ରସାୟନ ଓ ସାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଲକଡାଉନ ସମୟରେ ଏଚଆଇଏଲ(ଇଣ୍ଡିଆ) ଲିମିଟେଡକୁ ଆଫ୍ରିକୀୟ ଦେଶଗୁଡିକରୁ ବଡ଼ ରପ୍ତାନୀ- ଆଦେଶ ମିଳିବାର ସମ୍ଭାବନା
12 MAY 2020 1:58PM by PIB Bhubaneswar
କୋବିଡ-19 କାରଣରୁ ଲଜିଷ୍ଟିକ ଏବଂ ଅନ୍ୟ ଆହ୍ୱାନ ମଧ୍ୟରେ, ରସାୟନ ଏବଂ ସାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ରସାୟନ ଏବଂ ପେଟ୍ରୋରସାୟନ ବିଭାଗ ଅଧୀନ ଏକ ସାର୍ବଜନୀକ କମ୍ପାନୀ ଏଚଆଇଏଲ(ଇଣ୍ଡିଆ) ଲିମିଟେଡ, ଦେଶରେ କୃଷକ ସମୁଦାୟଙ୍କୁ କୀଟନାଶକର ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ଯୋଗାଣ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ ସମସ୍ତ ପ୍ରୟାସ କରୁଛି । ଏହି କମ୍ପାନୀକୁ ଆଫ୍ରିକୀୟ ଦେଶଗୁଡିକରୁ ବିପୁଳ ପରିମାଣର ଡିଡିଟି ରପ୍ତାନୀ ଆଦେଶ ମିଳିବାର ସମ୍ଭାବନା ରହିଛି ।
ଆଗାମୀ ମାସରେ ଏହି ସବୁ ଅଂଚଳରେ ମ୍ୟାଲେରିଆ ମାମଲାରେ ବୃଦ୍ଧି ବିଷୟରେ ବିଶ୍ୱ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସଂଗଠନ ଦ୍ୱାରା ଜାରି ଚେତାବନୀକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି ଏଚଆଇଏଲ ଡିଡିଟି ରପ୍ତାନୀ ପାଇଁ ଦକ୍ଷିଣ ଆଫ୍ରିକୀୟ ବିକାଶ ସମୁଦାୟ (ଏସଏଡିସି)ର 10 ସଦସ୍ୟଙ୍କୁ ପତ୍ର ଲେଖିଛି ।
ଲକଡାଉନ ସମୟରେ 7 ମଇ ସୁଦ୍ଧା, ଏଚଆଇଏଲ ଡିଡିଟି ଟେକ୍ନିକାଲ-120.40ଏମଟି, ଡିଡିଟି 50 ପ୍ରତିଶତ ଡବ୍ଲୁଡିପି - 226.00 ଏମଟି, ମାଲାଥିୟାନ ଟେକ୍ନିକାଲ – 85.00 ଏମଟି, ହିଲଗୋଲ୍ଡ – 16.38 ଏମଟି ଏବଂ ଫର୍ମୁଲେସନ – 27.66 ଏମଟିର ଉତ୍ପାଦନ କଲା, ଫଳରେ କୃଷକ ସମୁଦାୟଙ୍କୁ ଲକଡାଉନ ସମୟ ସୀମା ମଧ୍ୟରେ କୌଣସି ସମସ୍ୟାର ସମ୍ମୁଖୀନ ହେବାକୁ ପଡ଼ିବ ନାହିଁ । ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଟିଡ୍ଡୀ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ମାଲାଥିୟନ ଟେକ୍ନିକାଲର ଉତ୍ପାଦନ କାରାଯାଉଛି । ଟିଡ୍ଡୀ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ପାଇଁ ରାଜସ୍ଥାନ ଏବଂ ଗୁଜରାଟର କୃଷି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟକୁ ମଧ୍ୟ ମାଲାଥିୟନ ଟେକ୍ନିକାଲର ଯୋଗାଣ କରାଯାଉଛି । ଏନବିବିଡିସିପି ଯୋଗାଣ ଆଦେଶ ଅନୁସାରେ ଡିଡିଟି 50 ପ୍ରତିଶତ ଡବ୍ଲ୍ୟୁଡିପି ଓଡ଼ିଶାକୁ (30ଏମଟି) ପଠାଯାଇଛି ।
ଏଚଆଇଏଲର ବିନିର୍ମାଣ ଶାଖା ମାନକ ସଂଚାଳନ ପ୍ରକ୍ରିୟା – ଏସଓପି ଅନୁରୂପ ସାମାଜିକ ଦୂରତା ବଜାୟ ରଖି ଏବଂ ଅତି କମ୍ ଶ୍ରମଶକ୍ତିର ସହିତ ଚାଲୁଛି । ଏହି ସମସ୍ତ ଶାଖାଗୁଡ଼ିକରେ ସ୍ୱଚ୍ଛତାର ସ୍ତର ବୃଦ୍ଧି କରାଯାଇଛି । ସମସ୍ତ କାର୍ଯ୍ୟସ୍ଥଳ ଗୁଡ଼ିକ, ଯନ୍ତ୍ରପାତି, କାରଖାନାରେ ପ୍ରବେଶ କରୁଥିବା ଟ୍ରକ ଏବଂ ବସ୍ ଗୁଡ଼ିକୁ ନିରନ୍ତର ପରିଷ୍କାର - ପରିଚ୍ଛନ୍ନ (ବିଶୋଧନ) କରାଯାଉଛି ।
ଗତ ଏକ ସପ୍ତାହ ମଧ୍ୟରେ କମ୍ପାନୀର ମୋଟ୍ ବିକ୍ରି 278.82 ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କା ଥିଲା । ଏଥିରେ କୃଷି-ରସାୟନ, ସାର ଏବଂ ବିହନର ବିକ୍ରି ସାମିଲ ଅଛି । ଅନ୍ ଲାଇନ୍ ଟେଣ୍ଡରର ପ୍ରୋସେସିଂ ଏବଂ କ୍ରୟ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପକୁ ମଧ୍ୟ ସଂପୂର୍ଣ୍ଣ କରାଯାଉଛି ।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
Amid lockdown HIL (India ) limited eying big orders from African countries
12 MAY 2020 1:58PM by PIB Delhi
Despite enormous logistic and other challenges posed by COVID-19 lockdown, HIL (India) limited, a PSU under Department of Chemicals & Petrochemicals, Ministry of Chemicals and Fertilizers, is making all efforts to ensure adequate supply of insecticides to farmer community in the country and at the same time eying big export orders of DDT from African countries.
HIL has written letter to ten southern African Development Community (SADC) for supply of DDT in view of warning issued by World Health Organisation about increase in Malaria cases in the region in coming months.
During the lockdown period till 7th May in the country, HIL produced 120.40MT, DDT Technical, 226.00 MT DDT 50 percent WDP, 85.00MT Malathion Technical, 16.38MT Hilgold and 27.66MT formulations so that the farmer community may not feel the heat of lockdown. Apart from this Malathion Technical production is also continuing for Locust control programme. Continues supply of malathion technical to ministry of agricultures locust control programme in Rajasthan and Gujrat is Done. DDT 50percent wdp dispatched to Odisha (30 MT) as per NVBDCP supply order.
Manufacturing units of HIL are running by maintaining social distancing and with minimum manpower as per Standard operating procedure -SOP in this regard. Sanitization level in all these units has been increased. All workplace, plants, trucks and buses entering factory are being sanitized frequently.
During the last week company’s total sale stood at Rs.278.82 lakh. This included the sale of agrochemicals, fertilizers and seeds. Online tender’s processing and procurement activities are also being carried out.