ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংনা ‘আর্ম্দ ফোর্সেস সেল্যুৎস কোরোনা ৱারিয়রস’কী উৎলিবা থৌওং অসিগীদমক্তা আর্ম্দ ফোর্সেসশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
03 MAY 2020 7:33PM by PIB Imphal
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংনা ভাইরস অসি শন্দোরকপা থিংনবা লেপ্তনা লান্থেংনরিবা কোরোনাগী লান্মীশিংদা সেল্যুৎ তৌনবা কংফালদা, ঈশিংদা অমসুং নোংথক্তা লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা মফম কয়া অমদা থবক থৌরম কয়া অমা পাংথোক্নবগীদমক্তা ঙসি আর্ম্দ ফোর্সেসশিংনা হোৎনরিবশিং অদুবু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে।
মহাক্না হায়খি, “আর্ম্দ ফোর্সেসনা ঙসি লাইচৎ অসিগী ময়োক্তা লান্থেংনরিবা করোনাগী লান্মীশিংদা তৌবীমল খঙবা উৎপা ওইনা থবক থৌরম কয়া অমা শিনখি। মমাং থাদুনা চেল্লিবা লান্মীশিং অসিনা ভারতনা কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা লান্থেংনবদা শরুক য়ারিবশিং অদুগী পুক্নীং থৌগত্তুনা কনখৎহন্নবা শিংথানীংঙাই ওইবা থবক তৌরি। ”
হোসপিতালশিংদা আই.এ.এফ., নেভী অমসুং কোস্ত গার্দকী হেলিকোপ্তরশিংনা পাইদুনা লানবা অমসুং লৈনা চাইথরকপা অদুবু পল্লদুনা মহাক্না হায় প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদিগী লুচিং মখাদা কোবিদ-১৯না থোকহল্লিবা খুদোংথিবশিং অসিবু নমথবদা লৈবাক অসিগী অখাং কনবা অমসুং অপুনবগী শক্তম অসিবু মখোয়না সেল্যুৎ তৌরিবনি।
শ্রী রাজনাথ সিংনা আর্ম্দ ফোর্সেসশিংদা মখোয়না মেদিকেল প্রোফেস্নেলশিং, পুলিস অমসুং অতোপ্পা মমাং থাদুনা চৎলিবা লান্মীশিংদা তৌবীমল খঙবা উৎপা ওইনা পর্ফোর্মেন্স কয়া অমা উত্তুনা মখোয়গী লৌখৎলিবা অখ্ন্নবা থবক থৌরমশিংগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে।
মসিগী কোরোনাগী লান্মীশিং, দোক্তরশিং য়াওনা, নর্সশিং, হাইজিন অমসুং সেনিতেসন স্তাফশিং, পুলিস পর্সোনেলশিং, মীদিয়া অমসুং অতৈ অতোপ্পা তঙাইফদনা মথৌ তাবা সর্বিসশিং অমসুং সপ্লাইশিংগী মেন্তিনেন্সতা য়াওরিবশিংনা লেপ্তনা কোবিদ-১৯গী শন্দোরকপা অসি থিংনবা লৈবাক মীয়াম্না হোৎনরিবা অসিদা শরুক য়ারি। মসিগী লান্মীশিং অসিনা নুংতিগী মথ্বাই খবাক্তা হাপ্তুনা বেসিক অমেনিতীশিং শম্না পল্লবদা ইলেক্ত্রিসিতী অমসুং ঈশিং মীপুম খুদিংমক্তা য়ৌহনবা, লৈরক খুল্লকশিং লু-নান্না থম্বা, তঙাইফদনা চংবা চানবগী পোৎলমশিং, পেসেন্ত খুদিংমক লায়েংদনা হন্দনবা, আইন অমসুং চৎন-কাংলোন নীংথিনা ইন্দুনা চৎপা অমসুং মপান লমদা পন্দুনা লৈরিবা ভারত মচাশিং অদুবু পুরকপা অমসুং নীংথিনা শেন্নবীবা অসিনি।
আর্ম্দ ফোর্সেসশিংনা ঙসি মিলিতরীগী ওইবা তোপতোপ্পা মওংদা ভারতকী কোরোনাগী লান্মীশিংবু য়াম্না চাউনা ইকাইখুম্নবা উৎখ্রে। শ্রীনাগরদগী তিরুৱনাথপুরম অমসুং দিব্রুগরদগী কচ্ছ ফাওবা, আর্মীনা পুলিস মেমোরিয়েলশিংদা লৈ পরেং কৎপা, হেল্থ প্রোফেসনশিং অমসুং ইমর্জেন্সী সপ্লাই ওপরেতিবশিংদা ইকাই খুম্নবা উৎপা অমসুং ফেলিসিতেৎ তৌবনা চিংবা অসিগুম্বা থবক থৌরম কয়া অমা পাংথোকখি। কোরোনাগী মায়োক্তা লান্থেংনরিবা লৈবাক অসিগী মমাং থাদুনা চৎলিবা লান্মীশিংদা ইকাইখুম্নবা উৎপগী খুদোল ওইনা লৈবাক নীংবা ইশৈ খোংদুনা মিলিতরী বেন্দশিংগা লোইননা আর্মী তীমশিংনা লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা মফম মফমগী ওইবা আর্মী ফোর্মেসন্না অপীকপা অমসুং য়াম্লবা মশিংদা রাজ্যশিংদা লৈরিবা য়াম্লবা শহরশিংগী হোস্পিতালশিংদা চৎপগী থৌরম অসি পাংথোকখি।
মেত্রোপোলিসশিংগী মরক্তা দিল্লী, কোলকাতা, চেন্নৈ, বেঙ্গলুরু, ভোপাল, আগ্রা, অমৃৎসর, বেলগাম, রানিখেৎ পিথোরাগর, অচৌবা অমসুং অপীকপা তাউনশিপশিংনা আর্মী, নেভী অমসুং ইন্দিয়ন এয়র ফোর্স (আই.এ.এফ.) অমসুং কোস্ত গার্দ (আই.সি.জি.)শিংনা হোস্পিতালশিংদা চত্তুনা ইকাইখুম্নবা উৎপগী খুদোল তম্বা অসি উখি। থবক থৌরমশিং অসি মফম মফমগী পুলিস মেমোরিয়েলশিংদা লৈ পরেং কত্তুনা হৌদোকখি, মসি অমুক্তা থোকখিদ্রিবা থৌদোক্নি অমসুং মসিনা ফোর্স অসিবু য়ুনিফোর্ম শেৎপা মচিন মনাওগা হেন্না নকশিন্নহল্লি। য়াম্না চাউনা ইকাইখুম্নবা উৎপা অসিবু লৈবাক শিননবা থুংনা অমসুং লৈবাক মীয়াম্না নুংঙাইবা ফোংদোকখি অমসুং সোসিয়েল মীদিয়াদা আর্ম্দ ফোর্সেসশিংগী য়াইফনবা অমসুং নুংশিবা ফোংদোরক্লি।
আর্ম্দ ফোর্সেসনা লৈবাক অসিগী অপাকপা অমসুং অশাংবা থুংনা ইন্দিয়ন এয়র ফোর্সকী ফাইতর অমসুং ত্রান্সপোর্ৎ এয়র্ক্রাফশিংনা লানদুনা পাইবা অসিগুম্বা অতোপ্পা থৌরম কয়া অমসু শিনখি। আই.এ.এফ., ইন্দিয়ন নেভী অমসুং কোস্ত গার্দ (আই.সি.জি.)গী হেলিকোপ্তরশিংনা কোবিদ-১৯গী পেসেন্তশিং। অনাবা য়েংলিবা হোস্পিতালশিংদা লৈনাশিং চাইথখি। আর্মী অমসুং আই.এ.এফ. বেন্দশিংনা কোবিদ হোসপিতালশিংদা চৎখি অমসুং কোরোনাগী লান্মীশিংদা তৌবীমল খঙবা উৎপা ওইনা সুর কয়া অমা খোংখি।
সুখোই-৩০ এম.কে.আই., মিগ-২৯ অমসুং জাগুৱার য়াওরবা ফাইতর এয়রক্রাফ ফোর্মেশনশিংনা রাজপথ মথক লানদুনা পাইখি অমসুং দিল্লীদা লৈরিবশিং অদুনা মখোয়গী য়ুমথক্তগী মথক্তা কোইদুনা পাইবা উবা ফংখি। মসিগী মথক্তা সি. ১৩০জে. হর্ক্যুলিস ত্রান্সপোর্ৎ এয়র্ক্রাফনসু এন.সি.আর. রিজনগী মথক্তা পাইখি।
নেভী অমসুং আই.সি.জি. জহাজশিংনা অখন্নবা মফমশিংদা শমুদ্র খোংবান্দা ফোর্মেসনশিং শেমখি। ঙসি নুমিদাংদা অন্দমান & নিকোবার আইলেন্দশিং, লক্সদ্বীপ অমসুং মিনিকোই আইলেন্দশিংগী য়াম্না চিকপা মফমশিং অমসুং থাপ্না লৈবা আইলেন্দ তেরিতোরীশিং য়াওনা লৈবাক অসিগী শমুদ্র খোংবান শিনবা থুংনা মফম ২৫দা জাহাজশিং অদু মৈ থান্দুনা ঙালহনগনি।

Ministry of Defence
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh lauds Armed Forces for ‘Armed Forces Salutes Corona Warriors’ gestures
03 MAY 2020 7:33PM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh has appreciated efforts of the Armed Forces today for carrying out hundreds of activities at various locations across the country on ground, in water and air to Salute the Corona warriors who have been steadfastly fighting to stop the spread of the virus.
He said, “The Armed Forces today organised several activities to express gratitude to the Corona Warriors who are battling against the pandemic. These frontline warriors are doing commendable work in strengthening the morale of all those involved in India’s fight against COVID-19.”
Referring to the fly pasts and showering of petals by helicopters of IAF, Navy and Coast Guard on hospitals, he said they saluted the nation’s resolve and unity in overcoming the challenges posed by COVID19 under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi.
Shri Rajnath Singh thanked the Armed Forces for their special initiatives through several performances to express gratitude towards medical professionals, police and other frontline warriors and added that the entire nation stood united in these challenging times.
These Corona warriors, including doctors, nurses, hygiene and sanitation staff, police personnel, media and several others engaged in maintenance of essential services and supplies have steadfastly contributed to the national effort to prevent spread of COVID19. These Warriors are risking their lives every day to ensure that basic amenities such as electricity and water are delivered to everyone, streets are clean, basic food items are available, no patient is returned untreated, law & order is maintained and those Indians stranded abroad are brought back and cared for.
Armed Forces paid rich tributes to India’s Corona Warriors today in a unique military way. From Srinagar to Thiruvananthapuram and Dibrugarh to Kachchh, the Army carried out various activities like laying wreath at the Police Memorials, honouring and felicitating health professions and emergency supply operatives. Visits to hospitals were carried out over hundreds of towns in all states from the local Army formations all over the Nation in small and big numbers by Army teams along with military bands which played patriotic tunes as a tribute to the Nation’s frontline warriors against Corona.
Delhi, Kolkata, Chennai, Bengaluru, Bhopal, Agra, Amritsar, Belgaum, Ranikhet Pithoragarh among many metropolis, big and small townships saw the Army, Navy and Indian Air Force (IAF) and Coast Guard (ICG) visiting hospitals and paying tributes. The activities started with laying wreaths at the local police memorials, an event which is truly unprecedented and brings the forces closer to their uniformed brethren. Whole Country and all countrymen enjoyed this rich salute and poured wishes and love to the Armed Forces over social media.
The Armed Forces also organised multiple other events like fly past by fighter and transport aircrafts of the Indian Air Force (IAF) throughout the length and breadth of the country. The helicopters of IAF, Indian Navy and Coast Guard (ICG) showered flower petals on the hospitals treating COVID patients. Army and IAF bands visited COVID hospitals and played tunes in an expression of gratitude to the Corona Warriors.
Fighter aircraft formations, comprising of the Sukhoi-30 MKI, MiG-29 and Jaguar fly past over Rajpath and orbited over Delhi visible to the residents from their roof tops. In addition, C 130J Hercules transport aircraft also flew over NCR region.
The Navy and ICG ships formed formations near shores at select locations. Ships will be illuminated tonight at 25 locations covering the entire coastline of the country including the remote sites and far flung island territories of Andaman & Nicobar Islands, Lakshadweep and Minicoy islands.