হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবীদ-১৯গী অপদেৎশিং
24 MAY 2020 4:46PM by PIB Imphal
ভারত লৈঙাক্না স্তেৎশিং/য়ু.তি.শিংগা লোয়ননা কোবীদ-১৯ ঙাকথোক্নবা, লাকশিন্নবা অমসুং য়েংশিন্নবা খোঙথাং কয়া গ্রেদেদ, প্রি-এম্পতিব অমসুং প্রো-এক্তিব এপ্রোচ অমগী খুত্থাংদা লৌখৎলি। হায়রিবশিং অসি অৱাংবা থাক্তা তোয়না রিভ্যু অমসুং মোনিতর তৌরি।
হকশেল &য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রী, দোক্তর হর্শ ভর্ধননা কোবীদ হেলথ সেন্তর(দি.সি.ঐস.সি.) অমা ওইনা মথৌ তৌরিবা দিল্লীগী চৌধুরী ব্রহ্মা প্রাকাশ অয়ুর্ভেদ চরক সঙস্থানদা কোবীদ-১৯ কেসশিং লাকশিন্নবগী শেম-শারিবা অদু য়েংশিন্নবা লাকখি। মহাক্না তোঙান-তোঙানবা ফেসিলিতীশিং অমসুং ৱার্দশিং চংদুনা আয়ুস মন্ত্রালয়গী য়াথংগী মতুং ইন্না চপ মান্নবা মীৎয়েংগী এপ্রোচকী খুত্থাংদা কোবীদ-১৯গী অনাবশিংদা ফংহল্লিবা লায়েং অদু য়েংশিনখি।
হকশেল &য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী গাইদলাইনশীংগী মতুং ইন্না দেদিকেতেদ কোবীদ হেলথ সেন্তরশিং অসি কেস পুম্নক্কীদমক মোদরেত ওইনা কিয়র পীনবা হোস্পিতাল ওই। মসি চংফম/থোকফম/জোনিং তোঙান্না লৈবা মপুং ফবা হোস্পিতাল নত্রগা হোস্পিতাল অমগী তোঙানবা ব্লোক অমা ওইনা থমগদনি।
হকশেল &য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না ইন্ত্রনেসনল এরাইবেলশিংগী ওইনা অনৌবা গাইদলাইনশিং পীখ্রে। মখোয় অদু https://www.mohfw.gov.in/pdf/Guidelinesforinternationalarrivals.pdfদা ফংগনি।
দোমেস্তিক এরাইবেলশিংগী(এয়র/ত্রেন/ইন্তর-স্তেৎ বস ত্রেবেল) ওইনসু অনৌবা গাইদলাইনশিং হকশেল &য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না পীখ্রে। মখোয় অদু https://www.mohfw.gov.in/pdf/Guidelinesfordomestictravel(airortrainorinter-statebustravel).pdfদা ফংগনি।
হৌজিক ফাওবগী ওইনা অপুনবা মীশিং ৫৪,৪৪০ লায়েংদুনা ফহনখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা অনাবা ২৬৫৭ ফহনখিবা থেংনরে। মসিনা নাবা ফহনবগী অপুনবা মশীংগী চাং অদু ৪১.২৮% য়ৌহনখি।
ঙরাংফাওবদাকোবীদ-১৯গীকনফর্মকেসশিংঅসিভারততামশীং৬৭৬৭হেনগৎপাথেংনখি।কনফর্মতৌরবাকেসশীংঅসিহৌজিকফাওবদা১,৩১,৮৬৮ওইরে।হৌজিকঅনালায়েংচৎথরিবাএক্তিবকেসকীমশীংঅসি৭৩,৫৬০নি।
কোবীদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইসুশিং, গাইদলাইনশিং &এদবাইজরিশিংগী অচুম্বা &অনৌবা ই-পাও পুম্নমক্কীদমক https://www.mohfw.gov.in/ অমসুং @MoHFW_INDIAদা তোয়না চংবীয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
24 MAY 2020 4:46PM by PIB Delhi
Through a graded, pre-emptive and pro-active approach, Government of India is taking several steps along with the States/UTs for prevention, containment and management of COVID-19. These are being regularly reviewed and monitored at the highest level.
Union Minister for Health & Family Welfare, Dr. Harsh Vardhan today visited Chaudhary Brahma Prakash Ayurved Charak Sansthan, Delhi which is functioning as a Dedicated COVID Health Centre (DCHC), to oversee the preparedness to manage COVID-19 cases. He visited the various facilities and wards and witnessed first-hand the treatment being provided to COVID-19 patients, through a holistic approach as per the directions of Ministry of AYUSH.
As per the Ministry of Health and Family Welfare Guidelines, the Dedicated COVID Health Centres are hospitals that shall offer care for all cases that have been clinically assigned as moderate. These should either be a full hospital or a separate block in a hospital with preferably separate entry\exit/zoning.
The Ministry of Health and Family Welfare has issued fresh guidelines for international arrivals. They can be accessed at:
https://www.mohfw.gov.in/pdf/Guidelinesforinternationalarrivals.pdf
New guidelines have also been issued for Domestic travel (air/train/inter-state bus travel) by the Ministry of Health and Family Welfare. They can be accessed at:
https://www.mohfw.gov.in/pdf/Guidelinesfordomestictravel(airortrainorinter-statebustravel).pdf
A total of 54,440 people has been cured so far. In the last 24 hours, 2657 patients were found cured. The total recovery rate is 41.28%.
Since yesterday, an increase of 6767 has been noted in the number of COVID-19 confirmed cases in India. The total number of confirmed cases is now 1,31,868. The number of cases under active medical supervision is 73,560.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .