রেলৱে মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা স্তেত ওথোরিতীশিংদা কোবিদ কেয়র সেন্তরশিং ফংহন্নবা থৌরাং তৌরি
ইন্দিয়ন রেলৱেজ অপুম্বদা কোবিদ কেয়র সেন্তর ওইনা রেলৱে কোচ ৫২৩১ থৌরাং তৌরে
কোবিদ কেয়র সেন্তরশিং থম্নবগীদমক স্তেসন ২১৫ মশক খঙদোক্লে
স্তেসন ২১৫ অসিগী মনুংদা রেলৱেনা স্তেসন ৮৫দা হেল্থকেয়র ফেসিলিতীশিং ফংহনগনি, স্তেসন ১৩০দা, করিগুম্বা রাজ্যশিংনা স্তাফ অমসুং মরুওইবা হিদাক-লাংথকশিং ফংহনবা য়ারগদি মখোয়না কোবিদ কেয়র কোচশিং হায়জরকপা য়াগনি
ইন্দিয়ন রেলৱেনা কোবিদ কেয়র সেন্তরশিংগী ঈশিং, মৈ, শেমজিন-শাজিনবা, থোং-থাকপা অমসুং সেক্যুরিতীগী য়েংশিনগনি
কেন্দ্রনা রাজ্য সরকারশিংদা গাইদলাইনশিং ইসু তৌখ্রে
রেলৱেনা হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয় অমসুং অতোপ্পা ইন্সতিত্যুসনশিংগা তাথোক-তাশিন তৌদুনা গাইদলাইনশিং শেম-শারি
ইন্দিয়ন রেলৱেনা কোবিদ-১৯গী শিংনবশিং থেংননবা দোক্তর ২৫০০ অমসুং পেরামেদিক স্তাফ ৩৫০০০ হেন্না মথৌ তৌহল্লি
নেস্নেল সপ্লাই চেন ঙাক্তুনা থম্বগী মথক্তা ইন্দিয়ন রেলৱেনা কোবিদকী মায়োক্তা ভারত সরকারনা হোৎনরিবশিংদা মতেং পাংনবা মশক নায়বা থৌদাং লৌরি
রেলৱেনা মশাগী ওইবা পি.পি.ই.শিং পুথোকপগা লোয়ননা মসিগী ফ্রন্তলাইন ৱার্কশিং প্রোতেক্ত তৌরি
07 MAY 2020 3:18PM by PIB Imphal
রেলৱে মন্ত্রালয়না মসিগী কোচ ৫২৩১বু কোবিদ কেয়র সেন্তরশিং ওইনা ওন্থোক্লে। কোচশিং অসি য়াম্না মাইল্দ ওইবা কেসশিংদা শিজিনবা য়াই। কোচশিং অসি স্তেতকী খুদোংচাবা ৱাৎপা মফমশিংদা অমদি কোবিদ কেসশিং চিংনবা অমসুং কনফার্ম ওইরবা অনিমক্কী আইসোলেসনগীদমক কেপাসিতী হেঙ্গৎপা মথৌ তাবা মতমদা শিজিন্নবা য়াই।
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না ইশু তৌবা গাইদলাইনশিং (মখাদা পীরিবা লিঙ্কতা) য়াওরি।
কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা লান চত্থরদুনা ইন্দিয়া রেলৱেনা ভারত সরকারগী হেল্থ কেয়রগী হোৎনরিবশিংদা মতেং পাংনবা হোৎনবা য়াবা হোৎনরি। ইন্দিয়ন রেলৱেনা রাজ্যশিংদা মসিগী কোবিদ কেয়র সেন্তর ৫২৩১ ফংহন্নবা থৌরাং তৌরে। জোনেল রেলৱেনা মসিগী কোচশিং অসি ক্বরেন্তাইনগী খুদোংচানবগীদমক ওন্থোক্লে।
স্তেসন ২১৫গী মনুংদা রেলৱেনা স্তেসন ৮৫দা হেল্থকেয়র ফেসিলিতীশিং ফংহনগনি, স্তেসন ১৩০দা, করিগুম্বা রাজ্যশিংনা স্তাফ অমসুং মরুওইবা হিদাক-লাংথকশিং ফংহনবা য়ারগদি মখোয়না কোবিদ কেয়র কোচশিং হায়জরকপা য়াগনি। ইন্দিয়ন রেলৱেনা মসিগী কোবিদ কেয়র সেন্তরশিংগীদমক স্তেসন ১৫৮বু ৱাতরিং অমসুং চার্জিংগী খুদোংচাবগা লোয়ননা অমদি স্তেসন ৫৮বু ৱাতরিংগী খুদোংচাবগা লোয়ননা থৌরাং তৌরি। (মখাদা পীরিবা লিঙ্ক এনেক্সর Aদা লিস্ত য়াওরি)
কোবিদ কেয়র সেন্তরশিং অসিগী মথক্তা ইন্দিয়ন রেলৱেনা কোবিদ-১৯গী শিংনবশিং থেংননবা দোক্তর ২৫০০ অমসুং পেরামেদিক স্তাফ ৩৫০০০ হেন্না মথৌ তৌহল্লি। তোঙান-তোঙানবা জোনশিংনা তেম্পোরেরী বেসিসতা দোক্তরশিং অমসুং পেরামেদিকশিং লৌরি। দেদিকেতেদ হোস্পিতাল ১৭তা চাউরাক্না ফমুং ৫০০০ অমদি রেলৱে হোস্পিতালশিংদা হোস্পিতাল ব্লোক ৩৩বু কোবিদ-১৯ অনাবশিংগী লাইয়েংনবগীদমক মশক খঙদোক্তুনা থৌরাং তৌরে।
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রায়গী গাইদলাইনগী মতুং ইন্না রাজ্য সরকারশিংনা রেলৱেদা হায়জরকপগী চেরোল থারক্কনি। রেলৱেনা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা কোচশিং অসি য়েন্থোক্কনি। রেলৱেনা য়েন্থোকপা লোয়রবা মতুং ত্রেন অসি মথৌ তাবা ইনফ্রাস্ত্রকচরগা লোয়ননা দরকার ওইরিবা স্তেসনদা খামগনি অমদি দিস্ত্রিক্ত কলেক্তর/মেজিস্ত্রেৎ নত্রগা ওথোরাইজ তৌরবা মীওই অমদা শিন্নগনি। ত্রেন অসি খামদুনা থম্লিবা মফম অদুদা রেলৱেনা ৱাতরিং, ইলেক্ত্রিসিতী, শেমজিন-শাজিনবা, থোং-থাক্নবা শেম-শাবশিং অমসুং সেক্যুরিতীগী য়েংশিনগনি।
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না পীবা গাইদলাইনগী লিঙ্ক:
স্তেসনগী লিঙ্ক এনেক্সর A:

Ministry of Railways
Indian Railways geared up to provide COVID Care Centers to State Authorities
5231 Railway Coaches ready as COVID Care Centers across Indian Railways
215 stations identified for placement of COVID Care centers,
Out of 215 stations, Railways to provide healthcare facilities in 85 stations, in 130 stations, States to request COVID care coaches only if they agree to provide staff and essential medicines
Indian Railways shall take care of water, electricity, repairs, catering and security of Covid Care Centers
Guidelines issued by Centre to State Governments
Guidelines prepared by Railways in consultations with Ministry of Health and Family Welfare (MoHFW) and other Institutions
Indian Railways deploys more than 2500 Doctors and 35000 paramedic staff to meet the COVID 19 challenge
Besides maintaining national supply chain in adverse circumstances, Indian Railways makes significant contribution to supplement Government of India’s efforts against COVID
Railways producing own PPEs as well to protect its front line workers
07 MAY 2020 3:18PM by PIB Delhi
Ministry of Railways has converted its 5231 coaches as Covid Care Centers. The Coaches can be used for very mild cases that can be clinically assigned to the Covid Care centers as per guidelines issued by MoHFW. These coaches can be used in areas where State has exhausted the facilities and needs to augment capacities for isolation of both suspect and confirmed Covid cases.
The guidelines issued by MoHWF are enclosed (in the link given below).
Sustaining the fight against Covid-19, Indian Railways is making an all out effort to supplement the health care efforts of Government of India. Indian Railways has geared up to provide its 5231 Covid Care Centers to the State. Zonal Railways has converted these coaches for quarantine facility.
Out of 215 stations, Railways to provide healthcare facilities in 85 stations, in 130 stations, States to request COVID care coaches only if they agree to provide staff and essential medicines. Indian Railways has kept 158 stations ready with watering and charging facility and 58 stations with watering facility for these COVID Care centers. (list is enclosed in the link given below as Annexure A).
Apart from Covid care centers, Indian Railways to deploy more than 2500 Doctors and 35000 paramedic staff to meet the COVID 19 challenge. Doctors and paramedics being recruited on a temporary basis by various zones. Around 5,000 beds in 17 dedicated hospitals and 33 hospital blocks in Railway Hospitals identified for treatment of COVID-19 patients getting ready any contingency.
As per guidelines of MoHFW, State Governments would send the requisition to Railways. Railways will make allocation of these coaches to the State/UTs. After allocation by Railways, the train shall be placed, at required station with necessary infrastructure, and handed over to District Collector/Magistrate or one of their authorised persons. Wherever the train is placed, watering, electricity, repairs required, catering arrangements, security shall be taken care by Railways.
Link of Guidelines by Ministry of Health and Family Welfare:
Link of stations as Annexure A: