Cabinet
Cabinet approves modifications in the existing "Partial Credit Guarantee Scheme (PCGS)"
Portfolio Guarantee for purchase by PSBs of Bonds or Commercial Papers (CPs) with a rating of AA and below
20 MAY 2020 2:30PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved the Sovereign portfolio guarantee of up to 20% of first loss for purchase of Bonds or Commercial Papers (CPs) with a rating of AA and below (including unrated paper with original/ initial maturity of up to one year) issued by NBFCs/ MFCs/Micro Finance Institutions (MFIs) by Public Sector Banks (PSBs) through an extension of the Partial Credit Guarantee Scheme (PCGS).
The Cabinet also approved modifications in the existing PCGS on purchase of pooled assets, increasing its coverage by—
• Making NBFCs/HFCs reported under SMA-1 category on technical reasons alone during the last one year period prior to 1.8.2018 eligible. Earlier NBFCs/HFCs reported as SMA-1 or SMA-2 during this period were ineligible under the Scheme.
• Relaxing the net profit criteria to the extent that the concerned NBFC/HFC should now have made a profit in at least one of the financial years of FY2017-18, FY 2018-19 and 2019-20. Earlier, the NBFC/HFC should have made a net profit in at least one of the financial years of FY 2017-18 and2018-19.
• Relaxing the criteria regarding date of origination of assets to include newassets originating up to at least six months prior to the date of initial poolrating. Earlier, only assets originated up to 31.3.2019 were eligible underthe Scheme.
• Extending the Scheme from 30.6.2020 to 31.3.2021 for purchase of pooled assets.
The existing PCGS was issued on 11.12.2019 offering sovereign guarantee of up to 10% of first loss to PSBs for purchasing pooled assets worth rated BBB+ or above worth up to Rs. 1,00,000 crore, from financially sound NBFCs/ MFCs. The outbreak of COVID-19 along with lockdown of business activity has now necessitated adoption of additional measures to support NBFCs and HFCs - On the liabilities side by providing a sovereign guarantee to cover purchase of Bonds/CPs issued by NBFCs/HFCs as well as MFIs which also play a critical role in extending credit to small borrowers; and on the assets side by modifying the existing PCGS to widen its coverage,
Implementation schedule:
The window for this one-time partial credit guarantee offered by Gol will remain open till 31st March, 2021 for purchase of pooled assets and for the period as specified under the Scheme for purchase of Bonds/CPs, or till such date by which Rs. 10,000 crore worth of guarantees, including both guarantees toward purchase of pooled assets and Bonds/ CPs, are provided by the Government, whichever is earlier.
Impact:
COVID-19 crisis and consequent lockdown restrictions are likely to have a negative impact on both collections and fresh loan disbursements, besides a deleterious effect on the overall economy. This is anticipated to result not only in asset quality issues for the NBFC/ HFC/ MFI sector, but also low loan growth as well as higher borrowing costs for the sector, with a cascading effect on Micro, Small and Medium Enterprises (MSMEs) which borrow from them. While the RBI moratorium provides some relief on the assets side, it is on the liabilities side that the sector is likely to face increasing challenges. The extension of the existing Scheme will address the liability side concerns. In addition, modifications in the existing PCGS will enable wider coverage of the Scheme on the asset side also. Since NBFCs, HFCs and MFIs play a crucial role in sustaining consumption demand as well as capital formation in small and medium segment, it is essential that they continue to get funding without disruption, and the extended PCGS is expected to systematically enable the same.

মন্ত্রীমন্দল
কেবিনেৎনা হৌজিক লৈরিবা “পার্সিয়ল ক্রেদিৎ গরেন্তি স্কিম (পি.সি.জি.এস.)” শেমদোকপদা অয়াবা পীখ্রে
এ.এ. অমসুং মখাগী রেতিং ওইবা বোন্দশিং নত্ত্রগা কম্মর্সিএল পেপরশিং(সি.পি.)গী পি.এস.বি.শিংনা লৈবগীদমক পোর্তফোলিও গর্রেন্তী পীখ্রে
20 MAY 2020 2:30PM by PIB Imphal
প্রাইম মিনিস্তর শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌরগা ফংমখিবা য়ুনিয়ন কেবিনেৎনা পার্সিএল ক্রেদিৎ গরেন্তি স্কিম (পি.সি.জি.এস.)গী অহেনবা শরুক অমগী খুত্থাংদা পব্লিক সেক্তর বেঙ্কশিং (পি.এস.বি.)গী এন.বি.এফ.সি.শিং/এম.এফ.শিং / মাইক্রো ফাইনান্স ইন্সতিত্যুসনশিং (এম.এফ.আই)না থোকপা রেতিং এ.এ.. অমসুং মখা (চহি অম ফাওবগী ওরিজিনেল/ইনিসিএল মেচ্যুরিতিগা লোয়ননা অনরেতেদ পেপরশিং য়াওনা) লৈবা বোন্দশিং নত্ত্রগা কম্মর্সিয়ল পেপরশিং (সি.পি.) পর্চেজ তৌবদা অহানবা মাংবগী ২০% ফাওবা সোভরেন পোর্তফিলিও গরেন্তী পীনবা অয়াবা পীখ্রে।
কেবিনেৎনা পুল্দ এসেৎশিং লৈবদা মখাদা পীরিবা অসিদা হেনগৎহন্দুনা হৌজিক লৈরিবা পি.সি.জি.এ. অসি শেমদোকপদা অয়াবা পীখ্রে –
১.০৮.২০১৮গী মাংওইননা হৌখিবা চহী অমগী মতমগী মনুংদা তেক্নিকেলগী মরমশিং খক্তদা এস.এম.এ-১ কাংলুপকী মখাদা রেপোর্ত তৌখিবা এন.বি.এফ.সি.শিং/ঐস.এফ.সি.শিং ইলিজিবল ওই। মমাংদা স্কিম অসিগী মখাদা মসিগী মতম অসিগী মনুংদা এস.এম.এ.-১ নত্র্গা এস.এম.এ.-২ ওইনা রিপোর্ত তৌখিবা এন.বি.এফ.সি.শিং/ঐস.এফ.সি.শিং ইলিজিবল ওইদে।
• নেৎ প্রোফিৎ ক্রাইতেরিয়াদা কোমথোক্তুনা মসিনা মরী লৈনরিবা এন.বি.এফ.সি./ঐস.এফ.সি.না শেনবা চহী এফ.ৱাই.২০১৭-১৮, এফ.ৱাই.২০১৮-১৯ অমসুং ২০১৯-২০গী মনুংদা য়ামদ্রবদা অমদা হৌজিক ফাওবদা শেনদোং ফংলগনি। মমাংদা এন.বি.এফ.সি./ঐস.এফ.সি. না য়ামদ্রবদা এফ.ৱাই.২০১৭-১৮ অমসুং ২০১৮-১৯গী শেনবা চহী অমদা অপুনবা শেনদোং অমা ফংলমগনি।
• এসেৎশিংগী ওরিজিনেসনগী তাংগী মতাংদা ক্রাইতেরিয়া কোমথোকপদা পুলরেতিংগী অহানবা তাংগী মমাংদা য়ামদ্রবদা থা তরুক ফাওবা অনৌবা এসেৎশিং ওরিজিনেৎ তৌবা য়াওই। মমাংদা স্কিম অসিগী মখাদা ৩১.৩.২০১৯ ফাওবগী এসেৎশিং খক্তা ওরিজিনেৎ তৌবা ইলিজিবল ওইরম্মি।
• পুল্দ এসেৎশিং লৈনবগীদমক স্কিম অসি ৩০.০৬.২০২০দগী ৩১.৩.২০২১ ফাওবা শাংদোকখ্রে।
হৌজিক লৈরিবা পি.সি.জি.এস. অসি ১১১২.২০১৯দা থোকপনি অমসুং শেন্থুম মরাং কায়না লৈবা এন.বি.এফ.সি.শিং/এম.এফ.সি.শিংদগী রেত বি.বি.বি+ নত্ত্রগা লুপা করোর ১,০০,০০গী মমল ওইবা পুল্দ এসেৎশিং লৈবদা পি.এস.বি.শিংদা অহানবা মাংবগী ১০% ফাওবা সোভরেন গরেন্তী পীবা অমনি। ব্যুজিনেসকী থবক থৌরমশিং লোকদাউন তৌবগা লোয়ননা কোবিদ-১৯ থোরকপা অসিনা হৌজিক এন.বি.এফ.সি.শিং অমসুং ঐচ.এফ.সি.শিং মতেং পাংনবা অএনবা খোংথাং লৌবা মথৌ তারে অমসুং এন.বি.এফ.সি.শিং/ঐচ.এফ.সি.শিংগা লোয়ননা অপীকপা বোরোৱরশিংদা শেল পুথোকপদা অচৌবা থৌদাং লৌরিবা এম.এফ.আই.শিংদসু বোন্দশিং/সি.পি.শিং লৈবদা সোভরেন গরেন্তী অমা পীদুনা মতেং পাংগনি; অমসুং হৌজিক লৈরিবা পি.সি.জি.এস.অসি কভরেজ চাওথোকহন্দুনা এসেৎকী মাইকৈদা লেপকনি।
ইমপ্লিমেন্তেসন সেদ্যুল:
জি.ও.আই.না পীবা ৱান তাইম পার্সিএল ক্রেদিৎ গরেন্তি অসি পুল্দ এসেৎশিং লৈবগী মার্চ ৩১, ২০২১ফাওবা মতম পীখিগনি অমসুংবোন্দশিং.সি.পি.শিং লৈনবা স্কিম অসিদা পীরিবা মতম নত্ত্রগা পুল্দ এসেৎশিং অমসুং বোন্দশিং/সি.পি.শিং অনিমক লৈবগী লুপা করোর ১০,০০০ গী গরেন্তী য়াওনা সর্কারনা থুনা মতম পীরগনি।
চৈথেং:
কোবিদ-১৯গী অৱাবা অমসুং মসিদগী থোরকপা লোকদাউনগী অথিংবশিংনা অপুনবা শেনমিৎলোনদা তথরকপা অমা লৈজরবসু লোন খোমগৎপা অমসুং অনৌবা লোন পীবদা মায় পাকওইদবা ফল অমা লৈগনি। মসিনা এন.বি.এফ.সি./ঐচ.এফ.সি./এম.এফ.আই. সেক্তরগী এসেৎ ক্বালিতিগী ফল অকায়বা পীবদা নত্তনা লোন পুবগী চাং হন্থবগা লোয়ননা মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইসশিং (এম.এস.এম.) খংহেন হেনগৎপগা লোয়ননা বোরোৱিং কোস্তশিং ৱাংগনি। আর.বি.আই.গী মোরেতোরিয়ম্না এসেৎশিংগী মাকৈদা মতেং খরা পাংলবসু সেক্তর অসি অৱাবা মায়োক্নবা মসিং হেনগৎলক্কবা মওংদা লৈ। হান্না লৈরিনা স্কিম অসিগী এক্তেন্সন অসি মরি লৈনবশিংগী কা্ন্নবা পীরগনি। মসিদগী হেন্না হান্না লৈরম্বা পি.সি.জি.এস. অসিনা এসেৎকী মায়কৈদা স্কিমগী পাকশন্না কোনশিনবা ঙমলগনি। অপীকপা অমসুং ময়াই ওইনা সেগমেন্তশিংদা কঞ্জম্পসন দিমান্দগা লোয়ননা কেপিতেল ফোর্মেসন লেংদনা থম্বদা ‌এন.বি.এফ.সি.শিং, ঐচ.এফ.সিশিং অমসুং এম.এফ.আই.শিং মরুওইবা থৌদাং লৌরকপনা মখোয়না অথিংবা লৈতনা শেন্থং ফংবা মথৌ তাই অমসুং শাংদোক্লবা পি.সি.জি.এস. অসিনা মসি সিস্তেমেতিক ওইনা য়াহনগনি হায়না থাজৈ।