রেলৱে মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা কোবিদকী লাইচৎ মনুং অসিগী ওইনা ফ্রাইৎ ত্রাইফিক্কীদমক্তা ইন্সেন্তিব কয়া অমা লাওথোকখ্রে
২৪.০৩.২০২০দগী ৩০.০৪.২০২০ ফাওবগী ওইনা অহাংবা কন্তেনরশিং অমসুং ফ্লেৎ ৱেগোনশিং থাংদোক থাংজিন তৌবদা শেল অমত্তা লৌররোই
কস্তমর্শিংনা মখোইগী পোৎ চৈগী অপাম্বা পীবা অমসুং পোৎশিং অদুগী রেলৱেগী চেনিং লৌবসু ইলেক্ত্রোনিক্কী খুত্থাংদা তৌবা য়ারগনি। মরম অদুনা পোৎ চৈ থম্লিবা মফমদা চৎনদ্রগসু য়াবা অসিনা কস্তমর্শিংদা থবক কোমহনবতা নত্তনা থবক থুবসু হেনগৎলগনি
করিগুম্বা কস্তমর অমনা ইলেক্ত্রোনিক্কী চেনিং ফংদবা মতমদা পোৎ চৈ থুংফম অদুদা রেলৱেগী ইনভোইস (রেলৱেগী চেনিং) নত্তবা অতোপ্পা প্রমান ওইবা পোৎ অমা পুথোক্তুনা মখোইগী পোৎ চৈশিং লৌবা য়ারগনি
ত্রেন লোদ রেৎ ফংনবগী খ্বাইদগী য়ামদবা বি.সি.এন.ঐচ.এল. (বোরাদা হাপ্পা হৱাই চেংৱাইশিং, লৌউ-শিংউগী পোত্থোকনচিংবশিং হাপ্নবা মথক কুপ্পা ৱেগোনশিং)গী মশিং অসি ৫৭ ওইরম্বদগী ৪২দা তঙাই ফদবা পোৎলমশিং পুবা য়ানবা হায়দুনা হন্থখ্রে
অরাপ্পগী মতুং ইনবা মিনি রেক, পোইন্ত অনিগী রেকশিংগী চৎন কাংলোনশিংসু ইন্দস্ত্রী অসি চাউখৎনবা হায়দুনা কোমথোকখ্রে
মসিগী ইন্সেন্তিবশিং অসিনা মমলগী চাং য়েন্নবা অমসুং কারবার তৌবদা লাইথোরকপা ওইরক্তুনা ইকোনোমীদা কান্নবা শাফু পীরক্কনি হায়বগী থাজবা লৈ
22 APR 2020 5:00PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯গী লাইচৎ অসি য়েংলবা মতুংদা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা মখোইগী ফ্রাইৎকী কস্তমর্শিংগী ওইনা ইন্সেন্তিব কয়া অমা লাওথোকখ্রে। ইন্সেন্তিবশিং অসিনা লৈবাক অসিগী এক্সপোর্ত্তা মতেং পাংদুনা ইকোনোমীদা অফবা শাফু অমা পীগনি হায়না থাজনরি। মসিগী ইন্সেন্তিবশিং অসিনা কস্তমর্শিংনা মখোইগী পোৎ চৈগী অপাম্বা পীবা অমসুং পোৎশিং অদুগী রেলৱেগী চেনিং লৌবসু ইলেক্ত্রোনিক্কী খুত্থাংদা পোৎ চৈ থম্লিবা মফমদা চৎনদ্রবসু য়ারগনি। মরম অদুনা অসিনা কস্তমর্শিংদা থবক কোমহনবতা নত্তনা ময়েক শেংবা মওংদা থবক থুবসু হেনগৎলগনি।
ক. দেমররেজ, ৱারফেজ অমসুং অতোপ্পা মরী লৈনবা শেল থীহন্দবাঃ
দেমররেজ, ৱারফেজ, স্তেক্কিং, স্তেবলিং তৌবগী মমল অসি শেল চংদনা শিজিন্নবা য়াবগী মতম অদু হেল্লবা মতুংদা লৌগনি। ফ্রাইৎ কস্তমরশিংদা মতেং ওইনবা অমসুং কোবিদকী লাইচৎ অসি য়েংলদুনা চংদ্রবা য়াদবা পোৎলমশিং পুথোক পুশিন তৌবদা মতেং ওইনবা হায়দুনা মরী লৈনবা মীওইশিংনা ফোর্স মেজ্যুরগী মতুং ইন্না পোৎচৈশিং/পার্সেলগী পুথোক পুশিনগী ওইনা দেমররেজ, ৱারফেজ, স্তেক্কিং, স্তেবলিং তৌবগী শেল লৌররোই হায়না ৱারেপ লৌখ্রে। মতৌ অসিগা মান্ননা কন্তেনর ত্রাফিক্কী ওইনা দিতেন্সন অমসুং গ্রাউন্দ য়ুজেসকী শেলসু লৌররোই। হায়রিবা চৎন কাংলোন অসি ২২/০৩/২০২০দগী ০৩/০৫/২০২০ ফাওবা চৎনগনি।
খ. ইলেক্ত্রোনিক রেজিস্ত্রেসন ওফ দিমান্দ (ই.-আর.দি.) অমসুং ইলেক্ত্রোনিক ত্রান্সমিসন ওফ রেলৱে রিসিপ্ত (ই.তি.-আর.আর.)গী ফ্রাইৎ ফোরৱার্দরশিং, য়োৎ অমসুং স্তীল, আইরন ওর অমসুং থুম পুথোক পুশিন তৌবশিংগী খুদোংচাবশিং
ইলেক্ত্রোনিক রেজিস্ত্রেসন ওফ দিমান্দ (ই.-আর.দি.)না কস্তমর্শিংনা মখোইগী পোৎ চৈগী অপাম্বা অদু পোৎ চৈ থম্লিবা মফমদা চৎনদ্রগসু পীবা য়াহনবগী খুদোংচাবা পী। মসিনা অরাইবা, হেন্না নুংঙাইবা, থুবা অমসুং ময়েক লাবা থৌওং অমা ওইহল্লি।
ইলেক্ত্রোনিক ত্রান্সমিসন ওফ রেলৱে রিসিপ্ত (ই.তি.-আর.আর.) অসি চে য়াওদনা ত্রাঞ্জেক্সন তৌবগী কান্নবা থৌওং অমনি অমসুং মসিদা রেলৱেগী চেনিংসু কস্তমরশিংদা এফ.ও.আই.এস.কী খুত্থাংদা ইলেক্ত্রোনিক ওইবা মওংদা ফংহল্লি অমসুং পোৎ পীবগী থবকশু ই.তি.-আর.আর.গী ই.-সরেন্দরগী খুত্থাংদা তৌহল্লি। ফ্রাইৎ ফোরৱার্দরশিং, য়োৎ অমসুং স্তীল, আইরন ওর অমসুং থুম পুবগী থবকশিংগী ওইনা ই.-আর.দি. অমসুং ই.তি.-আর.আর.গী কান্নবা হেনগৎননবা চৎন কাংলোন কয়া অমসু ফোংখ্রে। মসিগী থৌওং অসিনা কস্তমরশিংনা পোৎ চৈ থমফমদা চত্তুনা মখোইগী অপাম্বা পীবগী, আর.আর./ইনবোইস ফংবগী অমসুং পোৎ লৌবা চৎপগী থবক অদু য়াওহন্দে।
গ. রেলৱে রিসিপ (আর.আর.) য়াওদনা পোৎ লৌথোকপা
য়ারিবমখৈ কস্তমর্শিংদা ই.তি.-আর.আর.শিং শিজিন্নদনা আর.আর.গী অশেংবা চেনিং অদু পোৎ লৌথোকপা চৎপা মতমদা পোৎ লৌফমদা পুদ্রগসু য়ানবা পুক্নিং থৌগৎলি।
তৌবতবু করিগুম্বা কস্তমর অমনা চেগী আর.আর. শিজিন্নদুনা মহাক্কী পোৎ চৈগী বুকিং তৌখিবা থোক্লগদি, হৌজিক চৎনরিবা কাংলোনগী মতুং ইন্না ফ্রাইৎকী শেল থীবা মতমদা হৌরকফম স্তেসন অদুদগী পীরকপা আর.আর./রেল ইনবোইস ফংগনি।
অদুবু হৌজিক চত্থরিবা লোকদাউন অসিনা মরম ওইদুনা কস্তমর অমনা পোৎ চৈ থাফম স্তেসন অদুদগী য়ৌফম ফাওবদা আর.আর. থাদোক থাজিন তৌবা হায়বসি অরুবা থবক অমা ওইরি। মরম অদুনা মসিগী মতাংদা ফ্রাইৎ কস্তমর্গী মতেং ওইনবা হায়দুনা য়ারিবমখৈ ই.তি.-আর.আর. ওইনা পীবা অমসুং ই.তি.-আর.আর. অসি অমুক পীশিল্লবা মতুংদা পোৎ চৈ লৌথোকপা য়াহনবা হায়বা ৱারেপ অমা থোকখ্রে।
হান্ননা শিজিন্নবা ই.তি.-আর.আর. নত্তবশিং (চেগী আর.আর.)দদি পোৎ থারিবা মী অদুনা পোৎ অদু য়ৌগদৌরিবা মীগী মমিং, থবক, আধার, পি.এ.এন., জি.এস.তি.আই.এন. অসি থাফম ওইরিবা স্তেসন অদুদা পীগনি অমসুং ৱারোলশিং অসি কমর্সিএল কন্ত্রোলগী খুত্থাংদা য়ৌগদৌরিবা মফম অদুদা অমুক থাই। তি.এম.এস. অসিদা পীরিবা ৱাফমশিং অসিগী অচুম অরান য়েংথোক্লবা মতুং অমসুং পোৎ চৈশিং অসিগী দাইত্য পুম্নমক অথাবগীনি হায়বা স্তাম্প তৌদ্রিবা ইন্দেম্নিতী নোৎ লৌরবা মতুং অমসুং আর.আর.গী ফেক্স/স্কেন তৌরবা/ফোতোকোপী অমা পীরবা মতুংদা পোৎ চৈশিং অসি লৌথোকপা য়াগনি।
মখা তানা, সেল্ফ আর.আর.গী (থারিবা অমসুং থাফমগী মমিং চপ মান্নবা মতম) ওইনদি থাফমদা লৈবা মরী লৈনবা মীওইশিংনা থরিবা মী অদুদগী য়ৌফম অদুদা আর.আর.গী কন্সাইনমেন্ত কদু কনানা লৌগদগে হায়বা অদু পীরগা অশেংবা আর.আর. অদু অমুক লৌশিনগনি। অসিগী আর.আর. অসি বুকিং দিবিজনগী কমর্সিএল কন্ত্রোলনা স্কেন তৌদুনা ইমেলগী খুত্থাংদা অচুম অরান খঙনবা হায়দুনা বোর্দকী চে-বাউদা য়াওবা অদুগী মতুং ইন্না মিং, পি.এ.এন., আধার অমসুং জি.এস.তি.আই.এন.গী ৱারোলশিং পল্লদুনা থাগনি। য়ৌফম অদুদা ৱারোলশিং অসিগী অচুম অরান য়েংগনি অমসুং সিস্তেমদা অমসুং পোৎ চৈ পীথোকপগী থৌওংদা অহোংবা লৈগনি। লোকদাউন লৈরবা মতুংদা হিশাব শুনবগীদমক্তা থাফমদা লৈবা আর.আর. অদু য়ৌফমদা অমুক থাগদবনি। মফম অনিমক্কী এস.আর. দি.সি.এম. অসি নিংথিনা য়েংশিনগনি। ফোর্স মেজ্যুরগী মতুং ইন্না থাফমদা “নো ক্লেম”গী দিক্লারেসন অমা লৌগদবনি। মসিগী কাংলোনশিং অসি ০৩/০৫/২০২০ ফাওবা চৎনগনি।
ঘ. কন্তেনরশিং পুথোক পুশিন তৌবদা পুক্নিং থৌগৎপাঃ ইন্দিয়ন রেলৱেনা হান্নদগী হৌনা ফ্রাইৎ ত্রাফিক অসি মওং কয়া অমদা খাইদোকপগী তঙাই ফদবগী মশক খঙদুনা অমসুং মসিগী মতাংদা খোংথাং কয়া অমা লৌখত্তুনা লাক্লি। কোইলা, আইরন ওরনচিংবা বল্ক গুদ্সনচিংবশিং অসি কনবেন্সনেল ওইদবা পোৎ চৈশিংগা পুন্না পুমিন্নবা হায়বসিসু খুদম অমনি। হীরম অসিগী মতুং ইন্না পাংথোকপশিং অসি মখাদা পীরিঃ
ঙ.
ক) অহাংবা কন্তেনর অমসুং ফ্লেৎশিং পুথোক পুশিন তৌবগী হাওলেজকী শেল লৌদবাঃ
ইন্দিয়ন রেলৱেনা অহাংবা কন্তেনর অমসুং ফ্লেৎ ৱেগোন পুবগী তোঙানবা হাওলেজকী শেল লৌই। মসিগা মরী লৈননা কন্তেনর পুথোক পুশিন তৌবগী ইন্তর-মোদেলগী শরুক হেনগৎনবগী ওইনা ০১/০১/২০১৯দগী হৌনা ২৫%কী দিস্কাউন্ত পীবা হৌখ্রে।
হৌজিক কোবিদ-১৯গী মতুং ইন্না ওইরিবা ফোর্স মেজ্যুরগী ফিভম অসিদা মরী লৈনবা মীওইনা ২৪/০৩/২০২০দগী ৩০/০৪/২০২০ ফাওবা অহাংবা কন্তেনর অমসুং ফ্লেৎ ৱেগোন পুবগী ওইনা হাওলেজকী শেল লৌদনবা ৱারেপ লৌখ্রে। মসিনা এক্সপোর্ত চাং হেনগৎহন্দুনা আই.আর. খক্তদা পুক্নিং থৌগৎপদা নত্তনা শেল থুমগী ফিভমসু ফগৎহনগনি।
চ.
ক) কন্তেনরশিং হোনবগী হব অমসুং স্পোক সিস্তেমগী মতুং ইন্না শেল লৌবদা কোমথোকপাঃ
রেলৱেনা মরক্তা অরেপ্পা অমা লৈরগা মফম অমদগী অমদা পোৎ পুথোক পুশিন তৌবা কন্তেনরশিংগী ওইনা তেলিস্কোপিক ওইবা মমলগী কান্নবা ফংহল্লি। মসিবু হব অমসুং স্পোক সিস্তেম হায়না কৌই। মসিগী ওইনা হৌজিক ওইরিবা কাংলোনগী মতুং ইন্না, মরক্তা লেপ্পগী মতম অসি নুমিৎ ৫নিনি। কোরোনাভাইরসনা মরম ওইদুনা কার্গো লৌথোকপদা থেংবদগী আই.সি.দি.শিংদা চিনখৎলকপা অসি য়েংলদুনা মরী লৈনবা মীওইশিংনা তেলিস্কোপিক্কী কান্নবা ফংবগী নুমিৎ অসি ১৬/০৪/২০২০দগী ৩০/০৫/২০২০ ফাওবগী ওইনা নুমিৎ ৫নিদগী ১৫নিদা শাংদোকখ্রে।
ছ. ফ্রাইৎ পুথোক পুশিন তৌবদা কোমথোকপাঃ
রেলৱেগী চৎনবী লেংথ রেক্তগী তাবা, মফম অনিদগী চৎপা হৌবা রেকশিং, মফম অনিদা থুংগদবা রেকশিংগী ওইবা পোত্থোক।স্কিমশিং লৈ। হায়রিবশিং অসি চলাইবদা খরা হন্থনবা হায়দুনা চৎকদবা মফমগী অরাপ্পদা অথিংবনচিংবা থৌরাংগী ফিভমগী মতুং ইন্না পী। কোবিদকী লাইচৎ মনুংগী ওইনা মখাগীশিং অসি কোমথোকইঃ
১. মিনি রেক্কী হান্নগী ওইবা চৎপগী অরাপ্পদা লৈবা অথিংবা অসি কিলোমীতর ৬০০নি অমসুং ইন্ত্রা-জোনেল ত্রাফিক্কী ওইনা কিলোমীতর ১০০০দা হেনগৎখ্রে। হৌজিক্কী ওইনা ইনফর জোনেল অমসুং ইন্ত্রা জোনেল ত্রাফিক অনিমক্কী ওইনা কিলোমীতর ১৫০০দা হেনগৎলে।
২. মসিগা মান্ননা, মফম অনিদগী চৎপা হৌবা মিনি রেকশিং অসিগী হৌফম মফম অনি অসি অহাংবা সিজন্দা কিলোমীতর ২০০ অমসুং অচিনবা সিজন্দা কিলোমীতর ৪০০দগী হেন্না লাপ্নরোইদবনি। মসি রেকশিং অসি নীংথিনা শিজিন্নবা য়ানবনি। হৌজিক্কী ওইনা লৈগদবা অরাপ্পা অসি সিজন নাইদনা কিলোমীতর ৫০০ ওইরে।
৩. মখা তানা, ত্রেন লোদকী কান্নবা ফংনবা অখন্নবা ৱেগোন মশিং লৈ। করিগুম্বা ৱেগোন মশিং অসি হায়রিবা মশিং অসিদগী হন্থরবদি ৱেগোন লোদ-রেৎ অসি চৎনগনি অমসুং মদুনা মমল ৱাংই।
হৱাই চেংৱাইশিং, তিলহৌগুম্বা লৌউ-শিংউগী পোত্থোকশিং বোরাদা হানবা পোৎশিং হাপ্পা ৱেগোনশিং ওইবা বি.সি.এন.ঐচ.এল. ৱেগোনশিংগী ওইনা কোমথোকপা খরা লৈ। ত্রেনগী লোদকী কান্নবা ফংনবা খ্বাইদগী য়ামদবা ৱেগোন মশিং অসি তঙাই ফদবা পোত্থোকশিং হেন্না হাপ্পা য়ানবা হায়দুনা ৫৭তগী ৪২দা ওইরে।
পেরা ৫দা য়াওরিবা কোমথোকপশিং অসি ৩০/০৯/২০২০ ফাওবা চৎনগনি।

Ministry of Railways
Indian Railways announces slew of Incentives for Freight Traffic during COVID pandemic
No Haulage Charge for movement of empty containers and empty flat wagons from 24.03.2020 till 30.04.2020
More Customers can register their demands and also receive Railway Receipt for goods electronically instead of having to visit the goods sheds physically, making it more convenient and speedier for customers.
In case customer does not avail electronic Receipt, they can take delivery of goods without submitting Railway Invoice (Railway Receipt) at destination point by using alternate procedure.
Minimum number of BCNHL (covered wagons used for bagged consignments like foodgrains, agricultural produce etc) required to be loaded in order to avail train load rates has been reduced from 57 to 42 wagons now, with a view to support loading of essential items.
The distance related conditions governing mini rake, two point rake etc have been relaxed to encourage industry.
These incentives expected to enhance price-competitiveness and ease of doing business to give a boost to the economy.
22 APR 2020 5:00PM by PIB Delhi
Considering the pandemic COVID-19, Indian Railways has announced slew of incentives to the freight customers. These incentives are expected to boost the economy by aiding country’s export. These incentives will make customers to register their demands for goods electronically instead of going to goods shed physically, thus making it more convenient, speedier and transparent process.
1. Non levy of Demurrage, Wharfage and other ancillary charges
Demurrage, Wharfage, Stacking, Stabling Charges are levied after expiry of prescribed free time. To facilitate freight customers and to provide logistics support for movement of essential goods in view of COVID pandemic, the competent authority has decided that under force majeure, Demurrage, Wharfage, Stacking, Stabling charges will not arise in case of goods/parcel traffic. Similarly Detention Charge and Ground Usage Charge will not arise for container traffic. These guidelines are applicable from 22.03.2020 to 03.05.2020.
1. Extension of Electronic registration of demand (e-RD) and Electronic Transmission of Railway Receipt (eT-RR) facility in case of Freight Forwarders, Iron & Steel, Iron Ore and Salt traffic
Electronic registration of demand (e-RD) provides the facility to customers to register their demands for goods electronically instead of having to visit the goods sheds physically. It is simpler, convenient, speedier and transparent.
Electronic Transmission of Railway Receipt (eT-RR) is a step-above paperless transaction system where Railway receipt is also generated and transmitted electronically to customer through FOIS, and even delivery of goods is given through e-surrender of eT-RR. Guidelines have been issued extending the benefit of e-RD and eT-RR in case of Freight Forwarders, Iron & Steel, Iron Ore and Salt traffic. This eliminates the need for customer to travel to goods shed for demand registration, receiving RR/invoice and for taking delivery of goods.
1. Delivery of goods in absence of Railway Receipt (RR)
As far as possible, customers are being encouraged to opt for eT-RRs, so that Original paper RRs do not have to be carried to destination points for taking delivery of goods.
However, in case a customer books goods on normal paper RR, then as per extant rules, customer receives RR/Rail invoice at originating station against payment of freight. It has to submit original RR at destination point to take delivery of goods. Or in the absence of RR, delivery is given on the submission of stamped indemnity note by the consignee at the destination.
But because of countrywide lockdown, it is difficult for customers to send the RR from originating point to destination point. Therefore, to facilitate freight customers, it has been decided that as far as possible eT-RRs may be issued where delivery is given on e-surrender of eT-RR.
In case of normal non eT-RRs (paper RRs), consignor will provide details of consignee/receiver like name, designation, Aadhar, PAN, GSTIN at the origination station which will be conveyed to destination through commercial control. Delivery will be given after verification of these details in TMS and collecting unstamped indemnity note stating that any claim arising thereof would be their responsibility and fax/scanned/photocopy of RR.
Further, in case of self RR (where consignor & consignee are same), the originating division will take back the original RR from consignor, after duly recording endorsement in the name of consignee who will take delivery of RR consignment at destination. This RR will be scanned by Commercial Control of booking division and sent by mail and indicating details of name, PAN, Aadhar and GSTIN as mentioned in Board’s letter under reference. The destination station will verify these details and affect physical as well system delivery. After completion of lockdown the original RR kept at originating division shall be delivered at destination Division for purpose of accounting. Sr. DCMs at both ends should monitor. “No claims” declaration be obtained at originating Division as procedure is followed under force majeure. These guidelines are valid upto 03.05.2020.
1. Policy measure to encourage container traffic: Indian Railway has since long recognised the need and has initiated several measures for diversification of freight traffic. That is, to carry non-conventional traffic too along-with the bulk goods like coal, iron ore etc. Following are the recent most steps in this direction:
1. Non levy of Haulage Charge for movement of empty containers and empty flats
Indian Railway levies a separate Haulage Charge for transportation of empty containers and empty flat wagons. A discount of 25% discount was granted wef 01.01.2019 on these with the view to gain higher inter-modal share of container traffic.
Now, in view of force majeure condition due to COVID19, the competent authority has decided that no Haulage Charge will be levied for movement of empty containers and empty flat wagons from 24.03.2020 till 30.04.2020. This is expected to give a boost not only to IR but also the economy by aiding exports.
1. Relaxation under Hub & Spoke system of charging for container traffic
Railways permit telescopic rate benefit to containers than are transported from one point to another, with a break/transit point in between. This is called Hub & Spoke system. Under extant guidelines, the break at in-between transit point is limited to five days. Keeping in view the fact that ICDs are choked due to delays in clearance of cargo due to the impact of corona virus, the competent authority has decided to relax the limit from five days to fifteen days for availing the telescopic benefit from 16.04.2020 to 30.05.2020.
1. Relaxations in Freight transportation:
Railways has transportation products/schemes for customers who want to book less than standard length rakes, rakes originating at two points, rakes with two destinations etc. These are offered with certain conditions like distance restrictions etc due to operational optimisation. Following relaxations have been affected during covid:-
1. Distance restriction for mini rake was 600 km, which was increased to 1000 kms for intra zonal traffic. Now the same has been permitted uo to 1500 km for both infer zonal and intra zonal traffic.
1. Similarly, there is a distance restriction for rakes originating at two points that two loading points should not be apart by more than 200 km in lean season and 400 km in busy season. This is so to ensure optimal utilization of rakes. The distance restriction has now been relaxed to allow loading points to be apart upto 500 km, regardless of the season.
2. Further, there are a prescribed number of wagons to be loaded for availing train load benefit. If lesser than this number of wagons are booked than wagon-load rates apply, which are a bit higher.
A relaxation in this has been granted to BCNHL wagons, which are a type of covered wagons primarily used for bagged consignments, like foodgrains, agricultural produce like onions etc. Minimum number of wagons to be loaded for availing train load benefit in these has been reduced from 57 to 42 wagons now, with a view to support loading of essential food items.
All these relaxations in para 5 are valid till 30.09.2020.