কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
আত্মনির্ভর ভারতকী মখাদা করোর ৮গী মাইগ্রেন্ত লেবরশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংশিংদা চানবা চেং-হৱাই লেম্না ফংহনগদৌরি
রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা চেং-হৱাইশিং লেম্না ফংহনগনি; ভারত সরকারনা অচংবা শেল পুম্বা পুথোক্কনিঃ শ্রী রাম বিলাস পাসৱান
অগস্ত ২০২০দা রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী ২৩না জাতি অমা কার্দ অমগী শরুক অমা ওইরগনি
16 MAY 2020 5:20PM by PIB Imphal
মোদী সরকারনা মাইগ্রেন্ত লেবরশিং অমসুং লাইরবশিংগী অৱাবদা শরুক য়ারি অমশুং ফূদ এন্দ কঞ্জুমর এফেয়র্সকী মন্ত্রালয়না মীপুম খুদিং চরা হেন্দনবা হোৎনবা য়াবা হোৎনরি। ঙসি কৃশি ভৱন্দা ভিডিও কনফরেন্স তৌদুনা পাউমীশিংগা উনবা অমদা কঞ্জুমর এফেয়র্স, ফূদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী কেন্দ্র মিনিস্তর, শ্রী রাম বিলাস পাসৱান্না হায়খ্রে। মে ১২, ২০২০দা ভারতকী প্রধান মন্ত্রি শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুপা কোতি লাক্ষ ২০ গী অখন্নবা পেকেজ অমা লাউথোকখ্রে। শেন্মিৎলোনগী পাম্বৈ অমা ওইনা (আত্মনির্ভর ভারত অভিয়ান)গী মখাদা অতেনবা মতম অমদি অশাংবা মতমগী মওংদা লাইরবশিংগীদমক পাম্বৈ হৌদোক্লি হায়না শেল-থুমগী মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মলা শিতারমন্না হায়খ্রে। হায়রিবশিং অসিগী মনুংদা লাইরবা মাইগ্রেন্ত লেবর কোতি ৮দা চেং হৱাই লেম্না ফংহল্লগনি হায়রি। নেস্নেল ফুদ সেক্যুরিতী এক্ত নৎত্রগা রাজ্যগী স্কীম পি.দি.এস. কার্দ পায়দবা মীওইশিংদা মীওই খুদিংগী থা অমদা কে.জি. ৫ গী চাংদা থা অনিগী (মে অমসুং জুন থাগী ) চেং-হৱাই ফংহবা য়াওরি।
কঞ্জুমর এফেয়র্স অমদি ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী মন্ত্রী শ্রী রাম পাসৱান্না ভিদিও কনফেরেন্স তৌদুনা ঙসি ন্যু দিল্লীদা প্রেসকা ৱারী শানবা
কোবিদ-১৯গী অরেপ্পা লৈতবা মওংগী ওইরিবা ফীভমসিদা মাইগ্রেন্তশিংগী অৱাবা কোকহন্নবা অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংশিংদা শোয়দনা চেং-হৱাই ফংহন্নবা এল.এম.তি.গী চেং-হৱাই ৮ য়ুনিয়ন রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা য়েন্থোকখ্রে অমসুং ভারত সরকারনা রাজ্য অসিগী মনুংদা গারী, দীলরশিংগী মার্জিন্নচিংবশিংগা কোন্ননা য়েন্থোকপা অসিদা চংগদবা চাদিংপুম্বা ককথগনি হায়না শ্রী পাসৱান্না হায়খি।
রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী লমশিংদা য়েন্থোক্নবগী ওর্দর থোকখ্রে হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। অকক্নবা রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী এন.এফ.এস.এ.গী মখাদা লৈবা অপুনবা বেনিফিসিয়রীশিংদগী শরুক ১০% দা য়েন্থোকখ্রে। বেনিফিসিয়রীশিং মশক খঙদোকপা অমসুং অসিগুম্বা চেং-হৱাইশিং য়েন্থোকপা অসি মরি লৈনবা রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংনা তৌগদবনি।
চেং-হৱাইশিং মপুং ফানা য়েন্থোক্লবা মতুংদা মখোয়দা য়েন্থোকপগী মওং অদু পি.এম.জি.কে.ৱাই.গী মতাংদা চৎনরিবা অদু হেন্না চাওবা মওংদা ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন বিভাগতা হায়বা ঙম্ননবা মেকানিজম অমা শেমগৎনবা খঙহনখ্রে হায়না শ্রী পাসৱান্না হায়খি। করিগুম্বা চে-হৱাই য়েন্থোকপদা লেমহৌবা/অৱাৎ-অপা লৈরগদি জুলাই ১৫, ২০২০ ফাওবা রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংনা বিভাগ অসিদা পাও খঙহল্লকপা য়াই। চেং-হৱাই য়েন্থোকপগী মতাংদা খন্ননবা মথংগী চয়োলদা রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংনা মীফম অমা ফমগদৌরি শ্রী পাসৱান্না হায়খি।
মসিদা নত্তনা ‘জাতি অমা কার্দ অমা’ হায়বা স্কীম অসিগী মখাদা রেসন কার্দপু নেস্নেল পোর্তেবিলিতী ওইনবগীদমক বিভাগ অসিনা ইন্তিগ্রেতেদ মেনেজমেন্ত ওফ পব্লিক সিস্তেম মেনেজমেন্ত( আই.এম.-পি.দি.এস. )না হৌখ্রে হায়না হায়খি। মে ১, ২০২০দা রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী ১৭কী বেনিফিসিয়রীশিংনা ‘জাতি অমা কার্দ অমা’ স্কীম হৌদোকখ্রে হায়রদুনা মহাক্না মখা তানা পাউদমখি। জুন ২০২০দা রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী ৩ অমসু হাপচিন্দুনা অগস্ত ২০২০দা পুন্না রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী ২৩না স্কীম অসিগী শরুক অমা ওইরগনি হায়না হায়খি। এফ.পি.দি. বিভাগনা রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী পুম্নমক্তা চৎনহন্নবা পান্দম থম্লি। তমথিরবা কোবিদ-১৯গী মতম অসিদা মাইগ্রেন্ত লেবরশিংনা ও.এন.ও.সি. স্কীমগী কান্নবা ফংলগনি, মসিনা জাতি অমা কার্দ অমগী মনুংদা চনবা রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী মফম অমদা বাইওমেত্রিক ভেরিফিকেসন তৌদুনা পি.দি.এস. বেনিফিসিয়রীশিংনা এফ.পি.এস.কী দুকান অমদগী হেক্তা মখোয়গী রেসন কার্দ অদু লৌথোকপা য়াগনি।
রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী ওইনা মাইগ্রেন্ত লেবরশিংগী চানবা চেং-হৱাইগী অতৈ ফংফমশিংগী মতাংদা খঙনবগীদমক মসিদা ক্লিক তৌবীয়ু।

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Free food grains to 8 crore migrant labourers and their families to be provided under Atma Nirbhar Bharat Abhiyaan
Food grains allocated to States / UTs, Government of India to bear entire cost: Shri Ram Vilas Paswan
23 states/UTs will be part of One Nation One Card scheme by August 2020: Shri Paswan
16 MAY 2020 5:20PM by PIB Delhi
The Modi Government is sensitive to the plight of the migrant labourers and the poor and the Ministry of Food and Consumer Affairs is doing everything possible to ensure that no one is hungry. This was stated by Union Minister for Consumer Affairs, Food and Public Distribution Shri Ram Vilas Paswan during a media interaction via video conference in Krishi Bhawan today. The Prime Minister Shri Narendra Modi announced a special economic and comprehensive package of Rs 20 lakh crore on 12 May 2020. As part of the Economic Measures (Atma Nirbhar Bharat Abhiyaan) the Finance Minister Smt. Nirmala Sitharaman announced many short and long term measures for supporting the poor including migrant workers.This includes distribution of free food grains and pulses to 8crore migrant labourerswho arenot covered under National Food Security Act or State Scheme PDS Cards @ 5 kg per person per month free of cost for two months (May & June, 2020).
The Minister of Consumer Affairs and Food & Public Distribution, Shri Ram Vilas Paswan interacted with the Press through video conference in New Delhi today.
Shri Paswan said that to mitigate plight of migrants during this precarious COVID-19 situation and also ensure availability of food grains to them and their families, 8 LMT of food grains has been allocated to States / UTs and the Government of India will bear the entire cost on account of such distribution including transportation within the State, dealers’ margin etc.
He further said that the State/UT wise allocation orders have been issued. Allocation has been made taking 10% of the total number of beneficiaries covered under NFSA in a particular State/UT. He said that identification of beneficiaries and distribution of food grains to such beneficiaries will be the responsibility of respective State / UT Government.
Shri Paswan informed that the States / UTs have been requested to put in place a mechanism to share their details after fully distributing allocated food grains, with the Dept of Food and Public Distribution, by and large on the pattern adopted in the case of PMGKAY. The States / UTs may report the distribution details with leftover/ balance food grain, if any, to this Department not later than 15 July, 2020. Shri Paswan said that he will convene a meeting with all State/UT Food Ministers next week to review the distribution of food grains.
Further, Shri Paswan said that to ensure National Portability of ration card under ‘One Nation One Card’ Scheme, the department has started Integrated Management of Public Distribution System (IM-PDS). He further informed that as on 1st May 2020 beneficiaries of 17 states/UTs have onboarded the ‘One Nation One Card’ scheme. He said 3 more states/UTs will be added by June 2020 and by August, 2020 total 23 states/UT will be part of this scheme. He said the DoFPD is targeting to implement this plan in all State/UTs by March 2021. He said that in the time of COVID-19 Pandemic, the migrant labourers will benefit most with ONOC scheme, as PDS beneficiaries can draw their ration at any FPS shop with biometric verification anywhere across the ‘One Nation One Card’ covered states/UTs.
For details of State/UT wise additional allocation of food grains for migrant labourers please click here.