,২৩৩ চাংয়েং তৌখ্রে, মসিগী মনুংদা ঙরাং সেম্পল ১,৩৭,১৫৮ চাংয়েং তৌখি।
লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ লায়েংনবা হৌজিক ফাওবদা আইসোলেসন ফম্মুং ১,৬৬,৩২২ লৈবা কোবিদ হোস্পিতাল ৯৫২, আই.সি.য়ু ফম্মুং ২১,৩৯৩ অমসুং ওক্সিজেন ফংবা ফম্মুং ৭২,৭৬২ লৈরে। আইসোলেসন ফম্মুং ১,৩৪,৯৪৫ লৈবা কোবিদ হেল্থ সেন্তর ২,৩৯১; আই সি য়ু ফম্মুং ১১,০২৭ অমসুং ওক্সিজেন ফংবা ফম্মুং ৪৬,৮৭৫ থবক তৌরি। রাজ্যশিং/য়ুতিশিং/সেন্ত্রেল ইন্সতিতুৎশিংদা কেন্দ্রনা এন ৯৫ মাক্স লাখ ১২৫.২৮ অমসুং পর্সোনেস প্রোতেক্তিব ইকুইপমেন্ত(পি.পি.ই.) লাখ ১০১.৫৪ পীখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1628970
ভারতকী খুঙ্গংদা ইতিহাসিক ওইবা থৌরাং পীনবা কেবিনেৎকী মীফমদা প্রধান মন্ত্রীনা ময়াই তাংবল লৌখ্রে
কেবিনেৎনা ঙসি ইসেন্সিএল কম্মোদিতীস এক্তকী ইতিহাসিক ওইরবা এমেন্দমেন্ত অয়াবা পীখ্রে। লৌউ-শীংউদা অমসুং হৌগৎলক্লিবা লৌমীশিংগী ইনকমদা অওনবা অমা পুরকনবা খোংথাংনি। ইসেন্সিএল কম্মোদিতীস এক্ত এমেন্দ তৌবগা লোয়ননা মহৈ-মরোং, হৱাই-চেংৱাই, থাও শুঙনবা মরু, চানবা থাও, তিলহৌ অমসুং অলু অসিগুম্বা পোৎলমশিং অসি তঙাই ফদবা পোৎলমগী লিস্ততগী লৌথোক্লগনি।মসিনা লনাইগী ওইনা শেল থাদরিবা মীওইশিংদা কা হেন্না চৎনবা পথাপকী ওইনা য়েংশিল্লকপগী অকিবা অদু লৈহল্লরোই।নীংখা তম্না পুটোকপা, লৌবা, থাবা, য়েন্থোকপা অমসুং সপ্লাই তৌবনা শেনমীৎলোমশিংগী চাং ফগৎহল্লগনি অমসুং লৌউ-শীংউবগী সেক্তর অসিদা লনাই সেক্তর/মপালগী হকথেংন্না শেল থাদবা অসিগী পুক্নিং চীংশিনবা ঙম্লগনি। মসিনা কোল্দ স্তোরেজ অমসুং চানবা চিঞ্জাক্কী সপ্লাই চেনবু মোদর্নাইজ তৌবদা শেল থাদবসু হেনগৎহনবদা মতেং পাংলগনি।ইতিহাসিক ওইবা ৱারেপশিংনা লৌমীশিংদা কান্নবা পীরগনি অমসুং লৌউ-শীংউগী সেক্তরদসু অওনবা পুরক্লগনি।অপনবা য়াওদনা ইন্তর-স্তেৎ অমসুং ইন্ত্রা-স্তেৎকী লৌউ-শীংউগী পোৎথোক্কী ললোন ইতিক তৌবা হেনগৎনবা ওর্দিনান্স অয়াবা পীখ্রে।প্রোসেসরশিং, এগ্রিগেতরশিং, হোলসেলরশিং, অচৌবা রিতেলরশিং, এক্সপোর্তরশিংগা লোয়নবদা লৌমিশিংদা শক্তি পীরগনি?
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1629032
শেলশিং থাদরকনবা পুক্নিং চিংশিন্নবা মন্ত্রালয়শিং/বিভাগশিংদা “সেক্রেতরীশিং অমসুং প্রোজেক্ত দেবেলপমেন্ত সেলশিংগী গ্রুপ শক্তি হেনগৎহনবা” লৈঙাকনা শীংখৎপদা অয়াবা পীখ্রে
কেবিনেৎনা মখোয়গী অয়াবা পীদুনা “ভারততা শেল থাদরকনবা পুক্নিং চিংশিন্নবা ভারত লৈঙাক্কী মন্ত্রালয়শিং/বিভাগশিংদা সেক্রেতরীশিং অমসুং প্রোজেক্ত দেবেলপমেন্ত সেলশিংগী গ্রুপ শক্তি হেনগৎহনবা” অমা শেমগৎপা য়াখ্রে। মসিগী মেকানিজম অসিনা ২০২৪-২৫তা য়ু.এস.$ ত্রিলিয়ন ৫গী ইকনোমী ওইবগী ভারতগী পান্দম ফংহন্নবা মথৌ তৌগনি।কোবিদ-১৯গী লাইচৎ থোক্লিঙৈ চৈরক অসিদা, ভারত অসি হৌজিক লৈবাক অসিদা এফ.দি.আই. ইনফ্লোসকী পুক্নিং চীংশিনবা য়াবগী খুদোংচাবা অমা ফঙলি মরুওইনা অনৌবা মফমদা শেল থাদবা হেনগৎহনবা অমসুং খুদোংথিবা হন্থহনবা পাম্লিবা অচৌবা কম্পনীশিং। ভারততা শেম থাদবগীদমক শেল থাদরিবশিংবু মতেং পাংনবা অমসুং থৌগৎনবা অমসুং ইকনোমীগী মরু ওইবা সেক্তরশিংদা চাউখৎপা হেলহন্নবগীদমক এমপাৱরদ গ্রুপ ওফ সেক্রেতরীস (ই.জি.ও.এস.) অয়াবা পীখ্রে। ‘প্রোজেক্ত দেবেলপমেন্ত সেল’ (পি.দি.সি.) অসিসু শেল থাদবা য়াবা প্রোজেক্তশিং কেন্দ্র লৈঙাক অমসুং স্তেৎ লৈঙাকশিংগী মরক্তা চুংশিন্নদুনা হেনগৎনবা অমসুং অসুম তৌদুনা ভারতকী পাইপলাইনদা লৈরিবা শেল থাদবা য়াবা প্রোজেক্তশিং হেনগৎহন্দুনা অমসুং মসিনা এফ.দি.আই.গী ইনফ্লোশিং হেনগৎহনগনিদমক অয়াবা পীখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1629036
প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজকী হৌজিক ফাওবগী মায় পাকপা
লুপা লাখ কোতি ১.৭০গী প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজকী শরুক অমা ওইনা সরকারনা নুপীশিং অমসুং অহল ওইরবা লায়রবা মীওইশিংদা শেলগী তেংবাং অমসুং চেং লেম্না পীখি। পেকেজ অসি নিংথিনা চলায়নবা হায়দুনা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারনা কুপ্না য়েংশিল্লি। প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজ (পি.এম.জি.কে.পি.)কী মখাদা মীওই কোতি ৪২ মুক্না শেলগী তেংবাং লুপা কোতি ৫৩,২৪৮ ফংখ্রে। পি.এম.-কিসানগী অহানবা ইন্সতোলমেন্ত ওইনা বেনিফিসরী কোতি ৮.১৯গী লুপা কোতি ১৬৩৯৪ কাইথখ্রে। জন ধনগী একাউন্ত লৈবা নুপী কোতি ২০.০৫ (৯৮.৩৩%)দা অহানবা ইন্সতোলমেন্ত ওইনা লুপা কোতি ১০,০২৯ পীখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1628877
ভিজা অমসুং ত্রাভেলগী অথীংবাশিং কোমথোক্তুনা অখন্নবা কাংলুপকী মপাল লৈবাক্কী মীওইশিং ভারততা লাকপা য়াহল্লগনি
ভারত লৈঙাকনা অখন্নবা মপাল লৈবাক্কী মীওই কাংলুপ ভারততা লাকপা মথৌ তাবশিংগী ওইনা ভিজা অমসুং ত্রাভেলগী অথীংবশিং কোমথোকপগী মতাংদা খন্নখ্রে। মসিদা ৱারেপনখিবগী মতুং ইন্না অখন্নবা মপাল লৈবাক্কী মীওই কাংলুপশিং ভারততা লাকপা য়াহল্লগনি মদুদি মপালগী বজিনেসমেন; মপালগী হকশেলগী শিনফম পাইওবা মীওইশিং, হকশেলগী রিসর্সরশিং, ইঞ্জিনীয়রশিং অমসুং তেক্নিসিয়ন; মপালগী ইঞ্জিনীয়রিং, মেনেজিরিএল, দিজাইন নত্রগা অতোপ্পা স্পেসিএলিস্ত; মপালগী তেক্নিকেল স্পেসিএলিস্তস অমসুং ইঞ্জিনিয়রশিং। মথক্কী কাংলুপশিং অসিগী মপাল লৈবাক্কী মীওইশিংনা ইন্দিয়ন মিসনশিং/ মপালগী পোস্তশিংদগী অনৌবা বিজিনেস ভিজা নত্রগা ইমপ্লোইমেন্ত ভিজা থারকপা য়াগনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1628988
প্রধান মন্ত্রী অমসুং য়ু.এস.এ.গী রাস্ত্রপতিগী মরক্তা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা য়ুনাইতেদ স্তেৎ ওফ অমেরিকাগী রাস্ত্রপতি হিজ এক্সিলেন্সি দোনাল্দ ত্রম্পকা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে। রাস্ত্রপতি দোনাল্দ ত্রম্পনা গ্রুপ তরেৎকী য়ু.এস.না রাস্ত্রপতি ওইবগী মতাংদা ফোংদোকখি অমসুং ভারত য়াওনা মরুওইবা লৈবাকশিং য়াওহন্নবা হৌজিক লৈরিবা মেম্বরশিং অসিগী মথক্তা অতোপ্পশিং হাপচিন্নবগী মহাক্কী অপাম্বা ফোংদোকখি। মসিগী মতাংদা, য়ু.এস.এ.দা মথংদা পাংথোক্কদৌরিবা জি-৭ মীফমদা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী শরুক য়ানবা মহাক্না চেবাউ পীরকখি। কোবিদ মতুংগী মালেম অসিদা ওইরক্কদৌরিবা অশেংবা ফিবমশিং অদু খঙদুনা ফোরম অসি পাকথোক-চাউথোক্নবা হোৎনরকলিবা মহাক্কী অফবা অমসুং তুংগী উবা ঙম্বা অদুগীদমক প্রধান মন্ত্রী মোদীনা রাস্ত্রপতি থাগৎখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি পাংথোক্কদৌরিবা মীফম অদু মাইপাক্নবা য়ু.এস. অমসুং অতৈ লৈবাকশিংগা থবক তৌমিন্নবদা ভারতনা হরাওগনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1628807
মপালদগী হল্লক্লিবা প্রজাশিংগী স্কিল মেপ্পিং লৈঙাকনা তৌগদৌরি
হৌজিক থোক্লিবা লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা ঐখোয়গী খ্বাইদগী হৈথৌ-শিংথৌরবা ৱার্কফোর্স লৈবাক অসিদা হল্লকহন্নবা পান্দমদা লোয়ননা ভারত লৈঙাকনা ভন্দে ভারত মিসনগী মখাদা হল্লক্লিবা প্রজাশিংগী স্কিল মেপ্পিং থৌরাং অমা তৌনবা অনৌবা ইনিসিএতিব এস.দবল্যু.এ.দি.ই.এস. (স্কিল্দ ৱার্কস এরাইভেল দাতাবেস ফোর এমপ্লোইমেন্ত সপ্পোর্ত) লোঞ্চ তৌখ্রে। মসি স্কিল দেবেলপমেন্ত অমসুং ইন্ত্রাপ্রিনরশিপ মন্ত্রালয় অমসুং সিভিল এভিএসন মন্ত্রালয় অমসুং মপাল থৌরম পুবা মন্ত্রালয়গী অপুনবা ইনিসিএতিব অমনি মসিনা মতিক চারবা প্রজাশিং মখোয়গী লৈজরিবা স্কিলশিং অমসুং এক্সপিরিয়েন্সতা য়ুম্ফম ওইরগা ভারতকী অমসুং মপাল কম্পনীশিংগী অপাম্বা থুংহন্নবা পান্দম থমদুনা শেমখিবা দাতবেস অমনি। ইনিসিএতিব অসিনা থম্লিবা পান্দমদি হল্লক্লিবা প্রজাশিং অসিবু চান্নবা থবক্কী খুদোংচাবা পীনবা হোৎনবনি। মসিনা খোমজিল্লক্লিবা ইনফোর্মেসন অসিবু স্তেৎ লৈঙাকশিং, ইন্দস্ত্রীকা মরী লৈনবশিং অমসুং এমপ্লোইয়রশিং য়াওনা মরুওইবা স্তেকহোল্দরশিংগা মসি খঙমিন্নবা অমসুং মসিগী মরমদা খন্নবা ঙমহল্লগনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1628976
কন্দ্রগী ঐচ.আর.দি. মন্ত্রীনা হাইয়র সেকেন্দরী স্তেজকীদমক (ক্লাস ১১ অমসুং ১২) এল্তর্নেতিব একাদমিক কেলেন্দর ফোংখ্রে।
কন্দ্রগী হ্যুমেন রিসোর্স দেবেলপমেন্ত মন্ত্রী, শ্রী রামেশ পোখ্রিয়া ‘নিশাঙ্ক’না ঙসি ন্যু দিল্লিদা হাইয়র সেকেন্দরী স্তেজকীদমক (ক্লাস ১১ অমসুং ১২) এল্তর্নেতিব একাদমিক কেলেন্দর ফোংখ্রে। কেলেন্দর অসি এ.ঐচ.আর.দি.গী লুচিং মখাদা এন.সি.ই.আর.তি.না দেবেলোপ তৌবনি, মসিনা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা য়ুমদা লৈরিঙৈ মনুংদা মহৈরোইশিংনা মখোয়গী মমা-মপাশিং অমসুং ওজাশিংগী মতেংগী খুত্থাংদা মহৈ-মশিংগী ওইবা থবক থৌরমশিং তৌহনগনি।থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা, ঐচ.আর.দি. মন্ত্রীনা হায়খি কেলেন্দর অসিনা ওজাশিংদা মখল কয়াগী তেক্নোলোজিগী ওইবা তুলশিং অমসুং সোসিএল মেদিয়া তুলশিং করম্না শীজিন্নগদগে হায়বা তাকনবা গাইদলাইনশিং য়াওরি, লর্নর, মমা-মপাশিং অমসুং ওজাশিংনা য়ুমদা লৈরিঙৈদা শীজিন্নবা য়াই তুলশিং অসিনা নুংঙাইনা অমদি লায়না মহৈ মশিংগী ওইবদা খঙবা হেনগৎহনবা অমসুং পুক্নিং চিংশিন্নেঙাই ওইবা মওংশিং য়াওরি। অদুম ওইনমক, মসিনা থাক খেৎনবা তোঙান তোঙানবা তুলশিং অমসুং প্লেৎফোর্মশিং-মোবাইল, রেদিও, তেলিভিজন, এস.এম.এস, অমসুং মখল কয়াগী সোসিএল মেদিয়া, অসি মহৈরোইশিংনা এক্সেস তৌবা য়াহন্নবসু খন্থরি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1628948
ওপরেসন সমুদ্র সেতু- শ্রী লঙ্কাদগী ভারত মচাশিং পুরকখিবা আই.এন.এস. জলশ্বা তুতিকোরিন্দা থুংখ্রে
কোলোম্বো, স্রী লঙ্কাদগী ভারত মচা ৬৮৫ পুদুনা লাকখিবা ভারতকী নেভীনা “ওপরেসন সমুদ্র সেতু”গীদমক্তা শিজিন্নখিবা আই.এন.এস. জলশ্বা জুন ২, ২০২০দা তুতিকোরিন্দা চংলকখ্রে। ভারত মচাশিং পুদুনা লাকখিবা অদু স্রী লঙ্কাদা লৈবা ইন্দিয়ন মিসন্না শিনখিবনি। তঙাই ফদ্রবা স্ক্রীনিং তৌরবা মতুংদা পেসেঞ্জরশিং কুমথনরকখি। সমুদ্রদা লাক্লিঙৈ মতমদা কোবিদকা মরী লৈনবা চেকশিন থৌরাং পুম্নমক লৌখৎখি। পেসেঞ্জরশিং অদু তুতিকোরিনগী লৈঙাক্লোইশিংনা ওকখি অমসুং মখোয়বু জহাজতগী নিংথিনা কুম্থরক্নবা, হেলথ স্ক্রীনিং তৌনবা, ইমিগ্রেসন অমসুং পুথোক পুশিন তৌননবসু শিন লাংখি। মখোয়বু পুরকখিবগা লোয়ননা ভারতকী নেভীনা হৌজিক চৎলিবা লায়চৎ অসিগী মনুংদা পুন্না ভারত মচা ২১৭৩, মালদিবতগী ১৪৮৮ অমসুং স্রী লঙ্কাদগী ৬৮৫, পুথোরকখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1628714
এম.এস.এম.ই.গী মন্ত্রালয়না এম.এস.এম.ই.শিংগী মখল খায়দোক্নবগী অনৌবা চৎনা কাংলোনশিং চৎনহন্নবা থবক থৌরমশিং পাইখৎখ্রে
কেন্দ্রগী মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজশিংগী মন্ত্রালয় (এম./ও. এম.এস.এম.ই.শিং)না লৈবাক অসিদা এম.এস.এম.ই.শিংগী শক্তম অমসুং নিয়মশিংদা অপৱার্দ রিভিজন চৎনহন্নবগীদমক্তা লম্বি শেম্নবা গেজেত নোতিফিকেশন অমা থোকখ্রে। অনৌবা শক্তম অমসুং নিয়মশিং অসি ২০২০গী জুলাই ১দগী চৎনবা হৌরগনি। ২০০৬তা এম.এস.এম.ই. দিবেলপমেন্ত এক্ত অসি পুথোকখিবদগী চহি ১৪গী মতুংদা ২০২০গী মে ১৩দা আত্মনির্ভর ভারত পেকেজতা এম.এস.এম.ই.গী শক্তমদা রিভিজন অমা লাউথোকখি। লাউথোকখিবা অসিগী মতুং ইন্না, মাইক্রো মেন্যুফেকচরিং অমসুং সর্বিস য়ুনিৎশিংগী শক্তম অসি ইনবেস্তমেন্তকী লুপা কোতি ১ অমসুং তর্নওবরগী লুপা কোতি ৫দা হেনগৎখি। স্মোল য়ুনিৎশিং অসিগী লিমিৎ অদু ইনবেস্তমেন্তকী লুপা কোতি ১০ অমসুং তর্নওবরগী লুপা কোতি ৫০দা হেনগৎখি। মসিগা চপ মান্ননা মেদিয়ম য়ুনিৎকী লিমিৎ অদু ইনবেস্তমেন্তকী লুপা কোতি ২০ অমসুং তর্নওবরগী লুপা কোতি ১০০দা হেনগৎখি। ভারত সরকারনা ০১.০৬.২০২০দা এম.এস.এম.ই.গী শক্তম অসিগী রিভিজন মখাতানা হেনগৎনবগীদমক্তা ৱারেপ লৌখি। মেদিয়ম ইন্তরপ্রাইজশিংগীদমক্তা ওইনা হৌজিক্তি ইনবেস্তমেন্তকী লুপা কোতি ৫০ অমসুং তর্নওবরগী লুপা কোতি ২৫০ ওইহল্লগনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1628925
এপ্রিল ১, ২০২০দগী হৌদুনা ই.পি.এফ.ও.না সবস্ক্রাইবর লাখ ৫২.৬২গী কে.ৱাই.সি. অপদেৎ তৌখ্রে
কোবিদ-১৯গী লাইচৎ লাকপা অসিদা ওনলাইন সর্ভিসশিং ফংহনবা অমসুং খুদোংচাবা অসি হেনগৎনবা মরু ওইবা অমা ওইরক্লি, ই.পি.এফ.ও.না মখোয়গী সবস্ক্রাইবর লাখ ৫২.৬২গী নো য়োর কস্তমর (কে.ৱাই.সি.) দাতা এপ্রিল অমসুং মে ২০২০দা অপদেৎ তৌখি। মসিদা সবস্ক্রাইবর লাক ৩৯.৯৭গী আধার সীদিং তৌবা, সবস্ক্রাইবর লাক ৯.৮৭গী মোবাইল সীদিং (য়ু.এ.এন. এক্তিভেসন) তৌবা, সবস্ক্রাইবর লাক ১১.১১গী বেঙ্ক একাউন্ত সীদিং তৌবা য়াওরি।কে.ৱাই.সি. অসি য়ুনিভর্সেল একাউন্ত নম্বর (য়ু.এ.এন.)গা কে.ৱাই.সি.গী ৱারোলশিংগা লোয়ননা লিঙ্ক তৌবগী খুত্থাংদা সবস্ক্রাইবরশিংগী আইদেন্তিতী ভেরিফিকেসন তৌবদা মতেং পাংলিবা ৱান-তাইম প্রোসেস অমনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1628922
কেন্দ্রগী মন্ত্রীগা ফিল্ম প্রদ্যুসরশিং, সিনেমা একজিবিস্নরশিংগী এসোসিএসন অমসুং ফিল্ম ইন্দস্ত্রীগী মীহুৎশিংগা লোয়ননা মীফম অমা পাংথোকখ্রে
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিংগী কন্দ্রগী মন্ত্রীগা ফিল্ম প্রদ্যুসরশিং, সিনেমা একজিবিস্নরশিংগী এসোসিএসন অমসুং ফিল্ম ইন্দস্ত্রীগী মীহুৎশিংগা লোয়ননা মীফম অমা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা পাংথোকখ্রে।মীফম অসি মন্ত্রীনা ইন্দস্ত্রী অসিনা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা মাইয়োক্নরিবা অৱাবশিং অসিগী হীরমদা খন্ননবা কৌখিবনি, মসিদা পার্তিশিং অসিনসু মখোয়গী মীহুৎশিং মন্ত্রীদা থাখি। প্রদক্সনগা মরী লৈনবা থবক থৌরমশিং অমুক হৌনবগী হীরম অসিদা, স্তেন্দর্দ ওপরেতিং প্রোসিদ্যুরশিং লৈঙাকনা থোকখ্রে হা্য়না মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। সিনেমা হোলশিং হাংদোক্নবগী অপাম্বা ফোংদোক্নরকপা অসিগা লোয়ননা জুন থাদা কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসিগী ওইরকপা ফীভম য়েংলবা মতুংদা মীহুৎশিং অসিদা পাও পীরক্কনি ফোংদোকখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1628754
মেক ইন ইন্দিয়া চাওনা হেনগৎহনখ্রে; এম.ও.দি.না ও.এফ.বি.দা লুপা কোতি ১,০৯৪গী মমল ওইবা অপগ্রেদ তৌরবা বি.এম.পি. ইনফেন্তরি কোম্বেৎ ভেহিকল ১৫৬ পীনবা ইন্দেন্ত অমা তৌখ্রে।
সরকারগী ‘মেক ইন ইন্দিয়া’ চাওনা হেনগৎহন্নবা খোঙথাং অমা ওইনা মিনিস্ত্রি ওফ দিফেন্স (এম.ও.দি.)গী একুইজিসন ৱিংনা রক্সা মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহগী অয়াবগা লোয়ননা ওর্দনান্স ফেক্তরি বোর্দ (ও.এফ.বি.)দা ইন্দিয়ন আর্মিগী মেকানাইজ ফোর্সশিংনা শীজিন্নবা অপগ্রেদেদ ফিচরশিংগা লোয়ননা বি.এম.পি. ২/২k ইনফেন্তরি কোম্বেৎ ভেহিকল (আই.সি.ভি) ১৫৬ পীনবা ইন্দেন্ত অমা তৌখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1628743
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা লৈবাক অসিদা জুন ২, ২০২০ (পুং ১০.০০) ফাওবদা “শ্রমিক স্পিসিএল” ত্রেন ৪১৫৫ মথৌ তৌহনখ্রে অমদি মে ১দগী পেসেঞ্জর লাক্ষ ৫৭ হেন্না মখোয়-মখোয়গী ময়ুম রাজ্যশিং তান্না “শ্রমিক স্পিসিএল” ত্রেন্না য়ৌহনখ্রে
জুন ২, ২০২০ ফাওবদা পুন্না “শ্রমিক স্পিসিএল” ৪১৫৫ লৈবাক অসিগী তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিংদগী থবক তৌখ্রে। অয়ুক্কী পুং ১০ ফাওবদা ত্রেন ১০২ চেনখি। হৌজিক ফাওবদা “শ্রমিক স্পিসিএল”না মাইগ্রেন্ত লাক্ষ ৫৭ হেন্না নুমীৎ ৩৩নিসিদা পুখ্রে। মসিগী ত্রেন ৪১৫৫ অসি তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিংদগী লমথারকখি। অয়াম্বা ত্রেনশিং হৌরকখিবা মকোক থারিবা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিং অদুদি গুজরাত (ত্রেন ১০২৭), মহারাস্ত্র (ত্রেন ৮০২), পঞ্জাব (ত্রেন ৪১৬), উত্তর প্রদেশ (ত্রেন ২৮৮) অমসুং বিহার (ত্রেন ২৯৪)নি। মসিগী “শ্রমিক স্পিসিএল”শিং অসি লৈবাক অসিগী তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিংদা লমথুংফম ওইখি। খ্বাইদগী মশিং য়াম্না ত্রেনশিং থুংখিবা রাজ্য মঙা অদুদি উত্তর প্রদেশ (ত্রেন ১৬৭০), বিহার (ত্রেন ১৪৮২), ঝারখন্দ (ত্রেন ১৯৪), ওরিশা (ত্রেন ১৮০), নোংচু বেঙ্গল (ত্রেন ১৩৫)নি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1629043
কেবিনেৎনা ফার্মাকোপিয়া কম্মিসন ফোর ইন্দিয়ন মেদিসিন অমসুং হোমিয়োপেথীবু অয়ুশ মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা সবওর্দিনেৎ ওফিস অমা ওইনা লিংখৎনবা অয়াবা পীখ্রে
কেন্দ্রগী কেবিনেৎনা ফার্মাকোপিয়া কম্মিসন ফোর ইন্দিয়ন মেদিসিন অমসুং হোমিয়োপেথী (পি.সি.আই.এম. অমসুং ঐচ.) অসিবু অয়ুশ মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা সবওর্দিনেৎ ওফিস অমা ওইনা মসিদা ফার্মাকোপিয়া লেবরেতোরী ফোর ইন্দিয়ন মেদিসিন অমসুং হোমিয়োপেথিক ফার্মাকোপিয়া লেবরেতোরী হায়রিবা সেন্ত্রেল লেবরেতোরী অনি অসি মঙোন্দা পুনশিন্দুনা অমুক হন্না লিংখৎনবা অয়াবা পীখ্রে। হৌজিক্কী ওইনা পি.সি.আই.এম. অমসুং ঐচ. অসি ওতোনোমস বোদি অমনি। পুনশিনবা অসিগী পন্দমদি ইনফ্রাস্ত্রকচরগী খুদোংচাবশিং, তেক্নিকেল মেনপাৱর অমসুং ওর্গনাইজেসন অহুম অসিগী শেল-থুমগী লাকফম অদু চাউখৎহনবনি মসিনা অয়ুর্ভেদা, সিদধা, উনানি অমসুং হোমিয়োপেথীকী হীদাকশিংগী ফমশিং অদু স্তেন্দর্দাইজ তৌদুনা মখোয়গী ফজনা রিগুলেৎ অমসুং ক্বালিতী কন্ত্রোল তৌবা হেনগৎহনবনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1629039
সেন্ত্রেল এমপ্লোইমেন্ত গরেন্তী কাউন্সিলগী ২১শুবা মীফমদা শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা ময়াই তাংবল লৌখ্রে
কন্দ্রগী খুঙ্গং চাউখৎ থৌরাং, লৌউ-শীংউ অমসুং লৌমীগী য়াইফ থৌরাং অমসুং পঞ্চা্য়তী রাজকী মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ভিদিও-কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা ০২.০৬.২০২০দা সেন্ত্রেল এমপ্লোইমেন্ত গরেন্তী কাউন্সিলগী ২১শুবা মীফম পাংথোকখ্রে। ত্রান্সপরেন্সি অমসুং একাউন্তেবিলিতী ফংনবা পান্দমদা লৈঙাক অসিনা মহাত্মা গন্ধী এন.আর.ই.জি.এ.গী ৱার্করশিংগী বেঙ্ক একাউন্ততা খুৎশুমল ১০০% পীনবা অমসুং মরী লৈনবা সোসিএল ওদিৎকী থবকশিংদা মীৎয়েং থমদুনা খোংথাং পুম্নমক লৌখৎলি। শেনবা চহী ২০২০-২১গী ওইনা লুপা কোতি ৬১,৫০০ এলোকেৎ তৌখ্রে, মসি খ্বাইদগী ৱাংবা ওইগদৌরিবনি। অহেনবা লুপা কোতি ৪০,০০ প্রোগ্রাম অসিগীদমক আত্মানির্ভর ভারত অভিয়ানগী মখাদা লায়রবা শীন্মীশিংদা কোবিদ-১৯না অৱাবা মাইয়োকনহল্লিবা মতম অসিদা থবক পীনবা ওইগনি। প্রোগ্রাম অসিগী মকাদা স্তেৎশিং/য়ু.তি.শিংদা লুপা কোতি ২৮,০০০ হান্ননা কাইথখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1628782
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
• চন্দিগর: য়ু.তি. এদমিনিস্ত্রেতরনা ইন্তর স্তেৎকী ঙমখৈদা রেন্দম স্ক্রিনিং পাঙথোক্নবা দিরেক্তর গেনরল ওফ পুলিসতা য়াথং পীখ্রে। ভিজিতর খুদিংমক্তা আরোগ্য সেতু দাউনলোদ তৌনবা অমসুং সেল্ফ- মোনিতরিং তৌনবা খঙহনখ্রে। এদমিনিস্ত্রেতিবনা মেদিকেল ইন্সতিত্যুসন অহুমগী মকোকশিংদা অমুক্তং লায়েংবা ফঙনবা চয়োল কয়া ঙাইদুনা লৈরক্লবা অনাশিংনা লায়েংবা ফঙনবা ও.পি.দি.ফেসিলিতিশিং হেনগৎহন্নবা হায়খ্রে।
• পঞ্জাব: চীফ মিনিস্তরনা পঞ্জাব ইলেক্ত্রিসিতি রিগুলেতরি কম্মিসননা কোবিদ লোকদাউননা মরম ওইদুনা রেভিন্যু গাপ লৈরকপদগী দোমেস্তিক পাৱর তারিফ হন্থনবা লৌখিবা ৱারেপ্পু তরাম্না ওকখ্রে অমসুং রেৎ অসিনা মীয়ামগী য়েংলগা মখাতানা রেস্নলাইজ তৌবা, মমাংদা চঙশিল্লগনি হায়না থাজবা থম্মী হায়না ফোঙদোকখ্রে। কোরোনাভাইরসকী লাইচঃ অমসুং মতম শাংনা স্তেৎ অসিদা লোকদাউন থম্লকপনা মরম ওইদুনা রিভিন্যুদা চাওনা অমাংবা অমা থেংবা অসিদা পঞ্জাব চীফ মিনিস্তরনা কোবিদ সেলনা জুন ১দগী হৌরগা য়ু য়োনবা হৌনবা অয়াবা পীখ্রে। খোঙথাং অসিনা শেনবা চহী অসিগী লুপা কোতি ১৪৫কী স্তেৎ মোব এদিস্নল রিভিন্যু মতেং পাঙলগনি।
• হরিয়ানা: হরিয়ানা সরকারনা পব্লিক ত্রান্সপোর্ততা খুদোংচাবা পীনবা তেক্সি, কেব এগরিগেতরশিং, মেক্সি কেব অমসুং ওতো রিক্সো দ্রাইভরশিংগা মরি লৈননা গাইদলাইনশিং থোকখ্রে। তেক্সি অমসুং কেব এগ্রিগেতরশিংনা দ্রাইভর থারগা খ্বাইদগী য়াম্না পেসেঞ্জর অনি পুবদা অয়াবা পীগনি হায়না ত্রান্সপোর্ত দিপার্তমেন্তনা ফোঙদোকখ্রে। মসিনা গারি অমদা খ্বাইদগী য়াম্না মীওই অহুম পুবা য়াগনি হায়নি। মেক্সি কেবশিংনা মখোয়গী সিত্তিং কেপাসিতিগী তঙ্খাই অমা পুবা য়াগনি। ওতো রোক্সো অমসুং ই রিক্সোশিংনা দ্রাইভরগী মথক্তা মীওই অনি পুবা য়াগনি। মসিগা মান্ননা চকা অমনি পনাবা গারিদা মীওই অমা তোংবা য়াগনি অমসুং মীওই অনিমক হেলমেৎ, মাস্ক অমসুং গ্লোব উপ্পা মেন্দেতরি ওই। মীনা থৌবা রিক্সোশিংনা পেসেঞ্জর অনিদগী হেন্না পুবা য়ারোই। দ্রাইভর অমসুং পেসেঞ্জর খুদিংমক্না মতম চুপ্পদা মখোয়গী মমাই মাস্ক নত্রগা ফীনা খুমগদবনি। মোতোর ভেহিকশিং চাং নাইনা সেনিতাইজ তৌগদবনি অমসুং দ্রআউভর অমসুং পেসেঞ্জরশিংনা চাং নাইনা সেনিতাইজর শীজিন্নগদবনি। মীওই খুদিংমক্না মতম চুপ্পদা সোসিএল দিস্তেন্সিং ঙাক্না চৎকদবনি।
• অরুনাচল প্রদেশ: লৌমী ৬৭,৯৯৮না পি.এম.কে.এস.ৱাই.গী মখাদা লুপা ২০০০গী মটক্তা অহেনবা লুপা ১০০০ স্তেৎ লৈঙক্তগী ফঙখ্রে। স্তেৎ অসিদা কোবিদ-১৯গী অপুনবা কেস ২৮নি।
• অসাম: অনৌবা কোবিদ-১৯ কেস ৫১ অসামদা ফঙখ্রে। ২৮না ধুব্রিদগী, ১৩না দর্রঙদগী, ৫না করিমগঞ্জতগী, ৩না সোনিৎপুরদগী অমসুং ২না লখিমপুরদগী ওইদুনা অপুনবা কেস ১৬৭২ শুরে হায়না স্তেৎ হকশেল মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে।
• মনিপুর: অনাবা ১৩ দিসচার্জ তৌখিবগা লোয়ননা মনিপুরদা ফগৎলকপগী চাং ২৫ পর্সেন্ত য়ৌখ্রে। স্তেৎ অসিদা এক্তিব কেস ৭৬কা লোয়ননা অপুনবা কেস ১০২নি।
• মেঘালয়: তমিল নাদুদগী মে ১৯দা হল্লকখিবা মেঘালবগী ৱেস্ত গারো হিল দিস্ত্রিক্তগী কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইবা মীওই অদু ফগৎলকখ্রে অমসুং নেগেতিব ওইখ্রে। মহাক ক্বারিন্তিন্দা লৈরি। এক্তিব কেস ১৬নি অমসুং ফগৎখিবা ১৩নি।
• মিজোরাম: হৌজিক ফাওবগী ওইনা মে ৩১, ২০২০দা থোখিবা লোকদাউন ৫.০গী গাইদলাইনদা অহোংবা লৈতে হায়না চীফ সেক্রেতরিনা ফোঙদোকখ্রে। হন্দক্তা স্তেৎ অসিদা কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস ১৩ ফঙখ্রে।
• নাগালেন্দ: কোবিদ-১৯ লান্থেংনবদা হেল্থ কেয়র প্রোফেস্নলশিংগী অৱাৎপা মেনকৎনবা দোক্তর ২৭ খনখ্রে। দিমাপুর ত্রেদরশিংনা নোর্মল ব্যুজিনেস টক থৌরমশিং থিংজিনবা লৌথোক্নবা সরকারদা হায়জখ্রে।
• সিক্কিম: সিক্কিম রিভাইবল কম্মিতিগী চিয়র্মন তুরিজম সেক্তরনা কোবিদ-১৯ লোকদাউননা মরম ওইদুনা স্তেৎনা লুপা কোরি ৫০০ মাংজখ্রে।
• ত্রিপুরা: ঙসি তেস্ত তৌখিবা সেম্পল ৮২১গী মনুংদা মীওই ৪৯না কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইখ্রে। মখোয়গী মনুংদা অয়াম্বনা মমাংদা অতোপ্পা মফমদা চৎলুবা অমসুং মী পুল্লুবা লৈ।
• কেরেলা: কোনুংদা তেস্ত তৌখিবা সেম্পল পোজিব ওইখিবা খ্রিস্তিয়ন প্রিস্ত অমা শীখিবগদী হেল্থ পর্সনল ১৫ অন্দর ওবজর্বেসন্দা থমখ্রে। দুবাইদগী নেদুম্বাসেরি এয়রপোর্ততা থুংখিবা এয়র ইন্দিয়াগী পাইলোৎ নু্পী অমগী মথক্তা কোরিন্তিন রুলশিং ঙাক্তবগী কোচিদা কমপ্লেন্ত অমা থাংগৎখ্রে। স্তেৎ কেবিনেৎনা চয়োল অমগী স্কুল মহৈরোইশিংগী ওনলাইন ক্লাসশিংগী ত্রাইএল রন শাংদোকখ্রে। থংনবা দিস্ত্রিকশিং ফাওবগী বস সর্ভিস ঙসিদগী হৌখ্রে। হয়েংদগী গুরুভায়ুর তেম্পলদা লুহোংবাশিংগী অয়াবা পীরগনি। গল্ফতা কেরেলা মচা তরেৎ শীখিদুনা অপুনবা ২১০ লান্থোকখ্রে। ন্যু দিল্লীদা মলায়ালি নর্স অমা ঙসি লৈখিদ্রে। ঙরাং মীওই ৮৬ পোজিতিব ওইখি। অনাবা ৭৭৪না লায়েংলি।
• তামিল নাদু: জে.আই.পি.এম.ই.আর., পুদুচেরিদা হেল্থকেয়র ৱার্কর তরুক কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইখ্রে; য়ু.তি. অসিদা অপুনবা কেস ৯০ শুখ্রে। শ্রী লঙ্কাদা পন্দুনা লৈরিবা মীওই ৬৮৬ ‘ওপরেসন সমুদ্র সেতু’গী মখাদা আই.এন.এস.না পুরকখ্রে; ঙসি অয়ুক জহাজ অসিনা ভি.ও. চিদম্বরানর পোর্ত, তুতিকুদিদা থুংখি। স্তেৎ লৈঙাক্না লৌমীশিংনা মখোয়গী পোত্থোক স্তেৎ শিনবা থুংনা মতিক চাবা মমল পীগে হায়বশিংদা য়োলহন্নবা ওর্দিনান্স চৎনবা হৌখ্রে। ঙরাং অনৌবা কেস ১,০৯১গা লোয়ননা তমিল নাদুদা কোবিদ মশীং ৱাংখৎখ্রে। ৮০৬ কেসনা চেন্নাইদগীনি। হৌজিক ফাওবদা অপুনবা কেস: ২৪৫৮৬, এক্তিব কেস: ১০৬৮০, শীবা মশীং: ১৯৭, দিসচার্জ তৌখিবা: ১৩,৭০৬নি। চেনাইদা এক্তিব কেস ৭৮৮০নি।
• কর্নাতক: সাইক্লোন নিসর্গানা উত্তরা কনাদাগী কঙফাল য়ৌরকখ্রে; কোস্তল দিস্ত্রিক খুদিংমক অকনবা চেকশিন থৌরাংগা লোয়ননা লৈখ্রে। সি.এম.গী ওফিসতা পেপর ফাইল অমত্তা শুখিদ্রে; ফাইল খুদিংমক ই-ওফিস সোফৱেয়রগী খুথাংদা ক্লিয়রেন্স তৌরগনি। স্তেৎ লৈঙাক্না জুলাই ১গী স্কুলশিং অমুক হাংনবা খন্নখ্রে; মিং চনবগী প্রোসেসনা জুন ৮তগী হৌরবা য়াই। স্তেৎ পি.য়ু.সি. চাংয়েং: শেমদোক্লবা চাংয়েংগী সেন্তর অমসুং মহৈরোইগী দিতেলশিংগী তেন্তেতিব লিস্ত থোকখ্রে। হোম ক্বারিন্তিন গাইদলাইনশিং ঙাক্তবা মীওইশিংদা এফ.আই.আর.শিং লৌখৎনবা সি.এম.না খঙহনখ্রে। অনৌবা কেস ৩৮৮ রিপোর্ত তৌখ্রে অমসুং মসিগী মনুংদা ৩৬৭না ইন্তর-স্তেৎ কেসশিংনি। অপুনবা পোজিতিব কেস: ৩৭৯৬, এক্তিব কেস: ২৩৩৯, শীবা: ৫২ অমসুং ফগৎলকপা: ১৪,০৩নি।
• আন্ধ্র প্রদেশ: স্তেৎ লৈঙাক্না ফাইল তৌখিবা পিতিসন ককথৎলদুনা সুপ্রীম কোর্তনা লৈঙাক্কী বিল্দিংশিংদগী অপীবা মতম চয়োল মরিগী মনুংদা পার্তিগী মচুশিং লৌথোক্না ওর্দর থোকখ্রে অমসুং কন্তেম ওফ কোর্ত ফাইল তৌবগী ৱার্নিং পীখ্রে। ভুধার নম্বর পীনবা লমশিংগী অমুক হন্না সর্ভে তৌনবা স্তেৎনা অয়াবা পীখ্রে। সেম্পল ৮,০৬৬ তেস্ত তৌরবা মতুংদা হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৭৯, দিসচার্জ তৌখিবা ৩৫ অমসুং অশীবা মরি রিপোর্ত তৌখ্রে। অপুনবা কেস: ৩২৭৯নি। এক্তিব:৯৬৭, ফগৎলকপা:২২৪৪, শীবা: ৬৮নি। এক্তিব কেস ৩৬২গা লোয়ননা পোজিতিব ওইবা অপুনবা মাইগ্রেন্ত মশীং ৫৭৬নি। মপান লৈবাক্তগী লাকপা কেস ১১৯গী মনুংদা ১১৮না এক্তিব ওইরি।
• তেলঙ্গনা: কাহেন্না নাদবা অনাবাশিং য়ুমদা লায়েংবা য়ারগনি হায়না আই.সি.এম.আর.না স্তেৎতা থোকখিবা ইন্সত্রক্সনশিংগী মতুংদা হকশেল বিভাগনা করিগুম্বা ইমুং অমগী মীওই অমখক নারবদি মখোয় য়ুমদা লায়েংবা য়ারগনি হায়না ফোঙদোকখ্রে। তেলঙ্গনা হাই কোর্তনা মাইগ্রেন্ত ৱার্করশিংগী ইসু খন্ননবা পোলিসি পুথোক্নবা স্তেৎ লৈঙাক্তা খঙহনখ্রে। ওস্মানিয়া মেদিকল কোলেজগী পি.জি. দোক্তর মঙা অমগা কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইখ্রে; মেদিকল কোলেজ অসিদা অপুনবা মশীং হৌজিক ১২ শুখ্রে। স্তেৎ অসিদা ঙরাং অনৌবা কোবিদ-১৯ কেস ৯৯ রিপোর্ত তৌখ্রে অদুগা মসিগী মনুংদা ৮৭না কম্ম্যুনিতি ত্রান্সমিসননি অমসুং ১২না অতোপ্পা স্তেৎতগী লাকপা মাইগ্রেন্তশিংগী মরক্তগীনি। জুন ২ ফাওবদা তেলঙ্গনাদা অপুনবা কেস ২,৮৯১নি মসিগী মনুংদা ৪৪৬না মাইগ্রেন্ত ৱার্কর অমসুং মীরৈবাক্তগী হল্লকপশিংনি।
• মহারাস্ত্র: অনৌবা কোবিদ-১৯ অনাবা ২২৮৭ রিপোর্ত তৌরদুনা স্তেৎ অপুনবা পোজিতিব ওইবা কেস মশীং ৭২,৩০০ শুখ্রে, মসিগী মনুংদা ৩৮,৪৯৩না এক্তিব কেসশিংনি। হোৎস্পোৎ মুম্বাইদা লৈবাকপোকপা নুমিৎতা অনৌবা অনাবা ১১০৯ রিপোর্ত তৌখ্রে।
• গুজরাত: লৈবাকপোকপা নুমিৎতা অনৌবা কোবিদ-১৯ অনাবা ৪১৫ রিপোর্ত তৌরদুনা স্তেৎ অসিগী কোরোনাভাইরস পোজিতিব ওইবা অপুনবা মশীং ১৭,৬৩২ শুখ্রে। লৈবাকপোকপা নুমিৎতা অনাবা ২৯ শীখিবগা লোয়ননা স্তেৎ অসিদা শীখিবা মশিং ১০৯২ য়ৌখ্রে। স্তেৎ হকশেল বিভাগনা অনাবা ১,০১৪দগী হেন্না মপুংফানা ফগৎলদুনা হোস্পিতালদগী দিসচার্জ তৌখ্রে।
• রাজস্থান: ঙসি অয়ুক ফাওবদা অনৌবা কোবিদ-১৯ অনাবা ১০২গা লোয়ননা স্তেৎ অসিদা কোরোনাভাইরস পোজিতিব ওইবা অপুনবা মশীং ৯৪৭৫ শুখ্রে মসিগী মনুংদা অনাবা ৬৫০৬না ফগৎলকখ্রে অমসুং হৌজিক ফাওবদা স্তেৎ অসিগী তোঙান তোঙানবা হোস্পিতালশিংদগী অনাবা ৫৯৭৭না দিসচার্জ তৌখ্রে। অনৌবা অনাবাশিং অসি ঙসি জয়পুরদগী রিপোর্ত তৌখি।
• মধ্য প্রদেশ: কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস ১৩৭ রিপোর্ত তৌরদুনা স্তেৎ অসিগী কোরোনাভাইরস পোজিতিব অপুনবা মশীং ৮৪,২০ শুখ্রে মসিগী মনুংদা ২৮৩৫না এক্তিব কেসশিংনি। মসিগী অনৌবা অনাবশিং অসি অনম্বনা ইন্দোরদগী অমসুং মতুংদা নীমুচ দিস্ত্রিক্ততগী রিপোর্ত তৌখি। ঙসি নীমুচতগী অনাবা ২৩, ভোপালদগী ৩৫ অমসুং জবলপুরদগী ৬ ফগৎপগী রিপোর্ত তৌখ্রে
• ছতিশগর: খ্বাইদগী নৌবা পাোগী মতুং ইন্না অনৌবা কোবিদ-১৯ কেস ৯ রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মসিনা অপুনবা কোরোনাভাইরস পোজিতিব ওইবা কেস ৫৬৪ শুখ্রে, ৪৩৩না এক্তিব কেসনি। অনৌবা কেসশিং অসি বালোদবাজার, কোরবা অমসুং বালোদতগীনি। স্তেৎ অসিদা হোম ক্বারন্তিন তৌদুনা লৈরিবা মীওই ৫১,৫৮৮নি।
• গোৱা: কোবিদ-১৯ নাবা অনৌবা কেস ৬ রিপোর্ত তৌরকখ্রে, স্তেৎকী কোরোনাভাইরস পোজিতিব ওইবা মীওইগী মশীং ৭৯ য়ৌখ্রে, মসিগী মনুংদা ২২না এক্তিব কেসনি। অনাবা মীওই ১৩ লৈবাকপোকপা নুমিৎতা ফগৎখিবগী রিপোর্ত লাক্লি।
পি.আই.বি. ফেক্ত চেক

PIB Backgrounder
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
03 JUN 2020 6:57PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
Updates on Covid-19 from the Ministry of Health and Family Welfare-Recovery rate improves to 48.31%; Fatality rate drops to 2.80%
During the last 24 hours, a total of 4,776 COVID-19 patients have been cured. Thus, so far, a total of 1,00,303 patients have been cured of COVID-19. The recovery rate is 48.31% amongst COVID-19 patients. Presently, there are 1,01,497 active cases and all are under active medical supervision.The fatality rate is 2.80%. The testing capacity has increased in the country through 480 Government and 208 private laboratories (total 688 laboratories). Cumulatively, 41,03,233 samples have been tested so far for COVID-19, whereas, 1,37,158 samples were tested yesterday.
As of now, 952 dedicated COVID hospitals with 1,66,332 Isolation beds, 21,393 ICU beds and 72,762 Oxygen supported beds are available. 2,391 dedicated COVID Health Centres with 1,34,945 Isolation beds; 11,027 ICU beds and 46,875 Oxygen supported beds have been operationalised. The Centre has also provided 125.28 lakh N95 masks and 101.54 lakh Personal Protective Equipment (PPEs) to the States/ UTs / Central Institutions.
For details:
PM chairs Cabinet Meeting to give historic boost to Rural India
The Cabinet today approved historic amendment to the Essential Commodities Act. This is a visionary step towards transformation of agriculture and raising farmers’ income. With the amendment to Essential Commodities Act, commodities like cereals, pulses, oilseeds, edible oils, onion and potatoes will be removed from list of essential commodities. This will remove fears of private investors of excessive regulatory interference. The freedom to produce, hold, move, distribute and supply will lead to harnessing of economies of scale and attract private sector/foreign direct investment into agriculture sector. It will help drive up investment in cold storages and modernization of food supply chain.Landmark decisions will benefit farmers and transform the agriculture sector. Ordinance to promote barrier-free inter-state and intra-state trade in agriculture produce has been approved. Farmers empowered to engage with processors, aggregators, wholesalers, large retailers, exporters
For details:
Government approves setting up of an “Empowered Group of Secretaries and Project Development Cells” in Ministries/Departments for attracting investments
The Cabinet has given its approval for setting up of an “Empowered Group of Secretaries and Project Development Cells in Ministries/Departments of Government of Indiafor attracting investments in India”. This new mechanism will reinforce India’s vision of becoming a US$ 5 trillion economy by 2024-25.In the midst of current ongoing COVID-19 pandemic, India is presented with an opportunity to attract FDI inflows into the country especially from large companies which seek to diversify their investments into new geographies and mitigate risks.In order to provide support and facilitation to investors for investing in India and to boost growth in key sectors of the economy, an Empowered Group of Secretaries (EGoS) is approved.A Project Development Cell (PDC) is also approved for the development of investible projects in coordination between the Central Government and State Governments and thereby grow the pipeline of investible projects in India and in turn increase FDI inflows.
For details:
PRIME MINISTER GARIB KALYAN PACKAGE-PROGRESS SO FAR
As part of the Rs 1.70 lakh crore Pradhan Mantri Garib Kalyan Package, the Government announced free food grains and cash payment to women and poor senior citizens and farmers. The swift implementation of the package is being continuously monitored by central and state governments. Around 42crore poor people received financial assistance of Rs53,248 crore under the Pradhan Mantri Garib Kalyan Package(PMGKP). Rs16394 crore front loaded towards payment of the first instalment ofPM-KISAN to 8.19 crore beneficiaries.Rs 10029 crore credited to 20.05crore(98.33%) women Jan Dhan account holders as first installment.
For details:
Relaxation in Visa and Travel restrictions to permit certain categories of Foreign Nationals to come to India
Government of India has considered the matter regarding relaxation of the visa & travel restrictions for certain categories of foreign nationals who need to come to India. It has been decided to permit certain categories of foreign nationals to come to India- Foreign businessmen; Foreign Healthcare professionals, health researchers, engineers and technicians; Foreign Engineering, Managerial, Design or other Specialists; Foreign Technical specialists and engineers.The above categories of foreign nationals would have to obtain a fresh Business visa or Employment visa, as applicable, from the Indian Missions/ Posts abroad.
For details:
Telephone conversation between PM and President of USA
Prime Minister Narendra Modi had a telephone conversation on Tuesday with His Excellency Donald Trump, President of the United States of America.President Trump spoke about the US Presidency of the Group of Seven, and conveyed his desire to expand the ambit of the grouping beyond the existing membership, to include other important countries including India. In this context, he extended an invitation to Prime Minister Modi to attend the next G-7 Summit to be held in USA.Prime Minister Modi commended President Trump for his creative and far-sighted approach, acknowledging the fact that such an expanded forum would be in keeping with the emerging realities of the post-COVID world.
For details:
Government to conduct skill mapping of citizens returning from overseas
With the aim of making the best of our skilled workforce returning to the country due to the ongoing pandemic, the Government of India has launched a new initiative SWADES (Skilled Workers Arrival Database for Employment Support) to conduct a skill mapping exercise of the returning citizens under the Vande Bharat Mission. This is a joint initiative of the Ministry of Skill Development & Entrepreneurship, the Ministry of Civil Aviation and the Ministry of External Affairs which aims to create a database of qualified citizens based on their skillsets and experience to tap into and fulfil demand of Indian and foreign companies.The initiative aims at empowering the returning citizens with relevant employment opportunities. Envisioned to share collected information and enable discussions with key stakeholders including State Governments, Industry Associations and Employers
For details:
Union HRD Minister releases Alternative Academic calendar for higher secondary stage (Classes XI and XII)
Union Human Resource Development Minister Shri Ramesh Pokhriya'Nishank' released the alternative academic calendar for higher secondary stage (Classes XI and XII) in New Delhi today. The calendar has been developed by the NCERT to engage students meaningfully during their stay at home due to COVID-19 through educational activities with the help of their parents and teachers.Speaking on the occasion, the HRD Minister said the calendar provides guidelines to teachers on the use of various technological tools and social media tools available for imparting education in fun-filled, interesting ways, which can be used by learner, parents and teachers even while at home. However, it has taken into account the varying levels of access of students to different tools and platforms-Mobile, Radio, Television, SMS and various social media.
For details:
Operation SamudraSetu - INS Jalashwa Arrives at Tuticorin with Indian Citizens Embarked from Sri Lanka
INS Jalashwa, deployed by the Indian Navy for “Operation SamudraSetu", entered Tuticorin harbour on 02 June 2020 with 685 Indian nationals evacuated from Colombo, Sri Lanka.Embarkation of Indian nationals was facilitated by the Indian Mission in Sri Lanka. Personnel were embarked onboard after carrying out requisite medical screening. COVID related safety protocols were also strictly adhered to during the sea-passage.With this evacuation, Indian Navy has now repatriated 2173 Indian nationals from Maldives (1488) and Sri Lanka (685) during the ongoing pandemic.
For details:
Ministry of MSME gears up to implement the New Norms of classification of MSMEs
Ministry of Micro, Small and Medium Enterpriseshas issued Gazette notification to pave way for implementation of the upward revision in the definition and criteria of MSMEs in the country. The new definition and criterion will come into effect from 1st July, 2020.A revision in MSME definition was announced in the Aatmnirbhar Bharat package on 13th May, 2020. As per this announcement, the definition of Micro manufacturing and services units was increased to Rs. 1 Crore of investment and Rs. 5 Crore of turnover. The limit of small unit was increased to Rs. 10 Crore of investment and Rs 50 Crore of turnover. Similarly, the limit of medium unit was increased to Rs. 20 Crore of investment and Rs. 100 Crore of turnover. The Government of India on 01.06.2020 decided for further upward revision of the MSME Definition. For medium Enterprises, now it will be Rs. 50 Crore of investment and Rs. 250 Crore of turnover.
For details:
EPFO updates KYC for 52.62 lakh subscribers since 1st April, 2020
To extend the availability and reach of online services, which have become crucial in the wake of the COVID-19 pandemic, EPFO updated Know your Customer (KYC) data for its 52.62 lakh subscribers in the month of April and May 2020. This includes Aadhaar seeding for 39.97 lakh subscribers, mobile seeding (UAN activation) for 9.87 lakh subscribers and bank account seeding for 11.11 lakh subscribers. KYC is a one-time process which helps in identity verification of subscribers through linking of Universal Account Number (UAN) with KYC details.
For details:
Union Minister holds meeting with Association of Film Producers, Cinema Exhibitioners and Film Industry representatives
The Union Minister for Information and Broadcasting Shri PrakashJavadekar held a meeting over video conference with the Association of Film Producers, Cinema Exhibitioners and Film Industry representatives. The meeting was convened by the Minister to discuss the problems being faced by the industry due to COVID19, representations on which had been sent to the Minister by these parties. On the issue of restarting production related activities, the Minister said that standard operating procedures are being issued by Government. With regard to the demand of opening of cinema halls the Minister informed the representatives that it will be examined after looking at the status of COVID-19 pandemic in the month of June.
For details:
Make in India gets a big boost; MoD places indent for supply of 156 upgraded BMP Infantry Combat Vehicles of value Rs 1,094 Cr on OFB
In a major boost to ‘Make in India’ initiative of the Government, Acquisition Wing of Ministry of Defence (MoD) with the approval of Raksha Mantri Shri Rajnath Singh, has placed an Indent on Ordnance Factory Board for supply of 156 BMP 2/2k Infantry Combat Vehicles (ICV) with upgraded features for use of the Mechanised Forces of the Indian Army.
For details:
Indian Railways operationalizes 4197 “Shramik Special” trains till 3rd June, 2020 (0900hrs) and transports more than 58 lacs passengers to their home states
As on 3rd June 2020, a total of 4197 “Shramik Special” trains have been operationalized from various states across the country. 81 trains were on the run till 09.00 am in the morning.Till now, more than 58 lacs migrants have been transported through Shramik Special Trains in 34 days.These 4197 trains were originated from various states. The top five States/UTs from where maximum trains originated are Gujarat(1026 Trains), Maharashtra(802 Trains), Punjab(416 Trains), Uttar Pradesh (294 Trains) and Bihar (294 Trains).In addition to Shramik specials, Railways are running 15 pairs of special Rajdhani type trains connecting New Delhi and started 200 more time tabled trains on 1st June.
For details:
Cabinet approves establishment of Pharmacopoeia Commission for Indian Medicine & Homoeopathy as Subordinate Office under Ministry of AYUSH
Union Cabinet has given its approval to re-establish Pharmacopoeia Commission for Indian Medicine & Homoeopathy (PCIM&H) as Subordinate Office under Ministry of AYUSH by merging into it Pharmacopoeia Laboratory for Indian Medicineand Homoeopathic Pharmacopoeia Laboratory, the two central laboratories.Presently, PCIM&H is an autonomous body. The merger is aimed at optimizing the use of infrastructural facilities, technical manpower and financial resources of the three organizations for enhancing the standardization outcomes of Ayurveda, Siddha, Unani and Homoeopathy drugs towards their effective regulation and quality control.
For details:
Shri Narendra Singh Tomar chairs the 21st meeting of Central Employment Guarantee Council
The 21st Meeting of the Central Employment Guarantee Council, was held on 02.06.2020 under the Chairmanship of Union Minister of Rural Development, Agriculture and Farmers’ Welfare and Panchayati Raj, Shri Narendra Singh Tomar through Video-Conferencing. With a view to achieving transparency and accountability, the Government has been taking all steps to achieve 100% payment of wages in the bank account of Mahatma Gandhi NREGA workers and accordingly emphasis on social audit of works. For the Financial Year 2020-21, Rs.61,500 crore has been allocated which is an all-time high. Additional provision of Rs.40,000 crore has been made for this programme under Aatmanirbhar Bharat Abhiyan to provide employment to the needy workers during this difficult period arising of COVID-19. Under the programme, a sum of Rs.28,000 core has already been released to the States/UTs.
For details:
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Chandigarh: The UT Administrator directed Director General of Police to ensure that random screening at inter-state borders continues. All visitors should be advised to download AarogyaSetu Applications and do self-monitoring. The Administrator advised the Chiefs of three medical institutions to enhance OPD facilities, so that the patients, who have been waiting for last several weeks get their treatment on time.
• Punjab: Chief Minister has welcomed the decision of the Punjab State Electricity Regulatory Commission to reduce the domestic power tariff in spite of the revenue gap resulting from the Covid Lockdown, and expressed the hope that the rates would be further rationalised, going forward, in the interest of the people. Faced with a huge revenue losses resulting from the Coronavirus pandemic and the prolonged lockdown in the state, Punjab Chief Minister gave the go-ahead to the imposition of Covid Cess on liquor with effect from June 1. The move will help the state mop additional revenue of Rs 145 crore in the current fiscal.
• Haryana: Haryana Government has issued guidelines regarding taxi, cab aggregators, maxi cab and auto rickshaw drivers for convenience of public transport. The Transport Department said that taxi and cab aggregator will be allowed to ply with a maximum of two passengers in addition to the driver. This means that there will be a maximum of three persons in the vehicle. The Maxi Cabs can ply with a maximum of half of their seating capacity. Auto Rickshaws and E-Richshaws are allowed to ply with two persons in addition to the driver. Likewise, the one pillion rider will be allowed on the Two Wheelers and it shall be mandatory for both the persons to wear helmets, masks and gloves. The manually driven rickshaws shall carry not more than two passengers. All drivers and passengers should cover their face with mask or cloth at all times. Motor vehicles should be regularly sanitized and the drivers & passengers should regularly use sanitizers. Social distancing shall be followed by all persons at all times.
• Arunachal Pradesh: 67,998 farmers received extra Rs 1000 as topup from state government besides Rs 2000 under PMKSY.Total active cases of COVID-19 in the State are 28.
• Assam: 51 new cases of COVID19 found in Assam. 28 from Dhubri, 13 from Darrang, 5 from Karimganj, 3 from Sonitpur and 2 from Lakhimpur taking total cases to 1672, said State Health Minister.
• Manipur: Recovery rate in Manipur improves to 25 pecent with discharge of 13 patients. Total cases 102 in the state with 76 active cases.
• Meghalaya: One returnee from Tamil Nadu who tested COVID19 positive from West Garo Hills district in Meghalaya on 19th May has recovered and tested negative. He is under quarantine. Active cases stand at 16 and recovered 13.
• Mizoram: Chief Secretary said no changes in lockdown 5.0 guidelines issued on 31st May, 2020 as of now. 13 new cases of COVID19 have been detected in the State recently.
• Nagaland: 27 doctors have been appointed to ease shortage of health care professionals in the fight against COVID19. Dimapur traders appeal to the Govt to lift sealing on normal business activities.
• Sikkim: Chairman, Sikkim Economic Revival Committee claims that the State incurred Rs 500 cr loss because of COVID19 lockdown in tourism sector.
• Tripura: Out of 821 samples tested today, 49 people found COVID-19 positive. Most of them have travel history and contacts.
• Kerala: About 15 health personnel in the capital have been kept under observation following the death of a Christian priest whose sample tested positive. A complaint has been lodged in Kochi against a female pilot of Air India - who reached the Nedumbassery airport from Dubai- for violating quarantine rules. State Cabinet decides to extend the trial run of online classes for school students for a week. Bus service to neighbouring districts began today. Marriages to be permitted in Guruvayoor temple from tomorrow. Seven Keralites died of Covid in the Gulf taking the toll to cross 210. One Malayali nurse died in New Delhi today. 86 people were tested positive in the state yesterday. 774 patients are under treatment.
• Tamil Nadu: Six healthcare workers in JIPMER, Puducherry tested positive for Covid19; total cases touch 90 in the UT. INS Jalashwa repatriates 686 stranded in Sri Lanka under 'Operation SamudraSetu'; the ship arrived at V O Chidambaranar Port, Thoothikudi today morning. The State government promulgates Ordinance allowing farmers to sell their produce across the State, to whoever offers a good price. Covid numbers stays high in Tamil Nadu with 1,091 fresh cases yesterday. 806 cases from Chennai. Total cases till now: 24586, Active cases: 10680, Deaths: 197, Discharged: 13,706. Active cases in Chennai are 7880.
• Karnataka: Cyclone Nisarga makes landfall in Uttara Kannada coast; all coastal districts on high alert. No more paper files in CM's office; all files clearances to be on e-office software. State Government mulls reopening schools from July 1; admission process can begin by June 8. State PUC exam: Tentative list of revised exam centres and student details out. CM directs official to file FIRs against those violating home quarantine guidelines. 388 new cases reported of which 367 are inter-state cases. Total positive cases: 3796, Active cases: 2339, Deaths: 52, Recovered: 1403.
• Andhra Pradesh: Striking down the petition filed by the state government, the Supreme Court has ordered for the removal of party colours on government buildings within four weeks of stipulated time and warned of filing contempt of court. State gives nod for resurvey of lands; to allocate Bhudhaar number. 79 new cases, 35 discharges and four deaths reported during last 24 hours after testing 8,066 samples. Total cases: 3279. Active: 967, Recovered: 2244, Deaths: 68. Total number of migrants who tested positive are 573, with 362 of them active. 118 of the 119 cases from abroad remain active.
• Telangana: After ICMR issued instructions to the states that mild patients can be treated at home, the health department said if members of a single family are infected they would be treated in their home. Telangana High Court directs State government to evolve policy to deal with migrant workers issue. Five more PG doctors of Osmania Medical College tested positive for Covid19; total tally in the medical college now stands at 12. State recorded 99 new Covid-19 cases yesterday of 87 of which were local transmissions and 12 cases among migrant workers from other states. The total number of positive cases in Telangana as on 2nd June is 2,891 of which 446 are migrants and foreign returnees.
• Maharashtra: 2287 new COVID-19 infections have been reported, taking the state tally of positive cases to 72,300, out of which 38,493 are active cases. Hotspot Mumbai reported 1109 new COVID-19 infections on Tuesday.
• Gujarat: With 415 new COVID-19 infections reported on Tuesday, the state tally of coronavirus positive patients stand at 17,632. The death toll in the state has climbed to 1092 with 29 more patients succumbing to the virus on Tuesday. State Health Department said as many as 1,014 patients were discharged from hospital after full recovery.
• Rajasthan: With 102 new COVID-19 infections reported till today morning, the state tally of coronavirus positive cases now stand at 9475, out of which 6506 patients have recovered and 5977 patients have been discharged from various hospitals in the state till date. Most of the new infections have been reported at Jaipur today.
• Madhya Pradesh: 137 new cases of COVID-19 infections have been reported, taking the state tally of coronavirus positive cases to 8420, out of which 2835 are active cases. Most of these new infections have been reported from Indore, followed byNeemuch district. Today 23 recoveries have been reported from Neemuch, 35 from Bhopal and 6 from Jabalpur.
• Chhattisgarh: 9 new COVID-19 cases have been reported, as per the latest update. This takes the state tally of coronavirus positive cases to 564, out of which 433 are active cases. The new cases have been reported from Balodabaazar, Korba and Balod. Presently, 51,588 persons have been kept under home quarantine in the state.
• Goa: 6 new cases of COVID-19 infection have been reported, taking the state tally of coronavirus positive patients to 79, out of which 22 are active cases. 13 patients have been reported to have recovered on Tuesday.