হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
28 APR 2020 6:32PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ ঙাকথোক্নবা অমসুং মেনেজমেন্তকীদমক রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগা লোয়ননা তোঙান-তোঙানবা খোংথাং কয়া পায়খৎলি। মসিবু চাং নাইনা অৱাংবা থাক্তা য়েংশিল্লি।
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর দা. হর্শ বর্ধন্না ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা বাইও-তেক্নোলোজীগী দাইরেক্তরশিং/দিপার্তমেন্তকী মকোকশিং অমসুং মসিগী ওতোনোমস বোদী ১৮ অমদি পি.এস.য়ু.শিংনা চৎথরিবা রিসর্সকী থবকশিং য়েংশিনখি। মহাক্না মেক ইন ইন্দিয়াগী মখাদা কোবিদ-১৯গীদমক এন্তিবোদী দিতেক্সন কিৎশিং, রিয়েল-তাইম পি.সি.আর. বেজ দিতেক্সন কিৎশিং অমসুং ভেক্সিনগী দিবেলপমেন্তদা খোংজেল য়াংশিন্নবা পাউতাক পখি।
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রীনা দিল্লীগী উপরাজ্যপাল শ্রী অনিল বৈজল, দিল্লীগী হকশেল মন্ত্রী শ্রী সত্যেন্দ্র জৈন, দিল্লীগী জিলা পুম্নমক্কী এম.সি.দি. কম্মিস্নারশিং, দি.এম.শিং অমসুং দি.সি.পি.শিং, সেন্ত্রেল/স্তেত অমসুং দিস্ত্রিক্ত সর্ভিলেন্স ওফিসরশিং অমসুং সরকারগী হোস্পিতালশিংগী মকোকথোংবশিংগা লোয়ননা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদো দিল্লীদা কোবিদ-১৯ সর্ভিলেন্সকী হৌজিক ওইরিবা ফিভমশিং য়েংশিনখ্রে। য়েংশিনবগী মীফম অদুদা ও.এস.দি. (হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়) শ্রী রাজেশ ভুশন, দি.জি.এচ.এস. (হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়)দা. রজিব গার্গ অমসুং দাইরেক্তর (এন.সি.দি.সি.) দা. এস.কে. সিংহসু শরুক য়াখি।
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না সিম্পতোম য়াম্না উত্তবা নত্ত্রগা উত্ত্রিঙৈগী ফীভম ওইবা পেসেন্তশিংগীদমক হোম আইসোলেসনগী গাইলাইনশিং ইশু তৌরি। মখোয়গী য়ুমদা তঙায় ফদবা ফেসিলিতী লৈবা পেসেন্তশিংনা হোম আইসোলেসনগী ওপ্সন লৈগনি। মসিগী গাইদলাইনশিং অসি হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না কোবিদ-১৯গী সস্পেক্ত/কনফার্ম কেসকী থোইদোকপা মেনেজমেন্ততা ২০২০গী এপ্রিল ৭তা ইশু তৌখিবা গাইদলাইন অদুগী মথক্তনি। মসিগী গাইদলাইনশিং অসি মখাগী অসিদগী ফংবীগনি: https://www.mohfw.gov.in/pdf/GuidelinesforHomeIsolationofverymildpresymptomaticCOVID19cases.pdf.
কোবিদ-১৯গীদমক প্লাজমা থেরাপীগা মরী লৈননা, আই.সি.এম.আর.না হান্ননা ময়েক শেংনা ফোংদোকখ্রে মদুদি হৌজিক্কী ওইনা প্লাজমা থেরাপী য়াওনা কোবিদ-১৯গীদমক এপ্রুব তৌরবা থেরাপীশিং লৈত্রি। মসি হৌজিক চাংয়েং চত্থরিবা থেরাপীশিংগী মরক্তা অমনি। অদুম ওইনমক হৌজিক ফাওবদা মসি ত্রিৎমেন্ত অমগুম সপোর্ত তৌনবা খুদম অমত্তা লৈত্রি। আই.সি.এম.আর.না থেরাপীগী ঙম্বগী চাং হোৎনবগীদমক নেস্নেল স্তদী অমসু হৌখ্রে।
ঙসি ফাওবা লৈবাক অসিদা মমাংদা হান্না কেসশিং লাকখ্রবা অদুবু হৌখিবা নুমীৎ ২৮দগী অনৌবা কেস রিপোর্ত তৌরক্ত্রবা জিলা ১৭ লৈরি। ঙরাংদগী জিলাশিং অসিগী মশিংদা ১ হেঙ্গৎলে (অনৌবা জিলা অনি হাপচিনখ্রে, অদুম ওইনমক মমাংগী লিস্ততগী অমা লৌথোকখ্রে)। লিস্ত অসিদা হাপচিল্লবা জিলাশিং অদুদি কালিম্পোং (ৱেস্ত বেঙ্গোল) অমসুং ৱায়ানাদ (কেরলা)নি। লিস্ত অসিদগী লৌথোকখ্রবা জিলা অদুদি লখীসরায় (বিহার)নি।
হৌজিক ফাওবদা, চাদা ২৩.৩গী রিকোভরী চাং অমগা লোয়ননা মীওই ৬,৮৬৮ নাবা ফখ্রে। হৌজিক ফাওবদা ভারত্তা পুন্না মীওই ২৯,৪৩৫ কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইরে।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইসুশিং, গাইদলাইনশিং অমসুং এদভাইজরীদা ঔথেন্তিক অমসুং অপদেত ওইবা ইনফোর্মেশন পুম্নমক্কীদমক চানবীদুনা চাং নাইনা ভিজিৎ তৌবীয়ু https://www.mohfw.gov.in/.

Ministry of Health and Family Welfare
Updates on COVID-19
28 APR 2020 6:32PM by PIB Delhi
Through a graded, pro-active and pre-emptive response strategy, Government of India is taking several steps along with the States/UTs for prevention, containment and management of COVID-19. These decisions and steps are being regularly reviewed and monitored at the highest level.
Dr. Harsh Vardhan, Union Minister of Health and Family Welfare today reviewed the research work conducted by the Directors / Heads of Department of Bio-Technology and its 18 Autonomous Bodies and PSUs through Video Conference. He has directed to expedite the development of antibody detection kits, real-time PCR based detection kits and vaccines for COVID-19 under 'Make in India'.
The Union Health Minister also reviewed the current status of COVID-19 surveillance in Delhi along with Shri Anil Baijal, LG of Delhi, Shri Satyendar Jain, Health Minister of Delhi, MCD Commissioners, DMs and DCPs of all districts of Delhi, Central / State and District surveillance officers and Heads of Government Hospitals via Video Conferencing. Shri Rajesh Bhushan, OSD (MoHFW), Dr Rajiv Garg, DGHS (MoHFW) and Dr S K Singh, Dir (NCDC) were also present during the review meeting.
Ministry of Health and Family Welfare has issued guidelines on home isolation for very mild / pre-symptomatic patients. Patients who have a requisite facility at their residence for self-isolation will have the option for home isolation. These guidelines are in addition to guidelines on appropriate management of suspect/confirmed case of COVID-19 issued by MoHFW on 7th April 2020. These guidelines are available and may be accessed at https://www.mohfw.gov.in/pdf/GuidelinesforHomeIsolationofverymildpresymptomaticCOVID19cases.pdf.
Regarding plasma therapy for COVID-19, ICMR has already stated clearly that currently there are no approved therapies for COVID-19 including plasma therapy. It is one of the many therapies which are being experimented with. However, so far there is no evidence to support it as a treatment. ICMR has also started a National Study to evaluate the efficacy of the therapy. However, it needs to be clarified that until ICMR concludes its study and robust scientific proof is available, it should not be used except for research and trial purposes. In fact, use of plasma therapy may have life threatening complications. ICMR has already issued detailed guidelines in this regard for the use of plasma therapy outside the study purposes.
As of today, there are 17 districts in the country where earlier cases had come, but now no new case has been reported for the last 28 days. The number of these districts has increased by 1 (two new districts have been added whereas one has been dropped from the previous list) since yesterday. The districts that got added to the list are Kalimpong (West Bengal) & Wayanad (Kerala). The district which was removed from this list is Lakhisarai (Bihar).
As of now, 6,868 people have been cured with a recovery rate of 23.3%. A total of 29,435 people have been confirmed positive as of now for COVID-19 in India.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/.