PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
03 MAY 2020 6:24PM by PIB Imphal
(সিদা হৌখিবা পুং ২৪দা থোকখিবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং,ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
• লৈবাক অসিগী ওইনা ১০,৬৩২ ফখিবগা লোইননা কোবিদ-১৯দগী ফগৎলকপগী চাং ২৬.৫৯% য়ৌরে।
• ঙরাংদগী অনৌবা কোবিদ কেস ২৬৪৪ রিপোর্ত তৌরকখ্রে, মসিনা কোবিদ-১৯ কনফার্ম তৌরবা কেস মশিং ৩৯,৯৮০ য়ৌরে।
• শেলথুম মন্ত্রী অমসুং ওফিসিএলশিংগী মীফম অমদা প্রধান মন্ত্রীনা এম.এস.এম.ই.শিং অমসুং লৌমীশিংদা ঙাক্লৌ পীনবা, লিক্বিদিতী হেনগৎহন্নবা অমসুং ক্রেদিৎ ফ্লো মপাঙ্গল কলহন্নবা থৌরাংশিংগী মতাংদা খন্ন-নৈনখ্রে।
• রাজ্য সরকারনা অয়াবা পীদুনা পুরকপা পেসেঞ্জরতমক পুথোক-পুশিন তৌগনি হায়না শেংদোকখ্রে।
• হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়দগী কোবিদ-১৯গী ওইবা অনৌবা পাউ
হৌজিক ফাওবদা, মীওই ১০৬৩২ নাবা ফখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা, অনাবা ৬৮২ নাবা ফখ্রে। মসিনা ঐখোয়গী নাবা ফবগী চাং ২৬.৫৯ য়ৌবা ঙম্লে। হৌজিক লৈরিবা কনফার্ম তৌরবা কেস মশিং অসি ৩৯,৯৮০নি। ঙরাংদগী, ভারত্তা কোবিদ-১৯ কনফার্ম তৌরবা কেস ২৬৪৪ হেনগৎলকখ্রে। দা. হর্স ভর্ধন্না ভারতকী মীয়ামদা শাংদোক্লবা লোকদাউন ৩.০ (মে ১৭, ২০২০ ফাওবা) অসিবু কোবিদ-১৯ শন্দোকপা থিংনবা উপাই খনবীদুনা ঙাক্না চৎপীনবা হায়খ্রে। মহাক্না লৈবাক মচা পুম্নমক্তা কোবিদ-১৯ অনাবা লাইয়েংলিবা দোক্তরশিংবু হন্থনা য়েংবীদনবা অমসুং কোবিদ-১৯ নাবা ফরদুনা হল্লক্লবা মীওইশিংবু হন্থনা য়েংবীদনবা হায়রি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1620607
প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী চাউখৎপগী খোংজেল য়াংখৎনবা শেল-থুমগী সেক্তর, স্ত্রকচরেল অমসুং য়াইফ থৌরাংশিংগী মতাংদা খন্ননবা মীফম অমা পাংথোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হৌজিক ওইরিবা ফিবম অসিদা হেন্না য়াইফনবা অমসুং ভারতকী চাউখৎপগী খোংজেল য়াংখৎনবা শেল-থুমগী সেক্তর, স্ত্রকচরেল অমসুং য়াইফ থৌরাংশিংগী মতাংদা খন্ননবা মীফম অমা পাংথোকখ্রে। শেল-থুম মন্ত্রী অমসুং ওফিসিএলশিং য়াওবা মীফম অমদা , এম.এস.এম.ই.শিং অমসুং লৌমীশিং শৌগৎনবা, লিকুইদিতী ফগৎহনবা অমসুং শেন্থং ফংহনবা হেনগৎহন্নবা লাল্লোংশিং প্রধান মন্ত্রীনা খন্নখি। কোবিদ-১৯ লাকপদগী শেন-থুমগী ফিবম মরা চেৎনা থম্নবা লম্বীশিং অমসুং চৈথেংশিংদগী ললোন-ইতিক্কী থবকশিং খোঙজেল য়াংনা হান্নগী ফিবমদা হল্লকপা ঙম্নবা পায়খৎকদবা থবকশিংগী মতাংদসু প্রধান মন্ত্রীনা খন্নখি। কোবিদ-১৯না পীরিবা অৱাবশিং কোকহন্নবা ললোন-ইতিক্কী থবকশিংদা মতেং পাংদুনা থবক ফংবগী খুদোংচাবশিং শেমগৎতুনা শিন্মীশিং অমসুং মীচম মীয়ামগী য়াইফনবা থবক পায়খৎনবগী তঙাইফদবশিং অদু প্রধান মন্ত্রীনা মীফম অদুদা পুথোকখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1620536
রাজ্য সরকারশিংনা পুরকপা অমসুং অয়াবা পীরবা পেসেঞ্জরশিংতমক রেলৱেজনা পুথোক-পুশিন তৌগনি
অকক্নবা ত্রেন খরখক্তংদা মাইগ্রেন্ত শিন্মীশিং, লাই খুইরুম্বা চৎপশিং, লমকোইবশিং, মহৈরোইশিং অমসুং অতোপ্পা পন্দুনা লৈরিবা মীওইশিংগীদমক রাজ্য সরকারশিংনা হায়রকপগী মতুং ইন্না চেনগনি হায়না শেংদোকরক্লি। অতোপ্পা পেসেঞ্জর ত্রেনগী সর্বিসশিংদি অথিংবা লৈখিগনি। রাজ্য সরকারশিংনা পুরকপা অমসুং অয়াবা পীরবা পেসেঞ্জরশিংতমক পুথোক-পুশিন তৌগনি হায়রি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1620532
দা. হর্স ভর্ধন্না লেদী হার্দিং মেদিকেল কোলেজ হোস্পিতালদা চত্তুনা কোবিদ-১৯গী হোৎনরিবশিং য়েংশিনখ্রে
ফ্রন্তলাইন কেয়রগিবরশিং অমসুং হেলথকেয়রগী শিন্মীশিংনা খাংবা কনবা, কন্না হোৎনরিবা, কত্থোকপা অমসুং পুক্নিং চংনা হোৎনরিবশিংবু শিংথারদুনা দা. হর্স ভর্ধন্না হায়খি, "কোবিদ-১৯ নারবা অনাবা ফগৎলকপগী চাং তপ্না-তপ্না ফগৎলক্লি, মসিনা অনাবা কয়া নাবা ফরদুনা ময়ুমদা হন্নরক্লি তাক্লে। হৌজিক ফাওবদা, কোবিদ অনাবা ১০,০০০ নাবা ফখ্রে অমসুং মখোয়গী ইমুংগী মীওইশিংগা পুনবা ফংজদুনা মহৌশাগী পুন্সিদা হঞ্জল্লে। হোস্পিতালশিংদা লৈরিবা অনাবা কয়াসু ফগৎলকপগী লম্বীদা লৈরি। মসিনা ভারত্তা লৈরিবা ঐখোয়গী ফ্রন্তলাইন্দা লৈরিবা হকশেলগী শিন্মীশিংনা পীবীরিবা চেকশিনবগী মগুন তাক্লি। ঐহাক্না মখোয়গী পুন্সিদা মায় পাকপা ওইরসনু হায়না থৌজাল পীজরি।"
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1620635
ভারতনা কোরোনাগী লান্মীশিংবু ইকাই খুম্নরি
ভারতনা কোবিদকী লান্মীশিংগী মতেংগা লোইননা কোরোনাভাইরসকা মাইপাক্না লান্থেংনবা ঙম্লি। আই.এ.এফ.না ইন্তর্নেস্নেল অমসুং দোমেস্তিক লেবেল অনিমক্তা মী অমসুং পোৎলমশিং পুথোক পুশিন তৌবদা মতেং পাংদুনা কোরোনা লাকশিনবদা লৈবাক মীয়াম্না হোৎনরিবা অসিদা শরুক য়াদুনা লাক্লি। দোক্তরশিং, পেরা-মেদিক্স অমসুং কোবিদ তেস্তিং লেবশিং লিংখৎনবগীদমক্তা চংবা ইক্যুইপমেন্তশিং য়াওনা তন ৬০০ হেনবা মেদিকেল সপ্লাইশিং অমসুং মশিং য়াম্লবা মীওই কয়া অমা নোংথক্তা পুথোক-পুশিন তৌখ্রে। আই.এ.এফ. পর্সোনেলশিংনা কোরোনাগী মায়োক্তা লান্থেংনবদা লেপ্তনা শরুক য়াখিগনি। ভারত্তা লৈরিবা কোরোনাগী লান্মী খুদিংমক্তা মখোয়গী তৌবীমল খঙবা উৎপা ওইনা আই.এ.এফ.কা লেংমান্ননা লৈরিবা সর্বিসশিংনা মখোয়গী তোপ-তোপ্পা মওংদা ভারতকী থৌনা লৈরবা লান্মীশিং অসিবু সেল্যুৎ তৌনবা থৌরং তৌরি। ভারতকী এয়র্ফোর্সকী এয়র্ক্রাফনা লান্দুনা পাইবগী থৌরাং অসি কোরোনাভাইরসকী লাইচৎ অসিগী মমাংদা অমুক্তা থোকখিদ্রিবা থৌদোক অসিগী মনুংদা অৱাবা লৈতনা অমসুং মশাগী ওইজবা থিদনা থবক তৌরিবা কোবিদকী থৌনা ফরবা লান্মীশিং অসিবু সেল্যুৎ তৌনবগীদমক্তনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1620434
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা কোরোনা লান্মীশিংবু মখোয়না কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসি থেংননবা লম্বা লৈতনা হোৎনরিবা অমসুং কত্থোকপবু ইকাইখুম্নবা উৎলক্লি
শ্রী অমিত শাহনা ত্বীৎ অমদা হায়খি, "কোরোনা লান্মীশিংবু ভারতনা ইকাইখুম্নবা উৎচরি। ঐহাক্না থাজবা পীরি মদুদি, মোদী লৈঙাক্না অমসুং লৈবাক পুম্বনা নখোয়গী মাইকৈদা লেপ্লি। ঐখোয়না শিংনবশিংবু খুদোংচাবা ওন্থোক্তুনা লৈবাক অসিবু কোরোনাদগী নান্থোক্নবা হোৎনদুনা মালেম পুম্বগী মাংদা মশা ফবা, খুঞ্জাও লৈচাউবা অমসুং মপাঙ্গল কনবা ভারত অমগী খুদম উৎকদবনি। জয় হিন্দ।"
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1620591
কেন্দ্রগী ঐচ.আর.দি. মন্ত্রীনা ন্যু দিল্লীদা ক্লাস IX অমসুং Xগীদমক অল্তর্নেতিব একাদমিক কেলেন্দর অমা পুথোকখ্রে
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা মন্ত্রীনা কেলেন্দর অসিনা ওজাশিংদা মতৌ করম্না মখল কয়াগী তেক্নোলোজীগী তুলশিং অমসুং সোসিয়েল মীদিয়াগী তুলশিং শিজিন্নরগা য়ুমদা লৈনা-লৈনা মহৈ তম্লিবশিং, মপা-মমাশিং অমদি ওজাশিংনা মহৈ-মশিংদা নুংঙাইনা পামজনা মহৈ তম্বা য়াবগে হায়বদুগী গাইদলাইনশিং পীরি। অদুম ওইনমক, অসিগুম্বা মখল কয়াগী তুলশিংগী থাক কয়া মোবাইল, রেদিও, তেলিভিজন, এস.এম.এস. অমদি তোঙান-তোঙানবা সোসিয়েল মীদিয়াশিং অসিদসু য়াহন্নবা তৌরি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1620455
ভারতকী লোকপালগী জুদিসিএল মেম্বর ওইরম্বা জস্তিস অজয় কুমার ত্রিপাথী কোবিদ-১৯ লান্থেংনরম্লগা লৈখিদ্রে
মে ২, ২০২০গী থাংজ নুমিৎকী চাউরাক্না নুংথিল পুং ৮:৪৫ তাবা মতমদা ভারতকী লোকপালগী জুদিসিএল মেম্বর ওইরম্বা জস্তিস অজয় কুমার ত্রিপাথী নই দিল্লীগী এইমস্তা লৈখিদ্রে। মহাক কোরোনাভাইরস্না নাখি অমসুং এইমস্তা এপ্রিল ২, ২০২০দা নিংশা হোনবা নুংঙাইতবগা লোইননা পুখৎলকখিবনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1620631
কোবিদ-১৯গী লোকদাউনগী মতমদা জনঔশদী কেন্দ্রশিংনা এপ্রিল ২০২০দা অমুক্তা য়োনখিদ্রিবা মওংদা য়োন্দুনা লুপা করোর ৫২ খোমগৎপা ঙমখ্রে
কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা য়োনফম অমদি পৈথোক-পৈশিন তৌবগী খুদোংচাদবা লৈরবসু প্রধান মন্ত্রী ভারতীয় জন ঔশধী কেন্দ্র-পি.এম.বি.জে.এ.কে.শিংনা মার্চ ২০২০দা লুপা করোর ৪২গা চাংদম্নবদা এপ্রিল, ২০২০দা মমাংদা য়োনখিদ্রিবা মওংদা করোর ৫২গী রেকোর্দ ফংখ্রে। এপ্রিল ২০২০দা লুপা করোর ১৭ ওইখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1620586
স্তেকহোলদর খুদিংমক্না খুদোংথিবা অসি লাকশিন্নবা অপুনবা থৌরাং অমা পায়খৎমিন্নগদবনিঃ শ্রী নীতিন গদকারী
শ্রী নীতিন গদকারীনা ইন্দস্ত্রীগী পুক্নিং চিংশিনলদুনা ইন্দস্ত্রী খুদিংমক্না কোবিদ-১৯ শন্দোকপা থিংবদা তঙাইফদবা খোংথাং খুদিংমক লৌখৎকদবনি হায়না ফোংদোকখ্রে। থবক থৌরমশিং পায়খৎলিঙৈদা পি.পি.ই. (মাস্ক, সেনিতাইজরনচিংবা) শিজিন্নবা অমসুং সোসিএল দিস্তেন্সিংগী কাংলোনশিং ঙাকপগী তঙাইফদবগী মতাংদা পুক্নিং চিংশিনখ্রে। কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা মপালদা পোত্থোক থাদোকপা হেনগৎহনবগা লোইননা মপালদগী পুশিল্লকপা পোত্থোকশিংদু লমদম অসিদা শাজবা পোৎশিংনা মহুৎ শিনগদবনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1620609
য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়গী কন্ত্রো রুম অসি অহাংবা ত্রকশিং য়াওনা পোৎ চৈ পুবা ত্রকশিংগী দ্রাইর অমসুং ত্রান্সপোর্তরশিংগী খুদোংচাদবশিং লোইশিন্নবা শিজিন্নরগনি
লোকদাউন মনুংদা লৈবাক অসিগী রাজ্য অমদগী রাজ্য অমদা পুথোক-পুশিন তৌরিবা অহাংবা ত্রক য়াওনা হায়রিবা ত্রকশিংগী দ্রাইবর অমসুং ত্রান্সপোর্তরশিংগী খুদোংচাদবশিং থুনা লোইশিন্নবগীদমক, কেন্দ্র সরকারনা য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়গী কন্ত্রোল রুম অসি শিজিন্নরগনি, অমসুং মসিগীদমক্তা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মন্ত্রালয়গী ওফিসরশিংসু মফম অসিদা দিপ্যুতেসন পীখ্রবনি। এম.ঐচ.এ.গী হেল্পলাইন নম্বর ১৯৩০ অমসুং এন.ঐচ.এ.আই.গী হেল্পলাইন নম্বর ১০৩৩ অসি মতেং লৌনবগীদমক শিজিন্নবা য়ারগনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1620617
লাইফলাইন উরানগী মখাদা ফ্লাইৎ ৪৩০ পাইখ্রে
এয়র ইন্দিয়া, এল্লাইএন্স এয়র, আই.এ.এফ. অমসুং লন্নাইগী কেরিয়র কয়ানা লাইফলাইন উরানগী মখাদা ফ্লাইৎ ৪৩০ পাইখ্রে। ফ্লাইৎশিং অসিগী মনুংদগী ২৫২দি এয়র ইন্দিয়া অমসুং এল্লাইএন্স এয়রনা পাইখি। ঙসি ফাওবদা পুখিবা কার্গো অসি তন ৭৯৫.৮৬ ওইদুনা ঙসি ফাওবদা পাইখিবা নোংথক লম্বীগী অরাপ্পা অসি পুন্না কিলোমীতর ৪,২১,৭৯০ হেল্লে। লাইফলাইন উরান’ ফ্লাইৎশিং অসি ভারতনা কোবিদ-১৯গা লান্থেংনরিবা অসিদা লৈবাক অসিগী মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংদা চংদবা য়াদ্রবা মেদিকেলগী কার্গোশিং পুথোক পুশিন তৌননবা এম.ও.সি.এ.না দোমেস্তিক সেক্তরদা চলাইদুনা মতেং পাংলি। জম্মু অমসুং কশ্মীর, লদাখ, ইথৎশিং অমসুং অৱাং নোংপোক্কী লমদমশিংদা মরু ওইবা মেদিকেল কার্গোশিং অমসুং অনাবা মীওই কয়া পুথোক পুশিন তৌননবা পৱন হন্স লিমিতেদ য়াওনা হেলিকোপ্তর সর্বিস কয়া চলাইরি। পৱন হন্সনা মে ২, ২০২০ ফাওবদা অরাপ্পা কিলোমীতর ৭,৭২৯ পাইদুনা তন ২.২৭কী কার্গো পুথোক পুশিন তৌখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1620621
কোবিদ লোইরবা মতুংগী ফিবম্না ভারত্তা ৱাগী পোত্থোক কয়াগী মতেংনা শেন্মিৎলোন ফগৎনবগী খুদোংচাবা অমা পীরগনিঃ দা. জিতেন্দ্র সিংহ
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খ্রে মদুদি, কোবিদ-১৯ লোইরবা মতুংদা ভারতকী শেন্মিৎলোন্দা ৱানা মরুওইবা থৌদাং লৌগদৌরি অমসুং মসিনা ৱাগী পোত্থোকশিংনা ভারতপু শেন্মিৎলোন্দা মপাঙ্গল কল্লবা লৈবাক ওইহন্নবগী খুদোংচাবা অমা পীরগনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1620634
কোবিদ-১৯না থোকহল্লিবা খুদোংচাদবা মরক অসিদা ত্রাইবেলশিংবু মতেং পাংনবা সরকারনা রাজ্যশিংদা মাইনর ফোরেস্ত প্রদ্যুস লৌখৎপগী খোঙজেল হেনগৎনবা হায়খ্রে
এম.এফ.পি. খোমজিনবগী চপ চাবা মতম ওইরিবা অসি য়েংলদুনা ত্রাইবেল এফিয়ার্সকী মন্ত্রালয়না কোবিদ-১৯না থোকহল্লিবা খুদোংচাদবা মরক অসিদা ত্রাইবেলশিংবু মতেং পাংনবা সরকারনা রাজ্যশিংদা মাইনর ফোরেস্ত প্রদ্যুস লৌখৎপগী খোঙজেল হেনগৎনবা হায়খ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1620612
ই.পি.এফ.ও.গী শিন্মীশিংনা পি.এম. কেয়র্স ফন্দদা লুপা করোর ২.৫ মতেং পাংখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1620637
এন.এম.সি.জি. অমসুং এন.আই.য়ু.এ.না 'দ ফ্যুচর ওফ রির মেনেজমেন্ত' হায়বসিদা আইদিয়াথোন পাংথোকখ্রে
জল শক্তি মন্ত্রালয় অমসুং নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ অর্বান এফিয়রসনা কোবিদ-১৯গী খুদোংথিবা অসিনা তুংগী তুরেল শেমজিন শাজিনবগী থবকশিং মওং লেপকদগে হায়বসি পুথোক্নবা 'দ ফ্যুচর ওব রিবর মেনেজমেন্ত' হায়বসিদা আইদিয়াথোন অমা পাংথোকখ্রে। মালেম অসিদা লৈরিবা লৈবাকশিংনা মফম অয়াম্বদা লোকদাউন তৌবগা লোইননা কোবিদ-১৯ থেংনবদা শিংনবা কয়া মাইয়োক্নরি। হায়রিবা খুদোংথিবা অসিনা ময়াম পুম্নমক্তা পাখৎপা অমসুং অৱাবা পীরবসু মসিগী খুদোংথিবা অসিনা অফবা খরসু উৎলি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1620441
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংগী ফংবা পাউ
• কেরলাঃ থিরুবানন্থপুরম অমসুং কোচিদা আর্ম ফোর্সেস্না কোবিদ-১৯ লান্মীশিংবু ইকাইখুম্নবা অমসুং থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। মাইগ্রেন্ত লেবরশিং লৌথোকলুনবগীদমক ঙসি কেরলাদগী ত্রেন মরি অমগা থারগনি। হায়রিবা ত্রেনশিং অসি থ্রিসুর, কন্নুর অমসুং অর্নাকুলমদগী থাদোক্কনি। মরক অসিদা কেরলা মচা ৫ অমসু, য়ু.এস. অমসুং গল্ফতা কোবিদ-১৯ না মরম ওইদুনা লৈখিদ্রে। অপুনবা কনফার্ম তৌরবা কেস মশিং ৪৯৯ য়ৌরে অমসুং এক্তিব কেস ৯৬; দিসচার্জঃ ৪০০; লৈখিদ্রবা অপুনবা মশিং ৪।
• তমিল নাদুঃ আর্ম ফোর্সেস্না চেন্নাইদা কোবিদ হোস্পিতালশিংগী মথক্তা লৈনা চাইথখ্রে। রাজ্য সরকারনা নিংথৌকাবা নুমিত্তগী কন্তেনমেন্ত ওইদবা জোন পুম্নমক্তা লোকদাউন কোম্থোক্কদৌরি; শেলথুমগা মরী লৈনবা থবকশিং তৌবা হৌরগনি। ভিলুপুরমদা অঙাং অনী য়াওনা মীওই ২৫ কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইরে। জিপমর, পুদুচেরিদা কেন্সর অনাবা অমা কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইরম্বদগী হকশেলগী শিন্মী ৪৪ ক্বারেন্তিন তৌখ্রে। ঙরাং ফাওবদা তমিল নাদুদা লৈখিবা অপুনবা কেস মশিং: ২৭৫৭, কেতিব কেসঃ ১৩৮৪, লৈখিদ্রবাঃ ২৯, দিসচার্জ তৌখ্রবাঃ ১৩৪১। চেনাইদগী লাকপা কেস মশিং ১২৫৭।
• কর্নাতকাঃ ঙসি অনৌবা কেস ৫ কনফার্ম তৌরে।অপুনবা কেস মশিং: ৬০৬। কাল্বুরগিদা ৩ অমসুং বগাল্কোত ২। হৌজিক ফাওবদা মীওই ২৫ লৈখিদ্রে অমসুং মীওই ২৮২না নাবা ফদুনা দিসচার্জ তৌখ্র। রাজ্য সরকারনা ভরা মমল চাউবগী ৱাথোক লাকপদগী মাইগ্রেন্ত শিন্মীশিংগী চত্থোক-চৎশিন শেল তিংহল্লরোই হায়না লাউথোকখ্রে।
• আন্ধ্র প্রদেশঃ কেস মশিং হেনগৎলিঙৈ চৈরক্তা রাজ্য অসিগী রেদ জোন্দা লৈবা ইমুং খুদিংদগী মীওই অমমম কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌগনি হায়খ্রে। গুন্তুর মেদিকেল কোলেজগী কোলেজ ইথিক্স কমিতিনা প্লাজমা থেরাপীদা য়ানিংবগী ইথিল ফোংদোকখ্রে। কমিতি অসিনা মখা তানা য়েংশিন্ননবা আই.সি.এম.আর.দা মখোয়গী রিপোর্ত থারগনি। পুং ২৪ অসিদা অনৌবা কেস ৫৮ লাকখ্রে; ৫৮গী মনুংদা ৩০দি কুরনুল দিস্ত্রিক্তগীনি। অপুনবা কেসনা ১৫৮৩ ওইরে, এক্তিব কেসঃ ১০৬২, দিসচার্জ তৌখ্রবা ৪৮৮, লৈখিদ্রবাঃ ৩৩। তেস্ত তৌখ্রবা অপুনবা মশিংনা ১,১৩,৯৩৭নি। পোজিতিব কেসতা মাং থারিবা কিস্ত্রিক্তশিং: কুরনুল (৪৬৬), গুন্তুর (৩১৯), কৃষ্ণ (২৬৬)।
• তেলঙ্গানাঃ কোবিদ ফ্রন্তলাইন লান্মীশিংদা দিফেন্স ফোর্সেসশিংনা ইকাইখুম্নবা ফোংদোকপা ওইনা, ইন্দিয়ান এয়র ফোর্স হেলিকোপ্তরনা রাজ্য অসিনা চলাইজবা গান্ধী হোস্পিতালদা লৈনা কয়া চাইথখ্রে। এনবাইরোন্মেন্তেলিস্তশিংনা চেকশিনৱা থম্লদুনা হায়রি মদুদি হৌজিক হায়দ্রবাদনা উরিবা লোকদাউনগী মতুংদা তুরেল ঈসিং লুবা অমসুং নুংশিৎ শেংলিবসি ঐখোয়না চেকশিলহৌদ্রবদি মখা তানা উবা ফংলোই হায়খ্রে। অৱাং ভারত্তগী লাকপা মাইগ্রেন্তশিংনা চানবা অমসুং তঙাই ফদবা পোৎলমশিং লৌনবা লাপ্না খোংনা চৎলি। ঙরাং ফাওবদা লৈরিবা পোজিতিব কেসঃ ১০৬১, এক্তিব কেস ৫৩৩, নাবা ফরবা ৪৯৯, লৈখিদ্রবা অপুনবা মশিং ২৯।
• অরুনাচল প্রদেশঃ ইন্দিয়ান এয়র ফোর্সনা কোরোনাভাইরসকী মায়োক্তা লান্থেংনরিবা ফ্রন্তলাইন হকশেলগী শিন্মীশিংবু ইকাই খুম্নবা উত্তুনা নহারলাগুন, অরুনাচল প্রদেশতা পাইখ্রে।
• অসমঃ কোবিদ-১৯গী মরক্তা শেন্মিৎলোন্দা লাকপা খুদোংচাদবশিং য়েংশিন্নবা অমসুং রাজ্য অসিগী শেন্মিৎলোন য়েংশিন্নবা রাজ্য সরকারনা মেম্বর ৮না শাবা তাস্ক ফোর্স অমা শেমখ্রে।
• মনিপুরঃ এফ.সি.আই.না পঞ্জাব অমসুং হরিয়ানাদগী ফুদগ্রেন মেত্রিক তন ২৯০০০ হোঞ্জিনখ্রে।
• মিজোরমঃ সপ্লাই বিভাগ অমসুং আই.ও.সি.না মমিত দিস্ত্রিক্তকী খুঙ্গংদা রাজ্য অসিগী লোকদাউন মনুংদা ইমুং ৩২৪দা গ্যাস সিলিন্দর ফংহনখ্রে।
• নাগালেন্দঃ নাগলেন্দগী মোকোকচুংগী মীয়ামনা দিস্ত্রিক্ত তাস্ক ফোর্স ওন কোবিদ-১৯না লৌখিবা থৌদাংগী মখাদা 'মাস্ক ফোর ওল' হায়বা কেম্পেন অসিগী মখাদা ফেস মাস্ক লাখ ২ শাখ্রে।
• ত্রিপুরাঃ আই.এ.এফ.না কোবিদ-১৯ লান্থেংনরিবা কোরোনা লান্মীশিংদা ইকাই খুম্নবা ফোংদোক্তুনা নোংথক্তা পাইদুনা লৈ চাইথখ্রে হায়না মুখ্য মন্ত্রীনা ত্বীৎ তৌখ্রে।
• চন্দীগর : য়ু.তি. অসিগী লোকদাউনগী মতম অসি মে ১৭, ২০২০ ফাওবগী ওইনা চয়োল অনী অমগা শাংদোক্লগনি হায়না লাউথোকখ্রে। শহর অসিদা থম্লিবা কর্ফিয়ু অসি মে ৩গী অহিং নোংয়াইদা লৌথোক্লগনি হায়খ্রে। শহর অসিদা লৈরিবা কন্তেনমেন্ত জোনশিং অসি এদমিনিস্ত্রেসন্না লাউথোক্লবা অমসুং মফম খরদা অথিংবা থমখিগনি। প্রোতোকোলগী মতুং ইন্না কন্তেনমেন্ত পোকেতশিংদা অকনবা মওংদা স্ক্রীনিং অমসুং তেস্তিং তৌগনি হায়রি।
• পঞ্জাব : পঞ্জাবতা লৈরিবা দুকানশিং গ্রীন অমসুং ওরেঞ্জ জোন ওইবা জিল্লা খুদিংমক্তা অয়ুক্কী পুং ৯দগী ১ফাওবা হাংগনি। রেদ অমসুং কন্তেনমেন্ত জোন্দদি কোম্থোকপা লৈরোই। হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল বিভাগ, পঞ্জাবনা হাইজিন অমসুং সেনিতাইজেসন নীংথিনা লৈনবা কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা পোৎচৈ পুবা গারী অমসুং মখোয়গী দ্রাইবর অমসুং শিন্মীশিং চেল্লি।
• হরিয়ানাঃ পন্দুনা লৈরিবা মীওইশিং অমসুং মাইগ্রেন্ত শিন্মীশিংনা রাজ্য অমদগী অমদা (মনুং অমসুং মপান অনীমক্কী) চত্থোক-চৎশিন তৌনবগীদমক মখোয়গী য়ুমদা হন্নিংবা মীওইশিংনা রাজিস্তর তৌনবগীদমক হরিয়ানাগী রাজ্য সরকারনা ৱেব পেজ https://edisha.gov.in/eForms/MigrantService হাংদোকখ্রে। হরিয়ানা সরকারনা দিস্ত্রিক্ত এদ্যুকেসন ওফিসর, দিস্ত্রিক্ত ইলিমেন্তরি এদ্যুকেসন ওফিসর, দিস্ত্রিক্ত প্রোজেক্ত কোওর্দিনেতর, ব্লোক এদ্যুকেসন ওফিসর, ব্লোক ইলিমেন্তরি এদ্যুকেসন ওফিসরশিংনা কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা পুন্না খুৎশম্নদুনা লাইরিক ফংহন্নবা খঙহনখ্রে।
• হিমাচল প্রদেশঃ রাজ্য সরকারনা রাজ্য পুম্বদা কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসি য়েংদুনা কর্ফিয়ু মখা তানা শান্দোক্নবা লেপখ্রে, অদুবু কর্ফিয়ু কোম্থোকপগী মতমদি হান্না পুং মরি ওইরম্বদগী মঙাদা মে ৪, ২০২০দগী হেনগৎলগনি হায়রি। রাজ্য অসিগী শেন্মিৎলোন হেনগৎনবগীদমক, নুমিৎ ১২০নি শোইদনা থবক ফংহন্নবগীদমক অনৌবা মুখ্য মন্ত্রী শহরী রোজগার গরেন্তী য়োজনাগী মখাদা শহরদা লৈবা মীয়ামদা ফংহনগনি।
• মহারাস্ত্রঃ মহারাস্ত্রদা নোংমদা কোবিদ-১৯গী পোজিতিব ওইবা কেস ৭৯০ রিপোর্ত তৌরি, মসিনা রাজ্য অসিদা পুন্না পোজিতিব কেস ১২,২৯৬ ওইরি। রাজ্য অসিদা মীওই ৫২১ লৈখিদবসিগা লোইননা লৈবাক অসিদা খ্বাইদগী য়াম্না শিরি। মুম্বাইদা ওইরিবা ফিবম্না মীওই ৩২২ লৈখিদবগা লোইননা মীওই ৮,৩৫৯না নারি। মহারাস্ত্রগী নাশিক দিস্ত্রিক্ততা মীওই ২৭ অমগা নারক্তুনা কোরোনাভাইরস কেস ৩৬০ ওইরে। মসিগী মনুংদগী মালেগাওদা কেস ৩২৪ য়াওরি। মুম্বাইদা ইন্দিয়ান এয়র ফোর্স জেৎ আইদুনা কোবিদ-১৯ লান্মীশিংদা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে। হায়রিবসি লৈবাক শীনবা থুংনা কোরোনা লান্মীশিংদা ইকাইখুম্নবা উৎপগী থৌরমগা মরী লৈননা পাংথোকখিবনি।
• গুজরাতঃ মীওই ৩৩৩ নৌনা গুজরাত্তা পোজিতিব ওইবগা লোইননা, রাজ্য অসিদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইরবা অনাবগী মশিং অসি হৌজিকফাওবদা ৫,০৫৪ য়ৌখ্রে। অহ্মেদবাদতা কোরোনা পোজিতিব কেস ৩০৩গী মনুংদগী ২৫০ রিপোর্ত তৌখ্রে। সুরত অমসুং বাদোদারাদা কেস ১৭ লাকখ্রে।
• মধ্য প্রদেশঃ অনৌবা কেস ১২৭ হাপচিল্লকপগা লোইননা, মধ্য প্রদেশতা হৌজিক কোবিদ ১৯ কেস মশিং অসি ২,৮৪৬ য়ৌরে। মসিগী মনুংদগী ৫২৪ অমনা নাবা ফখ্রে অমসুং ১৪৫না লৈখিদ্রে। হৌজিক ফাওবদা পুন্না নাখিবা মী মশিংদগী ৬২৪না নাবা ফখ্রে অমসুং ১৫১না লৈখিদ্রে।
• রাজস্থানঃ হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না থোকপা চেরোলগী মতুং ইন্না রাজস্থান্দা নৌবা কেস ১০৪ লৈরে। মসিনা রাজস্থানগী অপুনবা কেস অসি ২,৭৭০ ওইরে।, হৌজিক ফাওবদা পুন্না নাখিবা মী মশিংদগী ১,১২১না নাবা ফখ্রে অমসুং ৬৫না লৈখিদ্রে।
• ছতিশগরঃ মুখ্য মন্ত্রী ভুপেস বাঘেলনা প্রধান মন্ত্রী মোদীদা পি.এম.গী ৱেলফেয়র পেকেজতা হেলথকা মরী লৈননা থবক তৌরিবা পুলিস, লোকেল বোদি ওফিসরশিং, অমসুং ইমপ্লোয়ীশিংবুসু কোনশিনবীনবা চিথী ইদুনা খঙহনখ্রে।

PIB Backgrounder
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
03 MAY 2020 6:24PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
Updates on COVID-19 from the Ministry of Health and Family Welfare
So far, a total of 10,632 people have been cured. In the last 24 hours, 682 patients were found cured. This takes our total recovery rate to 26.59%. The total number of confirmed cases is now 39,980. Since yesterday, an increase of 2644 has been noted in the number of COVID-19 confirmed cases in India.Dr Harsh Vardhanhas urged the people of India to observe the extended period of lockdown 3.0 (till May 17, 2020) in letter and spirit and treat it as an effective intervention to cut down the chain of transmission of COVID-19. He urged the countrymen not to ostracize the doctors treating COVID-19 patients and to not stigmatize the patients who have won the battle against COVID-19.
For details:
Prime Minister holds a detailed meeting to discuss financial sector, structural and welfare measures to spur growth in India
Prime Minister held a meeting to discuss strategies to discuss interventions in the financial sector as well structural reforms to spur growth and welfare in the current context. At a meeting with Finance Minister and officials, PM discussed strategies and interventions to support MSMEs and farmers, enhance liquidity and strengthen credit flows. PM also discussed ways and means to ensure financial stability in the wake of COVID-19 and measures taken to enable businesses to recover quickly from the impacts. Dwelling on the issue of welfare of workers and the common man, PM pointed out the need to generate gainful employment opportunities by helping businesses overcome difficulties due to disruptions caused by COVID-19.
For details:
Railways only accepting passengers BROUGHT and FACILITATED by State Governments.
It is clarified that few Special trains which are being run for migrant workers, pilgrims, tourists, students and other persons stranded at different places, are being operated on request of state governments only. All other passenger train services remain suspended.Railways isonly accepting passengers brought and facilitated by State Governments.
For details:
Dr. Harsh Vardhan visits Lady Harding Medical College Hospital to review status of COVID-19 management
While commending the frontline caregivers and other healthcare personnel for the resilience, hard work, dedication and commitment shown by them in dealing with COVID-19, Dr. Harsh Vardhan said, “The recovery rate of COVID-19 patients has steadily increased which shows that more and more of these patients are getting better and going back to their homes. Till now around 10,000 COVID patients have recovered and have joined their normal life. Majority of patients in other hospitals are also on road to recovery. It reflects the quality of care provided by our frontline health workers in India. I congratulate them for their success.”
For details:
INDIA SALUTES CORONA WARRIORS
India has been successfully fighting Corona Virus with the help of COVID Warriors. IAF has been contributing towards the national effort to contain Corona by supporting mobility of men and material both at International and Domestic level. More than 600 tons of medical supplies and large number of people have been airlifted including Doctors, Para-medics and equipment for setting up COVID testing labs. As a gratitude to all the Corona Warriors in India, IAF along with sister services is planning to salute these brave warriors of India in its own unique way. The planned fly past of the aircraft of the Indian Air Force is to salute the brave COVID warriors who have been tirelessly and selflessly working during these unprecedented times of corona virus pandemic.
For details:
Union Home Minister salutes the Corona Warriors for their unmatched Contribution and Sacrifice in fighting the COVID-19 epidemic
ShriAmitShah said in a tweet, “India salutes its heroic Corona warriors. I assure you that the Modi government and the entire country stands beside you. We have to free the Nation from Corona by turning the challenges into opportunities and set an example for the world by creating a healthy, prosperous and strong India. Jai Hind!”
For details:
HRD Minister releases alternative academic calendar for classes 9th and 10th
Speaking on the occasion the Minister said that this Calendar provides guidelines to teachers on the use of various technological tools and social media tools available for imparting education in fun-filled, interesting ways, which can be used by learner, parents and teachers even while at home. However, it has taken into account, the varying levels of access to such tools-Mobile, Radio, Television, SMS and various social media.
For details:
Judicial Member, Lokpal of India, Justice Ajay Kumar Tripathi died fighting COVID-19
On Saturday, May 2nd, 2020 at approximately 8:45 PM, Judicial Member, Lokpal of India, Justice Ajay Kumar Tripathi passed away at AIIMS, New Delhi. He was infected with Corona virus and was admitted to AIIMS on 2ndApril, 2020 after havingbreathing problems.
For details:
During COVID-19 lockdown JanaushadhiKendras achieved a record sales turnover of 52 crore rupees in April 2020
In spite of problems in procurement & logistics due to COVID-19 lockdown, Pradhanmantri Bhartiya Jan AushadhiKendras –PMBJAKachieved a record sales turnover of 52 crore rupees in the month of April 2020, compared to 42 crore rupees in March 2020. It was 17 crore in April 2019.
For details:
All Stakeholders Must Adopt an Integrated Approach to Come over the Crisis: ShriNitinGadkari
ShriGadkarihas called upon the industry that it is needed to be ensured by industries that necessary preventive measures are taken to prevent the spread of COVID-19. He emphasized on usage of PPE (Masks, sanitizer etc.) and advised to maintain social distancing norms during business operations.The Union Minister mentioned that there is need to focus on export enhancement as well as import substitution to replace foreign imports with domestic production.
For details:
MHA Control Room to be utilised for resolving complaints/issues of Drivers and Transporters on passage of goods carriers including empty trucks
In order to ensure faster resolution of the complaints/issues of the drivers / transporters on passage of goods carriers including empty trucks for inter-state movement across the country during Lockdown, Union Government has decided to utilise the Control Room of Ministry of Home Affairs where officers of the Ministry of Road Transport and Highways are also being deputed for this purpose.MHA Helpline Number 1930 and NHAI Helpline number 1033 may be used to seek assistance.
For details:
430 flights operated under Lifeline Udan
430 flights have been operated under Lifeline Udan by Air India, Alliance Air, IAF and private carriers. 252 of these flights have been operated by Air India and Alliance Air. Cargo transported till date is around 795.86 tons. Aerial distance covered by Lifeline Udan flights till date is over 4,21,790 km.Helicopter services including Pawan Hans Ltd have been operating in J&K, Ladakh, Islands and North East region transporting critical medical cargo and patients. Pawan Hans till 2 May 2020 have carried 2.27 tons of cargo covering a distance of 7,729 kms.
For details:
Post- COVID situation provides an opportunity for India to boost its economywith the support of vast Bamboo resources: DrJitendra Singh
DrJitendra Singh said that Bamboo is vital to India's Post- COVID economy and will provide an opportunity for India to emerge as an economic power with the support of its Bamboo resources.
For details:
Government asks states to speed up procurement of Minor Forest Produce to support Tribals in the backdrop of situation created by Covid 19
Ministry of Tribal Affairs has advised all states to speed up procurement operations for Minor Forest Produceto support the Tribals especially in the backdrop of situation created by Covid19 and also keeping in view that it is now peak season for gathering of MFP.
For details:
Employees of EPFO contribute Rs 2.5 crore to PM CARES fund
For details:
NMCG & NIUA organized IDEAthon on ‘The Future of River Management’
National Mission for Clean Ganga under the Ministry of Jal Shakti and National Institute of Urban Affairs organized an IDEAthon on “The future of River Management’ to explore how the COVID-19 crisis can shape River Management strategies for the future. Dealing with the COVID-19 crisis has been a challenge for most countries across the globe which has witnessed some sort of lockdown in most of the places. While the general narrative around this crisis has been that of anxiety and concern, the crisis has also thrown up some positive developments.
For details:
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Kerala: Armed forces salute & thank Covid19 warriors in Thiruvananthapuram and Kochi. Railways will operate four more trains today from Kerala for stranded migrant labourers. The trains will depart from Thrissur, Kannur and Ernakulam. Meanwhile, five more Keralites have lost their lives to Covid19 in the US and the Gulf. Total confirmed cases till yesterday: 499, Active cases: 96, Discharged: 400, Total deaths: 4.
• Tamil Nadu: Armed forces shower flower petals over Covid hospitals in Chennai. State government to relax the lockdown in non-containment areas in all zones from Monday; economic activities to resume. 25 persons, including two children, test positive for Covid19 in Villupuram. JIPMER, Puducherry quarantines 44 healthcare workers after cancer patient tests positive for COVID-19. Total cases in TN till yesterday: 2757, Active cases: 1384, Deaths: 29, Discharged: 1341. Highest number of cases reported from Chennai 1257.
• Karnataka: Today 5 new cases confirmed. Total cases 606. Kalburgi 3 and Bagalkot 2. So far 25 deaths and 282 people cured and discharged. State government announces free transportation for migrant workers after facing flak for high fares.
• Andhra Pradesh:State to conduct Covid19 tests on one person from each family in red zones, amid an increase in the number of cases. The College Ethics Committee of Guntur Medical College gives green signal to Plasma Therapy treatment. The committee will send a report to ICMR for its response. 58 fresh cases in last 24 hours; 30 out of 58 from Kurnool district. Total positive cases rise to 1583, Active cases: 1062, Discharged: 488, Deceased: 33, Total tests done: 1,14,937. Districts leading in +ve cases: Kurnool (466), Guntur (319), Krishna (266).
• Telangana: Expressing gratitude of the Defence forces to the Covid frontline 'warriors', an Indian Air Force helicopter showered flower petals over the state-run Gandhi Hospital. Environmentalists warn that the significant improvement in air and water quality, which Hyderabad has witnessed since the lockdown, may cease to continue if we are not mindful. Migrants from North India walk miles for food & essentials. Total cases till yesterday 1061, Active cases 533, Recovered 499, Total Deaths 29.
• Arunachal Pradesh: Indian Air Force salutes frontline health workers in the battle against Coronavirus with a fly-past in Naharlagun, Arunachal Pradesh.
• Assam: In order to deal with the economic situation amid Coronavirus outbreak, Assam Govt has constituted an 8 member Task Force for revitalisation of the economy of the State.
• Manipur: FCI moves 29000 MT of foodgrain from Punjab and Haryana to Manipur.
• Mizoram: Supply Department and IOC provides gas cylinders to 324 families at Mamit District villages in the State amid lockdown.
• Nagaland: Mokokchung citizens in Nagaland come together to make 2 lakh face masks under the campaign 'Masks for All' which is initiated by District Task Force on COVID-19.
• Tripura: CM in a tweet termed the IAF fly-past & showering flower petals as a remarkable effort by IAF for saluting the Corona Fighters in a battle against COVID19.
• Chandigarh: The lockdown period in UT will be extended by two weeks i.e. upto 17th May, 2020. The curfew in the city will be lifted on midnight of 3rd May. The containment zone in the city will be restricted to the pockets identified and notified by Administration. There will be Intensive Screening and Testing of all cases within the containment pockets as per protocol.
• Punjab: Shops in Punjab will open in the green and orange zones, across districts, from 9 a.m. to 1 p.m. There would be no relaxations in red and containment zones. Health and Family Welfare Department, Punjab has issued fresh advisory on maintaining hygiene and sanitization by the plying goods vehicles and their drivers/workers during the COVID-19 pandemic.
• Haryana: To facilitate the stranded persons and migrant workers for interstate movement (both inward and outward) in Haryana, the State Government has launched a web page https://edisha.gov.in/eForms/MigrantService for online registration of the migrant workers who wish to return to their home states. Haryana Government has directed all District Education Officers, District Elementary Education Officers, District Project Coordinators, Block Education Officers, Block Elementary Education Officers to provide information on distribution of books through mutual exchange being undertaken during the COVID-19 pandemic. Guidelines have been issued to Education Officer, School Head / In-Charge and SMC President and Members in this regard.
• Himachal Pradesh: The State Government has decided to continue the curfew in the entire State in the wake of COVID-19 pandemic but the relaxation in the curfew would be increased by one hour from the existing four hours to five hours from 4th May, 2020 onwards. To revive the economy in the State in the wake of corona pandemic, 120 days assured employment would be provided to the urban population under a new MukhyaMantriShahariRojgar Guarantee Yojna. For this, if required, adequate training would be provided for their skill upgradation.
• Maharashtra: A total of 790 cases were recorded in a day in Maharashtra taking its tally of positive cases to 12,296. The death toll at 521 is also the highest in the country. The corresponding figures for Mumbai are 322 deaths and 8,359 patients. The number of coronavirus cases rose to 360 in Maharashtra's Nashik district after 27 more people tested positive for the viral disease, the district administration said today. Out of these Malegaon accounts for 324 cases. Mumbai witnessed a spectacular fly-past carried out by Indian Air Force jets in the honour of thousands of ‘Covid-19 warriors’. The display was part of a nationwide exercise to express gratitude toward lakhs of ‘corona warriors’ in the frontline of fighting the coronavirus pandemic
• Gujarat: State reported 333 new cases, taking its tally till now to 5,054. It also witnessed 26 deaths, which is maximum in a day till now. While Ahmedabad reported 250 of the 333 new coronavirus positive cases, Vadodara and Surat reported 17 cases each.
• Madhya Pradesh: 127 new coronavirus cases were reported in MP. This brings the total reported cases of coronavirus in MP to 2,846. Among the total people infected as on date, 624 have recovered and 151 have passed away.
• Rajasthan: 104 new cases were reported in Rajasthan, according to data released by the Ministry of Health and Family Welfare. This brings the total reported cases of in Rajasthan to 2,770. Among the total people infected as on date, 1,121 have recovered and 65 have passed away.
• Chhattisgarh: CM BhupeshBaghel has written to PM Modi requesting inclusion of policemen, local bodies officers & employees of district administration in insurance scheme under PM's Welfare Package, on the lines of health workers.