Ministry of Health and Family Welfare
Updates on COVID-19
India has only 7.9 cases/ lakh population compared to the world figure of 62.3 cases/ lakh Recovery rate improves to 39.6 %
20 MAY 2020 6:23PM by PIB Delhi
Through a graded, pre-emptive and pro-active approach, Government of India is taking several steps along with the States/UTs for prevention, containment and management of COVID-19. These are being regularly reviewed and monitored at the highest level.
India has been relatively able to decelerate the pace of COVID-19 and the impact can been seen in the data of COVID-19 cases. Compared to the global scale, where there are 62.3 cases per lakh, India still has only 7.9 cases/ lakh population. Similarly, for mortality per lakh population, while the global average rate is 4.2, India’s figure is pegged at 0.2. The relatively low death figures represent timely case identification and clinical management of the cases.
The focus on clinical management and recovery has resulted in the improvement in the recovery rate. More than 39.6 % of the confirmed cases have recovered bringing the total to 42,298 recoveries, as of today. This is a reminder that the disease is curable and the clinical management protocols adopted by India are effective. It is observed in the recovery data that about 2.9% of all active cases under management require Oxygen support; about 3% of the active cases under management require ICU support and 0.45% of the active cases under management require ventilator support. India has concurrently been focusing on upgrading COVID dedicated health infrastructure.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
মালেমগী মীশিং লাখ খুদিংগী কেস ৬২.৩ অদুগা চাংদম্নবদা ভারতকী মীশিং লাখ খুদিংগী কেস ৭.৯ ওইরি, ফগৎলকপগী চাং চাদা ৩৯.৬তা হেঙ্গৎলে
20 MAY 2020 6:23PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ ঙাকথোক্নবা অমসুং মেনেজমেন্তকীদমক রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগা লোয়ননা তোঙান-তোঙানবা খোংথাং কয়া পায়খৎলি। মসিবু চাং নাইনা অৱাংবা থাক্তা য়েংশিল্লি।
ভারতনা কোবি-১৯ শন্দোকপগী খোংজেল তপথহনবা ঙম্লি অমদি ইম্পেক্ত অদু কোবিদ-১৯ কেসশিংগী দেতাদা উবা ফংগনি। গ্লোবেল স্কেল মীশিং লাখ খুদিংগী কেস ৬২.৩ অদুগা চাংদম্নবদা ভারতকী মীশিং লাখ খুদিংগী কেস ৭.৯ ওইরি। মদুগা মান্ননা মীশিং লাখ খুদিংদা শিবগী চাং অসি মালেমগী ওইনা ৪.২ ওইবদা ভারতকী ওইনা ০.২ ওইরি।
ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত অমসুং রিকোবরীদা মিৎয়েং থম্বনা রিকোবরী রেৎ হেঙ্গৎহল্লে। ঙসি ফাওবদা মীওই ৪২,২৯৮ নাবা ফদুনা চাদা ৩৯.৬ নাবা ফরে। লাইনা অসি লাইয়েংবা ঙম্মি হায়বা নীংশিংহল্লে অমদি ভারতনা এদোপ্ত তৌরিবা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত প্রোতোকোলশিং অসি ইফেক্তিব ওইরি। রিকোবরী দেতাদা মসি উবা ফংলে মদুদি মেনেজমেন্তকী মখাদা এক্তিব কেস পুম্নমক্কী চাউরাক্না চাদা ২.৯না ওক্সিজেন সপোর্ত দরকার ওইরি, মেনেজমেন্তকী মখাদা এক্তিব কেস চাদা ৩না আই.সি.য়ু. সপোর্ত দরকার ওইরি অমদি মেনেজমেন্তকী মখাদা এক্তিব কেস চাদা ০.৪৫না ভেন্তিলেতর সপোর্ত দরকার ওইরি। ভারতনা কোবিদ দেদিকেতেদ হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং অপগ্রেদ তৌবদা পুল্লপ পুন্না মিৎয়েং থম্লি।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইসুশিং, গাইদলাইনশিং অমসুং এদভাইজরীদা ঔথেন্তিক অমসুং অপদেত ওইবা ইনফোর্মেশন পুম্নমক্কীদমক চানবীদুনা চাং নাইনা ভিজিৎ তৌবীয়ু https://www.mohfw.gov.in/.