Ministry of Health and Family Welfare
Updates on COVID-19
21 MAY 2020 3:27PM by PIB Delhi
Through a graded, pre-emptive and pro-active approach, Government of India is taking several steps along with the States/UTs for prevention, containment and management of COVID-19. These are being regularly reviewed and monitored at the highest level.
A total of 45,299 patients are cured of COVID-19. A total of 3,002 COVID-19 patients are reported cured since last 24 hours. The recovery rate is improving continuously and is 40.32% presently.
India currently has 63,624 active cases. These are all under active medical supervision. Of the active cases, only approx. 2.94% of the cases are in ICU.
The case mortality rate in India is 3.06%, which is much lesser in comparison to the global case mortality rate of 6.65%. This brings into focus our efforts towards timely case identification and proper clinical management of the cases.
An analysis of the deaths indicates 64% deaths in males & 36% in females. In terms of age distribution, it is observed that 0.5% deaths are reported in less than 15 years age group, 2.5% in 15-30 years age group, 11.4% in 30-45 years age group, 35.1% in 45-60 years age group and 50.5% in people above 60 years. Further, 73% of the death cases had underlying co-morbidities. Elderly people (above 60 years of age) and people having co-morbidities are identified as high risk groups for COVID-19.
It is advised that community awareness on COVID appropriate behaviour is an important intervention for prevention for spread of this disease. There is need to focus on personal hygiene, hand hygiene, and respiratory etiquettes and environmental sanitation. Face covers and masks should be used in public places and physical distancing should be followed. Large gatherings should be avoided. Individuals in high risk groups should stay at home except for essential and health purposes.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
21 MAY 2020 3:27PM by PIB Imphal
মচা খায়না, মখা তানা থোরক্তনবা অমসুং লৈরিবা ফিভম অসিদগী হেঞ্জিল্লক্তনবগী খোংথাংগা লোইননা কোবিদ-১৯ ঙাকথোক্নবা, নমথনবা অমসুং লাকশিন্ননবা খোথাং কয়ামরুম লৌখৎখ্রে। মসিবু চাং নাইনা য়েংশিল্লি অমসুং অৱাংবা থাক্তা মোনিতর তৌরি।
হৌজিক ফাউবগী ওইনা অপুনবা পেসেন্ত ৪৫,২৯৯ লাইনা অসিদগী নাবা ফখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা অপুনবা কোবিদ-১৯গী পেশেন্ত ৩,০০২ ফগৎলকপগী রিপোর্ৎ লৈখ্রে। ফগৎলকপগী চাং অসি লেপ্তনা হেনগৎলক্লি অমসুং হৌজিক্কী ওইনদি ফগৎলকপগী চাং অসি চাদা ৪০.৩২% নি।
ভারত্তা হৌজিক-হৌজিক নারিবা মীগী মশিং অসি ৬৩,৬২৪ নি। মখোয় পুম্নমক অসি এক্তিব মেদিকেল সুপর্ভিজন্দা লৈরি। হৌজিক-হৌজিক নারিবা মীশিং অদুগী মনুংদা কেসশিং অদুগী চাউরাক্না ২.৯৪% দি আই.সি.য়ু.দা লৈরি।
ভারত্তা শিবগী চাং অসি ৩.০৬%নি, মসি মালেমগী শিবগী চাং ৬.৬৫% দগী য়াম্না হেন্না হন্থৈ। মসিনা, মতমচানা কেসশিং অদুবু মতম চানা খঙদোকপা ঙমহৌবা অমসুং কেসশিং অদুগী মতিক চাবা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত তৌনবা ঐখোয়না হোৎনজখিবশিং অদুবু ময়েক শেংনা উৎলি।
অশিবশিং অদুগী মতাংদা নৈনবা মতমদা শিরিবশিংগী মরক্তা ৬৪%না নুপানি অমসুং ৩৬%না নুপিনি।.চহি মতাংগী ওইনা খায়দোকপদা, চহি ১৫দগী তাবশিংগী শিবগী চাংনা ০.৫%নি, চহি ১৫-৩০ ফাওবগী কাংলুপ্তা ২.৫%নি, চহি ৩০-৪৫ গী কাংলুপ্তা ১১.৪%নি, চহি ৪৫-৬০ ফাওবগী কাংলুপ্তা ৩৫.১%নি অমসুং চহি ৬০দগী হেন্বাশিংগীনা ৫০.৫%নি। মখাতানা শিবগী কেসশিং অদুগী ৭৩% অমদি কো-মোরবিদিতী লৈবা কাংলুপনি। অহল ওইরবশিং (চহি ৬০গী মথক) অমসুং কো-মোরবিদিতীশিং লৈবা মীওইশিং অসিনা কোবিদ-১৯গীদমক্তা খ্বাইদগী খুদোংথিনীংঙাই ওইবা কাংলুপনি।
মীয়ামদা খঙহল্লি মদুদি কোবিদকী ওইনা চৎকদবা লমচৎ-শাজৎকী মতাংদা কম্যুনিতী এৱেয়রনেস পীবা হায়বসি লাইনা অসিনা শন্দোরকপদগী থিংনবা মরু ওইবা পাম্বৈ অমনি।ইশা লু-নান্না থম্বা, খুৎ-শা লু-নান্না থম্বা অমসুং স্বর হোনবগী লিচৎ-সাজৎশিং অমসুং অকোইবদা লৈরিবশিংগী সেনিতেশনদা মিৎয়েং চংবা মথৌ তাই। ফেস কোভরশিং শিজিন্নবা অমসুং মীয়াম তিনবা মফমশিংদা ফেস মাস্কশিং শিজিন্নগদবনি অমসুং ফিজিকেল দিসতেন্সিং অসি ইনগদবনি। মীয়াম তিনবা লেপকদবনি। তঙাইফদবা অমসুং হকশেলগা মরী লৈনবা থবকশিং নত্তনা য়াম্না খুদোংথিনীংঙাই ওইবা কাঙলুপশিংগী মীওইশিংনা য়ুমদগী লেংদনা লৈগদবনি।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা ৱাকৎশিং, গাইদলাইনশিং অমসুং পাউতাকশিংগীদমক্তা তশেংবা অমসুং অনৌবা ই-পাউশিংগীদমক্তা চানবীদুনা https://www.mohfw.gov.in/ অমসুং @MoHFW_INDIAদা চংবীয়ু।