PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
30 APR 2020 6:20PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from field offices, and Fact checks undertaken by PIB)
Updates on COVID-19 from Ministry of Health and Family Welfare
So far, a total of 8,324 people have been cured. This takes our total recovery rate to 25.19%. The total number of confirmed cases is now 33,050. Since yesterday, an increase of 1718 has been noted in the number of COVID-19 confirmed cases in India.Analysis of doubling rate across the country has revealed that the national average is 11 days presently vis-a-vis 3.4 days before lockdown. So far, it is observed that the case fatality rate is 3.2%, of which 65% are male and 35% are female.Dr. Harsh Vardhan has written to the Health Ministers of all the States/UTs to ensure assured and uninterrupted blood donation and transfusion services for people with blood disorders. States are also advised to ensure that all health facilities, especially in the private sector, remain functional and provide critical services
For details,
Prime Minister holds a comprehensive meeting to discuss strategies on boosting investment in India
PM ShriNarendraModi today held a comprehensive meeting to discuss strategies to attract more foreign investments into India as well as to promote local investments in order to give a boost to the economy against the backdrop of the COVID-19 Pandemic. It was discussed that a scheme should be developed to promote more plug and play infrastructure in the existing industrial lands/plots/estates in the country and provide necessary financing support. During the meeting, the PM directed that the action should be taken for a more proactive approach to handhold the investors, to look into their problems and help them in getting all the necessary Central and State clearances in a time bound manner.
For details,
MHA holds a Comprehensive Review Meeting on the Lockdown situation in wake of spread of COVID-19
Ministry of Home Affairsheld a comprehensive review meeting on the lockdown situation.It was noted that there have been tremendous gains and improvement in the situation because of the lockdown till now. To ensure that the gains of the lockdown are not squandered away, the lockdown guidelines must be observed strictly till 3rd May.New guidelines to fight COVID-19 will come into effect from 4th May, which would give considerable relaxations to many districts. Details regarding this would be communicated in the days to come.
For details,
Dr. Harsh Vardhan interacts with Civil Society Organizations/NGOs via Video Conferencing
Dr. Harsh Vardhan expressed gratitude on behalf of the Prime Minister and Ministry of Health and Family welfare over the selfless work done by more than 92,000 NGOs in terms of providing food and other necessities to different sections of society. He appreciated the contribution of these organizations as vital in the management of COVID-19. He also highlighted that such work by these institutions also inspired other people to come forward and contribute.
For details,
UGC Guidelines on Examinations and Academic Calendar for the Universities in View of COVID-19 and Subsequent Lockdown
Following are the main recommendations in the guidelines issued by UGC:
1. Intermediate Semester Students: Will be graded based on internal assessment of the present and previous semester. In states where the COVID-19 situation has normalized, there will be exams in the month of July.
2. Terminal Semester Students: exams will be held in the month of July.
3. A COVID-19 cell will be constituted in every university which will be empowered to solve the issues of students related to academic calendar and examinations.
4. A COVID-19 cell in the UGC to be created for faster decision making.
For details,
Phone call between Prime Minister Shri Narendra Modi and H.E. Sheikh Hasina, Prime Minister of Bangladesh
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke on phone with H.E. Sheikh Hasina, Prime Minister of the People's Republic of Bangladesh.The two leaders discussed the regional situation in the wake of the COVID-19 pandemic, and briefed each other about the steps being taken to mitigate its effects in the respective country. Prime Minister Modi thanked Prime Minister Sheikh Hasina for contribution of USD 1.5 million towards SAARC COVID-19 Emergency Fund.Prime Minister Sheikh Hasina thanked Prime Minister Modi for taking lead in coordinating efforts to combat COVID 19 in the region and for supplying aid to Bangladesh, both in terms of medical supplies and capacity building.
For details,
Telephone conversation between Prime Minister and State Counsellor of Myanmar DawAung San SuuKyi
Prime Minister ShriNarendraModi had a telephonic conversation with DawAung San SuuKyi, State Counsellor of the Republic of the Union of Myanmar.The leaders discussed the evolving COVID 19 scenario in the domestic and regional contexts and updated each other on the steps being taken to control the spread of the pandemic.Underlining the importance of Myanmar as a vital pillar of India's Neighbourhood First policy, Prime Minister Modi conveyed India's readiness to provide all possible support to Myanmar for mitigating the health and economic impact of COVID 19.
For details,
DPIIT Control Room playing a pivotal role in monitoring the issues of Industry and Trade, and solving the difficulties faced by various stakeholders during the lockdown period
Department for Promotion of Industry and Internal Trade under the Ministry of Commerce and Industry, had set-up a Control Room w.e.f 26.3.2020 to monitor the issues of Industry and Trade and take up such matters with the concerned State Government, District and Police Authorities and other concerned agencies. 89% of queries have been resolved/settled. Regular Monitoring and review by the Minister, Secretary and senior Officers has helped in expeditious resolution.
For details,
Union Agriculture Minister says the Government accords highest priority to agriculture sector even during the lockdown period
Minister of Agriculture and Farmers Welfare, Shri Narendra Singh Tomar has said the Government has accorded highest priority to the farming and agriculture sector even during the lockdown period. As a result, he said, there has been no shortage of food grains and pulses across the country while the Government has also ensured availability of vegetables and milksupplies.
For details,
411 Lifeline Udan flights operated to strengthen the fight against Covid-19 by delivering essential and medical supplies
411 flights have been operated under Lifeline Udan by Air India, Alliance Air, IAF and private carriers. Cargo transported by Lifeline Udan flights till date is around 776.73 tons, covering over 4,04,224 km. ‘Lifeline Udan’ flights are being operated by MoCA in domestic Sector to transport essential medical cargo to remote parts of the country to support India’s war against COVID-19. Helicopter services including Pawan Hans Ltd have been operating in J&K, Ladakh, Islands and North East region transporting critical medical cargo and patients. Pawan Hans till 28th April 2020 have carried 2.0 tons of cargo covering a distance of 7,257 kms.
For details,
AarogyaSetu app reaches around 8 crore mobile phones in the country
Union Minister of Electronics and Information Technology Shri Ravi Shankar Prasad exhorted the Electronics Industry to explore the new opportunities that are arising out of the adversity and make the country the global hub of electronics manufacturing. During a meeting with Electronics Industry Associations, Chambers and prominent Industry players, he requested the electronics industry to take advantage of the opportunity and new Schemes notified by the Ministry, attract global investment and strengthen the sector. He emphasized the role of Medical Electronics Industry that is at a point of a complete turnaround.
For details,
ShriGadkari launches Bank of Schemes, Ideas, Innovation & Research Portal on MSMEs
The Portal(http://ideas.msme.gov.in/) gives access to all Schemes of Union, State and UT Governments. It has the provision for uploading Ideas, Innovations & Researches in the sector. The portal has unique features of not only crowd sourcing of Ideas, but also evaluation and rating the ideas by crowd sourcing. It can also facilitate inflow of venture capital, foreign collaboration etc.
For details,
Indian Railways today crosses 3 million mark in distribution of free meals
Meals distributed during lockdown due to COVID-19 at approximately 300 locations across the country. Indian Railway organizations team up to feed hot cooked meals and hope to thousands of people everyday
For details,
Top Barons of Automobile Industry praise Prime Minister’s leadership in dealing with COVID.
Union Minister for heavy industries and public enterprises, ShriPrakashJavadekar today convened a meeting with a group of select CEOs of the Indian Automobile Industry, to understand the possible impact of COVID-19 on the Indian Automobile sector and listen to suggestions from the Industry on possible policy interventions to minimise the impact.
For details,
MOHUA to Soon Issue Advisory on Special Measures to Save Interest of Homebuyers & All Real Estate Industry Stakeholders
An urgent meeting of Central Advisory Councilconstituted under the RERA was held through webinar under the chairmanship of Sh. Hardeep S. Puri, Minister of State (I/c), MoHUA to discuss the impact of the pandemic COVID-19 and consequent nationwide lockdown on the real estate sector and to treat it as an event of ‘Force Majeure’ under the provisions of RERA. fter detailed deliberations, the Housing Minister assured all the participants that the matter will be considered keeping in view the interests of all stakeholders. He further said that MoHUA will soon issue an advisory to all RERA/States about the special measures that need to be taken to safeguard the interest of homebuyers and all other real estate industry stakeholders.
For details,
Over 3,25,000 people are using “JanaushadhiSugam” Mobile App to access Janaushadhikendras
Amid nationwide lockdown due to COVID-19 crisis JanaushadhiSugam Mobile App is helping people in a big way to locate their nearest PradhanMantriJanaushadhi Kendra (PMJAK) and availability of affordable generic medicine with its price. Over 325000 people are using JanaushadhiSugam Mobile App to avail the host of benefits provided by it.
For details,
Union Minister DrJitendra Singh holds a video conference meeting with former Army Generals and Air Marshals on COVID situation in J&K, Ladakh& NE Region
For details,
Minister for Rural Development & Panchayati Raj asks States to proactively implement Rural Development Schemes relating to employment generation, rural housing, infrastructure development and strengthening of rural livelihoods
Addressing a Video Conference with State Rural Development Ministers, ShriNarendra Singh Tomaremphasised that under MGNREGS, the focus should be on water conservation, ground water recharge and irrigation work; Under PMGSY, the focus would be on quick award of works in sanctioned road projects and starting of pending road projects. Under PMAY(G), the Minister intimated that 2.21crore houses have been sanctioned, out of which 1 crore 86 thousand houses have already been completed
For details,
CSIR labs across India coming to aid of the needy by providing food, sanitizers, masks etc in their respective regions and beyond
CSIR Labs such as CSIR-CFTRI, Mysore, CSIR-IHBT, Palampur, CSIR-IMMT, Bhubaneswar, CSIR-CIMFR, Dhanbad and CSIR-IIP, Dehradun have provided ready to eat food to migrant labourers, patients, health workers, police and many others during the Covid19 outbreak
For details,
Agra Smart city monitors COVID-19 hot-spots using GIS dashboard
For details,
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Chandigarh: The Chandigarh Administrator has expressed serious concern about the continuously rising cases of corona infected persons. He directed that intensive screening and testing should be done in affected pockets like BapuDham Colony, Sector 30-B and Kachi Colony. The affected zones in BapuDham Colony will be expanded to include 2,500 more people, so that there is greater effectiveness in containing the corona.
• Punjab: Chief Minister has announced extension of curfew in the state by two weeks after May 3, while unveiling steps for limited lifting of the lockdown restrictions in the non-containment and non-red zones, with strict adherence to Covid-19 safety protocols. Health and Family Welfare Department has issued fresh advisory on maintaining hygiene and sanitization of shops, shopkeepers and workers serving therein. The shopkeepers are, thus, advised to meticulously follow the guidelines issued by the Government with regard to the nature of the shops that have been allowed to operate and to comply with the Standard operating procedure laid down in these guidelines as far as operating the shop is concerned.
• Haryana: Finance Department has not issued any circular for withholding the salaries of the employees for the month of April, Haryana Government clarified with respect to a fake news circulating on social media. Haryana Chief Minister said that even in this hour of COVID-19 Pandemic, State Government is committed to continue government recruitments against vacant posts in various departments wherever needed. He clarified that the recruitment process of 12,500 posts is already in the pipeline, after written examination, the result of which would be declared after the lockdown period.
• Himachal Pradesh: Chief Minister said that the state government is committed to provide all possible assistance to the industrialists for smooth running of their units besides ensuring uninterrupted supply of raw material. Chief Minister urged the industrialists to effectively maintain social distancing in their factories. Central Government has provided Rs. 1899 crore to the State government in April 2020, including revenue deficit grant , GST deficit compensation, Himachal's share in central taxes, MGNREGA amount, NHM programme, disaster relief amount and EAP. In view of the epidemic of COVID-19, the Centre government has also increased the limit of Ways and Means of the states by 60 percent. This would help Himachal Pradesh to fight the coronavirus epidemic effectively.
• Kerala: Stringent restrictions imposed & medical staff of three hospitals put under observation in two places in Thiruvananthapuram after a few positive cases were reported. 5 persons cured and discharged in Palakkad. 4 more Keralites die of Covid19 in the Gulf; 2 each in Kuwait & Abu Dhabi. Governor signs the Ordinance on deferment of salary of govt. employees. Salaries will be given at first for health workers and police force. Total cases till yesterday: 495, Active cases: 123, Discharged: 369, Total deaths: 4.
• Tamil Nadu: 3 Fire & Rescue personnel, involved in disinfectant duty in various parts of Chennai, test positive. Govt. doctor travels from hotspot in Villupuram to green zone Krishnagiri, tests positive on return to duty; his places of stay in Villupuram&Krishnagiri contained. State forms special task force headed by Chief Secretary to attract foreign industries post Covid19. Total cases till yesterday : 2162, Active cases: 922, Deaths: 27, Discharged: 1210. Max cases from Chennai 768.
• Karnataka: Today 22 new cases confirmed till now. Belagavi 14, Bangalore 3, Vijayapura 2 and 1 each in Davangere, Dakshin Kannada &Tumkur. Total cases 557. So far 21 dead and 223 people discharged. State cabinet decides to follow Centre's decision on relaxing certain norms after May 3 and decides to allow all industrial activities across State after May 3.
• Andhra Pradesh:About 21.55 lakh families receive free ration. TTD to allow darshan to devotees as per decisions of Central & State governments post lockdown period. 71 new cases reported, 34 discharged and 6497 samples tested in the last 24 hours. Total cases rise to 1403. Active Cases: 1051, Recovered: 321, Deaths: 31. The rise in the number of cases is attributed to increase in number of testing. Districts leading in +ve cases: Kurnool (386), Guntur (287), Krishna (246), Nellore (84), Chittoor (80).
• Telangana: The transport sector crisis on account of lockdown is likely to affect essential goods supply in Hyderabad and Telangana. Tata Institute of Fundamental Research (TIFR), Hyderabad and ESIC Hospital and Medical College, Hyderabad, sign MoU for developing rapid test kits. Puducherry seeks 2 lakh PPE kits from Telangana. Total cases till yesterday 1016, Active cases 582, Recovered 409, Deaths 25.
• Arunachal Pradesh: 300 Arunachalese persons of other districts stranded in Itanagar permitted to go home. They leave by buses following all lockdown protocols.
• Assam: Health MinisterShriHimantaBiswaSarma tweeted that 4 more COVID19 positive cases reported in Bongaigaon district in Asaam. Hence the number of COVID19 cases rise to 41.
• Meghalaya: 2 more positive cases who are being treated at Civil Hospital, Shillong, have tested negative.They will be tested again after 24 hours as per protocol to declare them as recovered.
• Manipur: CM holds video conference with all Deputy Commissioners of the State on preparedness of quarantine centres and other facilities in view of the possible return of stranded Manipuris from outside the state.
• Mizoram: 92201 farmers have been approved to avail the PM Kisan Scheme. Out of these, over 66108 have been assisted with special monetary aid amid lockdown.
• Nagaland: In Kohima the results of class 10 & 12 exams are being delayed due to coronavirs outbreak.Results likely to be announced by end of May.
• Sikkim: Chief Secretary chaired the State Level Task Force Meeting to review the State Govt's plan of action in line with the new guidelines issued by the Ministry of Home Affairs, Government of India.
• Tripura: CM thanked Agartala Municipal Corporation for donating to Chief Minister's relief fund & for their service in maintaining hygiene in the city amid COVID19 pandemic.
• Maharashtra: 597 new cases were reported taking the state tally of Covid 19 positive cases to 9,915. A total of 1,539 people have been cured, while the state’s death toll is 432. Mumbai has the highest number of reported cases at 3,096. Malegaon in Nashik district has emerged as the new Covid-19 hotspot.
• Gujarat:With 308 new cases reported by. this morning, the number of positive cases in Gujarat has crossed the 4,000 mark to touch 4,082. While 527 people have recovered so far, the state registered 18 deaths to take the toll to 197. With the centre permitting movement of migrant workers, by adhering to strict medical protocol, lakhs of migrant workers in Gujarat are now gearing up to return to their home states.
• Rajasthan: State recorded 86 new coronavirus cases, taking the total number of Covid-19 cases to 2,524 in the state. The state has so far witnessed 57 deaths due to the virus. 827 patients have recovered so far. Amidst the Corona crisis, an act of sheer generosity has come to light from Jodhpur district. Ram NiwasManda of Ummednagar Village has reportedly donated his life savings of Rs 50 lakhs to feed the poor and the hungry. He has provided ration kits over 8,500 families from 83 gram panchayats.
• Madhya Pradesh:The number of Covid 19 positive cases reported in Madhya Pradesh has climbed to 2,561. Out of this 461 people have recovered while 129 have passed away.
• Chhattisgarh: As on date, the state has only 4 active Covid 19 cases. Out of 38 cases reported so far, 34 have been cured.
• Goa: Goa, which reported only 7 cases in all has no active Covid 19 patient at present.

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
30 APR 2020 6:20PM by PIB Imphal
(সিদা হৌখিবা পুং ২৪দা থোকখিবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক চেকশিং য়াওরি )
• কোবিদ-১৯ কনফার্ম তৌরবা ৩৩,০৫০ কেসকী মনুংদা মীওই ৮,৩২৪ নাবা ফরদুনা নাবা ফবগী চাং ২৫.১৯%দা হেনগৎলে; দব্লিং রেৎসু নুমিৎ ১১ ফাওবগী ফগৎলে; ঙরাংদগী হৌজিক ফাওবদা অনৌবা কেস ১৭১৮ রিপোর্ত তৌরে।
• হকশেল মন্ত্রীনা রাজ্যশিংদা মরুওইনা প্রাইবেৎ সেক্তরদা হকশেলগী খুদোংচাবা পুম্নমক মথৌ তৌহন্নবা অমসুং মরু ওইবা সর্বিসশিং পীনবা খঙহল্লক্লি।
• প্রধান মন্ত্রীনা ভারত্তা ইনভেস্তমেন্ত হেন্না ফগৎনবা থৌরাংশিং খন্ননবা মরু ওইবা মীফম অমা কৌখ্রে।
• য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়না হায়রি, জিলা কয়াদা কোম্থোকহন্দুনা কোবিদ-১৯ থেংননবা অনৌবা কাংলোনশিং মে ৪দগী চৎনবা হৌরগনি।
• কোবিদ-১৯ অমসুং চত্থরক্লিবা লোকদাউন অসি য়েংদুনা য়ু.জি.সি.না য়নিবর্সিতীশিংগী পরিখাশিংগী অমসুং একাদেমিক কেলেন্দরগী কাংলোন থোকখ্রে।
• লৌউ-শিংউ মন্ত্রীনা হায়রি, লোকদাউনগী মনুংদা ওইরবসু সরকারনা লৌউ-শিংউগী হিরম্না পুম্নমক্কী মমাংদা থম্লি।
• হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়দগী কোবিদ-১৯গী ওইবা অনৌবা পাউ
হৌজিক ফাওবদা, মীওই ৮,৩২৪ নাবা ফখ্রে। মসিনা ঐখোয়গী অপুনবা নাবা ফবগী চাং অসি ২৫.১৯%দা পুখৎলে। হৌজিক ওইরিবা অপুনবা কনফার্ম তৌরবা কেস অসি ৩৩,০৫০নি। ঙরাংদগী, ভারত্তা, কোবিদ-১৯ কনফার্ম তৌরবা কেস মশিং ১৭১৮ হেনগৎলে। লৈবাক অসিদা দব্লিং রেৎ নৈনবা মতমদা লৈবাক্কী চাংচৎ অসি লোকদাউন মমাংদা নুইৎ ৩.৪ ওইরম্বদগী হৌজিক্তি নুমিৎ ১১ ওইরে। হৌজিক ফাওবদা, কেস অসিনা মরম ওইদুনা শিবগী চাং অসি ৩.২% ওইরি, মসিগী মনুংদা ৬৫%না নুপানি অমসুং ৩৫%না নুপীনি। দা. হর্শ বর্ধন্না রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী হকশেল মন্ত্রীশিংদা ঈ দর্কার লৈবশিং শোইদনা ফংহন্নবা খংহনখ্রে। রাজ্যশিংদা হকশেলগী ফেসিলিতীশিং মরুওইনা প্রাইবেৎ সেক্তরশিংদা মথৌ তৌহন্নবা অমসুং মরু ওইবা সর্বিসশিং পীনবা হায়রি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619609
প্রধান মন্ত্রীনা ভারত্তা ইনভেস্তমেন্ত হেন্না ফগৎনবা থৌরাংশিং খন্ননবা মরু ওইবা মীফম কৌখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা ঙসি কোবিদ-১৯ লাইচৎকী মতুংদা লৈবাক অসিগী ইকোনোমীদা হেন্না ফগৎনবা ভারত্তা মপাল লমগী ইনভেস্তমেন্তকী পুক্নিং হেন্না চিংশিন্নবা অমসুং লমদম অসিগী ইনভেস্তমেন্তশিং পুথোক্নবা কুপ্না খন্ন-নৈনবগী মীফম অমা পাংথোকখ্রে। মীফম অদুদা, হৌজিক লৈবাক অসিদা লৈরিবা ইন্দস্ত্রীয়েল লেন্দ/প্লো/ইস্তেশিংদা লৈরিবা প্লগ এন্দ প্লে ইনফ্রাস্ত্রকচরশিংবু প্রোমো তৌনবা স্কিম অমা হৌদোক্নবা খন্নখি। মীফমদুদা, প্রধান মন্ত্রীনা ইনভেস্তরশিংগী খুদোংচাদবশিং য়েংশিন্দুনা অমসুং মখোয়গী কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিংদগী পীথোক্কদবা ক্লিয়রেন্সশিং মতম চানা পীথোক্তুনা ফানবা হোৎনগদবনি হায়খি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619593
য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়না কোবিদ-১৯ শন্দোক্লকপনা তৌরিবা লোকদাউন অসিগী ফিবম কুপ্না য়েংশিন্নবা মীফম অমা পাংথোকখ্রে
য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়না লোকদাউনগী ফিবম কুপ্না য়েংশিন্নবা মীফম অমা কৌখ্রে। লোকদাউন অসিনা মরম ওইদুনা হৌজিক ফাওবদা কা হেন্না খুমাং চাউশিনবা অমসুং ফগৎলকপগী মমি তারে হায়না ফোংদোকখি। লোকদাউন অসিনা পীরিবা কান্নবশিং অসি মাংহন্দনবগীদমক, মে ৩ ফাওবদি লোকদাউনগী কাংলোনশিং থুগাইদনা চৎকদবনি। মে ৪দগী কোবিদ-১৯ থেংননবা অনৌবা কাংলোনশিং চৎনবা হৌরগনি, মসিনা জিল্লা কয়াদা য়াম্না চাউনা কোম্থোক্কদৌরি। লাক্কদৌরিবা নুমিৎ খরনি অসিদা অকুপ্পা মরোলশিং থোক্লক্লগনি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619425
দা. হর্স বর্ধন্না সিবিল সোসাইতী ওর্গনাইজেসনশিং/এন.জি.ও.শিংগা ভিদিও কনফরেন্স তৌদুনা ৱারী শানখ্রে
দা. হর্স বর্ধন্না প্রধান মন্ত্রীগী অমসুং হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী মহুৎ শিন্দুনা এন.জি.ও. ৯২,০০০ হেনবনা চীঞ্জাক অমসুং অতোপ্পা তঙাইফদবা পোৎলমশিং সমাজকী তোঙান-তোঙানবা কাংলুপতা ফংহন্দুনা চোকথবা নাইদনা হোৎনবীবগীদমক ইকাই খুম্না ফোংদোকখ্রে। মহাক্না হায়রিবা ওর্গনাইজেসনশিং অসিনা কোবিদ-১৯ থেংননবা হোৎনবদা পীরিবা মতেংশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখি। অসিগুম্বা ইন্সতিত্যুসনশিং অসিনা লৌখৎলিবা থবকশিং অসিনা অতোপ্পা মীওইশিংবুসু থোরক্তুনা মতেং পাংনবা পুক্নিং থৌগৎপীরি হায়না ফোংদোকখি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619601
কোবিদ-১৯ অমসুং চত্থরক্লিবা লোকদাউন অসি য়েংদুনা য়নিবর্সিতীশিংগী পরিখাশিংগী অমসুং একাদেমিক কেলেন্দরগী য়ু.জি.সি.গী কাংলোন
য়ু.জি.সি.না পীখিবা কাংলোনশিংদা য়াওরিবা মরু ওইবা রিকমেন্দেসনশিং:
১. ইন্তর্মেদিয়েত সিমেস্তরগী মহৈরোইশিং: হৌজিক লৈরিবা অমসুং মমাংগী সিমেস্তরগী ইন্তরনেল এক্সেস্মেন্তশিংদা য়ুম্ফম ওইদুনা গ্রেদ পীগদৌরি। কোবিদ-১৯গী ফিবম অসি মহৌশাগী পুন্সিদা হঞ্জিল্লবা রাজ্যশিংগীদি, জুলাই থাদা পরিখা পাংথোক্কদৌরি।
২. তর্মিনেল সিমেস্তরগী মহৈরোইশিং: জুলাই থাদা পরিখাশিং পাংথোক্কনি।
৩. য়ুনিবর্সিতী খুদিংমক্তা কোবিদ-১৯ সেল অমমম হাংদুনা একাদেমিক কেলেন্দর অমসুং একজামিনেসনগা মরী লৈনবা খুদোংচাদবশিং কোকহনগনি।
৪. য়ু.জি.সি.গীসু ৱারেপ থুনা লৌবা ঙম্নবা কোবিদ-১৯ সেল অমা হাংলগনি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619368
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং বঙ্গলাদেশকী প্রধান মন্ত্রী হিজ এক্সিলেন্সী সৈখ হসিনাগী মরক্তা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা পিপলস রিপব্লিক ওফ বঙ্গলাদেশকী প্রধান মন্ত্রী হিজ এক্সিলেন্সী সৈখ হসিনাগা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে। লুচিংবা অনীনা কোবিদ-১৯ লাইচৎনা ওইহল্লিবা ফিবমশিংগী মতাংদা খন্নখি অমসুং লৈবাকশিং অসিদা লাইচৎ অসিনা ওইহল্লক্কদবা ফিবমশিং থেংননবা লৌখৎলিবা খোংথাংশিংগী মতাংদা খন্নখি। প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা প্রধান মন্ত্রী সৈখ হসিনাবু সার্ক কোবিদ-১৯ ইমর্জেন্সি ফন্দদা য়ু.এস. দোল্লর মিলিয়ন ১.৫ তেংবাং পীখিবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রী সৈখ হসিনানা প্রধান মন্ত্রী মোদীবু লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ থেংননবা হোৎনবদা মরু ওইবা থৌদাং লৌবীবগীদমক অমসুং মেদিকেল সপ্লাই অমসুং কেপাসিতী বিলদিংগী হীরমদা বঙ্গলাদেশতা মতেং পীবীবগীদমক থাৎপা ফোংদোকখি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619371
প্রধান মন্ত্রী অমসুং ম্যানমারগী স্তেৎ কাউন্সিলর দো ঔং সান সু চীগী মরক্তা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২০গী এপ্রিল ৩০দা রিপব্লিক ওফ দি য়ুনিয়ন ওফ ম্যানমারগী স্তেৎ কাউন্সিলর দো ঔং সান সু চীগা লোয়ননা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে। লুচিংবশিংনা দোমেস্তিক অমসুং রিজনেলগী ৱাফমদা হৌজিক ওইরিবা কোবিদ-১৯গী হিরমদা খন্ন-নৈনখি অমদি লাইচৎ অসি শন্দোরকপা থিংনবা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিংদা অমনা অমদা পাউদমখি। ভারতকী নাইবরহুদ ফার্সত পোলিসীগী মরুওইবা য়ুম্বী অমগুম ম্যানমারগী মরুওইবা অদু ফোংদোক্লদুনা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা কোবিদ-১৯গী হকশেল অমসুং ইকোনোমীক ইম্পেক্ত হন্থহন্নবগীদমক ম্যানমারদা পীবা য়াবা তেঙবাং পুম্নমক পীনবা ভারতনা থৌরাংলিবশিং ফোংদোকখি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619556
দি.পি.আই.আই.তি. কন্ত্রোল রুমনা ইন্দস্ত্রী অমসুং ত্রেদকী ওইবা খুদোংচাদবশিং য়েংশিনবা অমসুং লোকদাউন মনুংদা তোঙান-তোঙানবা স্তেকহোলদরশিংনা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবা হোৎনবদা মরুওইবা থৌদাং লৌরি
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619521
কেন্দ্রগী লৌউ-শিংউ মন্ত্রীনা হায়রি, লোকদাউনগী মনুংদা ওইরবসু সরকারনা লৌউ-শিংউগী হীরম্না পুম্নমক্কী মমাংদা থম্লি
লোকদাউন তৌরিঙৈগী মনুং অসিদসু সরকার অসিনা ফার্ম তৌবা অমসুং লৌউ-শিংউবগী হীরম্না পুম্নমক্কী মকোক্তা মরু ওইনা থম্লি হায়না কেন্দ্রগী লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাংগী মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা ফোংদোকখ্রে। মসিগী ফলনা, ইনশাং নাপী অমসুং শঙ্গোম ৱাত্তনা লৈ হায়না সরকারনা ফোংদোকপগা লোইননা লৈবাক অসিদা ফুদ গ্রেন অমসুং হৱাই চেঙৱাইগী অৱাৎপা লৈতে হায়না ফোংদোকখ্রে।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619391
•
•
•
কোবিদ-১৯গা লান্থেংনরিবা অসিদা মতেং পাংনবা লাইফলাইন উরানগী ফ্লাইৎ ৪১৫ পাইখ্রে
এয়র ইন্দিয়া, এল্লাইএন্স এয়র, আই.এ.এফ. অমসুং লন্নাইগী কেরিয়র কয়ানা লাইফলাইন উরানগী মখাদা ফ্লাইৎ ৪১৫ পাইখ্রে। ঙসি ফাওবদা পুখীবা কার্গো অসি তোন ৭৭৯.৮৬ ওইদুনা ঙসি ফাওবদা পাইখিবা নোংথক লম্বীগী অরাপ্পা অসি পুন্না কিলোমীতর ৪,০৭,১৩৯ হেল্লে।‘লাইফলাইন উরান’ ফ্লাইৎশিং অসি ভারতনা কোবিদ-১৯গা লান্থেংনরিবা অসিদা লৈবাক অসিগী মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংদা চংদবা য়াদ্রবা মেদিকেলগী কার্গোশিং পুথোক পুশিন তৌননবা এম.ও.সি.এ.না দোমেস্তিক সেক্তরদা চলাইদুনা মতেং পাংলি। পৱন হন্সনা এপ্রিল ২৯, ২০২০ ফাওবদা অরাপ্পা কিলোমীতর ৭,২৫৭ পাইদুনা তোন ২.০গী কার্গো পুথোক পুশিন তৌখ্রে। অৱাং নোংপোক্কী লমদমশিং, ইথৎকী জগাশিং অমসুং চীংগী মফমশিং অসিদা অহেনবা মিৎয়েং পীরি।
লৈবাক অসিদা মোবাইল ফোন করোর ৮না আরোগ্য সেতু এপ শিজিন্নরে
ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজিগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী রবি সঙ্কর প্রসাদনা ইলেক্ত্রোনিক্স ইন্দস্ত্রীবু হৌজিক ওইরিবা খুদোংচাদবা মতমসিগী তাঞ্জা লৌদুনা লৈবাক অসিবু মালেমগী ইলেক্ত্রোনিকী পোত্থোক শাবা হব অমা ওন্থোক্নবা পুক্নিং থৌগৎখ্রে। ইলেক্ত্রোনিক ইন্দস্ত্রী এসোসিএসন, চেম্বর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী মরুওইবশিংগা ফমখিবা মীফম অমদা মহাক্না ফিবম অসিগী খুদোংচাবা লৌদুনা মন্ত্রালয় অসিনা শকখংলবা স্কিমশিংনা মালেমগী ইনভেস্তমেন্ত পুক্নিং চিংশিন্নবা অমসুং সেক্তর অসিবু মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা পুক্নিং চিংশিনখি। হৌজিক অনৌবা মাইয়োন অমদা ওল্লক্লগদবা মেদিকেল ইলেক্ত্রোনিক্স ইন্দস্ত্রীগী মতাংদা মরুওইবা ৱাফম থমখি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619393
শ্রী গদকারিনা স্কিম, আইদিয়া, ইনোবেসন অমসুং রিসর্স পোর্তেল কয়াগী মফম এম.এস.এম.ই.দা হৌদোকখ্রে
http://ideas.msme.gov.in/ হায়বা পোর্তেল অসিনা কেন্দ্র, রাজ্য অমসুং য়ু.তি. সরকারগী স্কিম পুম্নমক শিজিন্নবা য়াহল্লে। মসিদা ৱাখল্লোন, ইনোবেসন অমসুং রিসর্সশিং হাপকৎপা য়াহল্লে। পোর্তেল অসিদা ৱাখল্লোনশিং ক্রাউদ সোর্সিং তৌবা য়াহনবতা নত্তনা ৱাখল্লোনশিংবু ক্রাউদ সোর্সিংগী মতেংনা রেতিং পীবসু য়াহল্লি। মসিনা ভেঞ্চর কেপিতেল, ফোরেন কোলাবোরেসন্নচিংবশিং চংবসু য়াহল্লি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619559
ঙসি রেলৱেনা চানবা পোৎলম য়েনবদা মিলিয়ন ৩ য়ৌবা ঙম্লে
কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা লোকদাউন তৌরিঙৈ মনুংদা চানবা পোৎলম লৈবাক অসিগী মফম ৩০০ লোমদা য়েল্লি। ভারতকী রেলৱেনা ওর্গনাইজেসন্না পুনশিন্দুনা ফোং-ফোং শাবা চানবা পোৎলম য়েল্লি অমসুং মসিনা মীওই লীশিং কয়াগী আসা ওইরি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619574
ওতোমোবিল ইন্দস্ত্রীগী মকোক থোংবা বেরোনশিংনা কোবিদ-১৯ থেংনবদা প্রধান মন্ত্রীনা লৌরিবা থৌদাং অসিগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
হেবি ইন্দস্ত্রী অমসুং পব্লিক ইন্তর্প্রাইজেসকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী প্রকাস জাবেদকরনা কোবিদ-১৯না ভারতকী ওতোমোবিল ইন্দস্ত্রীদা পীরক্কদবা শাফুশিংগী মতাংদা ভারতকী ওতোবিল ইন্দস্ত্রীগী অখন্নবা সি.ই.ও.শিংগা মীফম অমা পাংথোকখ্রে অমসুং শাফু অসিব করম্না থেংনবদা লৌখৎপা পীলিসিশিংগী মতাংদা মখোয়দগী করি তৌবা য়াবগে হায়বদুসু তাখ্রে।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619578
হাউসিং অমসুং অর্বান এফিয়র্স্কী মন্ত্রালয়না হোম্বায়রশিং অমসুং রিএল স্তেৎ ইন্দস্ত্রী পুম্নমক্কী স্তেকহোলদরশিংগী ইন্তরেস্ত মাঙদনবা অখন্নবা থৌরাংশিংগী এদবাইজরী অমা থাদোরক্লগনি
আর.ই.আর.এ.গী মখাদা শেমখিবা সেন্ত্রেল এদবাইজরী কাউন্সিলগী অথুবা মীফম অমা মোহুৱাগী রাজ্যগী মন্ত্রী (ইন চার্জ) ওইরিবা শ্রী হার্দীপ এস. পুরিনা ময়াই তাংবল লৌদুনা কোবিদ-১৯ লাইচৎকী শাফু অমসুং লৈবাক শীনবা থুংনা লোকদাউন তৌরিবা অসিদগী ওইরক্কদবা ফিবম্না রিএল স্তেৎ সেক্তরদা ওইরক্কবা ফিবম অমসুং রেরাগী মখাদা মসিবু 'তম্বা ঙমদবা মহৌশাগী ওইবা অৱা-অনা'নি হায়না লৌনবা ৱেবিনারগী খুথাংদা মীফম অমা পাংথোকখ্রে। কুপ্না খন্নরবা মতুংদা, হাউসিংগী মন্ত্রীনা মীফম অদুদা শরুক য়ারিনা পুম্নমক্তা স্তেকহোলদর পুম্নমক্কী অপাম্বশিংবু য়েংদুনা থবক্তা ওন্থোক্কনি হায়না থাজবা পীখি। মহাকনা মখা তানা, মোহুৱানা রেরা/স্তেৎশিংদা হোম্বায়রশিং অমসুং রিএল স্তেৎ ইন্দস্ত্রী স্তেকহোলদরশিংগী ইন্তরেস্ত শোক্তনবা লৌখৎপা য়াবা তোঙানবা খোংথাংশিংগী মতাংদা এদবাইজরী অমা থোক্লগনি হায়না থমখি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619359
জনঔসধী কেন্দ্রশিংদা চৎননবা মীওই ৩,২৫,০০০ হেনবনা জনঔসধী সুগম” মোবাইল এপ শিজিন্নরি
কোবিদ-১৯গী তানফমসিনা মরম ওইদুনা লৈবাক শিনবা থুংনা অথিংবা লৈরিঙৈ মরকসিদা জনঔসধী মোবাইল এপনা মীয়ামদা মখোয়গী খ্বায়দগী নকপা প্রধান মন্ত্রী জনঔসধী কেন্দ্র (পি.এম.জে.এ.কে.) থিবদা অমদি জেনেরিক হিদাকশিং লৈবা ঙম্বা মমলগা লোয়ননা ফংই ফংদে খঙহনবদা চাউনা মতেং ওইরি‍। মীওই ৩২৫০০০ হেনবনা জনঔসধী মোবাইল এপ শিজিন্নদুনা মদুনা পীরিবা মখল কয়াগী কান্নবশিং লৌরি‍।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619495
কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হান্নগী আর্মী জেনরেলশিং অমসুং এয়র মার্সলশিংগা জে. এন্দ কে., লদাখ অমসুং অ‍ৱাং নোংপোক্কী লমশিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯গী ফিবম য়েংশিন্নবা ভিদিও কনফরেন্সকী মীফম অমা পাংথোকখ্রে
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619328
খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাং অমসুং পঞ্চায়তি রাজ মন্ত্রালয়না রাজ্যশিংদা থবক পীবা, খুঙ্গংগী লমদা য়ুম শাবীবা, ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎনবা, অমসুং খুঙ্গগী পুন্সিদা চাউখৎনবগা মরী লৈনবা খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাংগী থৌসিলশিং মপুং ফানা পাইখৎনবা হায়খ্রে
খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাংগী রাজ্যগী মন্ত্রী ওইরিবা শ্রী নরেন্দ্র তোমার সিংহনা ভিদিও কনফরেস অমদা ৱা ঙাংলদুনা এম.জি.এন.আর.ই.জি.এস.কী মখাদা লৈবা থবকশিং অসি ঈশিং য়োকপা, লৈনুংগী ঈশিং রিচার্জ তৌবা অমসুং ঈথৈ লৌখোংগী থবকশিংদা মীৎয়েং থমগদবনি হায়খ্রে; পি.এম.জি.এস.ৱাইগী মখাদনা, কাইথখ্রবা লম্বী শেম্বগী থবকশিং থুনা হৌবা অমসুং লোইশিন্দবা থবকশিং লোইশিনবদা মীৎয়েং থমগদবনি হায়খ্রে। পি.এম.এ.ৱাই.(জি)গী মখাদা, মন্ত্রী অসিনা য়ুম করোর ২.২১গী অয়াবা পীখ্রে, হায়রিবসিগী মনুংদা য়ুম করোর ১গা লীশিং ৮৬তি হান্ননা লোইশিনখ্রে হায়রি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619389
লৈবাক অসিদা লৈরিবা সি.এস.আই.আর. লেবশিংনা লৈত-লাইরশিংদা চানবা পোৎলম, সেনিতাইজর, মাস্কনচিংবা পীদুনা মখোয়-মখোয়গী রিজনশিংদা অমসুং হেন্দোক্না মতেং পাংলি
সি.এস.আই.আর.-সি.এফ.তি.আর.আই., মৈশুর, সি.এস.আই.আর.-আই.ঐচ.বি.তি., পালম্পুর, সি.এস.আই.আর.-আই.এম.এম.তি., ভুবনেস্বর, সি.এস.আই.আর.- সি.আই.এম.এফ.আর., ধনবাদ অমসুং সি.এস.আই.আর.-আই.আই.পি., দেহ্রাদুন্না খুদক্তা চাবা য়ারবা পোৎলমশিং অতোপ্পা লমগী শিন্মীশিং, অনাবশিং, হকশেলগী থৌমীশিং, পুলিস অমসুং অতোপ্পা কয়াদা পীদুনা কোবিদ-১৯ লাইচৎকী মনুংদা মতেং পাংলি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619541
অগ্রা স্মার্ত সিতিনা জি.আই.এস. দেসবোর্দ শিজিন্নদুনা কোবিদ-১৯ হোৎস্পোতশিং য়েংশিল্লি
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619520
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংগী ফংবা পাউ
• চন্দীগরঃ কোরোনানা নাবা মীওই মশিং লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলকপদা চন্দীগর এদমিনিস্ত্রেতরনা নুংনাংবা ফোংদোকখ্রে। বাপুধাম কোলোনী, সেক্তর ৩০-বি অমসুং কাচি কোলোনীগুম্বা ফিবম শোক্লবা মফমশিংদা স্ক্রীনিং অমসুং তেস্তিং পাক শন্না তৌগদবনি হায়খ্রে।
• পঞ্জাবঃ মুখ্য মন্ত্রীনা রাজ্য অসিদা কোবিদ-১৯গী সেফতী প্রোতোকোলশিং চপ চানা ইন্দুনা নোন কন্তেনমেন্ত জোন অমসুং রেদ জোন নত্তবশিংদা লোকদাউনগী অথিংবা তপ্না কোম্থোক্নবা খোংথাং পল্লদুনা মে ৩গী মতুংদা চয়োল অনী অমুক নৌনা কর্ফিয়ু শাংদোক্নবা লাউথোকখ্রে। হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল বিভাগনা দুকান, দুকান ফম্বশিং অমসুং মফমশিংসিদা থবক শুরিবশিংদা হাইজিন অমসুং সেনিতাইজ তৌবা লেপতনবা খংহনখ্রে। দুকান ফম্বশিংদা সরকারনা হাংবা য়ারবা দুকানগী মখলগী মতুং ইন্না পীরিবা কাংলোনশিং ইন্নবা অমসুং কাংলোনশিং অসিদা য়াওরিবা স্তেন্দার্দ ওপরেতিং প্রোসিজ্যুর খুদিংমক ইন্নবা খংহনখ্রে।
• হরিয়ানাঃ সোসিএল মেদিয়াগী খুথাংদা শন্দোক্লিবা অরানবা পাউ অমা হরিয়ানা সরকারনা শেংদোক্লদুনা শেলথুমগী বিভাগনা এপ্রিল থাগী তোলোপ ফাজিনবগা মরী লৈনবা চেরোল অমত্তা থোকপা লৈতে হায়খ্রে। হরিয়ানাগী মুখ্য মন্ত্রীনা হায়খি, কোবিদ-১৯ লাইচৎকী মনুং অসিদসু রাজ্য সরকারনা করিগুম্বা মথৌ তারবদি তোঙান-তোঙানবা বিভাগশিংগী অহাংবা ফম মেনশিন্নবা থবক লৌবগী থৌরাং মখা চত্থগনি। পোস্ত ১২,৫০০কী থবক লৌনবগী শেম শাদুনা লৈ, অইবা চাংয়েং লোইরবা মতুংদা লোকদাউন অসি হেক লোইবগা ফল লাউথোক্কনি হায়খ্রে।
• হিমাচল প্রদেশঃ ইন্দস্ত্রীএলিস্তশিংদা মখোয়গী য়ুনিতশিং মপুং ফানা চলাইবা য়ানবা রো মতিরিএলশিং লেপতনা পীগনি হায়না থাজবা থমখিবগা লোইননা অঙম্বা মতেং রাজ্য সরকারনা পীগনি হায়না মুখ্য মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে। মুখ্য মন্ত্রীনা ইন্দস্ত্রীএলিস্তশিংদা মখোয়গী ফেক্তরিশিংদা সোসিএল দিস্তেন্সিংগী কাংলোন ঙাকহন্নবা তকশিনখি। এপ্রিল ২০দা কেন্দ্র সরকারনা রেবিন্যু দিজিসিত গ্রান্ত, জি.এস.তি. দিজিসিত কম্পেন্সেসন, হিমাচলগী সেন্ত্রেল তেক্সতা কাবা শেয়র, এম.জি.এন.আর.ই.জি.এ.গী শেনফম, এন.ঐচ.এম. প্রোগ্রাম, দিজাস্তর রিলিফকী শেনফম অমসুং ই.এ.পি.য়াওনা লুপা করোর ১৮৯৯গী শেনফম রাজ্য সরকারদা কাইথখ্রে। কোবিদ-১৯গী লাইচৎ অসি য়েংদুনা, কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য অসিগী ৱেজ অমসুং মিন্সকী লিমিতসু ৬০% হেনগৎখ্রে। মসিনা হিমাচল প্রদেশনা কোরোনাভাইরস থেংনবদা মতেং চাউনা ওইরনি।
• কেরলাঃ অকনবা অথিগবা থমখ্রে, অমসুং পোজিতিব কেস খরা রিপোর্ত তৌরকপদগী থিরুবানন্থপুরমগী মফম অনীদা লৈবা হোস্পিতাল অহুম ওব্জরবেসন তৌদুনা থমখ্রে। পলাকাদতা মীওই ৫ নাবা ফরদুনা দিসচার্জ তৌখ্রে। গল্ফতা কেরলা মচা ৪ কোবিদ-১৯না নাদুনা শিখ্রে; কুৱেত্তা অনী অমসুং অবু ধাবীদা ২নি। গবর্নরনা সরকারগী থৌমীশিংগী তোলোপ পীথোক্তবগী ওর্দিনান্স সহী তৌখ্রে। হেলথ ৱার্কর অমসুং পুলিস ফোর্সশিংদা হান্না তোলোপ পীগদৌরি। ঙরাং ফাওবদা ওইখিবা অপুনবা কেস মশিং; ৪৯৫, এক্তিব কেসঃ ১২৩, দিসচার্জঃ ৩৬৯, লৈখিদ্রবা অপুনবা মশিং: ৪
• তমিল নাদু: চেন্নাইগী তোঙান-তোঙানবা মফমদা দিসইনফেক্তেন্তকী থবক তৌবা ফায়র অমসুং রেস্ক্যুগী পার্সনেল ৩ পোজিতিব ওইরে। ভিলুপুরমগী হোৎস্পোত্তা থবক পুরুবা সরকারগী দোক্তর কৃষগিরিগী গ্রীন জোন্দা হল্লকপদা পোজিতিব ওইরম্লে; মহাক্না লৈরম্বা ভিলুপুরম অমসুং কৃষ্ণগিরিগী মফমশিং ঙাকশেন্দুনা থমখ্রে। কোবিদ-১৯ লোইরবা মতুংদা মপান লৈবাক্কী ইনভেস্তরশিং পুক্নিং চিংশিন্নবা চীফ সেক্রেতরীনা লুচিংদুনা রাজ্য অসিদা স্পেসল তাস্ক ফোর্স অমা শেমখ্রে। ঙরাং ফাওবদা ওইখিবা অপুনবা কেসঃ ২১৬২, এক্তিব কেসঃ ৯২২, লৈখিদ্রবা মশিং: ২৭, দিসচার্স তৌখ্রবাঃ ১২০১, চেনাইদগী লাকপা কেস মশিং ৬৭৮।
• করনাতকা: ঙসিগী ওইনা হৌজিকফাওবদা অনৌবা কেস ২২ লৈখ্রে। বেলাগাবিদগী ১৪, বেঙ্গলোরদা ৩, বিজয়পুর ২, দেবাঙ্গিরি, দক্ষিন কনাদা অমসুং তুমকুরদগী ১মম্নি। অপুনবা কেস মশিং ৫৫৭নি। হৌজিক ফাওবদা ২১ লৈখিদ্রে অমসুং ২২৩না দিসচার্জ তৌখ্রে। রাজ্যগী মন্ত্রী মন্দল মীফম্না মে ৩গী মতুংদা কেন্দ্র সরকারনা থোকপা কোম্থোকপগী কাংলোন ইন্নবা লেপনখ্রে অমসুং রাজ্য অসিদা লৈরিবা ইন্দস্ত্রীশিং মে ৩দগী মথৌ পাংথোকপদা অয়াবা পীখ্রে।
• আন্ধ্র প্রদেশ: ইমুং লাখ ২১.৫৫না রাসন লেম্না ফংলি। তি.তি.দি.না লোকদাউন মতুংগী কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারনা লেপ্পা ৱারেপকী মতুং ইন্না দিবোতীশিংদা দর্সন তৌজবগী অয়াবা পীগদৌরি। হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৭১ লৈরে, ৩৪না দিসচার্জ তৌখ্রে অমসুং সেম্পল ৬৪৯৭না তেস্ত তৌখ্রে। অপুনবা কেস মশিংনা ১৪০৩ য়ৌরে। এক্তিব কেসঃ ১০৫১, রিকবর্দঃ ৩২১, লৈখিদ্রবাঃ ৩১। কেস মশিং হেনগৎলক্লিবা অসি তেস্ত তৌবগী মশিং হেনগৎপননি হায়রি। পোজিতিব কেস লৈবদা মকোক্তা লৈরিবা জিল্লাশিং : কুরনুল (৩৮৬), গুন্তুর (২৮৭), কৃষ্ণ (২৪৬), নেলোর (৮৪), চিতুর (৮০)।
• তেলঙ্গানা: লোকদাউন অসিনা মরম ওইদুনা ত্রাস্পোর্ত সেক্তরদা অকাইবা লাকপদগী হায়দ্রবাদ অমসুং তেলঙ্গানাদা তঙাইফদবা পোৎলমশিং পুথোক-পুশিন তৌবদা অকাইবা লাক্কদৌরি। তাতা ইন্সতিত্যুত ওফ ফন্দামেন্তেল রিসর্স (তি.এফ.আই.আর.), হায়দ্রবাদ অমসুং ই.এস.আই.সি. হোস্পিতাল অমসুং মেদিকেল কোলেজ হায়দ্রবাদনা রেপিদ তেস্ত কিত পুথোক্নবগী এম.ও.য়ু. সহী তৌনখ্রে। ঙরাং ফাওবগী অপুনবা কেস মশিং: ১০১৬, এক্তিব কেসঃ ৫৮২, রিকবর্দ ৪০৯, লৈখিদ্রবা ২৫।
• অরুনাচল প্রদেশ: ইতানগরদা পন্দুনা লৈরিবা অরুনাচল মচা ৩০০ ময়ুমদা চৎপগী অয়াবা পীরে। মখোয়না লোকদাউনগী প্রোতোকোল খুদিংমক ঙাকতুনা বস্তা চৎকদৌরি।
• অসম: হকশেলগী মন্ত্রী হিমন্তা বিস্বা সর্মনা অসমগী বোঙ্গাইগাও জিল্লাদগী মীওই ৪ কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইরে হায়না ত্বীৎ তৌখ্রে। মসিনা কোবিদ১৯ পীজিতিব ওইবা মশিং ৪১ য়ৌহনখ্রে।
• মেঘালয়ঃ সিবিল হোস্পিতালদা লাইয়েংলিবা পোজিতিব কেস ২ নৌনা তেস্ত তৌবদা নেগেতিব ওইরে। মখোয় পুং ২৪গী মতুংদা অমুক হন্না তেস্ত তৌগনি, মদুগী মতুংদা প্রোতোকোলগী মতুং ইন্না নাবা ফরে হায়না লাউথোক্কনি।
• মনিপুর: মুখ্য মন্ত্রীনা রাজ্য অসিগী দিপুতি কমিস্নরশিংগা ভিদিও কনফরেন্স তৌদুনা মপান্দা পন্দুনা লৈরিবা মনিপুরিশিং হল্লক্কদবা অসিগী য়েংদুনা ক্বারেন্তিন সেন্তরশিং অমসুং অতোপা ফেসিলিতিশিংগী মতাংদা খন্ন-নৈনখ্রে।
• মিজোরমঃ লৌউবা ৯২২০১দা পি.এম. কিসান স্কিমগী খুদোংচাবা ফংবগী অয়াবা পীখ্রে। মখোইগী মরক্তা লোকদাউন মনুংদা ৬৬১০৮ হেনবা লৌউবশিংদা অখন্নবা শেলগী তেংবাং পীদুনা মতেং পাংখি।
• নাগালেন্দঃ কোরোনা ভাইরস শন্দোক্লকপগী মরম্না কোহিমাদা ক্লাস ১০ অমসুং ১২গী রীজলত লাওথোকপদা থেংথরে। মেগী অরোইবা ফাওবগী মনুংদা লাওথোক্লবা য়াই।
• সিক্কিমঃ ভারত সরকারগী য়াই-য়ুম্বালগী মন্ত্রালয়না ফোংবা চৎন কাংলোনশিংগী মতুং ইন্না চীফ সেক্রেতরিনা সরকারগী প্লান ওফ এক্সন য়েংশিন্নবা স্তেল লেবেল তাস্ক ফোর্স মীতিং চেয়র তৌখ্রে।
• ত্রিপুরাঃ সি.এম.না অগরতলা ম্যুনিসিপাল কোর্পোরেসনবু চীফ মিনিস্তরগী রীলিফ ফন্দদা শেল ওইনা তেংবাংলকপগী অমসুং কোবিদ-১৯গী লাইচৎ মনুংদা লায়না শন্দোরক্তনবা শহর অসিবু তরু তনান্না থম্বগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
• মহারাস্ত্রাঃ অনৌবা কেস ৫৯৭ লাকখ্রে অমসুং রাজ্য অসিগী কোবিদ-১৯না নাবগী মশিং অসি ৯,৯১৫ য়ৌখ্রে। মীওই ১,৫৩৯দি মায় পাক্না লায়েংখ্রে অমসুং রাজ্য অসিগী অপুনবা অশিবা মশিংনা ৪৩২ য়ৌখ্রে। মুম্বাইনা কেস মশিং ৩,০৯৬ লৈদুনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরে। নাশিক জিলাগী মালেগাও অসি কোবিদ-১৯গী অনৌবা হোৎস্পোৎ ওইরে।
• গুজরাতঃ ঙসি অয়ুক্তা অনৌবা কেস ৩০৮ লাকপদগী গুজরাতকী পোজিতিব ওইবা কেস মশিং অসি ৪০০০গী থাক য়ৌদুনা পুন্না কেস ৪,০৮২ ওইরে। নাবা ফগৎলকপগী মশিং অসি হৌজিক ফাওবদা ৫২৭ শুরে, রাজ্যসিদা নৌনা মীওই ১৮ শিবদগী অপুনবা অশিবা মশিং ১৯৭ ওইরে। কেন্দ্র সরকারনা অহকপা কাংলোন অমগী মখাদা মাইগ্রেন্ত শিন্মীশিংবু ময়ুম ময়ুমদা হনবা য়াহল্লকপসিদা মাইগ্রেন্ত শিন্মী লাখ কয়া কয়ানা ময়ুমগী রাজ্যশিংদা হন্নবা শেম শাখ্রে।
• রাজস্থানঃ রাজ্যসিদা অনৌবা কোরোনা ভাইরস কেস ৮৬ লৈখ্রে, মসিনা অপুনবা কোবিদ-১৯গী কেস অসি রাজ্যসিদা ২,৫২৪ য়ৌহনখ্রে। রাজ্যসিদা ভাইরস অসিদগী পুন্না মীওই ৫৭ শিরে। হৌজিক ফাওবদা অনাবা ৮২৭ নাবা ফরে। কোরোনাগী ইরাং মরকসিদা জোধপুর শহরদগী পুকচেল চাওরবা থবকশিং তৌনরক্লি। উম্মেদনগর খুঙ্গংদগী রাম নিৱাস মন্দানা লাইরবা অমসুং চাবা ফংদবা মীওইশিংগীদমক্তা মহাক্কী পুন্সিগী তুংশিঞ্জবা লুপা লাখ ৫০ মতেং পাংখ্রে। মহাক্না গ্রাম পঞ্চায়ত ৮৩দা লৈবা ইমুং ৮,৫০০ হেনবদা চেং-চাক য়েন্থোকখি।
• মধ্য প্রদেশঃ মধ্য প্রদেশকী কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইবা অপুনবা কেস মশিং ২,৫৬১ য়ৌখ্রে। মসিগী মনুংদা মীওই ৪৬১দি নাবা ফখ্রে অমসুং মীওই ১২৯না শিখ্রে।
• ছতিসগরঃ ঙসি ফাওবদা রাজ্য অসিদা এক্তিব ওইবা কোবিদ-১৯গী কেস ৪ খক্তমক লৈ। পুন্না কেস ৩৮ লাকখিবদা৩৪দি নাবা ফখ্রে।
• গোৱা: কেস ৭ লৈ হায়খিবা গোৱাগী রাজ্যদা হৌজিক কোবিদ-১৯না এক্তিব ওইবা অনাবা অমত্তা লৈত্রে।