Prime Minister's Office
Phone call between Prime Minister Shri Narendra Modi and H.E. Antonio Costa, Prime Minister of Portugal
05 MAY 2020 7:02PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a phone call today with H.E. Antonio Costa, Prime Minister of Portugal.
The Prime Minister recalled the State Visit of H.E. Mr Marcelo Rebelo de Sousa, President of Portugal to India in February.
The two leaders discussed the state of COVID-19 pandemic and the steps being taken by both countries to control its health and economic impact. The Prime Minister commended PM Costa for his effective handling of the crisis.
The leaders noted that proactive national measures were helpful in containing the spread of the virus. They offered all possible help to each other in dealing with the situation, and agreed to collaborate on research and innovation aimed at fighting COVID-19.
The Prime Minister thanked PM Costa for extending validity of visas of Indian travellers to Portugal who could not return because of the lockdown. Prime Minister Costa expressed his appreciation for the facilitaiton provided by Indian authorities to Portuguese citizens in India.
The leaders agreed to remain in touch and consult each other on the evolving dimensions of the crisis as well as the post-Covid context.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং পোর্তুগলগী প্রধান মন্ত্রী হিজ এক্সিলেন্সী এন্তোনিয়ো কোস্তাগী মরক্তা ফোন্দা ৱারী শানখ্রে
05 MAY 2020 7:02PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি পোর্তুগলগী প্রধান মন্ত্রী হিজ এক্সিলেন্সী এন্তোনিয়ো কোস্তাগা লোয়ননা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা ফেব্রুৱারী থাদা পোর্তুগালগী রাস্ত্রপতি হিজ এক্সিলেন্সী শ্রী মার্সেলো রেবেলো দি সুজাগী ভারত খোংচৎ অদু নৌহৌনা নীংশিংখি।
লুচিংবা অনিনা কোবিদ-১৯ লাইচৎকী ফিভম অমসুং মসিগী হকশেল অমসুং ইকোনোমিক ইম্পেক্ত কন্ত্রোল তৌনবা লৈবাক অনিমক্না লৌখৎলিবা খোঙথাংশিং খন্ন-নৈনখি। প্রধান মন্ত্রীনা ক্রাইসি অসি এফেক্তিব ওইনা হেন্দ তৌবগীদমক প্রধান মন্ত্রী কোস্তাবু থাগৎখি।
লুচিংশিংনা ফোংদোকখি মদুদি ভাইরস অসি শন্দোকপা থিংবদা প্রোএক্তিব নেস্নেল খোংথাংশিং মতেং ওইরি। মখোয়না ফিভম অসি লাকশিংনবদা অমনা অমদা পীবা য়াবা তেঙবাং পুম্নমক ওফর তৌখি অমদি কোবিদ-১৯ থেংননবা পান্দমদা রিসর্স অমসুং ইনোবেসনদা পুন্না থবক তৌমিন্নবদসু য়ানখি।
প্রধান মন্ত্রীনা লোকদাউন্না মরম ওইদুনা পোর্তুগালদগী হলকপা য়াদনা লৈরবা ভারতকী ত্রাভেলরশিংগী ভিজাগী মতম শাংদোকপগীদমক প্রধান মন্ত্রী কোস্তাবু থাগৎখি। প্রধান মন্ত্রী কোস্তানা ভারত্তা লৈরিবা পোর্তুগালগী মীওইশিংদা ইন্দিয়ন ওথোরিতীনা তেঙবাং ফংহনবগীদমক থাগৎপা ফোংদোখি।
লুচিংবশিংনা ক্রাইসিস অসিগা লোয়ননা কোবিদকী মতুং ওইরক্লিবা ফিভমদা অমনা অমগা মখা তানা পাউ ফাওনবা অমসুং তাথোক-তাশিন তৌবদা য়ানখি।