Ministry of Education
UGC takes various steps to monitor queries, grievances, and other academic matters of students, teachers, and institutions, related to COVID 19
11 MAY 2020 12:14PM by PIB Delhi
The UGC has issued Guidelines on Examinations and Academic Calendar in view of COVID-19 Pandemic on 29th April, 2020. Accordingly, all universities have been advised to plan their academic activities keeping in view the safety and interest of all stakeholders, giving highest priority to the health of all concerned, while adopting and implementing the Guidelines.
Universities have also been requested to establish a Cell for handling grievances of the students related to examinations and other academic activities arising due to this pandemic and notify the same to the students.
Further, the UGC has undertaken the following steps to monitor the queries, grievances, and other academic matters of students, teachers, and institutions, arising due to COVID-19 pandemic:
1. A dedicated Help Line Number: 011-23236374 has been set up.

ମାନବ ସମ୍ବଳ ବିକାଶ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କୋଭିଡ ଜନିତ ବିଭିନ୍ନ ଶୈକ୍ଷିକ ଓ ତତ୍‌ସଂକ୍ରାନ୍ତ ସମସ୍ୟାର ସମାଧାନ ପାଇଁ ୟୁଜିସିର ପଦକ୍ଷେପ
• ଛାତ୍ର, ଶିକ୍ଷକ ଓ ଅନୁଷ୍ଠାନଙ୍କ ଆପତ୍ତି ଅଭିଯୋଗର ସମାଧାନ କରାଯିବ
11 MAY 2020 12:14PM by PIB Bhubaneswar
କୋଭିଡ-19 ପରିପ୍ରେକ୍ଷୀରେ ୟୁଜିସି ପରୀକ୍ଷା ଏବଂ ଏକାଡେମିକ୍ ନିର୍ଦେଶାବଳୀ ଏପ୍ରିଲ 29ରେ ଘୋଷଣା କରିଥିଲା । ଏହି ନିର୍ଦେଶାବଳୀକୁ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରିବା ସମୟରେ ସବୁ ବିଶ୍ଵବିଦ୍ୟାଳୟ ସଂପୃକ୍ତ ସମସ୍ତ ପକ୍ଷଙ୍କ ସ୍ଵାସ୍ଥ୍ୟଗତ ନିରାପତ୍ତାକୁ ଉଚ୍ଚ ଅଗ୍ରାଧିକାର ଦେବାକୁ ୟୁଜିସି କହିଛି ।
ମହାମାରୀ ଯୋଗ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀମାନଙ୍କର ପାଠପଢ଼ା ଓ ପରୀକ୍ଷା ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଆପତ୍ତି ଅଭିଯୋଗର ବିଚାର କରିବା ଲାଗି ଗୋଟିଏ ଗୋଟିଏ ‘ସେଲ୍’ ଗଠନ କରିବାକୁ ସବୁ ବିଶ୍ଵବିଦ୍ୟାଳୟକୁ ଅନୁରୋଧ କରାଯାଇଛି । ଏହାଛଡ଼ା ପାଠପଢ଼ା ସହ ସଂପୃକ୍ତ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ପ୍ରସଙ୍ଗରେ ଯଦି କିଛି ଆପତ୍ତି ଥାଏ ତାହାର ମଧ୍ୟ ବିଚାର କରିବାକୁ ପରାମର୍ଶ ଦିଆଯାଇଛି । ଏସବୁ ଆପତ୍ତି ଅଭିଯୋଗ ଉପରେ ପଦକ୍ଷେପ ବିଶ୍ଵବିଦ୍ୟାଳୟ କର୍ତ୍ତୃପକ୍ଷ ଗ୍ରହଣ କଲେ ତାହା ମଧ୍ୟ ପିଲାଙ୍କୁ ଅବଗତ କରାଇବାକୁ କୁହାଯାଇଛି ।
ଏହାଛଡ଼ା ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀ, ଶିକ୍ଷକ ଓ ଶୈକ୍ଷିକ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନଙ୍କ ପକ୍ଷରୁ କୋଭିଡ ମହାମାରୀ ଯୋଗୁଁ ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥିବା ପାଠପଢ଼ା ଓ ତତସଂକ୍ରାନ୍ତ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରଶ୍ନ, ଆପତ୍ତି ଓ ଅଭିଯୋଗ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ବିଷୟ ଶୁଣି ତାହାର ପ୍ରତିକାର ବ୍ୟବସ୍ଥା କରିବାକୁ ୟୁଜିସି ପକ୍ଷରୁ ନିମ୍ନଲିଖିତ ବ୍ୟବସ୍ଥା କରାଯାଇଛି ।
- ଏଥିପାଇଁ ଏକ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ହେଲ୍ପଲାଇନ୍ (ନଂ-011-23236374) ଖୋଲା ଯାଇଛି ।