Ministry of Health and Family Welfare
15th meeting of GoM on COVID-19 held; reviews current status, preparedness and actions for management of COVID-19
Dr. Harsh Vardhan emphasizes to focus on high load area management and case fatality management
15 MAY 2020 3:29PM by PIB Delhi
The 15th meeting of the high level Group of Ministers (GoM) on COVID-19 was held at Nirman Bhawan, here today, under the chairmanship of Dr. Harsh Vardhan, Union Minister of Health & Family Welfare. Sh. Hardeep S. Puri, Minister of Civil Aviation, Dr. S. Jaishankar, Minister of External Affairs, Sh. Nityananda Rai, Minister of State for Home Affairs, Sh. Mansukh Lal Mandaviya, Minister of State for Shipping, & Chemical and Fertilizers, and Sh. Ashwini Kumar Choubey, Minister of State for Health & Family Welfare were present, along with Sh. Bipin Rawat, Chief of Defence Staff.
A detailed presentation on the present status of COVID-19 cases globally and within the country was made. Worldwide the total number of COVID-19 positive cases stand at 42,48,389 with 2,94,046 deaths and the fatality rate pegged at 6.92%, whereas in India, the total number of COVID-19 positive cases stand at 81,970 with 2,649 deaths and the fatality rate pegged at 3.23%. So far, a total of 27,920 people have been cured. And if seen in the last 24 hours, 1,685 patients were found cured. This takes the total recovery rate at 34.06%. It was also highlighted that the impact of lockdown was seen on the Doubling Rate which improved from 3.4 days in the pre-lockdown week to 12.9 days in the last week.
The Group of Ministers (GoM) had in depth deliberation on containment strategy and management aspects of COVID-19, as well as the measures being taken by the Centre and various States. The GoM was informed that there are 30 municipal areas which are constituting 79% of India’s case load. GoM discussed that focus of COVID-19 management strategy needs to be on the States with highest number of confirmed cases and highest number of fatalities, and on treatment and case fatality management, for which timely detection of infection and contact tracing were the best way forward. GOM also discussed the challenges before various States/UTs arising from the returning migrant labourers and the returnees from abroad.
GoM was also apprised that various recommendations of Government of India for the containment zone management pertaining to indicators, root causes and action required are already shared with the States/UTs for better and effective management of COVID-19 by the Ministry of Health and Family Welfare.
GoM was also apprised about the growing medical infrastructure in the country and was informed that as on today, a total of 8,694 facilities comprising of 919 dedicated COVID hospitals, 2,036 COVID Health Centres and 5,739 COVID Care Centres with a total of 2,77,429 beds for severe and critical cases, 29,701 ICU beds and 5,15,250 isolation beds in care centres, are available. Also, as on date, 18,855 ventilators are now available to combat COVID-19 in the country. The Centre has also provided 84.22 lakh N95 masks and 47.98 lakh Personal Protective Equipments (PPEs) to the States/ UTs / Central Institutions. GoM was also informed that domestic manufacturers have reached the production capacity of nearly 3 lakh PPEs per day and about 3 lakh N-95 masks per day which is sufficient to meet the requirement of the country in the near future. In addition, manufacturing of ventilators by domestic manufacturers has also started and orders have been placed.
Dr. Balram Bhargava, DG, ICMR informed the GoM that the testing capacity has increased in the country to 1,00,000 tests per day through 509 government and private laboratories. Nearly 20 lakh cumulative tests have been conducted in the country, as on date. Advance machines for ramping up the testing facility has also been procured and ordered. Also, the National Centre for Disease Control (NCDC) had been equipped with the COBAS 6800, a fully automated, high end machine for performing real time PCR testing COVID-19 in the service of nation. COBAS 6800 will provide quality, high-volume testing with a high throughput of test around 1200 samples in 24 hours. The current availability of testing kits is sufficient enough and is being distributed through 15 depots of ICMR to the States/UTs.
The GoM was also informed about the efforts taken by the Ministry of External Affairs, Ministry of Civil Aviation in cooperation with the State Governments to prepare a staggered timeline of flights to bring back Indian citizens from various countries. In Phase-1 of the exercise, around 12,000 Indians have already been brought back and quarantined in the respective States. All due procedures like screening at the point of embarkation, and paid institutional quarantine facilities in the States have been undertaken as per the laid down guidelines.
Ms. Preeti Sudan, Secretary (HFW), Sh. Rajesh Bhushan, OSD/Secretary (HFW), Sh Pradeep Singh Kharola, Secretary (Civil Aviation), Sh. Anup Wadhawan, Secretary (Commerce), Prof. Balram Bhargava, DG-ICMR, Sh. Anand Swaroop, DG, ITBP, Sh. Dammu Ravi, Addl. Secretary (MEA), Sh. Anil Malik, Addl. Secretary (MHA), Dr. C.S. Mohapatra, Addl. Secretary (Economic Affairs), Sh. Lav Agarwal, JS (MoHFW), representative from M/O I&B and other officials were also present.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯দা জি.ও.এম.গী ১৫শুবা মীফম পাংথোকখ্রে; কোবিদ-১৯গী হৌজিক ওইরিবা ফিভম, শেম-শারিবশিং অমসুং পায়খৎলিবা থবক-থৌরমশিং য়েংশিনখ্রে
দা. হর্শ বর্ধন্না হায় লোদ এরিয়া মেনেজমেন্ত অমসুং কেস ফেতেলিতী মেনেজমেন্তদা মিৎয়েং থম্নবা অকনবা ৱাফম থমখ্রে
15 MAY 2020 3:29PM by PIB Imphal
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্র মন্ত্রী দা. হর্শ বর্ধনগী লুচিং মখাদা ঙসি নির্মন ভবনদা কোবিদ-১৯দা অৱাংবা থাক্কী গ্রুপ ওফ মিনিস্তর্স (জি.ও.এম.)কী ১৫শুবা মীফম পাংথোকখ্রে। মীফম অসিদা সিবিল এবিয়েসনগী মন্ত্রী হর্দীপ এস. পুরী, মপাল থৌরম পুবা মন্ত্রী দা. এস. জয়শঙ্কর, গৃহ রাজ্য মন্ত্রী নিত্যানন্দা রাই, শিপ্পিং অমদি কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজর্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী মনসুখ লাল মান্দাবিয়া অমসুং হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী রাজ্য মন্ত্রী অশ্বিনি কুমার চৌবেগা লোয়ননা চিফ ওফ দিফেন্স স্তাফ বিপিন রাৱৎ শরুক য়াখি।
মালেমগী থাক্তা অমসুং লৈবাক মনুংদা কোবিদ-১৯ কেসশিংগী হৌজিক ওইরিবা ফিভমদা প্রজেন্তেসন অমা লান্থোকখি। মালেম পুম্বদা কোবিদ-১৯ পোজিতিব কেস ৪২,৪৮,৩৮৯ য়ৌরে, মীওই ২,৯৪,০৪৬ লৈখিদবগা লোয়ননা শিবগী চাং চাদা ৬.৯২ ওইরি। অদুম ওইনমক ভারত্তা কোবিদ-১৯ পোজিতিব কেস পুন্না ৮১,৯৭০ ওইরি অমসুং শিবগী চাং চাদা ৩.২৩ ওইরি। হৌজিক ফাওবদা মীওি ২৭,৯২০ নাবা ফখ্রে। করিগুম্বা হৌখিবা পুং ২৪গী য়েংলগদি, মীওই ১৬৮৫ নাবা ফখ্রে। মসিনা অনাবা ফবগী অপুনবা চাং অসি চাদা ৩৪.০৬ ওইরি। লোকদাউন মমাংগী অরোইবা হপ্তাদা মসিগী চাং অসি নুমিৎ ৩.৪ ওইখি। মসিদা হৌখিবা হপ্তাদা নুমিৎ ১২.৯ ফাওবা ফগৎলক্লে।
গ্রুপ ওফ মিনিস্তর্স (জি.ও.এম.)না কোবিদ-১৯গী কন্তেনমেন্ত স্ত্রেতেজী অমসুং মেনেজমেন্ত এস্পেক্তশিংগা লোয়ননা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংনা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিং কুপথনা খন্ন-নৈনখি। ভারতকী কেস লোদকী চাদা ৭৯ লৈবা ম্যুনিসিপাল এরিয়া ৩০ লৈরি হায়না জি.ও.এম.দা পাউদমখি। মাইগ্রেন্ত লেবরশিং হলকপা অমসুং মীরৈবাক্তগী হল্লকপশিংদগী তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী মাংদা তারিবা শিংনবশিংগী মতাংদসু জি.ও.এম.না খন্ন-নৈনখি।
জি.ও.এম.দা মসিমসু খংহনখি মদুদি হকশেল অমসুং য়াইফ য়ু্ম্বাল মন্ত্রালয়না কোবিদ-১৯গী হেন্না ফবা অমসুং ইফেক্তিব মেনেজমেন্তকীদমক ইন্দিকেতরশিং, হৌরকফমশিং অমসুং দরকার ওইবা থবক-থৌরমশিংগা মরী লৈনবা ভারত সরকারগী তোঙান-তোঙানবা রিকমেন্দেসনশিংবু হান্ননা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগা লোয়ননা শেয়ার তৌখ্রে।
লৈবাক অসিদা হেঙ্গৎলক্লিবা মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচরগী মতাংদসু জি.ও.এম.দা পাউদমখি। ঙসি ফাওবদা পুন্না ফেসিলিতী ৮,৬৯৪ লৈরি, মদুদা দেদিকেতেদ কোবিদ হোস্পিতাল ৯১৯, কোবিদ হেল্থ সেন্তর ২,০৩৬ অমসুং কোবিদ কেয়র সেন্তর ৫,৭৩৯ য়াওরি। মসিদা য়াম্না লুবা কেসশিংগীদমক অপুনবা ফমুং ২,৭৭,৪২৯, আই.সি.য়ু. বেদ ২৯,৭০১ অমসুং আইসোলেসন বেদ ৫,১৫,২৫০ লৈরি। মসিদয়ু নত্তনা হৌজিক লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ থেংননবগীদমক ভেন্তিলেতর ১৮,৮৫৫ লৈরি। কেন্দ্রনা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিং/সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুসনশিংদা N95 মাস্ক লাখ ৮৪.২২ অমসুং পি.পি.ই. লাখ ৪৭.৯৮সু ফংহনখ্রে। জি.ও.এম.দা মসিমসু খংহনখি মদুদি দোমেস্তিক মেনুফেকচররশিংনা নুমিৎ খুদিংগী পি.পি.ই. লাখ ৩গী ময়া অমসুং N95 মাস্ক চাউরাক্না লাখ ৩ পুথোক্তুনা তুংদা লৈবাক অসিগী দরার ওইবশিং মতিক চানা ফংহল্লগনি।
আই.সি.এম.আর.গী দি.জি. দা. বলরাম ভারগভানা জি.ও.এম.দা পাউদমখি মদুদি গবর্নমেন্ত অমসুং প্রাইবেৎ লেবোরেতরী ৫০৯গী খুত্থাংদা নোংমদা তেস্ত ১,০০,০০০ তৌদুনা লৈবাক অসিদা তেস্তিং কেপাসিতী হেঙ্গৎলে। হৌজিক ফাওবদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত লাখ ২০ পাংথোকখ্রে। তেস্তিং ফেসিলিতী হেঙ্গৎহন্নবা এদভান্স মেচিনশিং লৈরে অমদি ওর্দর তৌখ্রে। মসিদসু নত্তনা নেস্নেল সেন্তর ফোর দিজিজ কন্ত্রোলনা রিয়েল তাইম পি.সি.আর. তেস্তিং পরফোর্ম তৌনবগীদমক মপুং ফানা ওতোমেতিক ওইবা হায় এন্দ মেচিন COBAS 6800 শিজিন্নরি। COBAS 6800না পুং ২দা চাউরাক্না সেম্পল ১২০০ তেস্ত তৌবা ঙমই। তেস্তিং কিৎশিং হৌজিক মরাং কায়না লৈরি অমদি রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা লৈরিবা আই.সি.এম.আর.গী দিপোৎ ১৫দা য়েন্থোকখ্রে।
এক্সতর্নেল এফিয়ার্স মন্ত্রালয় অমসুং সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়না তোঙান-তোঙানবা লৈবাকশিংদগী ভারতমচাশিং পুরক্নবগীদমক রাজ্যশিংগী তেংবাংগা লোয়ননা ফ্লাইৎশিংগী মতম য়াত্থোকপগী মতাংদসু জি.ও.এম.দা পাউদমখি। থৌরাং অসিগী অহানবা ফেজদা ভারত মচা চাউরাক্না ১২,০০০ পুরকখ্রে অমসুং মখোয়-মখোয়গী মরী লৈনবা রাজ্যশিংদা ক্বরেন্তাইন তৌখ্রে।
মীফম অদুদা প্রীতি সুদন সেক্রেতরী (ঐচ.এফ.দবল্যু), রাজেশ ভুশন ও.এস.দি./সেক্রেতরী (ঐচ.এফ.দবল্যু), প্রদীপ সিংহ খারোলা সেক্রেতরী (সিবিল এবিয়েসন), অনুপ ৱাধাৱন সেক্রেতরী (কমর্স), প্রোফেসর বলরাম ভারগাবা দি.জি.-আই.সি.এম.আর, অনন্দ স্বরুপ দি.জি. আই.তি.বি.পি., শ্রী দাম্মু রবি এদিস্নেল সেক্রেতরী (এম.ই.এ.), শ্রী অনিল মালিক এদিস্নেল সেক্রেতরী (এম.ঐচ.এ.), দা. সি.এস. মোহাপাত্রা এদিস্নেল সেক্রেতরী (ইকোনোমিক এফিয়ার্স), শ্রী লব অগরৱাল জে.এস. (এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু)গা লোয়ননা ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়দগী মীহুৎশিং অমসুং অতোপ্পা ওফিসিয়েলশিংসু শরুক য়াখি।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইসুশিং, গাইদলাইনশিং অমসুং এদভাইজরীদা ঔথেন্তিক অমসুং অপদেত ওইবা ইনফোর্মেশন পুম্নমক্কীদমক চানবীদুনা চাং নাইনা ভিজিৎ তৌবীয়ু https://www.mohfw.gov.in/.