য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রীনা কোরোনা ৱারিয়রশিংবু কোবিদ-১৯ লাইচৎ থেংনবদা মখোয়গী লেঙ্গা লৈতবা থৌদাং অমসুং কত্থোকপগীদমক ইকায় খুম্নখ্রে
03 MAY 2020 3:08PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা ঙসি কোরোনা ৱারিয়রশিংবু কোবিদ-১৯ লাইচৎ থেংনবদা মখোয়গী লেঙ্গা লৈতবা থৌদাং অমসুং কত্থোকপগীদমক ইকায় খুম্নখ্রে।
শ্রী শাহনা ত্বীৎ অমদা হায়খি, “ভারতনা মসিগী কোরোনা ৱারিয়রশিংবু ইকায় খুম্নরি। ঐহাক্না অদোমদা থাজবা পীরি মদুদি মোদী সরকার অমসুং লৈবাক পুম্বনা অদোমগা লোয়ননা লেপ্লি। ঐখোয়না লৈবাক অসিবু কোরোনাদগী নান্থোকহন্দুনা শিংনবদগী খুদোংচাবা তাঞ্জাদা ওন্থোক্কদবনি অমদি মশা-মউ ফবা, চাউখৎপা অমসুং মপাঙ্গল কনবা ভারত অমা শেমগৎতুনা মালেমগীদমক খুদম অমা ওইহনগদবনি। জয় হিন্দ!”
ঙসি ভারতকী আর্ম ফোর্সেসনা কোরোনা ৱারিয়রশিংবু তোঙান-তোঙানবা মওং-মতৌদা ইকায় খুম্নখি। য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রীনা মওং-মতৌশিং অদুবু থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা হায়খি, “ইন্দিয়ন আর্ম ফোর্সেসনা লৈবাক অসিবু কোরোনাদগী নান্থোকহন্নবগীদমক অয়ুক অমদি নুমিদাং মথৌ তৌরিবা দোক্তরশিং, পুলিস, পেরামিলিতরী ফোর্সেস অমসুং অতোপ্পা ৱারিয়রশিংদা উৎলিবা ইকায় খুম্নবা মতৌশিং অসি থমোয়দা ফাওরি। কোরোনা থেংনবা মতমদা ৱারিয়রশিং অসিনা উৎলিবা থৌনা ফবা মতৌ অসি থাঙ্গৈশেংনা ইকায় খুম্ননীংঙাইনি।”
ইন্দিয়ন আর্ম ফোর্সেসনা কোরোনা লাইচৎ থেংনরিবা থৌনা ফরবা লান্মীশিংবু ঙসি নেস্নেল পুলিস মেমোরিয়েলদা লৈ কৎতুনা ইকায় খুম্নখি। মসিদা শ্রী শাহনা মহাক্কী ত্বিৎতা হায়খি, “ভারতনা কোরোনা ভাইরস থেংনরিবা থৌনা অসি তশেংনা থাগৎনীংঙাইনি। ঙসি আর্ম ফোর্সেস অহুম্মক্না লাইনা অসি থেংনরিবা থৌনা ফরবা লান্মীশিংবু নেস্নেল পুলিস মেমোরিয়েলদা লৈ কৎতুনা ইকায় খুম্নখি। মসিগী অৱাবা মতম অসিদা লৈবাক পুম্বনা মখোয়গী থৌনা ফরবা লান্মীশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংগীদমক লেপ্লি।”

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister salutes the Corona Warriors for their unmatched Contribution and Sacrifice in fighting the COVID-19 epidemic
03 MAY 2020 3:08PM by PIB Delhi
The Union Minister for Home Affairs, Shri Amit Shah today saluted the Corona Warriors for their unmatched contribution and sacrifice in fighting the COVID-19 epidemic.
Shri Shah said in a tweet, “India salutes its heroic Corona warriors. I assure you that the Modi government and the entire country stands beside you. We have to free the Nation from Corona by turning the challenges into opportunities and set an example for the world by creating a healthy, prosperous and strong India. Jai Hind!”
Today, the Corona warriors were honoured in various ways by the Indian armed forces. The Home Minister praised this gesture and said, “The scenes of respect shown by the Indian armed forces towards the doctors, police, paramilitary forces and other warriors, who work day and night to liberate the country from Corona, are heart touching. The bravery shown by these warriors while fighting Corona is certainly venerable.”
The Indian armed forces paid floral tributes to the brave soldiers fighting the Corona epidemic, at the National Police Memorial today. To this, Shri Shah said in his tweet, “The bravery with which India is fighting the Coronavirus is truly admirable. Today the three armed forces paid floral tributes to the brave soldiers fighting the disease, at the National Police Memorial. The whole country stands with their brave soldiers and their families in this difficult time.”