ৰেল মন্ত্ৰালয়
ভাৰতীয় ৰে’লে পৰ্যায়ক্ৰমে আৰম্ভ কৰিব যাত্রীবাহী সেৱা
10 MAY 2020 8:26PM by PIB Guwahati
ভাৰতীয় ৰে’ল অহা ১২ মে’ৰ পৰা পৰ্যায়ক্ৰমে যাত্রীবাহী ৰে’লৰ চলাচল আৰম্ভ কৰিব৷ প্রাৰম্ভিক অৱস্থাত ১৫ যোৰা ৰে’ল(৩০খন অহা-যোৱা) নতুন দিল্লীৰ পৰা বিশেষ ৰে’ল হিচাপে চলোৱা হ’ব৷ এই ৰে’লসমূহ ডিব্রুগড়, আগৰতলা, হাওৰা, পাটনা, বিলাসপুৰ, ৰাঁচি, ভুৱনেশ্বৰ, ছেকেন্দ্রাবাদ, বাংগালুৰু, চেন্নাই, থিৰুৱন্তপুৰম, মাড়গাঁও, মুম্বাই চেণ্ট্ৰেল, আহমেদাবাদ আৰু জম্মুৰ তাৱিলৈকে চলিব৷
পৰৱর্তী সময়ত ভাৰতীয় ৰে’লে আৰু শ্ৰমিক ৰে’লৰ ব্যৱস্থা কৰি নতুন কেতবোৰ পথত ৰে’ল চলাব৷ বর্তমান ২০,০০০ শ্ৰমিকক ক’ভিড-১৯ কেয়াৰ চেণ্টাৰ কৰি ৰখা হৈছে। আৱদ্ধ হৈ থকা প্ৰব্ৰজিত শ্ৰমিকক ঘৰলৈ পঠোৱাৰ বাবে ৩০০খন ৰে’ল প্ৰতিদিনে ‘শ্ৰমিক বিশেষ’ ৰে’ল হিচাপে চলোৱা হ’ব৷
এই বিশেষ ৰে’লসমূহৰ টিকট ১১মে’ৰ আবেলি ৪টাৰ পৰা কাটিব পাৰিব৷ আইআৰচিটিচিৰ ৱেবছাইট https://www.irctc.co.in/ ৰ পৰাহে এই টিকট কাটিব পাৰিব৷ ৰে’ল ষ্টেচনসমূহ টিকট কাউণ্টাৰ এতিয়া বন্ধ থাকিব৷ প্লেটফর্ম টিকটকে ধৰি অন্য কোনো টিকট এতিয়াৰে পৰা আৰু বিক্রী নহয়৷ যিসকল যাত্রীৰ বৈধ নিশ্চিত টিকট থাকিব, কেৱল তেওঁলোকেহে ষ্টেচনত সোমাহ পাৰিব৷ যাত্রীসকলে মাস্ক পৰিধান কৰাটো বাধ্যতামূলক তথা সকলোৰে স্বাস্থ্য পৰীক্ষা কৰা হ’ব৷ যিসকল যাত্রীৰ ক’ভিড সংক্ৰমণৰ লক্ষণ নাথাকে, তেওঁলোকেহে ৰে’লত উঠিব পাৰিব৷ এই সকলো ৰে’লৰ সময়সূচীকে ধৰি বাকী তথ্য পাছত পৃথকে জনোৱা হ’ব৷

Ministry of Railways
Gradual Resumption of Select Passenger Services by Indian Railways
10 MAY 2020 8:26PM by PIB Delhi
Indian Railways plans to gradually restart passenger train operations from 12th May, 2020, initially with 15 pairs of trains (30 return journeys). These trains will be run as special trains from New Delhi Station connecting Dibrugarh, Agartala, Howrah, Patna, Bilaspur, Ranchi, Bhubaneswar, Secunderabad, Bengaluru, Chennai, Thiruvananthapuram, Madgaon, Mumbai Central, Ahmedabad and Jammu Tawi.
Thereafter, Indian Railways shall start more special services on new routes, based on the available coaches after reserving 20,000 coaches for COVID-19 care centres and adequate number of coaches being reserved to enable operation of up to 300 trains everyday as “Shramik Special” for stranded migrants.
Booking for reservation in these trains will start at 4 pm on 11th May and will be available only on the IRCTC website (https://www.irctc.co.in/). Ticket booking counters at the railway stations shall remain closed and no counter tickets (including platform tickets) shall be issued. Only passengers with valid confirmed tickets will be allowed to enter the railway stations. It will be mandatory for the passengers to wear face cover and undergo screening at departure and only asymptomatic passengers will be allowed to board the train. Further details including train schedule will be issued separately in due course.