ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କୋଭିଡ଼-19 ପରିସ୍ଥିତି ନେଇ ଜାପାନ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସହ ଟେଲିଫୋନ ଯୋଗେ ଆଲୋଚନା କଲେ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ରାଜନାଥ ସିଂହ
08 MAY 2020 5:58PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ରାଜନାଥ ସିଂହ ଆଜି ଟେଲିଫୋନ ଯୋଗେ ଜାପାନ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଟାରୋ କୋନୋଙ୍କ ସହ କୋଭିଡ଼-19 ମହାମାରୀ ସଂକ୍ରମଣ ସଂପର୍କରେ କଥାବାର୍ତ୍ତା ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଉଭୟ ରାଷ୍ଟ୍ରର ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ବୈଶ୍ୱିକ ମହାମାରୀ କରୋନା ସଂକ୍ରମଣ ଏବଂ ଏହାର ସମ୍ଭାବ୍ୟ ପ୍ରଭାବ ସମ୍ପର୍କରେ ବିସ୍ତୃତ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ । ଶ୍ରୀ ରାଜନାଥ ସିଂହ ଜାପାନ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ କୋନୋ ଟାରୋଙ୍କୁ କୋଭିଡ଼-19 ବିରୋଧୀ ସଂଗ୍ରାମରେ ଅନ୍ତରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ସଂଗ୍ରାମକୁ ଭାରତର ଅବଦାନ ସଂପର୍କର ସୂଚୀତ କରିଥିଲେ । ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଏହି ମହାମାରୀ ବିରୋଧରେ କେଉଁ କେଉଁ କ୍ଷେତ୍ରରେ ମିଳିତ ଭାବେ ଲଢ଼େଇ କରିହେବ ସେ ପ୍ରସଙ୍ଗରେ ମଧ୍ୟ ଅବଗତ କରାଇଥିଲେ । ଉଭୟ ନେତା ସହମତ ହୋଇଛନ୍ତି ଯେ, ଭାରତ ଓ ଜାପାନ ବିଶେଷ ରଣନୀତିକ ସହଯୋଗ ବୈଶ୍ୱିକ ସହଭାଗୀତା ଓ ସଂଗ୍ରାମକୁ ଯଥେଷ୍ଟ ଭାବେ ସହଯୋଗ କରିପାରିବେ । ତେଣୁ ଉଭୟ ରାଷ୍ଟ୍ର ଅନ୍ୟ ରାଷ୍ଟ୍ରମାନଙ୍କ ସହ ମିଶି ଏହି ମିଳିତ ସଂଗ୍ରାମରେ ସାମିଲ ହେବେ ଯଦ୍ୱାରା କୋଭିଡ଼-19 ମହାମାରୀ ଯୋଗୁ ଉତ୍ପନ୍ନ ପରିସ୍ଥିତିକୁ ସଫଳତାର ସହ ମୁକାବିଲା କରାଯାଇପାରିବ ।
ଉଭୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ନିରାପତ୍ତା ସହଯୋଗ ପ୍ରୟାସ ଯାହାକି ଭାରତ-ଜାପାନ ବିଶେଷ ରଣନୀତିକ ସହଯୋଗ ଫ୍ରେମୱାର୍କ ତଥା ବୈଶ୍ୱିକ ସହଭାଗୀତା ମଧ୍ୟରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବାକୁ ସେମାନଙ୍କର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ପ୍ରକଟ କରିଥିଲେ ।

Ministry of Defence
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh speaks with Japan Defence Minister over phone on mitigating COVID-19
08 MAY 2020 5:58PM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh today held a telephone conversation with Minister of Defence, Japan Mr Taro Kono.
The two Defence Ministers had discussions on their respective responses against the COVID-19 pandemic. Shri Rajnath Singh informed Mr Kono Taro on India’s contribution to international efforts against COVID-19 and discussed areas of mutual cooperation in the global fight against the pandemic. They also agreed that India-Japan Special Strategic and Global Partnership provides a good basis for both countries to work together alongwith other countries in this regard to deal with the post COVID-19 related challenges.
Both ministers also conveyed their commitment to take forward the initiatives of bilateral security cooperation under the framework of the India-Japan Special Strategic and Global Partnership.