রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়গী কেন্দ্র মন্ত্রীনা ত্রক/লোরী থৌরিবশিংনা লৈবাক শিনবা থুংনা পোৎ চৈশিং পুথোক পুশিন তৌবা হেনগৎলকপা অসিগা মরী লৈননা তৌগদবা অমসুং তৌরোইদবা তাকপা ভিদিও এনিমেসন অমা ফংহনখ্রে
লোকদাউন মনুং অসিদা চংদবা য়াদ্রবা পোৎলম অমসুং হিদাক লাংথক কয়া পুথোক পুশিন তৌরিবা ত্রক/লোরী থৌরিবশিংবু ইকাই খুম্নবা উৎনবা হায়রি
25 APR 2020 5:35PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়গী কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা ত্রক/লোরী থৌরিবশিংনা লৈবাক শিনবা থুংনা চংদবা য়াদবা পোৎ চৈশিং পুদুনা চত্থোক চৎশিন তৌবা অসিগা মরী লৈননা তৌগদবা অমসুং তৌরোইদবা তাকপা ভিদিও এনিমেসন অমা পুথোকখ্রে। সরকারনা কোবিদ-১৯গী লাইচৎ অসি লাকশিন্দুনা পুন্সি কন্নবা হায়দুনা লোকদাউন শাংদোকখিবগা মরী লৈননা মীয়ামগী পুন্সিদা নুংঙাইবা খরা পীনবা হায়দুনা চংদবা য়াদ্রবা পোৎ চৈশিং পুথোক পুশিন তৌরিবা ত্র/লোরী থৌরিবা মীওইশিংবু ইকাই খুম্নবীয়ু অমসুং মখোইগী মতেং পাংবীয়ু হায়না এনিমেসন অসিনা হায়রি।
য়েংবা নুংঙাইবা গ্রাফীক এনিমেসনগী মওংদা পীরিবা তৌদগবা অমসুং তৌরোইদবশিংদা য়াবশিংদিঃ
: নোবেল কোরোনাভাইরসকী লায়না (কোবিদ-১৯)দগী ঙাকথোক্তুনা লৈবা
: লোকদাউন মনুং অসিদা চংদবা য়াদবা পোৎ চৈশিংবু ৱাৎহনদনা থম্লিবা ত্রক/লোরী থৌরিবা মীওইশিংবু ইকাই খুম্নবা অমসুং মতেং পাংবা
: ইশা অমসুং অতোপ্পবসু চেকশিনবা অমসুং মদুগীমক্তা চৎন কাংলোনশিং ইনবা
তৌগদবশিং :
• ইশা নাহন্দনবা লু নান্না লৈবা
• য়ারিবমখৈ সাপোন অমসুং ঈশিং শিজিন্নদুনা য়ামদ্রবদা সেকেন্দ ২০ চংনা খুৎ হামদোকপা
• গারী থৌরিঙৈদা নত্ত্রগা কুম্থরকপদা মাস্ক উপ্পা
• মাস্ক অদু শিজিন্নরবা মতুংদা ঈশিং অমসুং শাপোন্না শুদোক্লবা মতুংদা কংহনবা
• মতম পুম্বদা গারী মনুংদা সেনিতাইজর অমা থম্বা
• গারী থৌরিঙৈদা নত্ত্রগা কুম্থরকপদা অলকোহোলগী চাং ৭০% য়াওবা খুৎকী সেনিতাইজর শিজিন্নবা
• চৎন কাংলোন্দা হায়রিবা গারী থৌবা মী অমসুং মতেং পাংনবা মীদগী হেন্দনা অহেনবা মীওই পুদুনা চত্তবা
• সোসিএল দিস্তেন্সিং ঙাক্তুনা চৎপা
• চেক পোস্তশিং/মাল থাফমশিং/চাফম থকফমশিংদা অতৈ মীওইগা নক্নদবা
• নুমিৎ খুদিংগী গারীদু সেনিতাইজ তৌবা
তৌরোইদবশিং :
• শেগাইবা/অমনবা নত্ত্রগা অতোপ্পনা শিজিন্নরম্বা মাস্ক অমুক হন্না শিজিন্নদবা
• গারী অমদা মতেং পাংবা মীওই অমদগী হেন্না চৎমিন্নবগী অয়াবা পীদবা
• মীয়াম পুনবদা য়াওদবা
• লু নান্না লৈদুনা নাদনবা লৈববু চেকশিন্দবা তৌদবা
লাকও, ঐখোই পুল্লগা অমগা অমগগী মতেং পাংনরসি অমসুং কোবিদ-১৯ শন্দোকপদগী থিংলসি।
ভিদিও অসি য়েংনবা মফম অসিদা ক্লিক তৌবীয়ূু

Ministry of Road Transport & Highways
Union Road Transport & Highways Ministry has provided a animation video illustration of Dos and Don't for Truck/Lorry Drivers as they handle increasing movements of goods across the country
Calls for respecting Truck/Lorry Drivers who are ferrying essential goods & medicines during the lockdown
25 APR 2020 5:35PM by PIB Delhi
Union Ministry of Road Transport and Highways Ministry has released an illustrative animation video which provides for broad Dos and Do'nts for truck/lorry drivers as they are handling trips to transport essential goods across the country. The animation calls upon people to respect and cooperate with truck/lorry drivers who are working to ease our life by transporting essential goods and medicines in the scenario when Government had to extend lockdown to curb COVID-19 and save lives.
The Dos and Do'nts issued in the form of an impressive graphic animation mention:
: Staying Protected from
Novel Coronavirus Disease (COVID-19)
: Respect and cooperate with truck/lorry drivers who maintain the supply chain of essential goods and medicines during lockdown
: Protect yourself and others and follow the rules for your own safety
Do’s:
• Maintain personal hygiene
• Wash your hands with soap and water for at least 20 seconds whenever possible
• Wear a mask while driving/exiting the vehicle
• After using the mask, wash it with soap and water and dry it
• Always keep a sanitizer in your vehicle
• Use 70% alcohol-based hand sanitizer while driving/exiting the vehicle
• Do not travel with extra passengers other than a helper and a driver as per the rules
• Maintain social distancing
• Avoid coming in close contact with people at check posts/loading-unloading points/restaurants, etc.
• Sanitize your vehicle every day
Don’ts
• Do not use torn/old and/or masks used by others
• Do not allow more than one assistant to travel with you in your vehicle
• Do not have social gatherings
• Do not ignore your hygiene
Come, let us all take care of each other and stop COVID-19 from spreading.
Click here to watch vedio