Ministry of Home Affairs
MHA issues Standard Operating Protocol (SOP) to facilitate Movement of Persons by Train
11 MAY 2020 2:41PM by PIB Delhi
Union Ministry of Home Affairs (MHA) has issued Standard Operating Protocol (SOP) to facilitate movement of persons by train.
Movement of passengers to & fro and entry at the railway station would be permitted only on confirmed e-ticket. There would be compulsory medical screening of all passengers. Only asymptomatic persons would be allowed to board the train. During the travel and at the railway stations, Strict adherence to Health/hygiene protocols and social distancing.
All passengers would be provided with hand sanitizer at entry and exit points at station and in coaches. Further, it would be ensured that all passengers wear face covers/ masks at entry and during travel. On arrival at their destination, the traveling passengers would have to adhere to such health protocols as are prescribed by the destination State/ UT.
Movement of trains shall be permitted by Ministry of Railways (MoR), in a graded manner, in consultation with Ministry of Health & Family Welfare (MoHFW) and MHA.
Click here to see the Official Communication to the States/UTs

ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଟ୍ରେନରେ ଲୋକମାନଙ୍କ ସହଜ ଯାତ୍ରା ସକାଶେ ଷ୍ଟାଣ୍ଡାର୍ଡ଼ ଅପରେଟିଂ ପ୍ରୋଟୋକଲ୍ (ଏସଓପି) ଜାରି କଲା ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
11 MAY 2020 2:41PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ଟ୍ରେନରେ ଲୋକମାନଙ୍କ ସହଜ ଯାତାୟାତ ସକାଶେ ଷ୍ଟାଣ୍ଡାର୍ଡ଼ ଅପରେଟିଂ ପ୍ରୋଟୋକଲ୍ (ଏସଓପି) ଜାରି କରାଯାଇଛି ।
ଯାତ୍ରୀମାନେ ଷ୍ଟେସନକୁ ଯିବା ଓ ଆସିବା ଏବଂ ରେଳ ଷ୍ଟେସନରେ ସେମାନଙ୍କୁ ପ୍ରବେଶ କରିବା ନିମନ୍ତେ କେବଳ ସ୍ୱୀକୃତ ଇ- ଟିକେଟ ଦେଖାଇଲେ ହିଁ ଅନୁମତି ପ୍ରଦାନ କରାଯିବ । ସେହିଭଳି ଟ୍ରେନରେ ଯାତ୍ରା କରିବାକୁ ଥିବା ସମସ୍ତ ଯାତ୍ରୀଙ୍କର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପରୀକ୍ଷାକୁ ବାଧ୍ୟତାମୂଳକ କରାଯାଇଛି । କେବଳ କରୋନା ମହାମାରୀର ଲକ୍ଷଣ ନଥିବା ଆସିମ୍ପଟୋମାଟିକ୍ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ହିଁ ଟ୍ରେନ୍ ଯାତ୍ରା ପାଇଁ ସୁଯୋଗ ଦିଆଯିବ । ଟ୍ରେନ୍ ଯାତ୍ରାବେଳେ ଏବଂ ସବୁ ରେଳ ଷ୍ଟେସନରେ, ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ/ ପରିମଳ ରକ୍ଷା ନିୟମାବଳୀ ତଥା ସାମାଜିକ ଦୂରତା ରକ୍ଷାକୁ କଡ଼ାକଡ଼ି ଭାବେ ପାଳନ କରାଯିବ ।
ଷ୍ଟେସନ ପ୍ରବେଶ ଓ ପ୍ରସ୍ଥାନ ଦ୍ୱାରଠାରେ ଏବଂ ଡ଼ବା ଭିତରେ ସମସ୍ତ ଟ୍ରେନ ଯାତ୍ରୀଙ୍କୁ ହାତ ସଫା କରିବା ପାଇଁ ସାନିଟାଇଜର ଯୋଗାଇ ଦିଆଯିବ । ଅଧିକନ୍ତୁ, ଏକଥା ସୁନିଶ୍ଚତ କରାଯିବ ଯେ ସମସ୍ତ ଯାତ୍ରୀ ଷ୍ଟେସନରେ ପ୍ରବେଶ କଲାବେଳେ ଓ ଯାତ୍ରାବେଳେ ଯେଭଳି ମାସ୍କ ପରିଧାନ କରିଥାନ୍ତି । ଲକ୍ଷ୍ୟସ୍ଥଳରେ ପହଞ୍ଚିବା ପରେ, ଯାତ୍ରା ଶେଷ କରିଥିବା ବ୍ୟକ୍ତି ସେଭଳି ସମସ୍ତ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ନିୟମାବଳୀ ପାଳନ କରିବେ ଯାହା ସଂପୃକ୍ତ ରାଜ୍ୟ/ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ କ୍ଷେତ୍ର ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରବର୍ତ୍ତନ କରାଯାଇଥିବ ।
ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ସମସ୍ତ ରେଳ ଯାତାୟାତ ପାଇଁ ପର୍ଯ୍ୟାୟକ୍ରମିକ ଭାବେ ଅନୁମତି ପ୍ରଦାନ କରାଯିବ ଏବଂ ସେଥିପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ତଥା ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟଙ୍କ ସହ ପରାମର୍ଶ କ୍ରମେ ତାହା କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରାଯିବ ।