প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়
অপাৰেশ্যন সমূদ্ৰসেতু- আই এন এছ জলস্ব দ্বিতীয় পৰ্যায়ৰ বাবে মালদ্বীপলৈ উভতিল
14 MAY 2020 6:15PM by PIB Guwahati
সাগৰীয় পথেদি ভাৰতীয় নাগৰিকক দেশলৈ প্ৰত্যাৱৰ্তনৰ সুবিধা দিয়া দ্বিতীয় পৰ্যায়ৰ অপাৰেশ্যন সমূদ্ৰসেতু আৰম্ভ কৰিবৰ বাবে ভাৰতীয় নৌ সেনাৰ জাহাজ জলস্ব মালদ্বীপৰ মে’ললৈ উভতিল। জাহাজখনে ১৫ মে’ ২০২০ তাৰিখে ৰাতিপুৱাৰ ভাগত মে’ল বন্দৰত প্ৰৱেশ কৰিব আৰু মালদ্বীপৰ ভাৰতীয় দূতাবাসত ইতিমধ্যে পঞ্জীয়ন কৰোৱা ভাৰতীয় নাগৰিকক উঠোৱা আৰম্ভ কৰিব। মালদ্বীপৰপৰা দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে যত্ৰা কৰোতে জাহাজখনে ৭০০ ভাৰতীয় নাগৰিকক আনি ১৫ মে’ৰ ৰাতি কোচিন পোৱাবহি।
ইয়াৰ আগতে ৬৯৮ জন ভাৰতীয় নাগৰিকক ১০ মে’ ২০২০ ত সফলতাৰে কোচিনত নমাই নৌ সেনাৰ জাহাজ জলস্বই বিজাণুমুক্তকৰণ, চেনিটাইজেশ্যন আদি কৰি দ্বিতীয় পৰ্যায়ৰ বাবে সাজু হৈছিল।
১৫ মে’ ২০২০ তাৰিখে মে’ল বন্দৰৰপৰা আহিবলগা জাহাজখনে প্ৰায় ৭০০ ভাৰতীয় নাগৰিকক কঢ়িয়াই আনিব আৰু তাৰে ১০০ গৰাকী মহিলা আৰু শিশু। জাহাজত উঠাৰ আগতে দেশলৈ প্ৰত্যাৱৰ্তন কৰিবলগীয়া ভাৰতীয় নাগৰিকসকলৰ স্বাস্থ্য পৰীক্ষা কৰাৰ লগতে একোখন পৰিচয় পত্ৰ দিয়া হ’ব আৰু তেওঁলোকৰ মালবস্তু চেনিটাইজ কৰা হ’ব।

Ministry of Defence
OP Samudrasetu- INS Jalashwa Returns to Maldives for Phase 2
14 MAY 2020 6:15PM by PIB Delhi
Indian Naval Ship Jalashwa has returned to Male, Maldives to begin Phase 2 of Operation SamudraSetu - repatriation of Indian Nationals from foreign shores by sea. The ship will enter Male port in the early hours of 15 May 20 and begin embarkation of Indian citizens who have already registered with the Indian Embassy in Maldives. On her second trip, INS Jalashwa is planned to embark 700 Indian citizens and will depart for Kochi by the night of 15 May.
Earlier, after successfully bringing home 698 Indian nationals to Kochi on 10 May 20, INS Jalashwa proceeded for preparatory activities towards Phase II of the evacuation operation which included disinfection and sanitisation of the entire ship with special attention to the areas occupied by the previous set of repatriated citizens.
The ship is anchored off Male and will undertake embarkation of the second set of Indian nationals on 15 May 20, wherein approximately 700 Indian nationals, including 100 women and children would be repatriated. The Indian nationals who have been manifested for evacuation will be screened medically, allotted IDs and their baggage sanitised before boarding the ship.