হাউছিং আৰু নগৰ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়
জিআইএছ ডেশ্বব’ৰ্ড ব্যৱহাৰ কৰি ক’ভিড-১৯ হটস্পট নিৰীক্ষণ আগ্ৰা স্মাৰ্ট চিটীৰ
30 APR 2020 1:58PM by PIB Guwahati
আগ্ৰা স্মাৰ্ট চিটীয়ে এক জিআইএছ ডেশ্বব’ৰ্ড গঠন কৰিছে, যিয়ে বিভিন্ন হটস্পট, হীট মেপ, পজিটিভ ৰোগী, সুস্থ ৰোগী আদি প্ৰদৰ্শন কৰিব৷ ডেশ্বব’ৰ্ডখন দৈনিক ভিত্তিত এই লিংকত উপলব্ধ হ’ব— http://covid.sgligis.com/agra
আইজিআইএছ প্লেটফ’ৰ্মত সৃষ্টি কৰা এই ডেশ্বব’ৰ্ডখন হ’ল এক থলুৱা প্ৰযুক্তি, যিয়ে জিআইএছ, ইমেজ প্ৰ’চেছিং, ফ’টোগ্ৰামেট্ৰী আৰু চিএডিক একেলগে এখন মঞ্চত একগোট কৰিছে৷ ইয়ে কৃষি, প্ৰতিৰক্ষা, বনাঞ্চল, দুৰ্যোগ ব্যৱস্থাপনা, ভূমি তথ্য, খনন, শক্তি, স্মাৰ্ট চিটী, নগৰীয় পৰিকল্পনা, ইউটিলিটীছ আৰু ল’কেচন ভিত্তিক সেৱাৰ দৰে উদ্যোগত সমাধান সৃষ্টি কৰিব পাৰে৷

Ministry of Housing & Urban Affairs
Agra Smart city monitors COVID-19 hot-spots using GIS dashboard
30 APR 2020 1:58PM by PIB Delhi
Agra Smart City has created a GIS dashboard which will show various hotspots, heat map, positive cases, recovered cases etc. The dashboard updated on daily basis can be accessed from the link: http://covid.sgligis.com/agra
This dashboard is developed on IGiS platform an indigenous technology which brings GIS, Image Processing, Photogrammetry, and CAD together on a single platform which can also cater to multitude of solutions across industries like Agriculture, Defence, Forestry, Disaster Management, Land Information, Mining, Power, Smart City, Urban Planning, Utilities and Location Based Service.
Some of the features of the dashboard are illustrated below:
HEAT MAPPING, DATE-WISE AND ZONE-WISE ANALYSIS, INFECTION/RECOVERY TRENDS