রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
ইদুল ফিতরগী থৌরম্না লাকপদা ভারতকী রাস্ত্রপতিগী য়াইফ-পাউজেল
24 MAY 2020 5:42PM by PIB Imphal
ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রী রাম নাথ কোবিন্দনা ইদুল ফিতরগী থৌরম্না লাকপদা লৈবাক অসিগী ইরৈচাশিংদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে।
মহাক্কী পাউজেল অদুদা মহাক্না হায়খি, “লাই খুরুম্বা অমসুং চরা হেল্লবা মতুংদা লাকপা রামজানগী শেংলবা থা অসিদা মীরৈবাক্তা লৈখ্রবশিং য়াওনা ভারতকী ইরৈচাশিং পুম্নমকপু য়াই-পাউজেল পীজরি। মসিগী থৌরম অসি নুংশিবা, ইং-চিকপা, ইচিল-ইনাও ওইবা অমসুং ৱাখল তিন্নবা অদুবু ফোংদোকপনি। মসিগী থৌরম অসিদা খুন্নাই অসিদা লৈরিবা খ্বাইদগী তোল্লবা মীওই কাংলুপশিংগা শরুক য়েন্নদুনা অমদি য়েংশিনবগী অমুক্কা হন্না চেৎশিন্না ঐখোয়গী থাজবা অদু থম্লি।”
অসিগুম্বা কোবিদ-১৯গী ভাইরসনা থোকহল্লক্লিবা অমুক্তা মমাংদা থোকখিদ্রিবা অরুবা অসি মায়োক্নরিবা মতম অসিদা পীথোকপা (জকাৎ)কী ৱাখল্লোন অদুগা লোয়ননা চংসিমিন্নসি লাকও। অশোই-অঙাম য়াওদনা অমদি শিংনবা অসিদগী থুনা লান্থোরক্নবা সোসিএল দিস্তেন্সিংগী কাংলোনশিং অমসুং অতৈ চেকশিন-থৌরাংশিং অসি ঙাক্না চৎমিন্ননবা ৱাশকমিন্নসি।
ইদুল ফিতর অসিনা মালেম অসিদা থৌজাল, কত্থোকপা অমসুং অশাগী ওইবা মালেম পু্ম্বগী মতীক-ময়াইশিং অদু পীনবীরসনু!”

President's Secretariat
President of India’s Greetings on the eve of Idu’l Fitr
24 MAY 2020 5:42PM by PIB Delhi
The President of India, Shri Ram Nath Kovind has greeted fellow citizens on the eve of Idu’l Fitr.
In his message the President has said, “Greetings and best wishes to all fellow Indians, including those settled abroad, on Id-ul-Fitr that comes in wake of prayers and fasting during the holy month of Ramazan. This festival is an expression of love, peace, brotherhood, and harmony. On this occasion, we reaffirm our belief in sharing with and caring for the most vulnerable sections of society.
Let us carry the spirit of giving (Zakaat) more vigorously at a time when we are faced with an unprecedented crisis created by COVID-19 virus. Let us also resolve to adhere to social distancing norms and all other precautions to stay safe and overcome this challenge soon.
May this Id-ul-Fitr usher in universal values of mercy, charity and hope in the world!”
Click here to access President's Message in Hindi