য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
শেল-থুম মন্ত্রীনা ঙসি লাউথোকখিবা অদুনা ঐখোয়গী খুঙ্গংগী শেন-থুম অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহল্লগনি লোয়ননা লায়রবা অমসুং কোইচৎ চৎলগা থবক থিরিবা শিন্মী করোর কয়া থবক ফংহল্লগনি : য়ুমল-কৈরৈ মন্ত্রী
ইকোনোমিক পেকেজ অসিনা হকশেল, লাইরিক তম্বা অমসুং ললোন-ইতিক্কী হিরমশিংদা অচৌবা অওনবা অমা পুরক্লগনি : অমিৎ শাহ
কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা পি.এম. মোদীনা পায়খৎলিবা থবকশিং অসি চাউখৎলবা লৈবাকশিংদগী হেল্লে : য়ুমল-কৈরৈ মন্ত্রী
17 MAY 2020 4:20PM by PIB Imphal
ঙসি ইকোনোমিক পেকেজ লাওথোকখিবগীদমক য়ুনিয়ন য়ুমল-কৈরৈ মন্ত্রী অমিৎ শাহনা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং শেল-থুম মন্ত্রী নিরমালা সিতারমন থাগৎলি। মহাক্না হায়খি মোদী সরকারনা ঙসি লাউথোক্লিবশিং অসিনা অত্মানির্ভর ভারতকী ৱাখল্লোনশিং থবক ওইনা পাংথোকপা ঙমহল্লগনি। হায়রিবা থবকশিং অসিনা লায়রবা মীওই করোর কয়াদা থবক ফংহন্দুনা হকশেল, লাইরিক তম্বা অমসুং ললোন-ইতিক্কী হিরমশিংদা অচৌবা অওনবা অমা ওইরগনি।
ভারতকী খুঙ্গংগী চাকথুংগী মতাংদা শাহনা হায়খি, এম.জি.এন.আর.জি.ই.এসকী মখাদা মোদী সরকারনা লুপা করোর ৪০,০০০গী অহেনবা শেনফম কাইথোক্লিবা অসিনা লায়রবশিং অমসুং কোইচৎ চৎলগা থবক থিরিবা শিন্মীশিং থবক ফংহনবদা মতেং পাংবতা নৎতনা মসিনা তুংকোইনা লৈহৌগদবা হিংনবা লম্বীশিং শেমগৎপদা মতেং পাংগনি। মসিনা ঐখোয়গী খুঙ্গংগী শেল-থুম অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউনা ফগৎহনগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
কোবিদ-১০ থেংনবদা পি.এম. মোদীগী লমজিং থাগৎলদুনা য়ুমল-কৈরৈ মন্ত্রীনা হায়খি ভারতনা পায়খৎলিবা থবকশিং অসিনা চাউখৎলবা লৈবাকশিংদগী হেল্লে। ভারতকী হকশেলগী থবকশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্দুনা তুংদা অসিগুম্বা লাইচৎ লাকপা মতমদা ভারতনা থৌরাং তৌনবা প্রধান মন্ত্রীনা ৱারেপ লৌরে। জিলা খুদিংমক্ত লৌনগনবা লায়নাশিংগী হোস্পিতালশিং লিংখৎনবা, লেব নেতৱার্ক অমসুং সর্ভিলেন্স কনখৎহন্নবা অমসুং রিছর্স পুক্নিং থৌগৎনবা ভারতনা হকশেলগী লমদা চাদিং তৌবা হেনগৎহন্নবা মোদী সরকারনা ৱারেপ লৌরে। মসিগী থবক অসিনা মেদিকেল সেক্তরদা ভারতনা মাংজিল থাগনি হায়না ঐনা থাজবা থম্লি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
পব্লিক সেক্তর ইন্তরপ্রাইজ পোলিসি নৌনা শেমদোকপা, আই.বি.সি.গা মরী লৈনবা থবকশিংগী মখাদা ললোন-ইতিক পাংথোকপা মখা তানা লাইহন্নবা, কম্পেনি এক্তকী প্রোবিজনশিং দিক্রিমিনেল্লাইজেসন তৌবগী মতাংদা অমিৎ শাহনা হায়খি অসিগুম্বা ৱারেপশিং অসিদা মশা—রোমদোম লেপচবা ভারত অমা শেমগৎনবা পি.এম. মোদীগী তুংগী মীৎয়েং অমসুং থাজবশিং অদু মমি তারি।
য়ুমল-কৈরৈ মন্ত্রীনা হায়খি, রাজ্যশিংনা শেন পুবা য়াবগী চাং হেনগৎহন্দুনা মখোয়দা লুপা করোর ৪.২৮গী অহেনবা ফংহন্নবা মোদী সরকারনা ৱারেপ লৌরে। এপ্রিল থাদা তেক্সশিংদগী ফংলকপা শেনফমদগী কেন্দ্রনা রাজ্যশিংদা লুপা করোর ৪৬,০৩৮ ; রেভিন্যু দিফিসিৎ গ্রান্তকী লুপা করোর ১২,৩৯০ অমসুং লুপা করোর ১১,০০০গী এস.দি.আর.এফ ফন্দশিং পীখ্রে।

Ministry of Home Affairs
Today’s Announcements by FM to greatly boost our Rural Economy and Infrastructure, as well as provide Employment to crores of Poor people and Migrant Workers: Home Minister
The Economic Package to be a Game Changer for Health, Education and Business sectors: Shri Amit Shah
PM Modi’s leadership in handling COVID-19 has outshined several Developed Nations: Home Minister
17 MAY 2020 4:20PM by PIB Delhi
Union Minister for Home Affairs, Shri Amit Shah, thanked Prime Minister Shri Narendra Modi and Finance Minister Smt. Nirmala Sitharaman for today’s economic package announcements. He said, “Today’s announcements by Modi government will go a long way in realising the idea of Aatmanirbhar Bharat. These steps will prove to be a game changer for health, education and business sectors, which would provide employment to crores of poor.
Talking about allocation for rural India, Shri Shah said, “The additional allocation of Rs. 40,000 crores under MGNREGS by Modi government will not only help in generating employment for the poor and migrant workers, but will also help create durable livelihood assets”. This would greatly boost our rural economy and infrastructure, he added.
Home Minister hailed PM Modi’s leadership in handling COVID-19 and said that it has outshined several developed nations. “PM has resolved to prepare India for any such pandemic in the future, by strengthening and revamping India’s health sector. Modi government has decided to increase India’s health expenditure to create Infectious Diseases Hospital Blocks in every district, strengthening lab network and surveillance, and encouraging research. I am sure this foresight will take India way ahead in the medical sector”, he said.
Speaking on the decision on reimagining the Public Sector Enterprise Policy, focus on further improving Ease of Doing business through IBC related measures and decriminalisation provisions in the Companies Act, Shri Shah said that such decisions reflect PM Modi’s futuristic vision and commitment towards a self-reliant India.
Modi government has decided to increase borrowing limit of States, which will give them extra resource of Rs. 4.28 lakh crore, the Home Minister said. Talking about other funds already given to States, he added that the Centre had previously given Rs. 46,038 crore through devolution of taxes in April; Revenue Deficit Grants of Rs.12,390 crore; and, SDRF funds to the tune of Rs.11,000 crore.