হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
23 APR 2020 5:46PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা রাজ্য/য়ু.তি.শিংগা লোইননা কোবিদ-১৯ ঙাকথোক্ননবা, নমথনবা অমসুং লাকশিন্ননবা খোংথাং কয়ামরুম অমা লৌখৎখ্রে। মসিবু চাং নাইনা য়েংশিল্লি অমসুং অৱাংবা থাক্তা মোনিতর তৌরি
কোবিদ-১৯গী লাইচৎকী ওইরিবা ফিভম অসিগী মতাংদা খন্থরগা এপিদেমিক দিজীজ এক্ত, ১৯৮৭ অসিবু ফগৎহন্নবা ওর্দিনেন্স অমা লাওথোকখ্রে। ওর্দিনেন্স অসিবু এপিদেমিক দিজীজ (এক্ত) ওর্দিনেন্স কৌই, মসিদা পল্লি মদুদি “কনাগুম্বা মীওই অমত্তনা লাইচৎ অসিগী মনুংদা হেল্থকেয়র সর্বিস পর্সোনেলশিংগী মায়োক্তা হিংশাগী থবক থৌওং অমত্তা চত্থবা য়ারোই নত্ত্রগা মাল-চাংশিং অমহেক্তা মাংহন তাকহনবা নত্ত্রগা অমাং-অতা থোকহনবা য়ারোই ”। এমেন্দমেন্ত অসিনা হিংশাগী থবক থৌওংশিং চত্থবা অসি আইন্না য়াদবা অমসুং নন-বেলেবল ওইবা মরাল অমা ওইহল্লি। অসিগুম্বা হিংশাগী থবক থৌওংশিং তৌহনবা নত্ত্রগা তৌনবা ইনশিনবদা দন্দী ওইনা থা অহুমদগীনা চহি মঙা ফাওবগী জেলদা থম্বা অমসুং মসিগা লোইননা লুপা ৫০,০০০/-দগীনা লুপা ২,০০,০০০/- ফাওবগী ফাইন থিগনি। য়াম্না শাথিনা শোকহনবগী মতাংদা ওইরবদি, থা তরুক্তগীনা চহি তরেৎ ফাওবগী জেলদা থম্বা অমসুং মসিগা লোইননা লুপা ১,০০,০০০/-দগীনা লুপা ৫,০০,০০০/- ফাওবগী ফাইন থিগনি। মসিগী মথক্তা, মরাল লৈরবা মীশক অদুনা দশা তারবা মীওই অদুদা খেতিপুরোন পীগদবনি অমসুং মাল-চাংশিংদা অমাং অতা থোকহনখিবা নত্ত্রগা মাংহন তাকহনখিবগীদমক্তা মার্কেত্তা পীরিবা মমল অদুগী শরুক অনি হেন্না পীগদবনি (কোর্তনা হায়বগী মতুং ইন্না)।
ঙসিগী ওইনদি, জিলা ১২দা হৌখিবা নুমিৎ ২৮নি নত্ত্রগা অদুদগী হেনবদা অনৌবা কেস অমত্তা লাকখিবা লৈত্রি। এপ্রিল ২১, ২০২০ দগী অনৌবা জিলা নিপাল হেনগৎলকখ্রে। মখোয়শিং অদুদি চিত্রদুর্গা (কর্নাতকা), বিলাশপুর (সত্তিশগর), ইম্ফাল ৱেস্ত (মনিপুর), আইজোল ৱেস্ত (মিজোরম), ভদ্রাদারী কোথাগুদেম (তেলঙ্গানা), পিলিভিৎ (য়ু.পি.), এস.বি.এস. নাগর (পঞ্জাব) & গোৱা (গোৱা)নি।
অসিদসু নত্তনা হৌখিবা নুমিৎ ১৪দা রাজ্য/য়ু.তি. ২৩দগী জিলা ৭৮দা অনৌবা কেশ অমত্তা থোরকপগী পাউ লৈত্রি।
হৌজিক ফাওবগী ওইনা, ১৯.৮৯%গী চাংদা ফগৎলক্তুনা মীওই ৪,২৫৭দি লাইনা অসিদগী নাবা ফখ্রে। ঙরাং ফাওবদা, অনৌবা কেস ১৪০৯ হেনগৎলকপগী পাউ লৈখ্রে। মসিগা লোইননা ভারত্তা কোবিদ-১৯গী হৌজিক ফাওবদা অপুনবা মীওই ২১,৩৯৩দি পোজিতিব ওইরে হায়খ্রে।
কোবিদ-১৯গা মরি লৈনবা তেক্নিকেল ইসুশিং, গাইলাইনশিং & এদভাইজরীশিংগী ওইবা তশেংবা & অপদেৎ তৌরবা ই-পাউশিংগীদমক্তা চাং নাইনা https://www.mohfw.gov.in/দা য়েংবীয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
Updates on COVID-19
23 APR 2020 5:46PM by PIB Delhi
Government of India is taking several steps along with the States/UTs for prevention, containment and management of COVID-19. These are being regularly reviewed and monitored at the highest level.
Ordinance to amend the Epidemic Diseases Act, 1897 in the light of the pandemic situation of COVID-19 has been promulgated. The Ordinance is called Epidemic Disease (Act) Ordinance 2020, which states that "No person shall indulge in any act of violence against healthcare service personnel or cause any loss or damage to any property during the epidemic". The amendment makes acts of violence cognizable and non-bailable offences. Commission or abetment of such acts of violence shall be punished with imprisonment for a term of three months to five years, and with fine of Rs. 50,000/- to Rs. 2,00,000/-. In case of causing grievous hurt, imprisonment shall be for a term six months to seven years and with fine of Rs. 1,00,000/- to Rs. 5,00,000/-. In addition, the offender shall also be liable to pay compensation to the victim and twice the fair market value for damage of property or the loss caused (as may be determined by the court).
As on today, there are 12 districts that did not have a fresh case in the last 28 days or more. Since 21st April, 2020 eight new districts are added. These are: Chitradurga (Karnataka), Bilaspur (Chhattisgarh), Imphal West (Manipur), Aizawl West (Mizoram), Bhadradari Kothagudem (Telangana), Pilibhit (UP), SBS Nagar (Punjab) & South Goa (Goa).
Also, 78 districts from 23 States/UTs have not reported any fresh cases during the last 14 days.
As of now, 4,257 people have been cured with a recovery rate of 19.89%. Since yesterday, an increase of 1409 new cases has been reported. Also, a total of 21,393 people have been confirmed positive as of now for COVID-19 in India.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/.