Ministry of Defence
Mission Sagar : INS Kesari Hands Over Food Provisions to Maldives
12 MAY 2020 6:59PM by PIB Delhi
As part of ‘Mission Sagar’, Indian Naval Ship Kesari entered Port of Male, Maldives on 12 May 2020. The Government of India is providing assistance to friendly foreign countries and towards this INS Kesari is carrying 580 tons of food provisions for the people of Maldives. In view of the COVID-19 pandemic in the region and social distance norms, an online handing over ceremony was held on 12 May 2020. The ceremony was attended by the Foreign Minister, Mr Abdulla Shahid and the Defence Minister, Ms Mariya Ahmed Didi of the Maldives. The Indian side was represented by the High Commissioner of India to Maldives, Mr Sunjay Sudhir. The Foreign Minister, Mr Abdulla Shahid appreciated the assistance provided by India.
The deployment of the ship is in consonance with the Prime Ministers vision of Security and Growth for All in the Region ‘SAGAR’ and its neighbourhood first policy, in both of which Maldives figures prominently. The mission is being progressed in close coordination between the Ministries of Defence and External Affairs, and other agencies of the Government of India.
Mission Sagar follows close on the heels of Operation Samudra Setu, which is aimed at repatriation of Indian Citizens from overseas including Maldives. A total of 900 Indian nationals were repatriated by INS Jalashwa and INS Magar on 08 and 10 May 2020 respectively.
India and Maldives are close maritime neighbours with strong and extremely cordial defence and diplomatic relations.
784P.jpeg)

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
মিশন সাগর : আই.এন.এস. কেসরীনা মালদিবতা চান-থক্নবা পোৎলম খুৎশিন্নখ্রে
12 MAY 2020 6:59PM by PIB Imphal
ভারত নেভীগী জহাজ কেসরীনা ২০২০গী মে ১২দা মিশন সাগরগী শরুক ওইনা মালদিবকী মালে হিথাংফমদা থুংখ্রে। ভারত সরকারনা মরূপ লৈবাকশিংদা তেংবাং পীরি অমদি মসিগী শরুক ওইনা আই.এন.এস. কেসরীনা মালদিবকী মীয়ামগীদমক চান-থক্নবা পোৎলম তন ৫৮০ পুদুনা চৎখি। লমদম অসিদা কোবিদ-১৯ লাইচৎ অমসুং সোসিয়েল দিস্তেন্সিংগী য়েংদুনা ২০২০গী মে ১২দা খুৎশিন্নবগী থৌরম অসি ওনলাইনগী খুত্থাংদা পাংথোকখি। থৌরম অদুদা মালদিবকী ফোরেন মিনিস্তর অবদুল্লা শাহিদ অমসুং দিফেন্স মিনিস্তর মারিয়া অহমেদ দিদিনা শরুক য়াখি। ভারতকী মায়কৈদগী মালদিবতা ভারতকী হায় কমিস্নার শ্রী সঞ্জয় সুধীরনা শরুক য়াখি। ফোরেন মিনিস্তর শ্রী অবদুল্লা শাহিদনা ভারতনা পাংলক্লিবা তেংবাং অদুগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি।
জহাজ দিপ্লোই তৌরিবা অসি প্রধান মন্ত্রীগী “সাগর” অমদি মসিগী নাইবরহুদ ফার্সত পোলিসীগী মীয়েং মখাদা চত্থবনি, অনিমক অসিদা মালদিব মরুওইবা অমা ওইরি। মিশন অসি দিফেন্স অমসুং এক্সতর্নেল এফিয়র্স মন্ত্রালয় অমসুং ভারত সরকারগী অতোপ্পা এজেন্সীশিংগী মরক্তা অচেৎপা মরীগা লোয়ননা মাংলোমদা চংশিল্লি।
মিশন সাগরনা ওপরেসন সমুদ্র সেতুগী তুংওইননা নক্ননা চৎলি, মদুগী পান্দমদি মালদিব য়াওনা অতোপ্পা লৈবাকশিংদগী ভারত মচাশিংবু ভারত্তা পুরকপনি। ২০২০গী মে ৮ অমসুং ১০দা আই.এন.এস. জলশ্বা অমসুং আই.এন.এস. মগরনা ভারত মচা ৯০০ ভারত্তা পুরকখ্রে।
ভারত অমসুং মালদিব অসি অচেৎপা দিফেন্স অমসুং দিপ্লোমেতিক্কী মরী লৈবা য়াম্না নক্নবা সমুদ্রগী য়ুমলোন্নবশিংনি।
784P.jpeg)