হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
ফগৎলকপগী চাং ৪২.৪%দা হেনগৎখ্রে
ঙরাং সেম্পল ১,১৬,০৪১ তেস্ত তৌখ্রে
27 MAY 2020 5:03PM by PIB Imphal
ভারত লৈঙাক্না স্তেৎশিং/য়ু.তি.শিংগা লোয়ননা কোবিদ-১৯ ঙাকথোক্নবা, লাকশিন্নবা অমসুং য়েংশিন্নবা খোঙথাং কয়া গ্রেদেদ, প্রি-এম্পতিব অমসুং প্রো-এক্তিব এপ্রোচ অমগী খুত্থাংদা লৌখৎলি। হায়রিবশিং অসি অৱাংবা থাক্তা তোয়না রিভ্যু অমসুং মোনিতর তৌরি।
লোকদাউননা কান্নবা কয়া পীরি অমসুং মখোয়গী মরক্তা মরুওইবা অমা ওইরিবা অসি লোকদাউননা লাইনা অসিগী খোঙজেল হন্থহনবা অসিনি। স্তেতিস্তিক অমসুং প্রোগ্রাম ইমপ্লিমেন্ততেসন মন্ত্রালয়না এস্তিমেৎ তৌবগী মতুং ইন্না মশীং য়াম্না শীবা অমসুং কেস কয়াদগী ঙাকথোকপা ঙম্লে। মসিগা ইরোইননা, লোকদাউন তৌরিঙৈ মনুং অসিদা কোবিদ-১৯গী ওইবা হেলথ ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং ফগৎপা; ওনলাইন ত্রেনিং মোদ্যুলশিং অমসুং ৱেবিনরশিংগী খুত্থাংদা হ্যুমেন রিসোর্সকী চাং হেনগৎহনবা; তেস্তিং চাং হেনগৎহনবা; সপ্লাইশিং, ইক্বিপমেন্ত অমসুং ওক্সিজেন হেনগৎহনবা; মরী লৈনবা গাইদলাইনশিং, স্তেনদর্দ ঙাকপা, সরকুলেৎ তৌবা, এদোপ্ত তৌবা, প্রেক্তিস তৌবা; দাইগনোসিস তৌবা, দ্রক ত্রাইএলশিং, ভেক্সিন রিসর্চ হেনগৎহনবা; অমসুং তেক্নিকেলগী ওইবদা কন্তেক্ত ত্রেসিং হেন্না তৌবা, আরোগ্য সেতুগুম্বা তুলশিংগা লোবননা য়ুম অমদগী অমদা চৎতুনা সর্ভে তৌবগা লোয়ননা সর্বিলেন্স সিস্তেম কনখৎহনবা অসি ঙমখ্রে।
লোকদাউন মনুংদা কোবিদ-১৯গী লাকশিন্নবা মথৌ তাবা হেলথ ইনফ্রাস্ত্রকচর হেনগৎহনখ্রে। মে ২৭, ২০২০ ফাওবদা আইসোলেসন বেদ ১,৫৮,৭৪৭, আই.সি.য়ু. বেদ ২০,৩৫৫, অমসুং ওক্সিজেন সপ্পোর্তেদ বেদ ৬৯,০৭৬ লৈবা কোবিদকী ওইবা হোস্পিতাল ৯৩০ লৈহনখ্রে। আইসোলেসন বেদ ১,৩২,৫৯৩, আই.সি.য়ু. বেদ ১০,৯০৩, অমসুং ওক্সিজেন সপ্পোর্তেদ বেদ ৪৫,৫৬২ লৈবা কোবিদকী ওইবা হোস্পিতাল ২,৩৬২ মথৌ তৌবা হৌখ্রে। লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা ক্বারন্তিন সেন্তর ১০,৩৪১ অমসুং কোবিদ কিয়র সেন্তর ৭,১৯৫ লোয়ননা বেদ ৬,৫২,৮৩০ হৌজিক লৈরে। সেন্তরনসু স্তেৎশিং/য়ু.তি.শিং/ সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুসনশিংদা এন-৯৫ মাস্ক লাখ ১১৩.৫৮ অমসুং পর্স্নেল প্রোতেক্তিব ইক্বিপমেন্ত (পি.পি.ই.শিং) লাখ ৮৯.৮৪ পীথখ্রে।লৈঙাক্কী লেবোরেততী ৪৩৫ অমসুং লনাই লেবোরেতরী ১৮৯(পুন্না লেব ৬২৪)কী খুত্থাংদা লৈবাক অসিগী তেস্তিং কেপসিতী হেনগৎহনখ্রে। হৌজিক ফাওবদা কোবিদ-১৯গী পুলপ পুন্না সেম্পল ৩২,৪২,১৬০ তেস্ত তৌখ্রে, মসিদা সেম্পল ১,১৬,০৪১না ঙরাং তেস্ত তৌখি।
লৈবাক অসিদা অপুনবা কেস মশীং ১,৫১,৭৬৭ রিপোর্ত তৌখিবগা লোয়ননা মীওই ৬৪,৪২৬ নাবা ফগৎখ্রে অমসুং ফগৎপগী চাং ৪২.৪% য়ৌখ্রে। শীবগী চাংনা ২.৮৬%নি অদুগা মলেমগী ওইবা চাংচৎতা ৬.৩৬ৎ ওইরি।।
হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংগী অমসুং মতুংগী রিপ্রদক্তিব, মেতর্নেল, ন্যুবোরন, চাইল, এদোলেস্সেন্ত হেলথ + ন্যুত্রিসন(আর.এম.এন.সি.এ.ঐচ+এন.)সর্ভিসশিংগী প্রোবিজন য়াওবা গাইদলাইন অমা ফোংখ্রে। অকুপ্পা ৱারোলশিং ফংবা য়াগনি :https://www.mohfw.gov.in/pdf/GuidanceNoteonProvisionofessentialRMNCAHNServices24052020.pdf
মন্ত্রালয়না রি-প্রোসেস তৌবা অমসুং মীৎকী প্রোতেক্সন রি-য়ুস তৌনবা এদভাইজরি অমসু থোকখ্রে। অকুপ্পা ৱারোলশিং ফংবা য়াগনি :https://www.mohfw.gov.in/pdf/Advisoryonreprocessingandreuseofeyeprotectiongoggles.pdf
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইসুশিং, গাইদলাইনশিং & এদবাইজরিশিংগী অচুম্বা & অনৌবা ই-পাও পুম্নমক্কীদমক https://www.mohfw.gov.in/ অমসুং @MoHFW_INDIAদা তোয়না চংবিয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
Recovery rate improves to 42.4%
1,16,041 samples were tested yesterday
27 MAY 2020 5:03PM by PIB Delhi
Through a graded, pre-emptive and pro-active approach, Government of India is taking several steps along with the States/UTs for prevention, containment and management of COVID-19. These are being regularly reviewed and monitored at the highest level.
Lockdown has garnered multiple gains, and primarily among them is that it has decelerated the pace of spread of the disease. According to the estimates made by the Ministry of Statistics and Programme Implementation, a large number of deaths and cases have been averted. At the same time, during the lockdown period development of COVID-19 specific health infrastructure; capacity development of human resource through online training modules and webinars; increased testing capacity; increase in supplies, equipment, oxygen; issuing of relevant guidelines, standards prepared, circulated, adopted, practiced; development of diagnostics, drug trials, vaccine research; and on the technical side surveillance systems strengthened with more contact tracing, house to house surveys along with tools like Aarogya Setu was achieved.
Health infrastructure required for COVID-19 management was ramped up during the lockdown. As of 27th May 2020, 930 dedicated COVID hospitals with 1,58,747 Isolation beds, 20,355 ICU beds and 69,076 Oxygen supported beds are available. 2,362 dedicated COVID Health Centres with 1,32,593 Isolation beds; 10,903 ICU beds and 45,562 Oxygen supported beds have been operationalised. 10,341 quarantine centres and 7,195 COVID Care Centres with 6,52,830 beds are now available to combat COVID-19 in the country. The Centre has also provided 113.58 lakh N95 masks and 89.84 lakh Personal Protective Equipment (PPEs) to the States/ UTs / Central Institutions. The testing capacity has increased in the country through 435 Government laboratories and 189 private laboratories (total of 624 labs). Cumulatively, 32,42,160 samples have been tested so far for COVID-19, whereas, 1,16,041 samples were tested yesterday.
A total of 1,51,767 cases have been reported from the country in which 64,426 persons have been cured and the recovery rate is pegged at 42.4%. The fatality rate is 2.86% whereas the world average is 6.36%.
Ministry of Health and Family Welfare has issued a Guidance Note on Provision of Reproductive, Maternal, Newborn, Child, Adolescent Health + Nutrition (RMNCAH+N) services during & post COVID-19 Pandemic. Details can be accessed at:
https://www.mohfw.gov.in/pdf/GuidanceNoteonProvisionofessentialRMNCAHNServices24052020.pdf
The Ministry has also issued an Advisory on Re-processing and Re-use of Eye-protection – Goggles. Details can be accessed at:
https://www.mohfw.gov.in/pdf/Advisoryonreprocessingandreuseofeyeprotectiongoggles.pdf
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .