Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Shri Mansukh Mandaviya interacts with various associations regarding the change of crew at Indian ports
Shri Mandaviya assures quick evacuation of the stranded Indian seafarers as the situation becomes favourable
28 APR 2020 1:30PM by PIB Delhi
Shri Mansukh Mandaviya, Union Minister of State (I/C) for Shipping interacted via video conference with the Ship Liners, Shipping Companies, Maritime Associations, Seafarers Unions regarding the change of crew at Indian Ports and reconnoitred the situation of Indian seafarers working as well as stranded in the International waters.
Shri Mandaviya directed to provide the details of Indian Seafarers stranded abroad for the future evacuation plan. Shri Mandaviya assured the various seafarers associations for the quick evacuation of the stranded Indian seafarers whenever the situation becomes favourable. Shri Mandaviya also acknowledged the importance of seafarers for the smooth supply chain movement. Shri Mandaviya also acknowledged the challenges faced by the seafarers and appreciated their work in this crucial and testing times.
Shri Mandaviya also directed the officials of the Ministry of Shipping for easing out the process of the sign on and sign off the seafarers at the Indian Ports.
The participants of the video conference include representatives of the associations like Indian National Ship Owners’ Association (INSA), Maritime Association of Nationwide Shipping Agencies – India (MANSA), National Union of Seafarers of India (NUSI), The Indian Maritime Foundation (IMF), The Maritime Union of India (MUI), The Maritime Association of Ship Owners Ship managers and Agents(MASSA) etc.

শিপ্পিং মন্ত্রালয়
শ্রীমন্সুখ মান্দৱিয়ানা ভারতকী হিথাংফমশিংদা ক্রু শিন্দোকপগী মতাংদা এসোসিয়েশনশিংগা ৱারী শানখ্রে
শ্রী মান্দৱিয়ানা ফিভম অসি হেক ফগৎলকপগা সমুদ্রগী খোংচৎতা পন্দুনা লৈরিবা ভারত মচাশিং অদু অথুবা মতমদা লৌথোক্নবগী থাজবা পীরকখ্রে
28 APR 2020 1:30PM by PIB Imphal
শিপ্পিংগীদমক্তা কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী (আই./সি.) ওইরিবা শ্রী মন্সুখ মান্দৱিয়ানা শিপ লাইনরশিং, শিপ্পিং কমপনীশিং, মেরিতাইম এসোসিয়েশনশিং, সিফেয়র্স য়ুনিয়নশিংগা ভিদিও কনফরেন্সকী খুথাংদা ভারতকী হিথাংফমশিংদা ক্রু শিন্দোকপগী মতাংদা ৱারী শানখ্রে অমসুং মালেমগী অতোপ্পা মফমশিংগী সমুদ্রগী লম্বিদা থবক তৌরিবা অমসুং পন্দুনা লৈরিবা সমুদ্রগী খোংচৎ চৎলিবা ভারত মচাশিংগী ফিভম কুপ্না য়েংশিনহনখ্রে।
শ্রী মান্দৱিয়ানা সমুদ্রগী খোংচৎতা মপান লমদা পন্দুনা লৈরিবা ভারত মচাশিং অদু তুংদা লৌরুবা য়ানবগীদমক্তা মখোয়গী অকুপ্পা মরোলশিং অদু পীননবা খঙহল্লকখ্রে। শ্রী মান্দৱিয়ানা ফিভম অসি হেক ফগৎলকপগা সমুদ্রগী খোংচৎতা পন্দুনা লৈরিবা ভারত মচাশিং অদু অথুবা মতমদা লৌথোক্নবগীদমক্তা সিফেয়র্স এসোসিয়েশনদা থাজবা পীরকখ্রে। শ্রী মান্দৱিয়ানা সপ্লাই চেন মুবমেন্ততা অথিংবা অপনবা লৈতনবগীদমক্তা সমুদ্রগী খোংচৎ চৎলিবশিং অসিগী মরু ওইবসু মহাক্না ফজনা খঙই। শ্রী মান্দৱিয়ানা সমুদ্রগী খোংচৎ চৎলিবশিংনা থেংনরিবা শিংননীংঙাই ওইবা অথিংবা অপনবশিং অদুসু খঙই অমসুং য়াম্না লুরবা অমসুং চাংয়েংগী মতম অসিদা মখোয়না তৌরিবা থবকশিং অদুগী থাগৎপা ফোংদোরক্লি।
শ্রী মান্দৱিয়ানা শিপ্পিং মন্ত্রালয়গী ওফিসিয়েলশিংদা ভারতকী হিথাংফমশিংদা সমুদ্রগী খোংচৎ চৎলিবশিংনা সাইন ওন অমসুং সাইন ওফ তৌবগী থৌওংদা কোমথোকহন্নবগীদমক্তা খঙহল্লকখ্রে।
ভিদিও কনফরেন্স অদুদা শরুক য়ারিবশিং অদুদা য়াওখিবা এসোসিয়েশনগী মীহুৎশিং অদুদি ইন্দিয়ন নেস্নেল শিপ ওনর্স এসোসিয়েশন (আই.এন.এস.এ.), মেরিতাইম এসোসিয়েশন ওফ নেস্নেলৱাইদ শিপ্পিং এজেন্সিজ – ইন্দিয়া (এম.এ.এন.এস.এ.), নেস্নেল য়ুনিয়ন ওফ সিফেয়র্স ওফ ইন্দিয়া (এন.য়ু.এস.আই.), দ ইন্দিয়ন মেরিতাইম ফাউন্দেশন (আই.এম.এফ.), দ মেরিতাইম য়ুনিয়ন ওফ ইন্দিয়া (এম.য়ু.আই.), দ মেরিতাইম এসোসিয়েশন ওফ শিপ ওনর্শিপ মেনেজর্স এনদ এজেন্তস (এম.এ.এস.এস.এ.) অসিনচিংবনি।